Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak z innej beczki - kopałem wczoraj ogródek. Susza - nie pamiętam takiej... Niedługo zamiast skuterów wielbłądami będziemy popylać.

Pzdr.

M.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jezdzicie jeszcze? U mnie pierwszy dzien przerwy w zwiazku z prognozami snieznymi na dzisiaj.

Opublikowano

Dzisiaj faktycznie coś białego z nieba spadło, gdy wyjeżdżałem rano, ale do zimy jeszcze daleko.

Zatem na koń!!!

I oby tak jak najdłużej pozostało ;-)

Opublikowano

Ja tam w pruszkowie nic nie widziałem białego:) Mokro bo mokro, ciągle ostatnio mokro i temp. 2+ więc jazda! Oby jak najdłużej:)

Opublikowano

Jeździmy, jeździmy! Na szczęście jeszcze po czarnym. Ale dziś odczuwalnie chłodniej było rano.

Opublikowano

Ja dziś odpuściłem ale jutro chyba znów na moto do roboty pojadę.

Opublikowano

Tez jutro jade. Nie moglem przebolec jak widzialem innych na 2oo a ja ztm.

Opublikowano

a u mnie dziś z rana po kostki białego ,wczoraj było około 2-4cm..dla mnie już po sezonie... :(

Opublikowano

Zimno się zrobiło... o 7 rano plus 6 stopni.... brrrrr ....

• Klubowicze
Opublikowano

Chyba mamy inną skalę, bo w W-wie o 7 plus 2,5 i było prawie ciepło ;) (niby "prawie" czyni wielką różnicę, ale jeździć się da)

Ale to już takie temp., że muszę pomyśleć o naprawie podgrzewania manetek :)

Opublikowano

Nieźle, u niektorych śnieg, a ja dziś motocyklem do roboty. W Gdańsku rano 2 stopnie, więc szałowo ciepło.

Opublikowano

U mnie dzisiaj rano też 2'C na plusie. Mimo mufek ręce i tak mi zmarzły, ale jeździć się da, ponieważ jezdnia sucha.

Zazdroszczę jednak tym co mają podgrzewane manetki :)

Opublikowano

I tak sobie jadę rano, przy tych dwóch stopniach. Jadę i patrzę na ludzi, którzy stoją i marzną na przystankach......Nie wiem nawet ile czasu zajmuje im wszystkim podróż do pracy. Ja w sumie z motokocykiem, w ciepłych ciuszkach i tylko max. 12 minut.

To się nazywa być w luksusowej sytuacji.

Opublikowano

Wszyscy tak patrza z politowaniem, a tak naprawde komfort jest duzo lepszy niz dojazd komunikacja miejska pelna ludzi lub autem przy czasie dojazdu 3 razy dluzszym niz skutem. Troche mnie to smieszy.

Opublikowano

Ogólnie nienawidzę zimy i wolę aby jej nie było Dlatego emeryturę jak dożyję planuje spędzić w ciepłych krajach jeżdżąc na skuterze

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 21.11.2014 o 17:10, pawelneos napisał(a):

Ogólnie nienawidzę zimy i wolę aby jej nie było Dlatego emeryturę jak dożyję planuje spędzić w ciepłych krajach jeżdżąc na skuterze

Podzielam twoje zdanie i również jak dożyję emerytury i będzie mnie stać to wy........m tylko szuuuuum.

P.S. Fajna wizja, jak dożyję. Ojciu, ojciu ta Polska.

Opublikowano
  W dniu 21.11.2014 o 17:07, stomi napisał(a):

Wszyscy tak patrza z politowaniem, a tak naprawde komfort jest duzo lepszy niz dojazd komunikacja miejska pelna ludzi lub autem przy czasie dojazdu 3 razy dluzszym niz skutem. Troche mnie to smieszy.

Zgadzam się z Tobą w stu procentach! Ja też nie rozumiem tego zdziwienia, że jeszcze jeżdżę na 2oo. W sumie to nawet już w chłodniejsze dni września budziłem zdziwienie niektórych znajomych. Zbliżająca się perspektywa ("przymusowa konieczność") przesiadki do komunikacji miejskiej czy samochodu ogarnia mnie smutkiem.

Opublikowano

U mnie już jest zimowo. Miałem jeszcze cichą nadzieję je coś słońce podgrzeje na weekendzie ale się myliłęm. Jutro jak nadal tak będzie to wyjmuje aku. podładuje i do szafeczki w domu wstawiam.

Opublikowano

Pólki co, Gdańsk jeszcze śmiga. Zrobiłem dziś 44 km, paru motocyklistów spotkałem, kilku z naszej paczki śmigąło na placu manewrowym, ot tak dla wprawy. Klimat i położenie geo łaskawe.

• Sympatycy
Opublikowano

Ja dziś jeszcze pośmigałem, ale kominiarka pod kaskiem była nieodzowna... Zapomniałem pasa nerkowego i trochę poczułem chłód po pleckach... Na mieście też minąłem dwie duże maszyny, kilka "kibelków", a wczoraj nawet miłośnik 2oo bez prawa jazdy (lat 17-cie), miał małego "dzwona" - http://www.iswinoujs...artykuly/34555/

• Klubowicze
Opublikowano

Chyba jeden z ostatnich dni na 200... ale nie ostatni!

Było ok. +5 st.C, może odrobinę więcej.

Ale kierownicy puszek już lekko zdziwieni - trzeba uważać i na drogę i na nich.

abc%2B-%2BKopia.jpg

Opublikowano

Ja dziś właśnie pomagałem podnieść Hondę cbr1100. Chłopak z 300m przed rondem mnie wyprzedzał a na rondzie już maszyna leżała a chłopak się za kolano trzymał. Zatrzymałem się na awaryjkach, postawiliśmy moto, pooglądaliśmy straty i pogadaliśmy o warunkach na drodze. Przy takiej pogodzie opony totalnie nie trzymają :/

Opublikowano

W zeszłym roku, pozbyłem się samochodu, więc albo marznięcie na skuterze, albo na przystanku. Wolę to pierwsze.

Przynajmniej do pierwszego śniegu.

Opublikowano

W okolicy Lublina wczoraj popadał śnieg. Zwykle co roku jechałem wtedy z Wawy do Świdnika żeby przezimować YaMajkę w garażu.

W tym roku załatwiam zimowanie w garażu na fabryce, więc ciągle jeżdżę po Wawie.

W przyszły weekend mam zamiar nawet wyskoczyć do znajomych za Mińsk Maz. Zobaczymy czy pogoda pozwoli.

Teraz w Wawie słoneczko a miał sypać śnieg, więc bądźmy dobrej myśli i śmigajmy ostrożnie dopóki się da.

• Sympatycy
Opublikowano

A ja odwiedziłem plażę. krótki objazd po mieście i nie ma już takiej frajdy jak jeszcze miesiąc temu.

Na wszelki wypadek maszyna jeszcze w gotowości gdyby jakimś cudem słoneczko miało podnieść temperaturę o parę st C.15450394128589874780.jpg