Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano
  W dniu 21.01.2014 o 15:51, Elvis napisał(a):

Przyciągnęła zima .. znaczy suczyna ... posypało śniegiem ... temperatura -4 ...

W mieście oczywiście breja śniegowa ... posypali solą ...[...] chociaż i tak zimy nie lubię ... :frusty:

635258937433324205.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Moje subiektywne zdanie jest takie że w obecnie panujących warunkach atmosferycznych nie da się jeździć na żadnych oponach.Myślę że te zimowe będą się dobrze zachowywać tylko w niskich temperaturach ale na pewno nie na śniegu.

Opublikowano

No nie wiem.. za oknem -7... a wczoraj widzialem gościa pomykającego na maxi z motokocykiem po Słowackiego w Gdańsku. Twardym trza być :-)

Opublikowano

Jak nie sypnie przez weekend, to w poniedziałek znów wsiadam na 2oo, nawet osiedlówka jest już sucha.

Opublikowano

Gdańsk -14,6*C 0dash2.gif

• Sympatycy
Opublikowano

No u mnie już też -11... Ewakuowałem aku z Burka... Chyba koniec jazdy na dłużej :(

• Klubowicze
Opublikowano

U nasz pod biegunem - czyli w Ełku obecnie - 22 st.C . i śnieg zalegający od niedzieli . Drogi osuszone przez burą i mroźną .

Opublikowano

No to nie zazdroszczę, u mnie -6,5° i to już jest zimno...

PS. A najśmieszniejsze jest to, że 500 km dalej na południowy zachód (np. Frankfurt/M) jest już +3,5° :) ...

Opublikowano

Najśmieszniejsze to było, jak na północy PL było -9 a na południu +9 :)

Opublikowano

Za oknem samochodu - 9, a mimo wszystko minął mnie około 15.40 na Wielkopolskiej w Gdyni, kierownik 2oo na "manualu" brrrrrr

• Administrator
Opublikowano

Ja tam w długoterminowe prognozy specjalnie nie wierzę :msn-wink: ale synoptycy właśnie przewidują taki scenariusz... aktualne mrozy w przyszłym tygodniu zelżeją ale później (luty) czeka nas zmierzenie się z mrozami rzędu -35°C smiley-frozen.gif

Oj wymrozi w tym roku kopruchy na dobre :msn-tongue:

• Klubowicze
Opublikowano

W dalszym ciągu trzymam się swego jazda na 200 ma być przyjemnością a nie jest nią chyba -15 po śniegu nawet na oponach zimowych.U mnie 23.10 i -15,5

Opublikowano

U nas na "polskim biegunie ciepła" jest - 15

• Klubowicze
Opublikowano

A do d....py z taką zimą

Jest koniec stycznia a w Bielsku nie spadło jeszcze nawet 5cm śniegu :mad2:

Nawet mróz jakiś taki mikry

Opublikowano

A unas jest 5 a tak nie daleko od B-B aaa chodzi cm sory mm. A tak na poważnie ja przynajmiej nie musze odpalać maszyny do odśnierzania, benzyna zaoszczędzona.

Opublikowano

To zapraszam do Wawy. Kurczę tu 5cm śniegu to spadło dziś od rana...? A sprzęt stoi i czeka na wiosnę. A ja razem z nim? Zima w mieście, też mi pomysł...?

• Klubowicze
Opublikowano

"KOCHAM ZIME" - w górach i na obrazku a najbardziej jak juz idzie precz.

Opublikowano

Dzisiaj w Wa-wie widziałem 2 twardzieli na 200 i nie byli to dostawcy pizzy, a było ok -10 i wiał dość silny wiatr.

• Klubowicze
Opublikowano

Jeszcze raz w tym wątku pragnę zaznaczyć że dla mnie normalne użytkowanie 200 zaczyna się od + nastu stopni,pływać też można przy -10 tylko po co.

Opublikowano
  W dniu 30.01.2014 o 20:23, ALFI napisał(a):
Dzisiaj w Wa-wie widziałem 2 twardzieli na 200 i nie byli to dostawcy pizzy, a było ok -10 i wiał dość silny wiatr.

Kumple z pracy rowniez widzieli, rozmawialismy sobie o tym popijajac ciepla herbatke w kuchni :Jumpy:

W dniu 30.01.2014 o 21:17, pazdzioch napisał(a):
Jeszcze raz w tym wątku pragnę zaznaczyć że dla mnie normalne użytkowanie 200 zaczyna się od + nastu stopni,pływać też można przy -10 tylko po co.

Dla hartu, przyjemnosci, itp. Na szczescie rozne osoby rozne rzeczy rajcuja :laughing:

Pazdzioch, specjalnie dla Ciebie, tylko - 9.5, moj sasiad:

[media=]

[/media]
  • Klubowicze
Opublikowano

Jerry przekonałeś mnie od jutra zaczynam jeździć nawet wyprzedził jakiegoś rowerzystę.

• Klubowicze
Opublikowano

Paździoch, nie narzekaj, tylko myśl o ciepłych krajach i pakuj się powoli. Niedługo jedziemy. Hm... niedługo...? W każdym razie mnie już tak nosi, że... no, wiesz - autosugestia, pozytywne myślenie i takie tam... Już niedługo! :)

Opublikowano

Nie ma się co śmiać! ;-D

Ja czekam tylko na to, aż u mnie lokalne dróżki zaczną przypominać asfalt, a nie tor saneczkowy i też wsiadam na koń! Wolniej, może nawet wolno, ale jakoś przewidywalnie dotrę do pracy czy domu. Po 2 tygodniach zmagań z KM mam dość! Ludzie, toż mróz 10 st. i troszkę śniegu paraliżuje kolej w tym kraju!!!

Nie dość, że ludzi przewożą jak bydło na rzeź - ścisk taki, że nie ma się jak po nosie podrapać to jeszcze grzeją, że fest! Pot spływa po plecach, i nie tylko, strugami! Ale oczywiście wcześniej wymarznij człowieku na peronie jakieś pół godziny. A co tam! Niech będzie godzina! Niech pasażerowie pobędą na powietrzu dla zdrowotności! Po takiej kombinacji tylko czekam, kiedy dostanę zapalenia płuc, a co najmniej oskrzeli! A bynajmniej nie jestem hipochondrykiem!

Zatem oby już nie śnieżyło... a przy -10 czy też -15 st. też można jeździć ;-D

Dawałem radę UHatkiem to Królem, gdy manetki i kanapa grzeją, nie dam rady? Dam! ;-D