Jerry_R Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zaraz bedzie 8-10 st. w W-Wie. Gdzie te morzy i snieg ;-) Moze w lutym, marcu...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 22 Grudnia 2013 Administrator Opublikowano 22 Grudnia 2013 Dziś bez najmniejszego problemu (czyt. dyskomfortu ) można było polatać ... i pewnie bym się ruszył gdyby nie... chroniczny brak czasu Temperatura w cieniu, w najcieplejszym momencie dnia ~8-9 st, super słoneczko, sucho, bez wiatru
Jerry_R Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Potwierdzam, dzis pojezdzilem po W-Wie, termometr pokazywal 9 st.
jacek_gda Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Nie zzimowałem t-maxa i dobrze się stało. Pogoda za oknem bardziej wiosnę przypomina. A na ulicach coraz więcej 2oo widać. Wczoraj cały dzień śmigałem i wygląda na to, że w najbliższym czasie się to nie zmieni :-)
wolf78 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 W Kołobrzegu dzis 11 na plusie, na mieście coraz więcej jednośladów. Miał być koniec sezonu a skutery wyjęte z garażu i latam do powrotu mrozów . Ten sezon bedzie moim rekordowym sezonem na2kołach, aby do wiosny.
skoli Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Panowie w Oslo też upały i zero śniegu. Mam chęć wybudzić skuter ze snu zimowego.
przemo7 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Dziś przewietrzyłem burka:-) w czasie jazdy temp.od 11 do 15 stopni. Naubierałem się aż się spociłem. No ale w Boże Narodzenie nigdy nie jeździłem wcześniej:-)
Barteq Opublikowano 25 Grudnia 2013 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Ja również miałem dziś przyjemność pośmigać Xcitingiem po mieście, "banan" na twarzy przy każdym pokonanym kilometrze Wygląda na to, że taka elegancka aura do jazdy na 2oo ma się utrzymać co najmniej przez tydzień. Myślę, że w sylwestra zamiast petardami będzie można pohałasować wydechem bez dBkillera
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 25 Grudnia 2013 Administrator Opublikowano 25 Grudnia 2013 No i co tu "zamykać" czy "otwierać" sezon? Klimat się ociepla więc trzeba z tego korzystać Classic Scooter został dziś wybudzony ze snu zimowego... w dzień słoneczko, asfalty suchutkie i temperatura ~12 st Aku ostatni raz doładowywany w październiku a dziś kręcił jakby dopiero co ostygł . Dwa ruchy manetką, pierwsze zakręcenie, drugie i..... już czuję MOC Przy kompresorze trzeba było wyraźnie dołożyć po 1 atm , na myjni zmyć kurz... by za moment cieszyć się Świątecznymi widokami Warszawy zza sterów Pod Kolumną na Starówce spotkaliśmy się z Artixem i Gosią, którzy także spędzali ten dzień w plenerze. Tak czy inaczej- radocha na święta nie do opisania Oto kilka obrazów dnia dzisiejszego pt. "Świątecznie po Stolicy Maxi Skuterem" Krople na szybie to nie deszcz a pozostałości po myjce
Barteq Opublikowano 25 Grudnia 2013 Opublikowano 25 Grudnia 2013 @MariuszBurgi przepraszam Cię za mały offtop ale... czy po Nowym Świecie można spokojnie jeździć na 2oo? (jeśli to Nowy Świat na 3-ciej fotce) Zawsze mnie tam ciągnęło ale bałem się mandatu
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 25 Grudnia 2013 Administrator Opublikowano 25 Grudnia 2013 czy po Nowym Świecie można spokojnie jeździć na 2oo? (jeśli to Nowy Świat na 3-ciej fotce) Spokojnie to raczej nie, chyba, że z identyfikatorem
skoli Opublikowano 25 Grudnia 2013 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Mariusz piękne zdjęcia skutera i stolicy.
Barteq Opublikowano 25 Grudnia 2013 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Przy okazji pytanie do Mariusza... czym robiłeś zdjęcia onboard? Wyszły naprawdę bardzo fajne, ostre.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 27 Grudnia 2013 Administrator Opublikowano 27 Grudnia 2013 Przy okazji pytanie do Mariusza... czym robiłeś zdjęcia onboard? Nokia N8. Tak coś jeszcze na czasie... Jaka zima, taki bałwan
jacek_gda Opublikowano 27 Grudnia 2013 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Ja dzisiaj cały dzionek się kulałem :-) Pogoda jak na razie jest świetna /jak na grudzień/ Swobodnie mozna jeździć w pełnym ubraniu i jest w sam raz :-)
Klubowicze Piootr Opublikowano 27 Grudnia 2013 Klubowicze Opublikowano 27 Grudnia 2013 No właśnie jaka ona ? Bura ! I można było pośmigać. Dziś nawinęłem 85 km. Razem jest już 100 km dodam pierwsze 100 km.
dr.big Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 No to coś dla potomnych : wczoraj i przedwczoraj w okolicach Berlina +7- 8 stopni, słoneczko, sucho -> http://www.wetter24.de/deutschland/wetter-stationen/obsid/10382.html ... Aż szkoda, że skuter stoi "zapakowany" do zimowania (którego na razie nie ma ) w garażu ... PS. Gdzie ta zima? Jak tak dalej pójdzie, to mróz nie wybije robactwa na lato tego roku ...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 19 Stycznia 2014 Administrator Opublikowano 19 Stycznia 2014 W Stolicy było w nocy -7, aktualnie -4 st i niby straszą, że zima jednak będzie
Lucjan73 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 A u nas na Dolnym Śląsku wczoraj + 7 w nocy + 3 a teraz powoli rośnie i ma być + 7. Ja tam nie narzekam, odpada mi średnio godzinka szuflowania z rana. Na jesieni kupiłem odśnieżarkę spalinową, coś mniej więcej takiego: mam nadzieje że zardzewieje w garażu nieużywana co roku walczę z zimą to może w tym roku trochę odpuści.
jot23 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Aż się śpiewać chce-dziśaj tylko55 km ale od 1 stycznia prawie 200 ,tylko łuki wolniej niż latem.
Jerry_R Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Cos drga, jesli chodzi o "nie uzywanie soli": http://warszawa.gaze...zczednosci.html
wize60 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Wracałem wczoraj z Podlasia złapała mnie śnieżyca i jechało się ok.było -5 śnieg suchy i do tego wiatr który rozwiewał i nawiewał śnieg ale droga była czarna i sucha do momentu kiedy pojawiły się solarki. Zrobiło się błoto które uniemożliwiało jazdę zbyt blisko za pojazdem, co chwila spryskiwanie szyb i słaba widoczność nie wiem czy solenie tak do końca jest dobre.Po przyjeżdzie do garażu stwierdziłem że muszę jechać na myjnię bo sam. cały biały oczywiście od soli .Owszem wszystko trzeba wiedzieć kiedy użyć w przypadku gołoledzi, podającego marznącego deszczu ok.
dr.big Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Jak szybko pogoda może się zmienić... -2 stopnie i padający deszcz, co chwilę włączający się ESP i ABS... Przewracający się na chodnikach ludzie... Gołoledź... Karetki kursują jak szalone, chyba mają pełne ręce roboty.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 20 Stycznia 2014 Administrator Opublikowano 20 Stycznia 2014 Jak szybko pogoda może się zmienić... No jak to o tej porze roku Ja i tak się cieszę, że jeszcze 25 grudnia mogłem wyjechać
Rekomendowane odpowiedzi