Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja dziś też na 2oo w pracy, choć wracając po 1700 to juz chłodno było w łapki :clapping: ps. tucano i deflektor bardzo się przydają przy temperaturach koło zera..

Opublikowano

No i w Wawie troszeczkę popruszyło... Rano, u mnie na suberbie ;-D, zawrotne -3st. Brrrr.... No, ale cóż! Jeździć trzeba, bo pewnie to już ostatnie podrygi.

Pomimo podrzewanych manetek i tak załóżyłem mufki => cóż za KOMFORT! Tylko teraz kombinuję, jak tu w mufce obsłużyć składanie lusterek... a to w korku przy AN650 podstawa... ;-D

Opublikowano

Dzisiaj już sypnęło śniegiem w Wawie, ale na jezdniach jeszcze go nie ma, więc dało się jechać.

Opublikowano

Obiecałem sobie, że będę latał do pierwszego śniegu. Spadł. Wczoraj ostatnia traska po Warszawie. Dziś mycie Majki, pucowanie i do ogrzewanego pomieszczenia na zimę. To był fajny sezon. I cóż, pozostaje puszka...

Opublikowano

Pojawila sie juz sol, przymarzniete kaluze.

Regularne jezdzenie przerywam i obserwuje co sie bedzie dzialo.

Jak bedzie nawet -5, ale sucho i slonecznie - pewnie bede jezdzil ;-)

Opublikowano

Przed chwilą wracałem z miasta, +1 i dużo przyjemniej niż rano.

• Sympatycy
Opublikowano

No ja jeszcze nie ogacam sprzętu na zimę. Co prawda od soboty nie jeździłem, ale jeszcze przed nami Mikołajki. :)

Opublikowano

A ja dzisiaj śmignąłem o 10 rano do kuratorium i z powrotem moim kymco agility 50 w samych dżinsach i było spoko. Tylko w jednym miejscu był lód na drodze i trochę wydygałem.

Tak się zastanawiam co sąsiedzi na to jak zazimuje w piwnicy te 50

Opublikowano

A dzisiaj z rańca dziwnym trafem +7 :) ...

Opublikowano

Chyba kupie jednak zimowki i bede jezdzil jak ten gosc, po W-Wie powinno sie dac:

http://tv.oeamtc.at/...xenter-125.html

Bardziej niz wywalenia sie, strach chyba, zeby ktos w 4oo na letnich w nas nie wlecial?

Opublikowano

Na taką pogode tylko z tucano daje rady.

Opublikowano

Dziś rano -7. Dało radę pojechać do pracy, szyba się spisuje - jeżdżę z otwartą szybką. Kalesony i kominiarka obowiązkowa i kurtka z podszewką. Tak naprawdę to tylko letnie rękawiczki są za mało ciepłe. Opony mam zwykłe, więc jak spadnie śnieg to dam spokój.

Pozdro

• Administrator
Opublikowano

W Stolicy "Armagiedon" pogodowy :)

W kilka minut z czarnego krajobrazu zrobił się biały winter-2316.gif

Nareszcie czuć moc zimy vil2_froid2.gif

• Sympatycy
Opublikowano

W południe Orkan zabrał mi prąd w fabryce. Powrót do domu w śnieżycy - katastrofa. Trochę śniegu na drodze i paraliż.

Opublikowano

Chyba czas na zimowanie shadowki :-)

1386494419-31512-542kb.jpg

Opublikowano

Jacek gdyby nie to tło to piękne zdjęcie do kalendarza Burgmanii ;-), u mnie drogi suche, ale co z tego jak pierwsze 600m. to sam lód i nie ma jak dojechać do asfaltu :-(

Opublikowano

No niestety, skuter jest sąsiada. Nie mogę go niestety przestawić :-)

Ale swoja drogą za każdym razem gdy go mijam "serce mi sie kraja" jak go widzę w deszczu lub tak jak dzisiaj w roli bałwana.

Opublikowano

Dziwny ten gość od tego bałwanka niestać go na plandeczke za 10 zł.

Opublikowano

Wszystko zalezy od ogolnej aury, nie tylko od samej temp.

Np. teraz jakies -1, ale sloneczko. Widzialem na Zwirkach biala Honde SH jak smigala, bez zawrotnych predk. sie spokojnie da.

Natomiast ostatnie dni - niby +1 +2, ale taka chlapa, bloto, ze nie widzialem jazdy 2oo, kiedy w 4oo co chwila trzeba bylo wycieraczki wlaczac - bynajmniej nie od deszczu, ale mazi spod kol.

Opublikowano

U mnie wczoraj +8, dzisiaj +9, ale zero słońca i wilgotno...

Opublikowano

Rano -7*C, ale jezdnie suche, więc na 2oo do roboty :-)

Opublikowano

tak jest! na 2oo jazda!

BTW:

jakoś tak fajniej, przynajmniej jeśli chodzi o temperaturę, w tym Berlinie niż tu... ;-(

Opublikowano

mnie się udało wczoraj na przegląd techniczny pojechać, było plus 5, niestety rano jak do pracy jechałem było minus 5, a mój pierwszy kilometr to droga gruntowa czyli lodowisko ;-). Nawet pan od przeglądów się dziwił, że chciało mi się na skuterze przyjechać.

• Klubowicze
Opublikowano

A ja dziś w południe odbieram SW-T600. Mam nadzieję ze "bura" pozwoli. Oby nie padało.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj minął najkrótszy dzień w roku, jeszcze tylko trochę mrozów oraz śniegu i będziemy mieli wiosnę :newyear: ...

PS. Acha, w dzień było +7 stopni :) .