Sysgone Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Mufki ściągnięte, a kocyk pewnie po weekendzie powędruje do prania.
greegi Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 Witam, Chyba pora odkopać wątek. Dziś ładny przymrozek był. Całe szczęście tak się złożyło, że nie jechałem do roboty Majką. Mam jednak nadzieję, że jeszcze przyjdą cieplejsze dni.
Klubowicze Jack Opublikowano 4 Października 2013 Klubowicze Opublikowano 4 Października 2013 A ja jechałem do pracy skuterem wczoraj , przedwczoraj i przed przedwczoraj, i pojadę jutro i pojutrze... Tfu!!! Jutro i pojutrze na szczęście do pracy nie Ale co najmniej 300 km w weekend zrobię. LUDZIE! Zamknąć ten wątek! Roni, weź coś zrób, pliiiisss!
Maser Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 Luknąłem na rozkład jazdy pociągów.... 100 km do zrobienia i 3 przesiadki, chyba skuterem pojadę. Dziś kupiłem portki, wojskowy ocieplacz pod nie, dobre buty i kominiarkę, jeszcze kilka dni na skuterze złapię....
skoli Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 Od tygodnia moja poranna jazda do pracy oscyluje ok 0 st. Ale już przyszło ocieplenie. Do końca października może dam rade.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 5 Października 2013 Klubowicze Opublikowano 5 Października 2013 Ja musiałem pokonać 96 kilometrów (w każdą stronę), na konsultację lekarską (jeszcze ta sprawa po wypadku z ręką - będą wyciągać blachy z łapy) do Gryfic... Postanowiłem dla oszczedności (samochód pali sporo więcej) i przyjemności pojechać Burkiem. Termometr na moście w Wolinie pokazywał 3.2 stopnia i gdyby nie kombinezon z Lidla na wierzchu, byłoby chyba krucho... A tak gacie podszyte polarem, poladowa bluza i lekka kurtka i było znośnie. Powrót już 11 stopni Celsjusza, pełne słońce, więc normalnie lato W przyszłą środę znów mam jechać i choć zapowiadają możliwość deszczu, chyba też pojadę Burkiem, bo ma być "ukrop" całych 15 st.C.
dr.big Opublikowano 29 Października 2013 Opublikowano 29 Października 2013 Wczoraj jechalem traskę 200km do Berlina i na całej trasie termometr pokazywał 21- 24 stopnie, więc jaka zima... Ba, wręcz jaka jesień ...
Maly Książe Opublikowano 29 Października 2013 Opublikowano 29 Października 2013 pogoda jak w lipcu, mi ostatnio było za gorąco na trasie;)
skoli Opublikowano 11 Listopada 2013 Opublikowano 11 Listopada 2013 Dziś rano -5 st. I nadszedł ten smutny czas czas odstawić MP3ke na zimowy sen.
Miro71 Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 a tak wygladalo u mnie wczoraj i w niedziele ( dzis juz troche mniej sniegu ) ..... a dzis czytam o tym na onecie hihihih http://wiadomosci.onet.pl/swiat/atak-zimy-w-niemczech/g9j7m
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 13 Listopada 2013 Klubowicze Opublikowano 13 Listopada 2013 A u mnie dziś było całe 11 st.C i słoneczko, więc niezwlekając nawinąłem po mieście ładnych kilkanaście kilometrów... Liści już niewiele leżało na jezdniach i brałem tylko poprawkę na niedogrzanie opon składając się na winklach... Co za frajda po ponad dwóch tygodniach bez 2oo...
Sysgone Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Ja póki co twardo jeżdzę, chociaż w piątek wymieniam gumy, bo fabryczne niestety nie są już tak dobre, jak latem...
dr.big Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Dzisiaj zrobiłem jakieś 300 km skutem, o ile na początku było nawet miło, słońce i +5 stopni, o tyle ostatnie 100 km to jakieś 3 stopnie i gęsta mgła powodująca osiadanie wody na wizjerze i przednich plastikach... Dla mnie to już definytywnie koniec sezonu. Teraz patrzeć tylko śniegu, a co za tym idzie soli, ja wyciągam najwcześniej skuter dopiero po pierwszym deszczu wiosną, niech sól z dróg spokojnie spłynie...
franio212 Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 U mnie teraz 2 stopnie a przez dzień 5 mgła i mżawka . Więc chyba za zimno.
Magda B. Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Jest mokro i ślisko, ja w weekend usypiam sprzęt...
Geddy Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 A mnie zima nie jest straszna;śmigam byle było sucho!
Jerry_R Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Przed nami spoko pogoda, ja jezdze http://www.twojapogo...rszawa/16dniowa PS: po miescie nie ma tragedii, trasa co innego.
dr.big Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 Dzisiaj z rańca (czyli teraz ) ok. -3, ale sucho, nie ma chmur i zapowiada się słonecznie... Tak więc na razie nie "bura" ...
GrzechoCnik Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 Temperatura na skuterze dzisiaj przd godz.8 wahała się od -1 do 3, w zależności od tego w którym punkcie Wawy byłem. Ale nawet na wichurze (czytaj Wilanów) nieosłoniętej blokami, koło mojej roboty kałuże nie były jeszcze zamarznięte. No to jeżdżę dalej!
Rafi Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 No i wyszło piękne słoneczko w Wawie... tylko dojechałem do zakładu i zdążyłem się przebrać ;-D No cóż? Ważne, że jeszcze w miarę sucho. A to, że zimno... nie dam tej satysfakcji jesieni (bo przecież do zimy to jeszcze miesiąc niemal) i się nie poddam ;-D Bezpiecznej jazdy i szerokości.
Sympatycy robert1973 Opublikowano 25 Listopada 2013 Sympatycy Opublikowano 25 Listopada 2013 Witam. No i przyszła..... bura, lekko śniegiem przyprószyła ale ziemi nie zmroziła generalnie chyba już będę musiał schować skuterka :/ . Szacun dla Twardzieli co jeszcze śmigają . Pozdrawiam
Sysgone Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 Trzeba delikatniej operować manetką, dalej sięgać wzrokiem, myśleć za wszystkich dookoła, ubrać się cieplej i daje się jeździć.
Jerry_R Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 Niedawno wrocilem do domu, w sumie bylo az +1, choc odczuwalne wg prognoz jako -4. Po miescie, jezdzac najczesciej nie wiecej niz 50-60 kmh, motokoc, motomufki + letnie rekawiczki = nie narzekam. Ubranie, czy zimno - nie jest dla mnie w ogole problemem. Jedynym problemem sa zato parujace okulary, musze potestowac jakies anti-fog'i chyba...
smarciu Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 Dzis we Wroclawiu przed poludniem spadl pierwszy śnieg, jeszcze taki nieśmiały i po 2h przestał padać, ale pokazał, ze zima nadchodzi i czas schować skuter pod koc, aku wyjąć i wygrzebać z kanciapy dwuślada, czyli narty Szacun twardzielom dzis mijanym na drodze!
Rafi Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 W Wawie jeszcze daje radę ;-D Cóż, spaliny, efekt ciepralniany itd. ;-D Jednak te pare setek km odlełości daje również sporą różnicę w pogodzie. Śniegu, póki co, brak i niech tak pozostanie jak najdłużej! Aczkolwiek temeratura już niska i dość wyraźnie odczuwalna, że tak to określę ;-D
Rekomendowane odpowiedzi