Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Toruń godzina 10,15 na słoneczku jest 8 na + :fireman2: .

Zgadza się, ale to na termometrze tylko.

Czuje się powiew wiosny, zaraz schodzę do garażu i dokończę małe zabiegi przy Zacnej i może jakaś rundka po mieście, bo na dłuższe śmiganie troszku za chłodno.

Opublikowano

Flyman, akurat "szafą" moża pośmigać również w zimę :fireman2:.

Dłuższe śmiganie na 2oo, raczej w temp. powyżej 10st.C

Opublikowano

Śnieg zapowiadają na weekend...

Na przeczekanie, wszystkim, którzy nie widzieli polecam filmik:

[media=]

[/media]
Opublikowano

W Katowicach dziś ok 8 stopni,świeci słońce.

Nie wytrzymałem i odpaliłem jednoślada i wycieczka po okolicy 25 km.

:D

Opublikowano

Flyman, akurat "szafą" moża pośmigać również w zimę :D.

Ależ Geni. To była poezja techniczna. Czytaj, proszę, między wierszami. Chodziło raczej o moc doznań i temperaturę naszych czół w momencie pierwszego odpalenia..

Opublikowano

No dobra :D, ale mi to bardziej się kojarzy z co najmniej motocyklami klasy MotoGP, albo odrzutowymi dragsterami na dwóch kołach.

Aż miło pomyśleć, jakby wziąć za rogi "szafę", nawet w wersji "szparka" :) i śmignąć pionowo w górę na dopałach, a potem spaść, jak jastrząb w dół i wyrwać do poziomu na wysokości kilkunastu metrów.

A zresztą co mi tam:

Opublikowano

Haaaallo panowie :) , przypominam, że temat dotyczy zimy :D . Chcecie rozmawiać o samolotach, zróbcie o tym jakiś temat.

Opublikowano

To przez tą cholerną zimę, która mam nadzieję niedługo pójdzie w p... - na wschód :D.

Opublikowano

Kurczę, mżyć zaczęło, nawet parę płatków śniegu widziałem, a ja dzisiaj maszinu odbieram z salonu. Weźcie coś poczarujcie, żeby po południu między Witolinem a Falenicą w Wawie było "czysto, sucho i pewnie" :confused: Przecież ja pierwszy raz od września będę siedział w siodle...

Pzdr.

M.

• Klubowicze
Opublikowano
Kurczę, mżyć zaczęło, nawet parę płatków śniegu widziałem, a ja dzisiaj maszinu odbieram z salonu. Weźcie coś poczarujcie, żeby po południu między Witolinem a Falenicą w Wawie było "czysto, sucho i pewnie" :confused: Przecież ja pierwszy raz od września będę siedział w siodle...

Pzdr.

M.

Zamów lawetę :-))

Opublikowano

Nie ma. Twardym trzeba być... :confused:

Pzdr.

M.

Opublikowano

Jeśli bierzesz z salonu to na bank mają opcję dostawy pod dom w cenie sprzętu.

Ja w tym tygodniu też byłem dopiąć sprawę skutera, tyle że w komisie i sami mi zaproponowali przywiezienie pod dom bez dodatkowych opłat.

Opublikowano

wczoraj polatałem po Krakowie !!

w środku dnia, urwałem się z pracy na chwilkę i zrobiłem 40 km po mieście.

ślisko jak cholera (przez brudną nawierzchnię) puszkarze na mnie nie zwracają uwagi - trzeba uważać jak nigdy.

ale radość nieopisana :clapping:

Opublikowano

wczoraj wracając z pracy widziałem na ulicach Krakowa jeżdżące motocykle, momentalnie zaplanowałem na sobotę chociaż taką mini mini rundkę, ale cóż :clapping: to co się dzieje za oknem i pokazuje pogoda szybko studzi zapały :( na radochę trzeba jeszcze chwilkę poczekać

Opublikowano

Wczoraj po pracy wyciągnąłem maszynę z komórki i przetransportowałem przez zalany wodą do kostek trawnik. Garaż jest z tylu za domem a po drodze to jezioro (trawnik), na dodatek bydle (skuter) jest ciężkie i było ustawione tyłem, więc do przepchania skutera musiałem skorzystać z pomocy małżonki.

Po wsadzeniu akumulatora i próbie odpalenia skuter zachował się dziwnie, bo nie jest zacnej marki, ani też nie Król, ale odpalił od lekkiego naciśnięcia startera (a przygotowywałem się mentalnie na kilka sekund kręcenia rozrusznikiem - kilka miesięcy stał zamknięty i nie odpalany).

Dziś była moja pierwsza w tym roku jazda do pracy. Rano lekka mżawka, ok 2 stopni i diabelnie ślisko. W zasadzie już przy hamowaniu przed pierwszym zakrętem udało mi się zablokować przednie koła (na czarnym asfalcie i bez jakiegoś mocnego hamowania, więc radzę uważać i nie rozpędzać się). Potem, na trasie, po kilku uślizgach układ stabilizacji zapalił czerwoną lampkę czym skutecznie dał do zrozumienia, że trzeba się zatrzymać a potem jechać wolniej.

Powrót to już czysta przyjemność 4-7 stopni (i'm dalej od W-wy tym cieplej), droga sucha i szybki powrót do domu. Z motocykli to po drodze tylko jednego gościa na crossie zauważyłem.

Pierwsze 80km w tym roku zaliczone.

Jak się tylko ranki poprawią będzie można bezpiecznie latać.

Opublikowano

Stało się. Pierwsze promienie wiosennego słońca wpadły mi na przysadkę i skłoniły do montażu aku. Pierwsza runda po wsi zrobiona. Sporo ludzi na moto. Z 7 osób widziałem.... Ach ach zimo wyp...

Opublikowano

Jeśli bierzesz z salonu to na bank mają opcję dostawy pod dom w cenie sprzętu.

Takiej przyjemności chciałeś mnie pozbawić :-) Co prawda kończyłem w śniegu, ale było ok.

Opublikowano

Brawo, jakie lawety :question: ?

PS. Lawety to są dla popsutych sprzętów :clapping: .. Albo jak nie ma innej możliwości odbioru... tzn. np. dojazd kilkaset kilometrów i robi to jedna osoba...

Opublikowano

Zazdroszcze Wam trochę , mnie połamało , nie wiem korzonki albo jakiś dysk mi wyskoczył, ledwo się ruszam i jazdę musze przesunąć na jakiś czas .

• Klubowicze
Opublikowano

Dzisiaj zrobiłem sobie Moje Własne Otwarcie Sezonu 2013 co uczciłem potwierdzeniem przeglądu technicznego w dowodzie rejestracyjnym.

Dalsze obchody odbyły się na Bagnie Jacka w okolicach Wesołej gdzie jeszcze czaiła się Bura Suka Zima - było zaje!

bj1.jpg

Opublikowano

I ja dzisiaj zrobiłem pierwsze kilometry Scarabeuszem . Po 1 nie mogłem wytrzymać, po 2 czekał olej na wymiankę . Generalnie nie umiem jeździć tyle powiem po 6 latach jeżdzenia autem.

Opublikowano

Napatrzyłem się dzisiaj na jeżdzących motocyklistów więc nie wytrzymałem.Do garażu odpalenie i mała runda po okolicy.Czas rozpocząć sezon.

Opublikowano

Kilka dni temu naładowałem aku i oponki wiedząc co się święci...

Dziś pierwszy przelot od wycieczki noworocznej. Kurcze, to już 2 miesiące bez jazdy?

Jeden gość w puszce chciał mnie przyjąć na burtę. Przeprosił potem awaryjnymi...

Wniosek: nie tylko na przyczepność trzeba mieć baczenie, póki co jesteśmy jakby jeszcze bardziej "niewidzialni" niż w sezonie.

• Sympatycy
Opublikowano

Dzisiaj zrobiłem sobie Moje Własne Otwarcie Sezonu 2013

bj1.jpg

Paweł, gratuluje fotki - zawodowa :eat::(

Krajobraz... hmmm Fotomontaż ? :)

Żartowałem :eat:

• Klubowicze
Opublikowano

Brawo Paweł, dobrze Cię znowu widzieć w takich klimatach, tak trzymać.