Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7 plus i drogi robią się suche :clapping: Czyżby sprzęt szykować? ;)

• Sympatycy
Opublikowano

W Warszawie za oknem jest wyraźnie cieplej +6 stopni za oknem - w dzień poleci kilka oczek w górę.

Niebawem wietrzenie maszyn, jak się front ocieplenia utrzyma :clapping:

• Klubowicze
Opublikowano

Jak tak dalej pójdzie to w czwartek kilka maszyn pod C66 powinno podjechać !scooter

(Taka mała prowokacja)

• Administrator
Opublikowano

Hahaha, w Berlinie dzisiaj +13 stopni i to w pierwszy dzień świąt... Na termometrze za oknem wręcz 15... Nieźle :D ...

Same ciekawostki pogodowe w tym roku...W Wigilie w Monachium temp w mieście wynosiła 20.7 stopnia. Ludzie po ulicach chodzili w samych t-shirtach a z garaży wyjechały cabrio i snuły się po mieście z otwartymi dachami :). Czegoś takiego nie pamiętają najstarsi... :newyear:

Ja przypominam sobie jak parę lat temu w Nowy Rok staliśmy z Artixem pod Kolumną Zygmunta... na skuterach :xmas: Asfalty były suche a temperatura kilka mocnych kresek na plusie. W tym roku mamy szansę na podobną sytuację... Chwilowo zima została wygnana, aktualnie Wawa> +8.... Yeeee :Jumpy:

• Klubowicze
Opublikowano

gliwice +6 wczoraj śmignełem 130km dziś pewnie też byle tak dalej do marca -hutki kanki -i burgmania

Opublikowano

A jednak się przebiegunowało. Teraz u nas będzie południe. Cuda, cuda!

Opublikowano

Wyciągnąłem kompas żeby sprawdzić co z tymi biegunami i jakoś ta wskazówka dziwnie się kręci... a może to tylko c2h5oh w mojej głowie :newyear:

Opublikowano

Dzień 30-ty grudnia 2012 roku wcale nie był taki "zimowo-buro-sukowy" :drunk:

Udało mi się przejechać ok. 25 kilometrów. Dobrze taka przebieżka zrobi skuterowi, rozrusza się poza sezonem.

Przygody?

- spotkanie 3 innych motocyklistów

- kilka ostrzejszych startów spod świateł

- przejazd przy znacznej prędkości przez zamarzniętą sporą kałużę (do tej pory zastanawiam się - co się stało, że się nie wywaliłem :tabletalk: )

- przy tankowaniu rozmowa z kierowcą 4oo z cyklu "to nie za zimno na jednoślad?"

• Klubowicze
Opublikowano

Chociaż kawałeczek... chociaż po garażu... ale przegoniłem :) moją Pokancerowaną Czarnulę.

2012 zamknięty.

Opublikowano

Nowy Rok przywitany wczoraj spontaniczną traską ca 100km.

Na drogach mały ruch więc warunki wręcz doskonałe.

Miny spacerowiczów bezcenne... :)

Opublikowano

Też śmigałem 30 i Nowy Rok fajnie się jeździło;) Też się ludziska dziwili i pytali czy nie zimno jak byłem na myjni i stacji, zrobiłem w sumie przez te dwa dni około 100km . Warunki dobre, poza zmarzniętym kciukami komfort termiczny dobry. Na lokalnych- osiedlowych drogach miejscami wysokie zalodzenie- wówczas jazda a w zasadzie toczenie się na wstrzymanym oddechu i pół-sprzęgle odśrodkowym- niekiedy nawet zawrócenie i szukanie innej drogi.

Miałem jedną podbramkową sytuację poprzez kota który nie zachował szczególnej ostrożności przechodząc a właściwie przebiegając przez jezdnię. Na szczęście wszyscy cali, kot też. Ciśnienie w ogumieniu nieznacznie obniżone.

Opublikowano

Nie wytrzymałem dzisiaj i polatałem sobie po Krakowie (skromne 30 km). Dobre spodnie, kurtka i rękawice, podgrzewany fotel i manetki i można całkiem nieźle spędzić godzinę na mieście :clapping:

Sucha nawierzchnia aż krzyczała: bierz skuter ...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No i nie jest ta zima taka zła, po +13 stopniach w drugiej połowie grudnia, dzisiaj +5, a na jutro zapowiadają wręcz +10 stopni, to mi się podoba :D .

Opublikowano

Bigu u mnie + 3 i trzeba zapylać zrzucać śnieg z dachu. Niestety zmiana temperatury na plus powoduje że śnieg staje się kilkukrotnie cięższy......

Opublikowano

jaka zima ?? jaka bura suka ???? u nas dzisiaj +8 ,słoneczko ,po śniegu już tylko błotko zostało.zrobiłem parę km. tylko wiatr lekko przeszkadzał .

Opublikowano

Ciekawe, gdzie 4 dni temu, w te zadymkę byłeś :)

Opublikowano
9b6c28703acef83dm.jpg
Opublikowano

To Gnieźnie już nie ma wróbelków?

Dobreee!!!

Opublikowano

W niedzielę 03.02 Wybrałem się na pierwszą jazdę moim nowym nabytkiem. 2 stopnie droga sucha i słoneczko (nawet przetestowałem blendę w nowym kasku). Polecam dla orzeźwienia :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Już za parę dni będzie jazda-powinno być do 10 stopni :clapping:

• Klubowicze
Opublikowano

W nocy na termometrze za oknem było - 13 stopni, tak więc jeszcze u nas zima jeszcze trochę pomieszka

Opublikowano

nie obiecujcie tych 10 stopni, bo nie będę mógł spać czekając na tę pogodę :mad2:

PS. wczoraj siedziałem sobie w garażu na skuterku... było fajnie... nieniawidzę śniegu... :oops:

Opublikowano

Kolega z pracy mówił że dziś widział gościa na burku w Wawcę-chyba o parę dni za wcześnie....we wtorek prognoza + 5 zamierzam obudzać po zimowym postoju swego burka bo mam już dość zimy :clapping:

Opublikowano

Śniegu spadło wiadro - szlak by to trafił . Ile można spoglądać na moto - to taka wieczna noc poślubna bez finału :clapping:

Opublikowano

U mnie też trochę napadało i delikatnie pada nadal :) ... Ale to już ostatnie 3 dni. Później wiosna. Mówię wam :clapping: .

PS. Snieg ma też swoje plusy, idę posprawdzać kontrolę trakcji w 4oo :) ...