Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uważajcie na lód, bo może występować na drodze i czasami jest zupełnie niewidoczny. Ja już sprzęt odstawiłem , miałem jeszcze pojechać na myjnię- ale u mnie w okolicach , pomimo że droga o bardzo dużym natężeniu ruchu miejscami pokryta lodem, więc nie ryzykuję na razie.

Jestem uśmiechnięty dlatego, bo chyba udało mi się sprawić aby moja aprilia zapalała już za pierwszym razem w niskich temp- po prostu przy odpalaniu trzeba dać u mnie lekko gazu i trzymać w momencie kręcenia - łącznie pewnie wciśniętym z hamulcem, aby nie wyrwał. Dziwne, że myślałem że na wtrysku takich rzeczy się nie robi, ale jak tak zrobiłem to mi przy -11 zapaliła za 1 razem po 2 sekundach kręcenia. Co ciekawe skala termometru u mnie kończy się chyba na -10 bo -11 zamiast -11 miałem dwie kreski poziome;D

Byłem tak zadowolony z tego udanego uruchomienia silnika przy tak niskiej temperaturze, że aż musiałem się tu pochwalić:)

Opublikowano

Po co tak definitywnie odstawiłeś? W weekend będzie ciepło, blisko 0.

Da się jeszcze jeździć. Fajnie jak ktoś ma garaż zimowy pod nosem, to może wyciągnąć skuta kiedy się tylko pogoda polepszy.

Ale z lodem nie ma żartów, to racja.

Opublikowano

Witam :) Skuter odstawiony na zimę :boxing: Paliwko zalane :fireman2: Lakier częściowo odnowiony :fireman2: przygotowany do sezonu 2013.

Garaż mam ogrzewany postaram się na przyszłą zimę przygotować 1 miejsce może ktoś będzie chętny,

Opublikowano

Ja garażu puki co nie mam;( Skuter mam zamiar z wiaty zabrać na salony i się nim zająć porządnie;) ale jak go wstawie do domu to już tak łatwo nie wyjadę bo mam kilka schodków poza tym chciałbym go trochę porozkrecać i porobić kilka drobiazgów. Zresztą myślę, że w salonie będzie w sam raz pasował;) czekam tylko na pogodę aby na myjnię podjechać i umyć nieco silnik i błotniki od wewnątrz

Opublikowano

Dzisiaj niezła jazda jest :). Nawet nie zauważyłem, jak mi się po południu poziom trudności jazdy na HARD przestawił :clapping:

Opublikowano

Ja wracałem po 16, to było ledwie MEDIUM :clapping:

Opublikowano

Tak... widziałem dziś ok. 16:45 kogoś na srebrnym dx-ie chyba, na Batorego w Wawie. Mam nadzieję, że cało do domu dotarł.

Opublikowano

Eh... wczoraj jeszcze udało mi się dojechać a co najważniejsze wrócić bezpiecznie, a dzisiaj...?

Prawie jak na tym obrazku:

546706_303639193081096_1820833955_n.jpg

Opublikowano

Dzisiaj już nie odważyłem się jeździć, chociaż muszę powiedzieć, że widziałem paru śmiałków na 50-tkach oraz kilku "pizarrów", ale ci to zawsze jeżdżą.

Opublikowano

Ja wymiękłem 2 tygpdnie temu; coś obsmarkany jestem. Możecie sobie wyobrazić komentarze w rodzinie "a nie mówiłam? na skuterze... itd". Ale nie o tym chciałem.

Wczoraj widziałem motocyklistę z TVP - takiego "szybkiego reportera". Czyli są tacy, co daja radę. Hu! Szacun.

W swojej czterokółce już kilka razy przeżyłem chwile intensywnej modlitwy o skrócenie drogi hamowania (zimówki + ABS + rozsądna jazda, a jednak nie przewidziałem). Jak na razie Pan Bóg reaguje pozytywnie i expresowo na moje błagania.

Raczej na 2oo przy tej pogodzie bym nie utrzymał się w pionie. Nie zdążałbym sklecać modlitw.

Opublikowano

A ja wczoraj widziałem pomarańczowe Kymco xc 500, kierownik nawet dawał radę.

W szoku byłem dopiero dzisiaj, kiedy zobaczyłem poruszające się w kopnym śniegu Piaggio X8. Nogi kierowcy robiły za płozy...

Opublikowano

Dzisiaj widziałem:

Romet a'la ETZ150 - brak oznak służbowego wykorzystania pojazdu

2x 50ccm pizza i kurier

Wszyscy dawali rade, chociaż ciężko mówić, że to były jednoślady - raczej tak, jak pisał Marcino1 - trójśladowce :thumbs_up:

Opublikowano

trójśladowce :kwasny:

Mimo, że dzisiaj ulice wyglądały dosyć przyjaźnie, miejscami nie dało się jeździć bez podpórki.

Opublikowano

Ja w poniedziałek ostatni raz siedziałem na 2oo, dopóki to wszystko nie zniknie z dróg, to nie ma co się wygłupiać. Jak któryś z chłopaków napisał "trzeba być twardym, ale nie głupim". A że mrozy nie zamierzają póki co odpuścić, to pewnie już w tym roku nie da się wyjechać na ulice.

Opublikowano

No ja caly czas czekam na odwilz aby umyc sprzeta i zatankowac do pelna.

Poki co stoi taka biedna sierotka w garazu i straszy swoim wygladem.

A przed sezonem zmienie olej i wszystkie filtry. Co prawda Yamaha zaleca wymiane po 20kkm, ale filtry powierza sa tak zapyziale, ze az strach patrzec.

Poki co komplet czesci lezy i czeka az mi sie zachce :confused1:

Opublikowano

Jak na razie +2, tylko że niestety mokro, ale jutro zapowiadają już ochłodzenie na -2... Może święta w śniegu będą...

Opublikowano

Matko, ja podziwiam tych z Domino Pizza. Dziś -8, a oni zasuwają!

Opublikowano

Podziwiać to ich można jeżeli to robią z własnej chęci, a tak wcale nie jest. Ostatnio widziałem takiego w kasku bez szyby, bez rękawic, w adidasach i zwykłych dżinsach przy minus kilku stopniach. Powinni tego zabronić, że tak powiem. A najlepsze jest to, że w takich warunkach skuterem wcale nie jest szybciej, przynajmniej we Wrocku. Jedyny zysk jaki widzę, to nieograniczone możliwości parkowania i tyle. Owszem, szanuję pracującą młodzież i jak tylko widzę pizzo-skuter to robię mu tyle miejsca ile tylko się da, ale nie powinni jeździć w takich warunkach i tyle.

Opublikowano

A ja widziałam piaggio z mega szybą (chyba ten co jego zdjęcie było na forum jako curiosum) w środę na placu Hallera. Nieźle, ja teraz tylko czekam aż nagrzeje się mój cieplutki samochodzik...

Opublikowano

Dzisiaj już nie wytrzymałem i wsiadłem na t-max-a. U mnie -7st. i prawie wszystkie czarne drogi. Prędkości przemieszczania się do 140km/h. Można powiedzieć ,że nie zmarzłem wcale. Przeleciałem koło 30 km i było całkiem fajnie :msn-wink: Zauważyłem tylko jeden mały poślizg na częściowo oblodzonej drodze prowadzącej przez las.

Opublikowano

Mnie dzis na swiatlach zaczepil na pogaduszki Pizza-delivery, koniecznie chcial sie pochwalic grzanymi rekawicami (?)....

Jak stwierdzil moofki nie wystarczaja, bo przez nie zimno wlatuje do srodka ... a dziennie trzeba jakas 100km ogarnac... i palce wreszcie nie przemarzaja...

Podziw dla pizza delivery.

Urlop do konca roku, wiec przerwa w podrozowaniu ...

Opublikowano

Fajny bajer. O rękawicach nie słyszałem, ale kurtki i spodnie ogrzewanie elektrycznie (z gniazdka zapalniczki) widziałem w amerykańskich sklepach internetowych. Rękawiczki mają większy sens w takim 'Pizza Delivery', bo do ogrzania rąk trzeba mniej prądu, tylko czemu nie grzane manetki?

Opublikowano

Dla pocieszenia. Nie tylko skutery czekają na powrót sezonu :-)

Szybowce%2520zima.jpg

Opublikowano

A sezon może być już za parę dni :D

Opublikowano

Hahaha, w Berlinie dzisiaj +13 stopni i to w pierwszy dzień świąt... Na termometrze za oknem wręcz 15... Nieźle :clapping: ...

PD. Jak tak dalej pójdzie, to niedługo krótki rękawek ;) ...