Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj wymontowałem chyba już na stałe aku do ładowania "przez zimę"... W samą porę, jak się okazało, dzisiaj rano wszystko białe :pepsi: .

Opublikowano

W końcu i u nas trochę napadało. Jest jakieś 5 cm śniegu i może tak zostanie na dłużej...

• Klubowicze
Opublikowano

W Ełku trochę więcej śniegu (ok.10 cm. ) , padało całą noc - jest teraz -4 C .

Teraz wiem że mieszkam na Biegunie Północnym !! :pepsi:

Pewnie to prezent od :down: .

Opublikowano

No muszę przyznać, że dzisiaj to już mi porządnie ręce zgrabiały, ale dostałem przeciek od :down: , że ma dla mnie jakieś mufki :pepsi:

Opublikowano

Wczoraj jeszcze jeździłem. Dzisiaj odpuściłem.

Mróz to pestka ale ten odblask od zamarzniętego asfaltu mnie odstraszył.

Swoją drogą ciekaw jestem jak w takich warunkach radzi sobie MP3. Jeździ ktoś na takim czymś w zimie?

Opublikowano

Do mojego rekordu -8 jeszcze trochę zostało (-5) ale i tak jest już mało przyjemnie. Zauważyłem dziś rano również, że trzeba uważać na zalegającą sól między pasami (kółko może się uśliznąć, mimo że jest sucho). Ciekawe, jak będzie w "Motomikołaja"?

Opublikowano

U mnie jest -8 i jajeczko na drodze.

Opublikowano

Odnośnie pytania o MP3: Nie zauważyłem większej różnicy dotychczas, poza tym, że jest zimnej i tył się czasem coś rzuca przy przyśpieszaniu (dziwne o tyle, ze z tyłu mam nową oponę a z przodu 2 stare). Hamowanie OK, ale staram się tak jeździć, żeby nie trzeba było hamować gwałtownie na mokrym lub białym/malowanym (jakiś margines bezpieczeństwa trzeba mieć, choć raczej nie jeżdżę wolniej niż kilka miesięcy temu). Na międzypasie zawsze jakieś koło jedzie po drodze a nie malowanym pasie i nie zauważyłem negatywnego wpływu na hamowanie kiedy jedno koło hamuje na czarnym a drugie na białym.

• Klubowicze
Opublikowano

No teraz to już tylko ci co są zmuszeni jeszcze mogą brykac na 2oo bo umówmy sie jak z nieba nie leci jakieś cóś - dobre/ciepłe ciuchy i można śmigać, jednak o przyjemności z jazdy to już raczej nie ma co mówić - odpuściłem, póki co.

Opublikowano

No to mamy zimę pod Warszawą;( sypie i sypie już od dobrej godziny.... czas chyba sprzęta wstawić na salony;-/

• Klubowicze
Opublikowano

za oknem rano na termometrze jest tylko :) - 9 stopni.. zzzimno już na dworzu brrr i muszę akumulator z Zacnej zabrać do domu, a ją przykryć kołderką

Opublikowano

No dzisiaj to już nie było przyjemnie - przynajmniej dopóki nie wyjechałem z osiedlówki. Na szczęście temperatura jeszcze na tyle wysoka, że czarny asfalt tylko mokry, więc dało się spokojnie jechać. Ale chyba przyjdzie mi rano sprawdzać pogodę za oknem i na meteo.pl, bo może się okazać, że pojechać do pracy jeszcze pojadę, ale wrócić to już będę musiał komunikacją miejską :)

Opublikowano

Sysgone, w Wawie wysypują na ulice tony soli drogowej. Nie szkoda Ci skuta? Pozdrawiam.

Opublikowano

Szkoda, ale średnio z alternatywami. Dlatego pozostaje mi częste mycie.

Opublikowano

Witam wszystkich,Pewnie temat ten juz był setki razy maglowany.jak juz pisałem mam 59 lat i 30 lat temu moje Komary Rysie Mustangi Jawki Romety i wreszcie pierwszy SKUTER OSA tak tak mój kolega rajdowiec Malec startował na OSIE w rajdach .Pamietam jak na Rajdzie Tatrzanskim trzepał tyłki Niemcą z NRD ktorzy darli na podrassowanych Simsonach.Ale do rzeczy zawsze na zime te moje bzyki przygotowywałem pedantycznie bigiel olej do cylindra łancuch linki gumy itd.CZy teraz w moim Burgmanie 400 tez nalezało by coś zrbic zeby przezimował stoi w blaszaku co z aku zabrac go do domu amoze jeszcze coś podpowiedzcie.pozdrawiam KBC 888

Opublikowano

@mmm: jak stoi w blaszaku to aku raczej weź do domu, a raczej piwnicy, bo w domu za gorąco. Jak go umyłeś to tylko przykryj jakąś narzutą, żeby się nie zakurzył i tyle. Chociaż właściwie to ja jeszcze zatankowałem pod korek przed zimowaniem. Przyda się trochę paliwa na ewentualny rozruch raz na miesiąc.

I to by było na tyle.

Z tym że to nie ten temat, bo tu się narzeka na zimę a nie rozważa opcje zimowania ;)

Opublikowano

Kolego mmm polecam artykuł w ostatnim (grudniowym) wydaniu motocykla. Tam bardzo profesjonalnie opisano jak przygotować sprzęt do zimowania obalając wiele mitów, które nawet tu na forum się pojawiają. I bardzo ważne:

olej do cylindra

żebyś czasami na taki pomysł nie wpadł.

Opublikowano

Po dzisiejszym powrocie z pracy odpuszczam. Jeszcze tylko w niedziele na myjkę, i pod pokrowiec. Zacznie się czas czytania książek w drodze do i z pracy :/

Opublikowano

Ja sobie wczorajsza (piątkową) drogę do pracy odpuściłem.. Rano widok za oknem mnie nieco zaskoczył.. teraz żałuje, ze w czwartek nie zaliczyłem myjni tak jak miałem to w planach. chociaż z drugiej strony może się jeszcze pogoda poprawi :confused:

Opublikowano

DZieki koledzy umyty zakryty bak po koreczk aku w domu i raz dwa razy w miesiacu dostanie kopa zeby zamruczał.... :wink1: dobrze?

Opublikowano

Też wymiętkłem w piątek i skorzystałem z ZTM. Skutek: w domu o 18:20 zamiast o 17:20. Ale mam nadzieję, że przyszły tydzień już bez śniegu będzie (przynajmniej na jezdniach). Zimno mi nie przeszkadza.

Opublikowano

E... na co mi przyszło... dzisiaj postanowiłem pojechać do pracy 4oo. Rano było jeszcze całkiem w normie, do pracy dojechałem w niecałą godzinę, ale powrót przeszedł moje najśmielsze oczekiwania: 2:10, utknąłem w korku na Żwirkach i tak się turlałem do Zachodniego. Na jutro zapowiadają -2 i bez opadów...

Opublikowano

Tragedii nie ma. Jest trochę ślisko, ale głównie w osiedlowych uliczkach. Na większych zaraz wszystko jest rozjeżdżane. Więc sezon trwa nadal.

Opublikowano

Dzisiaj widziałem jak ktoś z Piastowa w stronę Wa-wy przeciskał się między puszkami, pomarańczowy skuter , ktoś z Forum?

Termometr pokazywał mi -5 :clapping:

Opublikowano

puki brak sniegu na drodze, brak innej alternatywy na dojazd do pracy.... moofki, grzane matentki, cieple ubranka.... wszystko mile widziane :-)

Fajnie wyglada krajobraz szronem pokryty i sloneczko na niebo wschodzace, szkoda ze aparatu dzis nie mialem :-(