Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie przed chwilą tak walił śnieg, że widoczność była na poziomie 50 metrów... ale to była chwila. Pierwszy śnieg w tym roku :) .

• Klubowicze
Opublikowano

A w stolicy piękne słońce. Więc rano do pracy pojechałem oczywiście 2oo. :)

Opublikowano

A na Mazurach pogodowy zastój, nic nie pada, jest dalej jesień

• Klubowicze
Opublikowano

W Szczyrku zaczyna byś biało.Narazie nieśmiało i nie za wiele ale niektóre samochody przysypane

Opublikowano

No i jestem z powrotem-było super a podgrzewane manetki w moim burku nie zastąpione w takich temperaturach jak dziś:)

Opublikowano

Ja od miesiąca myślę o zakończeniu sezonu, ale cały czas jeździ się OK.

Wczoraj 4 stopnie, ale temperatura jest nieistotna. Byle tylko ślisko nie było.

Prawdopodobnie skończę sezon wtedy, gdy zaczną sól sypać na drogę.

Opublikowano

Ja również jeszcze jeżdżę, ale nie wyruszam kiedy pada bądź zanosi się na deszcz. Myślę, że do pierwszych śniegów będę jeździł

Opublikowano

U mnie w tej chwili -2, nie rokuje to dobrze.

Opublikowano

u mnie -3 i przed chwilą poszedłem z ciekawości sprawdzić czy sprzęt zapali (stoi pod wiatką) - zapalił za 3 razem;) więc nie jest tak źle, ale na jazdę bym się nie odważył, za duże ryzyko- lokalnie drogi mogą być oszronione lub bardzo śliskie...

Opublikowano

ja dzis wracalem z pracy niestety juz 4oo i dobrze, bo drogi juz sliskie i bylo widac ze sypane sola. temp byla -4

Opublikowano

No i pomału zrobi nam się zima .

W tej chwili mam - 2 i leży troszkę tego białego :Jumpy: .

Opublikowano

Nie wiem jak u was a ja przed chwilą bylem na zakupach swoim ukochanym burgmanem-droga sucha;)

• Klubowicze
Opublikowano

Dziś idąc do garażu widziałem zamarźnięte kałuże i wiał zzzimny wiatr ale postanowiłem wsiać na rower i kawałek się nim przejechać alejkami na jeziorem, nie stety zmarzłem brrr :(

Opublikowano

Ślisko, trzeba się przestawić na hamowanie głównie tyłem, ale pod kocem jeszcze ciepło.

• Administrator
Opublikowano

No i wyglada na to ze zamykam sezon definitywnie. Z zimnem moge walczyc, z lodem na drodze nie mam zamiaru. Ehh myslalem ze jeszcze z miesiac pojezdze :) No to sezon 2012 w moim przypadku uwazam za zamkniety :blush:

• Klubowicze
Opublikowano

A motomikołaje?Artur bądz twardy

Opublikowano

Ja kończę sezon definitywnie... I tak w tym roku długo pojeździłam...Oby do wiosny.

• Klubowicze
Opublikowano

Ja też skończyłem definitywnie bo wczoraj sprzedałem mojego ulubieńca !placz1

Opublikowano

Nie, jeszcze nie koniec.

Po ostatnich dniach w zeszlym tygodniu (deszcze) mam tak usyfiony moto, ze strach go dotknąć.

No i dodatkowo pusto w baku, wiec co najmniej raz trzeba wyjechać aby umyć sprzęt i zatankować :)

Opublikowano

Ja już zatankowałem i odstawiłem do gawry na zimę.

Jak pojechałem do Świdnika w minioną sobotę tak wczoraj rano i tak bym nie wyjechał do Wawy z powodu kilku centymetrów śniegu na jezdni.

Ostał mi się jeno ... ZTM

Opublikowano

Wczoraj wymiękłem ale dziś do pracy pojechałem skuterem.

400m dojazdówki mam pokryte lodem ale potem droga sucha (~20km) i po W-wie da się jeździć.

W niedzielę motomikołaje - szykujcie skutery!

• Administrator
Opublikowano

No na motomikolaje moze jeszcze wyciagne SW :clapping: chyba ze snieg czy lod wystapi to olewam sprawe. Nawet jesli jezdnia bedzie tak zwana, czarna mokra, czyli spryskana solanka to tym bardziej nie ruszam SW z cieplego garazu bo zal mi skutera. Jedna zima przejezdzilem kiedys bez wzgledu na warunki i wiem jak wygladal skuter na wiosne i ile pracy i kasy mnie kosztowalo zeby przywrocic go do stanu z przed zimy. Co do zimna to nawet w tym roku nie zamontowalem moto kocyka ani nie wyjalem spodni motocyklowych z szafy. Przeciwdeszczowe na spodnie zalatwialy sprawe, a ja niestety mam na swojej drodze porannej budowe drogi gdzie ciezki sprzet z budowy nanosi wode na jezdnie a ta zamarza ehhh. A po lodzie to moge jezdzic najwyzej na 2 kolach moto do 100 kg :laughing: ktory nie posiada zadnych plastikow

Opublikowano

Ja wczoraj polatałem trochę , bardzo przyjemnie się jeździło- fajnie jak jest zimno i są suche asfalty. Uważać trzeba na lokalnych drogach bo mogą wystąpić oblodzone odcinki. Też uważam, że na jazdę po zasolonym mokrym asfalcie szkoda skutera

Opublikowano

Sprawdzałem na kilku serwisach prognozę-zapowiadają bez śniegu :pepsi: Jest 99% że się pokaże na Moto Mikołajkach :xmas: .Dziś też śmigałem skuterkiem-sprzedałem auto a drugiego jeszcze nie kupiłem :down:

Opublikowano

Wczoraj (tak, to już wczoraj) wracałem z fabryki po 22:00. Było -2. Czyli pobiłem swój rekord zimna w tym roku (hi hi). Delikatnie śnieżek prószył, jechałem woooolno. TIRy mnie brały na Puławskiej jak chciały. Jeśli dziś rano nie dosypie - kolejny dzień na 2oo. Mimo wszystko nie mogę znieść myśli, że będę stał 50 minut w korkach (w 4oo). Z ABSem troszkę pewniej się czuję niż w poprzednich sezonach.