Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oj zimnawo się już robi :confused:

Trzeba maszyne dłużej grzać

Opublikowano

To fakt, dodatkowo na moim chopperze robi się naprawdę rześko. No ale nic to twardym trzeba być.

Opublikowano

Nie przesadzacie trochę?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wstaję dzisiaj rano, pogoda co prawda słoneczna, ale temperatura o 7:30... +5°C brrrrr, niemiło :msn-wink: .

Opublikowano

Tak to prawda ja o 6,00 miałem 5 na (+) .

Robert jaszcze lato przyjdzie :msn-wink: , może chociaż na parę dni .

Opublikowano

a mnie wkurzają takie zmiany pogody (ciepło - zimno) Trzeba w kółko żonglować wpinaniem i wypinaniem membrany oraz podpinki

• Klubowicze
Opublikowano

Ze zdziwieniem skonstatowałem, że ten temat już znowu "chodzi". Co wy, ludzie, gdzie wy tu zimę widzicie???

A w temacie powiem tak: miałem dziś do przejechania 120 km (Ostrołęka - Warszawa). Jak wyjeżdżałem było chyba 10st. Poubierałem się jak głupi. Tylko 120 km. Po drodze 2 razy się rozbierałem... Nie ma zimy!

Opublikowano

Nie rozumiem. Mi na moto może być tylko za gorąco. Za zimno to może być gdy jest poniżej 0C. Ale 5 czy 10C? idealna temp. Przy ponad 15C zaczyna mi się baniak grzać, a ponad 20C muszę otwarty kask zakładac, mimo, że w Nolanie mam dobrą wentylację :(

Opublikowano

Dziś niestety przeprosiłem się z podpinką w spodniach (Modeka). Ostatnio przy temperaturach <10 'C czułem chłodek w uda.

A że termometr rano wskazał raptem 3 stopnie...

Chyba też już na stałe wepnę membranę w kurtkę

Opublikowano

Na podpinkę jeszcze przyjdzie pora. Na razie standardowy zestaw: T-Shirt + kurtka został uzupełniony o cienki sweterek. No i rękawice letnie poszły w odstawkę.

Opublikowano

korpus to pikus, gorzej z lapami, mi dzis lapska zmarzly calkiem niezle w niby zimowych rekawicach Probiker Arctic II

Opublikowano

zimowe rękawice + hot grips = ciepło w łapki :msn-cry:

Pozdrawiam,

Konrad

• Klubowicze
Opublikowano

Myślę, że jeszcze trochę damy radę, najgorzej mają ci co z prowincji jadą, zawsze te 2 stopnie mniej. Dzisiaj dodatkowe gacie trza było założyć.

Opublikowano

Dziś rano na obrzeżach Krakowa buło całe 3 stopnie. Nie obyło się bez dodatkowych gaci, i dodatkowego ciepłego podkoszulka, nie wspominając o ciiiiepłych rękawiczkach. A teraz siedzę w pracy i tak jakoś mi ciepło ;-) Ale do wieczora pewno się schłodzi ;-)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Szyba konczaca sie ponizej linii wzroku, motokoc, motomufki - i smigamy dalej.

(dzieki tym ostatnim znowu letnie mesh'owe rekawice)

Opublikowano

Dzisiaj chłodnawo :)

Niestety z powodu awarii mojego squta przesiadłem się na sprzęt syna.

Zero szyby, zero kocyka i jeszcze osłona na nogi jakaś taka wąska. Brrrr... Na szczęście jeszcze tylko tydzień i oczekiwania na części i zacznę jeździć "ciepłym sprzętem" :)

Pozdrawiam ...

PJS

Opublikowano
:) biedny dzieciak skazany przez ojca na takie spartańskie warunki :)
Opublikowano

PJS, tylko nie pożyczaj od syna papierosów, bo może być jak z Zenonem Kurołapką spod Sanoka :) :

http://www.forum.bur...045#entry252045

A ponieważ noce są jeszcze "na plusie", nie pada białe ani nawet mokre, to jeździć się da i to nawet z przyjemnością.

Opublikowano

Póki co kocyk przytwierdzony, ale korzysta z niego tylko mój syn, jak go zawożę do przedszkola, później roluję, bo jest za ciepło.

Zamówiłem zimówki, muszę gdzieś pooglądać motomufki, co by się do nich przymierzyć ( nie ma ktoś na Mokotowie - Postępu/Wynalazek może już zamontowanych i nie poświęciłby mi chwili w ciągu dnia ...? ) i będzie można jeździć "na okrągło" :)

Opublikowano

Tu na początku elegancko widać jak to wygląda w praktyce. Super sprawa moim zdaniem.

Opublikowano

No to tu mamy komplecik: handbary + grzane manetki + moto-mufki moto-muuuuufy... :)

Opublikowano
muszę gdzieś pooglądać motomufki, co by się do nich przymierzyć ( nie ma ktoś na Mokotowie

Pewnie, ze ma, zaraz wysle tel. na priv.

Opublikowano

Póki co kocyk przytwierdzony, ale korzysta z niego tylko mój syn, jak go zawożę do przedszkola, później roluję, bo jest za ciepło.

Zamówiłem zimówki, muszę gdzieś pooglądać motomufki, co by się do nich przymierzyć ( nie ma ktoś na Mokotowie - Postępu/Wynalazek może już zamontowanych i nie poświęciłby mi chwili w ciągu dnia ...? ) i będzie można jeździć "na okrągło" :)

Kupiłem wczoraj motomufki firmy Kobi za 75zł w Larssonie na Połczyńskiej. Wyglądają na sensowne. Przymierzałem zanim zapłaciłem. Są montowane na rzepy i pasek, czyli jak dla mnie, bo skuter stoi po blokiem i mogę je odczepiać.

Ale założę i wypróbuję dopiero na dłuższą jazdę jak będzie poniżej 5stC. Zima mnie nie zaskoczy!

A do tego czasu używam tylko rękawic.

Opublikowano

Już nad ranem i wieczorami asfalt robi się mało przyczepny i głównie na mostach potrafi zaskoczyć... Szykujemy się na zimę.

Opublikowano

Kupiłem wczoraj motomufki firmy Kobi za 75zł w Larssonie na Połczyńskiej. ...

Oooo, dzieki za info. Tez podjade i wezme to muuuufki. Przydadza sie w chlodniejsze dni