Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wy tam na zachodzie i północy to macie jakoś cieplutko.

Na wschodzie w południe co prawda było powyżej zera ale wraz z nocą śnieg spadł i znowu te czarne zamieniły się w białe. !placz1

Opublikowano

Zapowiada się całkiem fajnie. Muszę się pośpieszyć i sprawdzić pasek z rolkami.

Na szczęście tylko to mi zostało do zrobienia plus mała zaprawka na płetwie.

Ten tydzień mokry więc wykorzystam go na te robótki. A od 27 !scooter o ile coś się nie zmieni ;)

Pozdrawiam ...

• Klubowicze
Opublikowano

Marzec bardzo ciepły i suchy...

Kwiecień gorący i suchy...

Maj bardzo gorący i suchy...

Czerwiec upalny i suchy...

Lipiec i sierpień upalne i suche...

Aż mi się sucho w gardle zrobiło !yeah

Ciekawe, jak oni to wywróżyli...? Tak czytam tą prognozę i przypomina mi się stary dowcip o Indianach, co chrust zbierali...

Młodsi forumowicze mogą nie znać, więc przytoczę:

Indianie zapytali szamana, jaka będzie w tym roku zima. Szaman wykonał odpowiednie obrzędy i wyszło mu, że będzie mróz. Indianie nazbierali więc chrustu, ale zima była wyjątkowo lekka. Gdy w następnym roku szamana zapytano jaka będzie zima, poszedł do najbliższej stacji meteorologicznej. Tam powiedziano mu, że będzie sroga i długa. Kazał więc zdobyć jeszcze więcej chrustu, ale zima znowu była łagodna. Szaman zupełnie realnie stanął przed utratą autorytetu w plemieniu, więc w następnym roku znowu poszedł do stacji meteo, ale gdy ponownie powiedziano mu, że zima będzie ostra, zapytał meteorologów, skąd to wiedzą. Odpowiedzieli: "Bo Indianie już trzeci rok chrust zbierają... !w00t

Tak samo "wierzę" prognozom pogody dłuższym niż kilkudniowe. :)

Eh, a rok temu pierwszą przejażdżkę miałem 6-go lutego...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest pięknie w Gdańsku, cieplutko. Temperatury w cieniu. !OK

Od północy domu +9, 8*C

Od południa domu +15*C

Śmigam do garażu. !scooter ;)

• Klubowicze
Opublikowano

Na dworzu jest ciepło ;) +i2 stopni byłem dziś w garażu i ze smutkiem patrzyłem na roztrzaskaną Zacną :) !placz1

Opublikowano

Ja dzis rozpoczalem sezon !scooter

Opublikowano

Dzisiaj już nie wytrzymałem i pojechałem do pracy !scooter

Po prostu BAJECZNIE :lol: Tryumfalny przejazd mostem Ś-D i zamkniętą częściowo dla ruchu Grzybowską.

Czas osiem minut zamiast trzydziestu. A ile wolnego miejsca do zaparkowania :)

To lubię ... Oby tylko śnieg nie sypał

PJS

Opublikowano

Potwierdzam, wczoraj i dzisiaj jechalo sie po prostu przyjemnie.

• Klubowicze
Opublikowano

Ja też trochę dziś pośmigałem w promieniach słońca, choć nad morzem powietrze jeszcze ostre i końcówki palców w rękawicach lekko przymarzły (kombinezon był nieodzowny)... Sprzet mimo długiego stania zaskoczył niemal od razu. Co za frajda !scooter

Opublikowano

Ciekawy jestem ilu w Waw jutro wyprowadzi sprzęta na świeże..:-)

Opublikowano

Pogoda super. Wczoraj mialem dwa przejazdy w prawie od tablicy do tablicy ( KRK ) i powiem wam, żadnego maxi nie spotkałem.

Opublikowano

właśnie widzę przez okno.. Lazurową , piękna słoneczna pogoda, na ulicach pustki.. aż kusi

Opublikowano

Ciut chłodnawo (2 st.C) więc dopiąłem kocyk.

Jadę zaraz na wystawę moto. Zobaczę co fajnego pojawi się tej wiosny :D

Później zobaczę ... może pokręcę się bez celu to tu, ta tam !scooter

Opublikowano

W końcu motorynka przepalona, klika kilometrów nawiniete i wykaz dziur w drodze do pracy zaktualizowany, a kilka uroczych świerzynek wyskoczyło po zimie whist , tylko czekać jak będzie można rowerek wyciągnąć i troche pośmigać. Jednym słowem miodzio !OK

Pozdrowionka !scooter

Opublikowano

No i stało się. Nie wytrzymałem dzisiaj i około 12 jak się powietrze zagrzało odpaliłem maszynę i poszło... A że się dopiero poznajemy wzajemnie to 50 km pękło i nawet nie wiedziałem kiedy. A przy okazji przetestowałem nową kurteczkę i rękawiczki. było super !OKK polubiliśmy się.

Opublikowano

..i ja również.. przebieżka pare km po waw.

Opublikowano

nadchodzą dobre czasy, rano na narty a po południu... !scooter ... !OKK

• Klubowicze
Opublikowano

Wczoraj odpalił bez problemu po całej zimie.Dzisiaj zestrojony w nowe ciuchy miałem chęć na krótki test,niestety nie odpalił.Jak już się odstroiłem i wypiłem !tut to oczywiście odpalił.Skończyło się na chceniu !TAZ

Opublikowano

Ja latam już codziennie i kierowcy aut chyba o nas nie zapomnieli. Ładnie "luzują" międzypas i jeździ się ok. Przestrzegam jednak przed duża ilością piachu szczególnie na winklach i przed jednak słabą przeczepnością opon. Do zobaczenia na tracie.

Opublikowano

No i zaczęły się koncerty tuningowych wydechów ;):rolleyes::D . A tak było spokojnie w okresie zimy :D

Dozo na trasie thumbup.gif

Ja latam już codziennie i kierowcy aut chyba o nas nie zapomnieli. Ładnie "luzują" międzypas i jeździ się ok. Przestrzegam jednak przed duża ilością piachu szczególnie na winklach i przed jednak słabą przeczepnością opon. Do zobaczenia na tracie.

Opublikowano

Oficjalnie... wiosna nadchodzi, pąki pękają w tempie ekspresowym, pokazały się delikatnie pierwsze listki... Temperatura + 10 stopni w cieniu, na słońcu jeszcze więcej, słonecznie, sucho, a ja ruszyłem nawet Tmaxa ;) .

Weekend ma być słoneczny, a temperatury podobno jeszcze wyższe !w00t . WIOSNA jest !OKK .

• Administrator
Opublikowano

W W-wie tak kolorowo jeszcze nie jest. Sobota i niedziela ma być raczej mokrawo !placz1

Musimy przewegetować ;) jeszcze ten weekend a później ma się robić coraz cieplej !TAZ

Opublikowano

U nas na Dolnym Śląsku + 8 i bardzo przyjemnie. Odpaliłem dziś SW i pojechałem zrobić przegląd okresowy. Niestety nie wiedziałem gdzie jest nabity VIN. Na całe szczęście tel. do Upiorka - prezesa i do Fundiego i numer został odnaleziony.

Jutro ma być jeszcze cieplej - zobaczymy jak coś to śmigne pare km.

Opublikowano

Na przyszły weekend zapowiadają temperatury dochodzące do 17 stopni !OKK