Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ej tam - jest po prostu troszkę chłodniej !scooter :D

Ubranie na cebulkę i hajda w korasy :)

Otóż to! Ubrac się ciepło i do przodu. Tylko ślizgawica może nas zatrzymać!

Opublikowano
Ej tam - jest po prostu troszkę chłodniej  !OKK  :D

Ubranie na cebulkę i hajda w korasy :)

Mówisz i masz na niedzielę :) .

Ech kiedy ona da nam spokój . :) .

Opublikowano

Nie tylko ale również mrozisko.

Dzisiaj rano w Gdańsku tyło –15* tylko blisko morza było –13*

Na 2oo to można zesztywnieć po kilku set metrach.

• Klubowicze
Opublikowano

Dokładnie... U mnie w Świnoujściu też na minusie i kiedy wymieniłem olej w przednich lagach, zrobiłem próbną przejażdżkę. Stęskniony za 2oo nie potrafiłem powstrzymać się przed zrobieniem większego kółka wokół miasta, a że kask bez szczękowy tylko z szybą, po twarzy lekko wiało... Na światłach zatrzymałem się między dwoma pasami na pool position, a kierowca obok z zaciekawieniem spojrzał na maszynę, po czym podniósł kciuk do góry i się uśmiechnął... Odwzajemniłem uśmiech, z tą różnicą że już mi tak pozostał na twarzy :) tak zmrożone poliki miałem (dziwne uczucie). Po powrocie do domu przekopałem szafę w poszukiwaniu zarzuconej gdzieś kiedyś kominiarki :) ... Z jazdą poczekam gdzieś na przynajmniej +10stC...

Opublikowano

Wczoraj jadąc 4oo widziałam twardziela na jednośladzie (było -19). Szanuję ale nie rozumiem...

Opublikowano

Pochwalę się (?) - dziś przeciągnąłem skuter Piaseczno -> Marriott (lekarz w przychodni (nie, nie psychiatra) ) -> Piaseczno. Było -8. Noo, palce (ale tylko 3 (nie, mam wszystkie 10) ) zmarzły mi.

Nie wiedząc, jaką ochotę opony będą miały się trzymać jezdni, raczej jechałem wooolno. Nie pchałem się na międzypas na żyletkę.

Cóż, da się. Ale ubrać sie trzeba cieplutko!

Na zwykłym motocyklu chyba by nie dało rady. Jednak co skuter, to skuter! :)

Opublikowano

Jak wczoraj z Wrocławia wyjeżdżałem o 7 rano było -3...

Obecnie w Bielsku Białej siedzę do soboty i... zima tutaj w pełnej krasie! -10 + śnieg od wczoraj pada, drogi skute lodem i zaśnieżone etc... :)

Za to jeszcze we Wrocławiu krety powyłaziły nad odrą i widzieliśmy z żoną bociana - wiosna idzie czy zwierzaki ogłupiały?

Opublikowano

Takiego ciepełka jak we Wrocku.pozazdrościć.

Od kilku dni o 6 rano,przed wyjazdem do pracy -23 stopnie. !TAZ

W murowanym garażu -10 stopni.

Nie pozostaje nic więcej,tylko przeprowadzić sie na dolny śląsk.

:)

Opublikowano

No tak zima zima :D , ale od poniedziałku zapowiadają poprawę , normalnie od tego siedzenia w domu można dostać w łepetynę . W Toruniu rano około szóstej było - 23 stopnie :) .

P.S

Jeszcze parę dni i jak Szaman powiedział , idzie idzie wiosna !TAZ :);) .

Pozdrawia :o .

• Sympatycy
Opublikowano
Nie wiedząc, jaką ochotę opony będą miały się trzymać jezdni, raczej jechałem wooolno.

Jest piekielnie ślisko. Codziennie słyszę rano na CB o wielu dzwonach w Warszawie.

Większość kierowców, widząc czarną nawierzchnię, błędnie sądzi, że jest O.K. Problem

w tym, że na ulicach (niby suchych) zalega warstwa soli. Tym niemniej podziwiałem

przedwczoraj wieczorem PizzaBoy-a na Ludixie, w cywilnych ciuchach, szurającego

obuwiem po ulicy pokrytej szadzią.

Tak się czasem zastanawiam, czy to determinacja związana z utrzymaniem roboty czy radość z jazdy :) !TAZ

pzdr

Opublikowano
(...)W Toruniu rano około szóstej było - 23 stopnie(...)

Nie zazdroszcze, u mnie, jak jest w nocy -12° to juz jest szok termiczny !TAZ .

Od 8 marca ma byc +10° z tendencja wzwyz w dniach nastepnych :) .

Opublikowano

U nas na jednym parkingu 32 rowery i 1 skut.Powód prosty praca od 4 (!) rano.O ile w mieście goni jakiś bus to wieś musi sobie radzić>nie każdy ma 4OO

Aha część to rowerzystki a w nocy u nas dziś -17.

Opublikowano
Tym niemniej podziwiałem

przedwczoraj wieczorem PizzaBoy-a na Ludixie, w cywilnych ciuchach, szurającego

obuwiem po ulicy pokrytej szadzią.

Tak się czasem zastanawiam, czy to determinacja związana z utrzymaniem roboty czy radość z jazdy :):ph34r:

pzdr

W tym przypadku to chyba jednak determinacja związana z utrzymaniem roboty...

A ja dzisiaj widziałem radośnie popylającą sobie na skuterku 50tce parkę. I to pomimo -8 C. Może faktycznie wiosna juz blisko !TAZ

• Klubowicze
Opublikowano

Tak się tylko zastanawiam, że prócz minusów dla kierowcy (woda w kolanach zamarza), to czy jazda zimowa nie ma ubocznych skutków dla skuta? Nie wiem jak w waszych sprzętach, ale w czasie ruchu za diabła nie mogę dogrzać silnika, a wskaźnik niewiele wychodzi poza niebieskie pole (cold), a jak wiadomo nieoptymalna temperatura silnika, to nieefektywne spalanie mieszanki, co skutkuje zwiększeniem nagaru i innymi niepożądanymi substancjami spalania... A może coś z termostatem u mnie? Czy ja mam w ogóle termostat w Piaggio? :ph34r:

• Sympatycy
Opublikowano

@SlawoyAMD nie sądzę, żeby to było normalne zjawisko.

W moim Piaggio, bez względu na temp. otoczenia, wskaźnik temperatury płynu

chłodniczego, po nagrzaniu silnika, zawsze znajduje się w połowie skali (optimum).

Jeździłem już przy małym mrozie i 40 stopniowych upałach.

A do "skutków ubocznych", dorzuciłbym jeszcze to, że mieszanka z jakiej zrobione

są nasze oponki, na pewno nie jest optymalna do użytkowania zimą na mrozie.

pzdr

• Klubowicze
Opublikowano

@szorstki... Jak tylko stanę na chwilę na światłach, temperatura dobija do połowy skali, ale w trakcie jazdy spada... Może mam podobnie jak w autach, wersję na cieplejsze klimaty (sprowadzony z południa Francji) z wydajniejszą chłodnicą? :ph34r: W Piaggio Catalogo jakoś nie widzę przy układzie chłodzenia termostatu, prócz czujnika włączającego wentylator. Płyn chłodzący wymieniany latem zeszłego roku...

Opublikowano

Byle do wiosny !w00t już nie długo, ptaszki śpiewają wiosennie. U mnie parę ludków jeżdzi skutami nie mogę patrzeć już na to !piwko jedzie sobie obśnieżony bałwanek przy 20 stopniach mrozu, makabra.

• Klubowicze
Opublikowano

Sądząc po ilości przymarzniętych "kleksów" na lakierze moich 4oo, z ptakami faktycznie coś się dzieje !w00t Mam nadzieję, że powód rozwolnienia to z radochy, że wiosna idzie... Nad morzem, kiedy mewy zaczynają charakterystyczne śpiewy godowe, to wtedy już na mur wiosna w pełni, ale na razie cisza !piwko ...

Gość radiolog
Opublikowano

No to dzisiaj oficiajnie otworzyłem sezon 2011

Słonko, suche drogi i tylko 0 -1 stopień na plusie

Ubralem się na cebulkę i zaliczyłem 20 km, ale wystarczylo to do banana na twarzy :)

ciuchy i grzane manetki zdały egzamin, wróciłem tak samo ciepły, jak przy wyjeździe.

Jutro może wybiorę sie do pracy.

Zaskoczyło mnie, ze wiara w 400 patrzy o tej porze w lusterka i się rozjeżdża :D

Opublikowano

Dzisiaj po raz pierwszy czulem w powietrzu zapach wiosny tego roku :) . Temperatura w nocy wynosila jakies +3°, w dzien ma dojsc do +5°. Slonce swieci, ptaki spiewaja... i ten zapach :rolleyes: .

Co najwazniejsze, przez cala noc temp. wahala sie w granicach +3° - +4°. To juz koniec zimy.

• Administrator
Opublikowano

Jak miło czyta się takie wpisy !tut

Dawno już się tak nie cieszyłem z dźwięku kapiących kropel wody, które uderzają o parapet :rolleyes: ... tak było wczoraj w ciągu dnia... a dziś niestety cały czas na minusie :) . Ja jeszcze wiosny nie czuje w powietrzu :)

Ps. Jak widać apel Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego pomaga! :) A tak poważnie to: No comment ;)

• Sympatycy
Opublikowano

A co mieli napisać??? "Szanowną Zimę uprasza się o opuszczenie lokalu" :)

Opublikowano

Aj tam, jaka akcja?

eMKa i Pleban juz dzialaja ;) !zorro :):lol: .

Opublikowano
Dzisiaj po raz pierwszy czulem w powietrzu zapach wiosny tego roku !OKK . Temperatura w nocy wynosila jakies +3°, w dzien ma dojsc do +5°. Slonce swieci, ptaki spiewaja... i ten zapach :lol: .

Co najwazniejsze, przez cala noc temp. wahala sie w granicach +3° - +4°. To juz koniec zimy.

Oto kolejny dowód na cywilizacyjną wyższość Dojczlandów :P:P:P:P

Ja niestety jeszcze zimy nie czuję :lol::P

Opublikowano

E, nie przesadzajmy w Polsce też już wiosnę widać gołym okiem.

ostrzezenie.jpg