Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie sezon 2011 dzisiaj się otworzył !piwko Zrobiłem Jakieś 45 km i było super tylko szkoda że tak mokro.

Opublikowano
orzech ja dzis w pracy ale gwarantuje Ci, ze jutro posypie piachem wyjazd odemnie z domu do trasy i pojade midnightem chocby niewiem co ;) juz ledwo siedze w domu.dzis w rynku we wroclawiu bylo sporo moto m.in. z SWB.pozdrawiam wszystkich niecierpliiwych !piwko

...i co, pojechałeś ryczącym midnajtem dzisiaj do pracy? :D

Opublikowano

uroczyście informuje iż po wytyczeniu ścieżki szczęścia z 3 wiader popiołu usypałem trasę przejazdu przez osiedlowy lód. Troszkę zdziwieni sąsiedzi nie zniechęcili mnie i doturlałem się do suchej trasy, potem tylko trzask biegów i muzyka z wydechu.Jest mi dzisiaj duuużo lepiej i wróciła nawet motywacja do wielu niechcianych zadań :D pyknąłem 40km nie wiadomo kiedy.A tak wogóle Marcino1 to Ty szczególnie możesz sobie jeździć bezpiecznie bo cieżko sie na Twoim odtwarzaczu wywrócić....wczoraj jak snulem plan taktycznego opanowania lodu na ulicy pomyslalem wlasnie o Twoim Piaggio jakby to było fajnie nim wyjechać !piwko i to duzo bezpieczniej chyba.myle sie??

Opublikowano
uroczyście informuje iż po wytyczeniu ścieżki szczęścia z 3 wiader popiołu usypałem trasę przejazdu przez osiedlowy lód. Troszkę zdziwieni sąsiedzi nie zniechęcili mnie i doturlałem się do suchej trasy, potem tylko trzask biegów i muzyka z wydechu.Jest mi dzisiaj duuużo lepiej i wróciła nawet motywacja do wielu niechcianych zadań ;) pyknąłem 40km nie wiadomo kiedy.A tak wogóle Marcino1 to Ty szczególnie możesz sobie jeździć bezpiecznie bo cieżko sie na Twoim odtwarzaczu wywrócić....wczoraj jak snulem plan taktycznego opanowania lodu na ulicy pomyslalem wlasnie o Twoim Piaggio jakby to było fajnie nim wyjechać !piwko i to duzo bezpieczniej chyba.myle sie??

A wiesz, że miałem ochotę zrobić sobie wycieczkę moim wynalzkiem i nawet umówiłem się z kumplem, który ma dragstara, czyli wynalazek zbliżony do Twojego (jeżeli jest tam u Was czoperowców jakaś hierarhia pojazdów, którą naruszyłem, to z góry przepraszam :D

Niestety, przeziębienie spowodowało zmianę planów ;)

Zresztą, jeżdżąc samochodem i obserwując stan dróg we Wrocławiu podczas odwilży to... ja pier#$%^.....!!!!!!!

Raz już felgę w aucie prostowałem, na szczęście zimowe opony mam na stalowych. Zapłakałbym się, gdybym uszkodził skuterka w ten sposób... ;)

W każdym razie, jak tylko zrobi się odrobinkę cieplej dzwonię do Ciebie:)

Opublikowano

trzymam za slowo:) ja w pierwszej polowie lutego robie duzy przeglad sprzeta i bede ready to race.A co do dragstara nawet jesli jakas chierarchia jest to ja sie do niej nie stosuje bo dla kazdego wedlug mnie jego wlasny sprzet jest number 1 i wogole super i co mnie zreszta nie dziwi:)

Opublikowano

Co prawda pierwsze 20km nawinąłem w ubiegłą sobotę, ale dziś postanowiłem wziąć rozbrat z ZTM i kulnąć do fabryki <_< .

Pogoda na najbliższe dni zapowiada się hm... wiosennie, więc nie powinno być problemów z jazdą.

Cóż, mogę uznać, że mój sezon 2011 właśnie się rozpoczął !scooter

Opublikowano

Jak uda mi się w najbliższą sobotę poskładać tmaxa (czyt. założyć pasek, rolki, świece iryd, filtr paliwa + ubrać go w plastiki) to niedziela będzie na szosie <_<

Opublikowano

Jest to kompletne wróżenie z fusów, ale zawiało optymizmem.

Luty łagodniejszy

Luty przyniesie wycofanie się zimy. W pierwszej połowie miesiąca będzie jeszcze mroźno i śnieżnie, ale w drugiej połowie pojawią się pierwsze głębsze odwilże. Temperatura będzie szybko rosnąć i niewykluczone, że pierwsze powiewy cieplejszego powietrza pojawią się jeszcze przed końcem lutego.

Więcej znajdziecie tutaj.

Opublikowano

Prawie oczom nie wierze !happybth , polowa stycznia, a termometr w samochodzie pokazywal +12°C !happybth ...

Opublikowano
Jest to kompletne wróżenie z fusów, ale zawiało optymizmem.

Luty łagodniejszy

Luty przyniesie wycofanie się zimy. W pierwszej połowie miesiąca będzie jeszcze mroźno i śnieżnie, ale w drugiej połowie pojawią się pierwsze głębsze odwilże. Temperatura będzie szybko rosnąć i niewykluczone, że pierwsze powiewy cieplejszego powietrza pojawią się jeszcze przed końcem lutego.

Więcej znajdziecie tutaj.

Ale czerwiec kapryśny z burzami i nawałnicami...

Oby nie 3-5 czerwca...

Opublikowano

To dziś i ja się pochwalę, sezon 2011 uważam za otwarty :P

Po prostu dziś nie wytrzymałem i Majeczka pojechała popatrzeć na lodołamacze jak walczą z lodem na tamie we Włocławku.

i około 100 km poleciało :)

19012011034.jpg

i jeszcze jedno

19012011032.jpg

Tak że Bura Suka nie taka zła :):D:D i akumulatora chyba nie będę już wyjmował :P

A tu reszta !tut co mi się udało kliknąć KRA i KRA .... może będzie więcej ;)

Opublikowano

Moje gratulacje !!!!!

Fakt, że już momentami czuć wiosnę w powietrzu :)

• Sympatycy
Opublikowano

Wiosnę to może i momentami czuć ale jak patrzę na te foty i widzę taką grubą kre to az mnie brrrrr :)

• Sympatycy
Opublikowano

Ja też poczułem lekki powiew wiosny i rozgrzałem trochę t-maxa. Ale fotki Arka jakoś nie zwiastują przyjścia wiosny. Jutro -1 i opady śniegu. Znowu odśnieżanie :) .

Opublikowano

Arkadiusz, podrasuj troszkę to zdjęcie i będzie na luty do kalendarza, jak znalazł.

Skuter i zimna kra, to jak walka dobra ze złem. !happybth

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pogoda

Szykujmy się na koniec lutego! Na tym portalu już w grudniu zapowiadali ze wiosna nadejdzie szybko!

Opublikowano

Jaki koniec lutego? Ja już 2 tygodnie temu (jak było ciepło) sprzęta odkurzyłem, odpaliłem i rundkę dookoła komina zrobiłem... Potem znowu białe g***o spadło i lodowisko się porobiło :/ Czekam na koniec stycznia - niech już bura wypiernicza !happybth

PS. Kymciolot pomimo, że bez garażu stał na mrozach (nieraz niemałych!) po 3 miesiącach zimowania pod plandeką... Odpalił po 3 czy 4 zakręceniu !happybth

• Sympatycy
Opublikowano

Szykujmy się na koniec lutego! Na tym portalu już w grudniu zapowiadali ze wiosna nadejdzie szybko!

Przecież to już tradycja, w lutym musi być pieczona kiełba na ognisku w Roztoce !happybth

2010 rok

DSC09647.jpg

20100228512.jpg

Opublikowano

Przecież to już tradycja, w lutym musi być pieczona kiełba na ognisku w Roztoce !happybth

2010 rok

DSC09647.jpg

20100228512.jpg

Pamiętne ognisko dla mnie bo pierwszy raz w realu spotkałem się z Burgmaniakami. Mam nadzięję, że w tym roku będzie podobnie !happybth

• Sympatycy
Opublikowano

W tym roku to się chyba skuszę na kiełbaskę jak będzie !happybth

• Administrator
Opublikowano

Co tam koniec lutego... :(

Ja dziś nie wytrzymałem i musiałem przetestować garażowe modyfikacje Yp'ki... Przed chwilą zjechałem i pomimo właściwego ubioru wytrzymałem tylko 20 km :( Niestety... czuć te -7 st ... jest jakby zbyt rześko ;)

Opublikowano

Spogladam dzisiaj na termometr a tam +11°C :lol: , termometr w samochodzie pokazuje +10°... Mam nadzieje, ze to juz koniec zimy :lol: ...

Opublikowano
Spogladam dzisiaj na termometr a tam +11°C :lol: , termometr w samochodzie pokazuje +10°... Mam nadzieje, ze to juz koniec zimy ;) ...

Oby Twoje słowa były magiczne :lol:

Bo Worlan po moich zdjęciach z Tamy powiedział :

Ale fotki Arka jakoś nie zwiastują przyjścia wiosny.  Jutro -1 i opady śniegu. Znowu odśnieżanie  ;) .

I wykrakał :lol: Prorok czy cuś !!! :D

Opublikowano
Spogladam dzisiaj na termometr a tam +11°C :lol: , termometr w samochodzie pokazuje +10°... Mam nadzieje, ze to juz koniec zimy :lol: ...

U nas za też pokazuje +10 ale za to od wczorajszego późnego wieczora leje i wieje potwornie :lol:

Opublikowano

W mieście Świętej Wieży dziś 7°C i nie pada, ja też nie mogłem się powstrzymać.

Burek odpalony i przewietrzony wokół komina. :blink:

ZIMO PRECZ !!! :(