dr.big Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Jesli juz jest zima, to niech bedzie przynajmniej sniezna . Zastanawia mnie zawsze "geganie" w mediach, a to lato za cieple, a to za zimne, a to za deszczowe, a to za duzo slonca, albo za malo, a to zima za ciepla lub za zimna, a to za duzo sniegu albo za malo i tak w kolko ... Nigdy nie jest OK !OKK . Zawsze cos, zamiast cieszyc sie z pogody, to tylko narzekanie .
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ja się nie dziwię. Powinno być cały czas 26°C, deszcz nocą i słonko za dnia. Wszyscy byliby zadowoleni. (może narciarze nie za bardzo).
dr.big Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Dzisiaj w nocy napadalo znowu 10cm sniegu, temperatury dochodza noca do -4° -5°C, w dzien to -1 do -2... Wszystko prezentuje sie w bialej okowie duzo przyjemniej i ja osobiscie mam nadzieje, ze snieg bedzie obecny od Swiat do Nowego Roku !happybth .
Administrator Artix Opublikowano 17 Grudnia 2010 Administrator Opublikowano 17 Grudnia 2010 Ja się nie dziwię.Powinno być cały czas 26°C, deszcz nocą i słonko za dnia. Wszyscy byliby zadowoleni. (może narciarze nie za bardzo). Jest takie miejsce na swiecie !happybth ta wyspa to Madera A zima no coz, ja juz przestalem odsniezac przed domem, nie mam juz sily, poprostu poczekam az sie wszystko stopi
kmodzele Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 A od wczoraj jest już ciepło i nie ma śniegu na jezdniach i można jeździć. Co też czynię, a Wam - radzę :-) EDIT (22 XII), no dobra. wczoraj śnieg zablokował mi ppojazd w pracowym garażu. Musiałem wzywać Małżonkę w 4oo na ratunek.. !happybth
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Chwila odwilży odsłoniła (ponownie) cała prawdę o nasze inżynierii drogowej. Dziurki są jeszcze zimowe, ale parę zmian temperatur i będziemy mieli — po Burej Suce Zimie — Czarną Rozpacz Wiosnę. Moją ulubioną ul. Szyszkową, w tym roku, plombowali do lipca!!!
BiG Z Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Flyman nic lepiej nie mow. To co bylo po odwilzy we wrocku to sie w pale nie miesci.Ktoregos dnia jechalem autem i w rmf'ie mowili ze wroclaw ma najbardziej dzuirawe ulice a co za tym idzie latane na szybko i byle jak.Sluchajac tychże wiadomości wykonywalem mimowolnie zreczny slalom po ul.Kochanowskiego.Dzis znow spadl snieg i albo zasypal dziure ale ja ukryl i na drodze czycha na czyjes koło prpzysypana !yawn
czaro69 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Ja w pierwszy dzień Świąt nie mogłem ruszyć 4oo spod garażu. Nie dlatego, że był śnieg, ale dlatego, że był żywy lód i nawet zimowe nokiany skapitulowały Musiałem pojechać by TAXI. Pozdrawiam wszystkich walczących z zimą a w szczególności Upiorka !vampire
Sympatycy szorstki Opublikowano 28 Grudnia 2010 Sympatycy Opublikowano 28 Grudnia 2010 Moją ulubioną ul. Szyszkową, w tym roku, plombowali do lipca!!! Spoko Flyman, wczoraj minister Grabarczyk wprowadził do słownika nowe pojęcie w inżynierii drogowej. Brzmi ono: "przesuniemy w czasie". Pewnie i "plombowanie" też będzie przesunięte... Codziennie muszę jeździć ul. Żołnierską albo Chełmżyńską !vampire "Budujmy mosty..." pzdr
dr.big Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Ja w pierwszy dzień Świąt nie mogłem ruszyć 4oo spod garażu. Nie dlatego, że był śnieg, ale dlatego, że był żywy lód i nawet zimowe nokiany skapitulowały(...) Jako ze czasami opony zimowe nie wystarczaja, na wyjazdy swiateczne (zapowiadane byly mrozy i sniegi), do bagaznika w razie czego zapakowalem lancuchy i saperke !vampire . Dodatkowo zawsze dbam, aby nie wyjezdzic paliwa do "konca" i tankuje, jesli w zbiorniku pozostaje jeszcze ok. 30 litrow paliwa...
Marcino1 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Dodatkowo zawsze dbam, aby nie wyjezdzic paliwa do "konca" i tankuje, jesli w zbiorniku pozostaje jeszcze ok. 30 litrow paliwa... Czyli tankujesz jak ilość paliwa w baku zbliża się do połowy czy masz po prostu jakiś mega pojemny bak???
dr.big Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Staram sie tankowac tak, aby miec przynajmniej polowe zbiornika i w razie ustawienia sie w trasie w korku (bo jakis gamon zrobil cos nie tak ) siedziec przynajmniej pare godzin w ciepelku !w00t .
Klaud Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Spoko Flyman, wczoraj minister Grabarczyk wprowadził do słownikanowe pojęcie w inżynierii drogowej. Brzmi ono: "przesuniemy w czasie". "Budujmy mosty..." Trzeba naciskać i naciskać, a p.Janke- niezależnie od tego, że zazwyczaj ciężko mi się z nim zgodzić - przyłącza się tu do dobrej roboty. Choć ze swojej strony przewrotnie zapytam: a za PIS-u to drogi kilometrami powstawały? Bo mi się bardziej wydaje, że raczej rosły perony we Włoszczowej dla jednego pasażera, któremu za życia pomnik wystawiono... Co nie zmienia faktu, że za niewybudowanie planowanych odcinków parę głów powinno spaść. Oraz głowy kolejnych ciołków z ostatnich 20 lat (od UD/UW przez SLD/PSL po PO i PIS) - przez tyle czasu można było naprawdę wiele zrobić. Jeśli nawet początkowo nie było kasy na budowę, to można było chociaż rzetelnie przygotować plany tych dróg, a nie czekać, aż unia na wszystko da
stefanekmac Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Moja pierwsza zima z subaru foresterem.Napęd stały 4*4 to fajna rzecz.A jeżdżę już od 1975 roku .Tyle że teraz CPN często odwiedzam... Wszelkie ruszanie pod górki po lodzie możliwe.No i prześwit 19 cm też się przydaje. Szerokości i przyczepności na Nowy Rok życzę.
BiG Z Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 forester....świetna sprawa. Od jakiegoś czasu poluje na niego. Podobno bardzo uniwersalny.Moj znajomy ma go z gazem sekwencyjnym i machnal juz na gazie ponad 150 tys.pozazdroscic napedu na 4:)
jul Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Stefanek - bawię się świetnie tak jak Ty. Jeżdżę foresterem ST na nokianach - poezja! Zagazowałem go żeby nie płakać przy tankowaniu. pozdrowienia
mxmichal Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 "bura suka" - niektórym specjalnie nie przeszkadza w hulaniu ! KLIK !
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 3 Stycznia 2011 Administrator Opublikowano 3 Stycznia 2011 "bura suka" - niektórym specjalnie nie przeszkadza w hulaniu !KLIK ! Już kiedyś widziałem ten filmik z tureckiej wyprawy Uludag Nawet ostatnio na Wigili rozmawialiśmy czy nie byłoby fajnie powtórzyć czegoś takiego... KLIK Ciekawe czy przy aktualnej aurze znaleźli by się chętni na podobny wyjazd na ...
Klubowicze karton Opublikowano 9 Stycznia 2011 Klubowicze Opublikowano 9 Stycznia 2011 mimo że b.s.zima W.O.S.P zaliczyłem z synem skuterem a jak mour cza przegonić
Sympatycy orzech Opublikowano 9 Stycznia 2011 Sympatycy Opublikowano 9 Stycznia 2011 Dzisiaj pękło 70 km, sezon uznaję za rozpoczęty !w00t !YES
BiG Z Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 orzech ja dzis w pracy ale gwarantuje Ci, ze jutro posypie piachem wyjazd odemnie z domu do trasy i pojade midnightem chocby niewiem co !w00t juz ledwo siedze w domu.dzis w rynku we wroclawiu bylo sporo moto m.in. z SWB.pozdrawiam wszystkich niecierpliiwych !YES
Sympatycy Baltona Opublikowano 9 Stycznia 2011 Sympatycy Opublikowano 9 Stycznia 2011 Fajnie może to faktycznie koniec burej i ja myślałem żeby nawinąć pare km, ale rozwaliła mnie gorączka 38`3 !YES
bartosz108 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Dzisiaj pękło 70 km, sezon uznaję za rozpoczęty !piwko No to ja dzisiaj 50 km. Fajnie było , choć niewiele widziałem. Albo była mgła, albo mżawka.
Gość radiolog Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Dzisiaj pękło 70 km, sezon uznaję za rozpoczęty !piwko Nie bój, nie bój ona jeszcze wróci Narazie to walka na drodze w 400 żeby nie urwać zawieszenia na szwajcarskim serze polskiego asfaltu Ale ciągnie do 200 oj ciągnie
GrzechoCnik Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Gdyby nie to, że Yamajka zimuje w garażu 200km stąd, to już dzisiaj jechałbym nią do roboty. A tak, to niestety tylko zostaje zapuszkowanie. Pozdrawiam niemogących się doczekać !piwko
Rekomendowane odpowiedzi