Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj kolega z pracy pobił rekord dojazdów po Wawie własnym autem 13km=6h30 od Galerii Mokotów na Górczewską.

Ja natomiast ze Świdnika do Warszawy 200km=11h. Wyruszyłem trochę przed 9tą. Przy czym 1h zużyłem na próbę dojazdu 5km do Lublina ale zrezygnowałem i objechałem inną drogą. Pozostała trasa była całkiem przejezdna. Jechałem z prędkością 60-80km/h. Poskaładane ciężarówki owszem były ale tylko jedna na moim pasie ruchu. Kilka samochodów ześlizgniętych do rowu, bez większych uszkodzeń.

Aż tu nagle sruuu i wtrysk w Fiacie Marea odmówił posłuszeństwa w odległości 20km od Wawy.

Dalsza kolejność jazdy była taka: laweta do warsztatu, samochód został w warsztacie, ja z laweciarzem do Otwocka (zapłacić za przewóz kasą z bankomatu), z Otwocka SKM do Wawa Wsch., ale przed dw. wschodnim była awaria rozjazdów więc czekanie aż wpuszczą na kolejkę na dworzec, wpuścili więc poszedłem na 13-tkę. Po 30min czekania i 4 trzynastkach jadących w przeciwnym kierunku udało mi się wsiąść do tramwaju, objuczony bambetlami wyjętymi z samochodu.

I już o 20:00 byłem w domku.

Ja chcę na skuuuuteeeeerrrr !!!

PS

Odnośnie odśnieżania na trasie, to widziałem kilka pługów ale niestety nie sypały niczym tylko zgarniały śnieg.

A ciężarówki powinny wozić ze sobą kubeł piachu do podsypywania pod koła.

• Sympatycy
Opublikowano

Mamy następny , na szczęście lekki atak zimy. Po dzisiejszym porannym dojeździe do pracy stwierdzam, że są i plusy poruszania się 4oo po mieście w zimowych warunkach.

Nie musimy uważać na ustawiane w krzekach, za drzewami, w samochodach straży miejskiej, przenośne fotoradary, bo ograniczenia prędkości na naszych ulicach są dostosowane właśnie do takich warunków. Za wiele nie można ich przekroczyć, a stróżom prawa nie opłaca się łapać delikwentów jadących 60km/h na ograniczeniu 50km/h, lub 80km/na ograniczeniu 70km/h !happybth

PS. Czas dojazdu w dniu dzisiejszym do pracy - podobny jak latem !happybth

Opublikowano

Miejmy nadziję, że wielu kierowców poszło po rozum do głowy i dziś pozostawiło swoje samochody. To dlatego dziś wcześnie rano nie było najgorzej. Poczekajmy do popołudniwego szczytu. Wtedy się okarze prawda. !happybth

• Sympatycy
Opublikowano
Miejmy nadziję, że wielu kierowców poszło po rozum do głowy i dziś pozostawiło swoje samochody. To dlatego dziś wcześnie rano nie było najgorzej. Poczekajmy do popołudniwego szczytu. Wtedy się okarze prawda.  !happybth

Właśnie przed chwilą słuchałem komunikatu radiowego - na Chałubińskiego stoją tramwaje, ludzie idą pieszo. !happybth

Opublikowano

Tramwaje ... .. ja dziś wybieram się na śląsk. Pociąg opóźnił się 2h, miał być o 6:45, a teraz siedzę w pociągu i mam piękny widok na Urząd Dzielnicy Ursus !happybth. Minęły dwie godziny a ja jeszcze w Waszawie.

Opublikowano

!happybth

• Administrator
Opublikowano

Zacytuje wam maila mojej kolezanki z wczoraj z godziny 23.30 na trasie Warszawa - Rzeszów

A wiecie, że ja jeszcze w pociągu siedzę...przypomnę, że wyjechałam z Wawy o 15.30, ale po drodze zaliczyłam zamarzniete zwrotnice czy coś tam, bardzo liczne postoje, w tym kilka z komenatrzem kierownika pociągu: Szanowni Państwo stoimy i nie wiem ile to potrwa (...czuję się jak w filmie Barei;-)) a teraz zapalił się jeden wagon i stoimy w szczerym polu przed Tarnowem z odłączoną lokomotywą i dwoma wagonami ...Niech żyje PKP!!!!!!

Ostatecznie dotarla o 3 rano !happybth 12 h w pociagu, a pojechala pociagiem bo nie chcialo sie jej tluc autem do Warszawy

Jak tak dalej bedzie padalo to od poniedzialku przesiadam sie do jeepa i znowu bede mial gdzie parkowac, bo zasp jest ci dostatek i nikt w nich nie parkuje !happybth

• Administrator
Opublikowano

Przy takie aurze nie ma chyba idealnego środka transportu...

Wczoraj usłyszałem jak człowiek czekał na metro i wsiadł dopiero do.... 3ciego składu. Do tych wcześniejszych wsiadali Ci, co mieli więcej siły i byli bardziej zdesperowani !happybth

A ja i tak lubię zimę !happybth

Opublikowano

Mariusz może i Ty lubisz zimę , ale za to z mojego zakątka rano do pracy do Torunia nikt nie dał rady się przekopac , więc kto żyw za łopaty i odśnieżali .

Ech Polacy to siła !happybth !tut .

Aby do wiosny !happybth .

• Administrator
Opublikowano
Mariusz może i Ty lubisz zimę , ale za to z mojego zakątka rano do pracy do Torunia nikt nie dał rady się przekopac

Upiorku... wiesz, jest takie powiedzenie: Jak nie możesz pokonać wroga to trzeba go polubić !happybth

Żale i nerwy nic tutaj nie dadzą... ale zawsze możemy się przeprowadzić w miejsce o innym położeniu gograficznym ;)

Znam takich co w tym momencie mają inne problemy... !tut

Narzekają na upały rzędu 30 st i na zbyt szybko nagrzewające się drinki przy basenie !happybth

Opublikowano

PS. Czas dojazdu w dniu dzisiejszym do pracy - podobny jak latem !happybth

No i super - u mnie tak samo: wyjazd 7.30, w Pruszkowie byłem o 8.15 !tut

Szkoda mi tylko tych tłumów na przystankach, które uwierzyły, że warto się dziś przesiąść na komunikację miejską !happybth

• Klubowicze
Opublikowano

Znam takich co w tym momencie mają inne problemy... !happybth

Narzekają na upały rzędu 30 st i na zbyt szybko nagrzewające się drinki przy basenie !happybth

A wczoraj słyszałem że mają jeszcze jeden problem bo w Sharm El Sheik grasuje rekin.

• Klubowicze
Opublikowano
(...)

PS. Czas dojazdu w dniu dzisiejszym do pracy - podobny jak latem  !happybth

U mnie było podobnie z jednym szczegółem że czas dojazdu do pracy wyniósł tyle co w lato do Warszawy i z powrotem , a kilometrów chyba ze 40 bo pozwiedzałem wszystkie boczne dojazdy do Błonia , które niestety tyko w pewnej części były przejezdne . Musiałem jednak jechać tymi skrótami , bo w dwóch miejscach na głównej trasie do Błonia porozkraczały się TIR-y. Powrót z pracy był rewelka , na trasie do Grodziska nie dosyć że odśnieżone to jeszcze luz jak w weckend . !happybth

• Administrator
Opublikowano

No i bura suka zima pokonala dzis smartixa, dziekuje za asr bo dzieki niemu nie wyjechalem z zaspy, a chcialem minac sie z ciezarowka, skonczylo sie tak ze poszedlem do domu po inne auto nim pojechalem po linke do ciagania bo moimi szpejami bym pewnie porwal smartixa na kilka czesci i wyciagnalem ale 1 h to wszystko zajelo.

a oto zaspa ktora moze pokonac tylko smartixa bo pewnie inne auta bez asr jakos przod tyl i by wyjechaly

IMG00068-20101203-0859.jpg

Opublikowano

Artix a nie dało się go przenieść? Kiedys widziałem jak wyciagali tak malucha ;P

Opublikowano

Czyżby to były Włochy??? To tam teraz tyle śniegu???

Opublikowano

Artix, to to masz przerąbane! Nawet łopaty śniegowej z krótką rączką w takim aucie nie zmieścisz :):) !w00t

Ja ze sobą zawsze taką wożę zimą, łańcuchy też.

• Klubowicze
Opublikowano
Artix, to to masz przerąbane! Nawet łopaty śniegowej z krótką rączką w takim aucie nie zmieścisz  :P  :D  :o

Ja ze sobą zawsze taką wożę zimą, łańcuchy też.

Ja od zeszłej zimy staram się zawsze wozić oprócz szufli do śniegu jeszcze saperkę , bo przy lekko oblodzonej jezdni wylądowałem w trochę większej zaspie niż Artix i godzinkę prawie zajęło mi obkopanie i wyjechanie z zaspy , bo nikt nawet nie przystanął żeby spytać czy może coś pomóc . Od tamtej pory w zimę jeżdżę z łopatkami w bagażniku i trochę wolniej jak tyko asfalt zaczyna się świecić , oprócz tego warto mieć linkę holowniczą , a łańcuchów niestety nie mam . :D

• Administrator
Opublikowano

Jako ze zima mnie wkurzyla to wzialem pompkę, podpialem do smarta i go lekko nadmuchalem tak ze teraz skonczyly sie moje problemy z parkowaniem, zakopywaniem sie w byle sniegu. W centrum jest teraz tyle miejsca o kazdej porze ze nie wiem dlaczego ludzi zrezygnowali z parkowania na pustych placach. Do wyboru do koloru <_<

nadmuchany smartix wyglada tak :)

IMG00075-20101206-1405.jpg

Opublikowano
nadmuchany smartix wyglada tak :)

No, teraz to rozumiem B) W takim nadmuchanym to nie tylko szuflę, pług, piaskarkę ale i kolegów zmieścisz i do pracy rozwieziesz <_<

Ciekawe gdzie w Marei jest ten wentyl do nadmuchiwania? Chyba nie przez rurę wydechową? :) !V !V

Opublikowano

A ja powiem tylko...

1291238627_by_zawi3r.jpg

Opublikowano

ja dzisiaj smiagałem na swoich zimówkach. Genarlnie dupe wozi na nieodśniezonych ulicach na głownych jest super.

Pozdrawiam tych ktorzy jeżdzą i nie tylko .

Nakiel