Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Ja dziś jechałem do fabryki przy +3. Taka temperatura nie robi

wrażenia, pod warunkiem, że jest pogodnie. I oby było jak najdłużej !happybth

Ciekawe jaka będzie dzisiaj frekwencja na spocie R66 ?

pzdr

Opublikowano

Miałem podobnie choć nieco wyżej ( cieplej ) !happybth +5. Mam zamiar śmigać jak długo się da czyli jeśli nie będzie mokro i "lodowo" !happybth . Zimno mi nie przeszkadza bo razem z parowcem zakupiłem kompletną odzież wielosezonowo - deszczową !OKK . Dawno temu w powtórce z rozrywki było takie hasło: Gdy masz ciepły kocyk, zima może Ci skoczyć !happybth

Opublikowano

Ja też dziś na 2oo do pracy - i powiem Wam szczerze, że jestem mega pozytywnie zaskoczony.

Mimo, że jeszcze nie nabyłem koca do Majki, to kompletnie nie zmarzłem rano - a do roboty mam 16km... (w specyfikacji jeans/kaleson).

Może 'grzeje' mnie tak fakt, że wciąż mogę dotrzeć do roboty w 25 zamiast 50min? !happybth

Opublikowano

Ja wczoraj jechalem na 2oo i ogolnie jest cieplo, ale palce na klamkach mi zesztywnialy na maxa. Nie wyobrazam sobie smigac przy 0 albo mnie stopniach.

Lapki mam Probiker Arctic i one nie daja rady przy takiej temp.

Opublikowano

Ja dziś o 6:20 wyjechałem rowerkiem do pracy !OKK

Jutro jadę :). Przy temperaturze koło 0, marzną mi tylko palce u rąk. Ale to dopiero przed fabryką :)

• Sympatycy
Opublikowano
Może 'grzeje' mnie tak fakt, że wciąż mogę dotrzeć do roboty w 25 zamiast 50min? !OKK

To wyobraź sobie jak mnie "grzeje" ten fakt: :) jadę ~20 minut,

autem albo autobusem ~1.5 godziny...

@Ptaku, popracuj nad krążeniem jeśli Ci w tych rękawiczkach marzną łapki :)

pzdr

Opublikowano

@ptaku_1 możesz spróbować (nie żebym polecał) tak jak rosyjscy piloci (mam nadzieję, że to mit) po szklanie i za stery :)

Możesz jeszcze spróbować z poniższego rozwiązania. Było już na forum kilka razy

TU

Opublikowano

No ja dzisiaj także na 2oo, ale pod koniec jazdy jakies 24km, myślałem, że mi palce odpadną (letnie rękawice). Motomufki już czekają na montaż. Zobaczymy jak się sprawdzą.

Opublikowano
No ja dzisiaj także na 2oo, ale pod koniec jazdy jakies 24km, myślałem, że mi palce odpadną (letnie rękawice). Motomufki już czekają na montaż. Zobaczymy jak się sprawdzą.

@grynek2 jak nigdy nie jeździłeś z mufkami to spróbuj najpierw pojeździć na jakimś parkingu, zanim wyjedziesz na ulicę. Moim zdaniem do mufek trzeba się przyzwyczaić. Zróc uwagę, że obsługa np. migaczy nie jest tak łatwa jak bez mufek.

Powodzenia. :)

Napewno będzie cieplej, nawet w letnich rękawicach.

Opublikowano
Ja wczoraj jechalem na 2oo i ogolnie jest cieplo, ale palce na klamkach mi zesztywnialy na maxa. Nie wyobrazam sobie smigac przy 0 albo mnie stopniach.

Lapki mam Probiker Arctic i one nie daja rady przy takiej temp.

Powiem tak jak w tym kawale o kaczkach: handbary, synu handbary!

W Dinku miałem zamontowane i żadne tam zimne wiatry mi nie były straszne.

W YaMajce jeszcze nie montuję, bo mam szybę givi i osłania mi też ręce.

Już założyłem podpinkę w spodniach, kołnierz i kominiarkę.

W odwodzie jeszcze mam podpinkę do kurtki, podbródek do kasku, bawełniane rękawiczki pod te moto i drugą parę grubych skarpet podkolanówek.

Jeżdżę do pierwszych śniegów. Twardym trza być nie miętkim :)

Opublikowano
Twardym trza być nie miętkim :)

He, he, jak wyjedziesz rano w slipkach, to po paru km też będziesz "twardy" !OKK

Ale co fakt, to fakt, gdyby nie śnieg i lód na jezdni, to bym nie wiedział kto to Bura Suka.

Opublikowano

Miałem nadzieję, że jeszcze się nie natknę na ten wątek a tu masz... :)

Opublikowano
Ja dzis wymieklem i wsiadlem do 4oo, temperatura o 06,00 u mnie na wiosce -1. Cos czuje ze w nastepnym tyg Burek pojdzie spac na pare miesiecy.

co tam tak zimno? Ja nie jestem w stanie powiedzieć ile jest u mnie, ale wychodząc przed 7 nie biore ze sobą nawet kurtki.

Opublikowano

Jestem "wysokoenergetyczny". Pocę się na samą myśl, że mam się ruszać :)

Na razie zaczynam się zastanawiać jedynie nad osłonięciem pysia (kask typu jet). Bardziej może mi przeszkodzić mokre, niż zimne.

Opublikowano
Jeżdżę do pierwszych śniegów. Twardym trza być nie miętkim  !happybth

I tu sie zgodzę: grunt to a ) miec SKUTER a nie zwykły motocykl, b ) ubrać się porządnie, c ) mieć handbary i podgrzewane manetki.

Tylko śnieg i lód są w stanie prawdziwego skuterzystę zatrzymać!

Nooo, może "-30" też.

!TAZ

Opublikowano

Właśnie sie zastanawiałem, czy ktoś jeszcze śmiga do pracy na skuterku.

Wczoraj było chłodno (mój termometr w majce pokazywał +1,5), ale dziś to było już lokalnie nawet -2 !V

Faktem jest, że mi też paluszki marzną. Ale rękawiczki mam takie bardziej wielosezonowe.

Poza tym reszta daje rade, tzn kurtka BF (podpinka + membrana), spodnie Modeka (z podpinką), kominiarka Brubecka i kalesonki (też brubecka - tak profilaktycznie bo wczoraj były zbędne)

• Sympatycy
Opublikowano
Właśnie sie zastanawiałem, czy ktoś jeszcze śmiga do pracy na skuterku. zbędne)

No dzisiaj to ewidentnie upał zelżał ;)

Rano jak wyjeżdżałem to pokazało się +1, więc zmieniłem rękawiczki

na zimowe...

Ważne, że świeci słoneczko !V

pzdr

• Administrator
Opublikowano

Ja ganiam i nie marudze, zimno nie jest tylko chlodno, wiec powoli mysle zeby do jeansow ubrac jeszcze moto kocyk bo po kolanach wieje !V Nie ma zmarznietych motocyklistow sa tylko zle ubrani

Opublikowano

Paradoksalnie dziś miałem chyba największy korek na międzypasie. W 5-6 motocykli jechaliśmy gęsiego przez Prymasa. W "lato" bywało ich więcej, ale nie tylu jednocześnie !V

Pewnie po tym weekendzie większość przesiądzie się na większą liczbę kółek.

Opublikowano
Nie ma zmarznietych motocyklistow sa tylko zle ubrani

O to to.

Święta prawda !V

Opublikowano

A ja jestem motycyklista zmarzluch, marzna mi lapy i do dla mnie dyskfalifikuje jazde przy 0 stopni, poza tym paruje mi garnek. Z zalez zdradzam 2oo na kozysc 4oo. W koncu bede mogl odluchac moja kolekcje audiobookow !V

Opublikowano

Przesadzacie z tą zimą! Przecież dopiero co się lato skończyło !V

Opublikowano
Przesadzacie z tą zimą! Przecież dopiero co się lato skończyło !OKK

Jak to się skończyło... Cały czas trwa... To trzeba mieć w sercu :lol:

Pewnie po tym weekendzie większość przesiądzie się na większą liczbę kółek.
Apage! Apage satanas! !V ;)^_^
Opublikowano

A ja dzisiaj jeżdziłam, jeżdziłam, jeżdziłam... (uparłam się dobić na moim SW 50000 - moje ostatnie dwa ^_^ - zabrakło mi 25 - trza było do domu wracać i gołąbki robić) - ale zimno nie było i słonko świeciło :lol:. Ten bak, który wlałam, jeszcze nie będzie zimowo-postojowy!

Opublikowano

Koło 7-mej rano termometr na wyświetlaczu mojego B&W pokazywał temperature w zakresie od -1 do -3 :o