Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już pierwszą 1oo km zaliczone i człowiek na nowo odrodzony !guns !wchair !wchair

• Sympatycy
Opublikowano

Przestańcie już tutaj pisać !wchair

Jak widzę ten temat to myślę, że znów gdzieś spadł śnieg !wchair

Opublikowano

Śnieg jak śnieg, ale rano musiałem skrobać szybę w aucie. Lenistwo nie pozwoliło mi odprowadzić auta do garażu 200 m od domu !OK

A tak przy okazji to ja juz nawinąłem ponad 300 km w zeszły wekend !OKK

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ffff. Po tym co dzisiaj sie dzialo, temat wart odgrzebania... :huh:

Opublikowano

A co się tam u Was w 100lycy działo, u nas słońce, tyle że zimny wiatr. Ja w pracy na 2oo :huh:

Opublikowano

takie zimne biale z gory lecialo... :huh:

Opublikowano
:huh: Dokładnie ta obecna pogoda jakoś nas nie rozpieszcza, zimno chłodno brrr
Opublikowano

Dzis to jakas masakra. Trzy razy grad i deszcz mnie dopadł. Nie za fajnie.

A temat powinien sie nazywac "bura suka...wiosna"

Powaznie mam nadzieje ze w koncu mozna bedzie wieczorem wyjechac bo ostatnio cały czas marzne jezdzac w nocy.

Opublikowano

Poprostu jak padało to trzeba było poczekać 10 minut i znowu było słońce !scooter A że zimno? !scooter kalesonki i podpinki trzeba przeprosić i dalej jazda ;)

Bura suka juz sobie poszła !scooter i nie budzic mi to jej znowu :blink:;) !scooter

Opublikowano

To w koncu ja jestem szamanem tego tematu. Mówiłem ze zima sie skonczy jak nie bedzie sniegu i nie bedzie zimno. Teraz jest bura suka wiosna. Bo ni to ciepło ni gorąco. Nie wiadomo co moze cie zaskoczyc.

A tego szaman nie ma w obowiazkach wróżyć.

Opublikowano

U mnie , co prawda śniegu nie widziałem ale na dachach i w rowach, lekko biało. Tylko z rana, oczywiście. Myślę sobie, że dzień będzie ładny a zima już zdecydowanie poszła w piiiiiiiiiii...... :blink: . Swoją drogą to musieliście być niegrzeczni skoro jeszcze Was Bura na koniec, śniegiem potraktowała. To znak jak nic.

Opublikowano
kalesonki i podpinki trzeba przeprosić i dalej jazda :D

No, jak spojrzałem za okno i zobaczyłem padający poziomo deszcz, na termometrze okolice zera, to się przeprosiłem... z samochodem ;)

Dziś już spoko. Nadal zimno, ale chociaż słońce świeci :D

Pzdr.

M.

Opublikowano
kalesonki i podpinki trzeba przeprosić i dalej jazda  :D

No, jak spojrzałem za okno i zobaczyłem padający poziomo deszcz, na termometrze okolice zera, to się przeprosiłem... z samochodem ;)

Dziś już spoko. Nadal zimno, ale chociaż słońce świeci :D

Pzdr.

M.

Tylko mięczaki wymiękają i przesiadają się do aut :P Twardy trza być a nie miętki :)

Opublikowano
A co się tam u Was w 100lycy działo, u nas słońce, tyle że zimny wiatr. Ja w pracy na 2oo :D

W sumie to nic się nie działo - czasem opad śniegu, że szybkę w kasku zaklejało, a czasem poryw wiatru jak podczas sztormu na Bałtyku - takie tam małe psikusy wiosny :D

Opublikowano

Zrobiłem sobie deflektor z pleksi i pogoda mi niestraszna.Fajna rzecz konieczna w tym modelu skutera,bo z fabryczną szybką jest tragedia,zawirowania powietrza i hałas niesamowity.Gorzej z wyczuciem prędkości bo jadę 80 a cisza i spokój wiec wydaje się że jeszcze dużo czasu do hamowania a skrzyzowanie zbliża się szybko.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja się przeprosiłem z turystyczną szybą. Założyłem przedwczoraj po 2 dniowej przerwie. No i dobrze zrobiłem.

Dzisiaj po pracy przejazd 200km więc nie wywołujcie już wilka z lasu, bo tylko "główny meteorolog" wie jakie niespodzianki pogodowe mnie czekają.

pzdr

• Sympatycy
Opublikowano

Wczoraj i ja odpuściłem sobie jazdę <_< bo widziałem,

że może padać to białe g.... Temperatura na mnie wrażenia

nie robi, ale opady powodują, że zazwyczaj odpuszczam jeżdżenie.

Na szczęście dzisiaj już jest znacznie lepiej, zgodnie ze starym

powiedzeniem: "kwiecień - plecień, bo przeplata, trochę zimy

trochę lata".

pzdr

Opublikowano

I co mam na to odpowiedzieć? Jeżeli w Kotlinie Jeleniogórskiej tylko dwa miesiące do sqteriowania?

J.D.

Opublikowano

Jack_daniels nie przesadzaj. Trochę czasu temu byłem w wojsku w Jeleniej. <_<:):)

I wcale tak źle nie było. Pogoda była nawet ładna. Chyba że nam się klimat zmienił od tamtego czasu. !OK

Opublikowano
Zrobiłem sobie deflektor z pleksi i pogoda mi niestraszna.Fajna rzecz konieczna w tym modelu skutera,bo [...]

Kolego, ja Cię proszę - wrzuć no tu ze dwa zdjęcia tego swojego deflektora.

Taa, wiem że to OT, ale to On zaczął! :D

Opublikowano
Zrobiłem sobie deflektor z pleksi i pogoda mi niestraszna.Fajna rzecz konieczna w tym modelu skutera,bo [...]

Kolego, ja Cię proszę - wrzuć no tu ze dwa zdjęcia tego swojego deflektora.

Taa, wiem że to OT, ale to On zaczął! !scooter

Dołączam się do prośby.

W czwartek jeździłem, mimo że zapowiadali opady. Miałem dwóch klientów do obskoczenia, a do jednego z nich nie dojeżdża metro. Miałem to szczęście, że grad zaczął walić tuż po tym, jak zaparkowałem skuter (akurat zakładałem disclocka), a jak odjeżdżałem, to już świeciło słoneczko.

• Klubowicze
Opublikowano

Ja w czwartek pojechałem do Janek później wróciłem do domu i znajomy wyciągnął mnie do Sochaczewa. W sumie 190km warunki nie były takie złe. Opady gradu czy śniegu z deszczem nie zalegały na drodze, 4-6,5' po południu max 9'. Śnieg z deszczem, miejscami drobny grad, tylko 1/4 drogi w słońcu i bez opadów. Trochę mnie przewiało bez podpinki w spodniach i kurtce. Owiewki i szyba trochę osłaniały, ale znajomy jechał Hornetem i bez żadnych owiewek tak przemarzł że do dziś nie chce sie wyciągnąć na jazdę.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

znowu się zaczyna !happybth

dziś o 6:30 termometr pokazał 0,5 oC więc wpiąłem podpinkę w spodnie - od razu lepiej się zrobiło, było ciepło przez 30km

Opublikowano
znowu się zaczyna !happybth

dziś o 6:30 termometr pokazał 0,5 oC więc wpiąłem podpinkę w spodnie - od razu lepiej się zrobiło, było ciepło przez 30km

I po coś ten wątek wygrzebał Panie kolego !happybth

Jeszcze mógł sobie posiedzieć w archiwach do końca października !OKK

Opublikowano

Ja dzis wymieklem i wsiadlem do 4oo, temperatura o 06,00 u mnie na wiosce -1. Cos czuje ze w nastepnym tyg Burek pojdzie spac na pare miesiecy.