Truszek Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Poczekam grzecznie do pierwszego tygodnia gdzie średnia temperatura będzie +10 i wtedy wyciągam Burga z garażu. Jazda squtem jest super, ale zdrowia szkoda, bo miniony sezon jeszcze dziś czuję w stawach !OKK
Bierut Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 A ja wczoraj i dziś pojeździłem w celu przewietrzenia maszyny. Było na plusie, nawierzchnia miejscami mokra od topniejącego śniegu, ale o dziwo wcale nie było mi zimno. Pewnie przez zimowe zahartowanie. Ale wieczorem i rano nawierzchnia jest śliska więc o dłuższym korzystaniu do pracy jeszcze nie ma mowy. No i przy tym syfie na ulicach strasznie się brudzi. I do tego wszechobecne dziury. Baardzo niebezpieczne.
Sacetti Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Tuptam z niecierpliwości, ale twardo czekam, aż całą dobę będzie na plusie. No i może do tego czasu, choc trochę dziury w drogach połatają, bo to co u mnie sie dzieje, to wyglada jak droga, ale ... po nalocie dywanowym !w00t
BiG Z Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 mnie już też przysłowiowo nosi.czekam tylko żeby zniknął śnieg z mojej osiedlowej drogi bo asfalt suchy na większych drogach.temperatura specjalnie nie przeszkadza...kurtka z podpinka i spodnie i do przodu:) !w00t
Kaper Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Dziury faktycznie porobiły się iście ementalerowe. Co gorsza nie ma żadnej reguły - czy osiedlowa, czy wojewódzka. są odcinki OK i są takie, gdzie pół zawieszenia można zostawić. Jednak (poza najtragiczniejszymi odcinkami) środek jezdni jest w miarę bezdziurowy. czyli nie ma rady - trzeba będzie odkręcać Pozdrawiam,
Gość lewyy_tm Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Drogi po zimie straszne wczoraj zrobiłem pierwsze w tym sezonie 20km to się przeraziłem stanem nawierzchni. Ale i tak już pachnie wiosna. Wczroaj słoneczko i +6 stopni dzisiaj to samo więc też gdzieś się przeturlam
phil Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Jak tak dalej będzie to normalnie w weekend trza się na jakąś wycieczkę umówić
ptaku_1 Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 W 2008 sezon dla mnie sie zacza 16 marca, rano o 06,30 pamietam bylo 8 stopni, mam nadzieje ze w tym roku bedzie tak samo.
Sacetti Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Hehe, nie wytrzymałem zamontowałem aku i wyprowadziłem sprzęt z garażu, odpalił bez problemu (ostatnio jeździłem jakos na początku grudnia), pierwszy przebieg w tym sezonie wyniósł całe ... 100m . Pojeżdziłem tylko w kółko po podjeżdzie, niestety mieszkam przy drodze nieutwardzonej i dojazd do asfaltu na jest "trochę" problematyczny, ale moze za kilka dni dam radę Ale najważniejsze, że mimo iż trudno to nazwać otwarciem nowego sezonu, ale może choć go uchyliłem , dobre i to
Mick71 Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Ja podobnie, w sobotę 23 lutego (powiedzmy) otworzyłem sezon 2010. Przejażdżka około 200 metrów, wprost do Busa Poland Position na przegląd 24 tys. km.
Mick71 Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Ja podobnie, w sobotę 23 lutego (powiedzmy) otworzyłem sezon 2010. Przejażdżka około 200 metrów, wprost do Busa Poland Position na przegląd 24 tys. km.
Sacetti Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 W sumie też powienem zająć się techniką - kontrolę pasa, rolek, wymianą oliwy itp zajmę się sam, ale muszę gdzieś podjechać na ustawienie zaworów.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 23 Lutego 2010 Administrator Opublikowano 23 Lutego 2010 O mega dziurach pisał nie będę bo każdy widzi co się dzieje... , natomiast aktualna temperatura (+++++8 st ) powoduje, że czuje jakbym już prawie jechał na ... po prostu rewelacja Biało- brudne "plamy" śniegu znikają w oczach... Czyżby to już wiosna?
Klubowicze Profesor Opublikowano 23 Lutego 2010 Klubowicze Opublikowano 23 Lutego 2010 U nas dzisiaj +8. Białe draństwo znika. Oby tak dalej.
ptaku_1 Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Dzis o godz 16,00 mialem 10 stopni, po trasie do domku widzialem 2x sportowe plastiki i 2x 50cm, widac ze ludzie juz nie wytrzymuja
Kaper Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 lepiej już, lepiej. Ale jak kilka postów wyżej napisał szorstki w marcu jak ... itd i już dłużejterminowe prognozy nie wioną aż takim entuzjazmem np.: wtorek 09.03.2010 Noc -8 Zachmurzenie małe, możliwe słabe opady śniegu Pozdrawiam,
Baśka13 Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Fakt faktem że już bliżej do wiosny jakoś jeszcze wytrzymamy !w00t chociaż ja w sobotę jak będzie w miarę sucho wyjadę na chwilę bo kurczę odpalanie i wąchanie spalin to już jest nie do wytrzymania
czaro69 Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Baśka, uważaj bo się zatrujesz Chyba wszystkim powoli puszczają nerwy i wszyscy wyczekujemy wiosny !w00t
Patryk92 Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 A u mnie śniegu prawie nie ma, ale za to widać już... drogowców. Po całej Zielonej z metrówkami chodzili, blokowali drogi i mierzyli głębokość i średnice każdej dziury. Słyszałem dziś w radiu jak facet podając się za górala z jakiejś (nie pamiętam jakiej) miejsowości dzwonił po urzędach kiedy mu dziury załatają, ale jak to w u nas przekierowywali go do "następnego okienka", aż w końcu kazali znów zadzwonić do tego pierwszego. Do skutera zamówiłem już pare gadżetów i jak tylko wróce do domu za dnia to postaram się go wyciągnąć na świerze powietrze.
mecenas Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Przesadzacie. Ja właśnie sprzedaję swoją pszczółkę a coś większego będzie dopiero w kwietniu- to jest dopiero dramat!
GrzechoCnik Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 ... Czyżby to już wiosna? ... Aaa, feee, taki OT Wiosna jest w innym wątku! Tutaj mam wrażenie narzekamy na nieustępującą szybko ZIMĘ !w00t No i na dziury - tu słusznie praaawiszz. pzdr
BiG Z Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 powiem tylko tyle ze nigdy wczesniej nie interesowalem sie pogodą...dopóki nie kupilem 2oo...tvn meteo...potem jaroslaw kret..pogoda.wp.pl. wszystko po kolei..normalnie obczajone wszystko, a ostatnio zainstalowalem program Matmicweather..zgadnijcie co to za program:)...pozdrawiam
Marynarz Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 tak a propo dziur, fajny tekst zasłyszany w telewizji z rana : "jadę sobię dziurą a tutaj nagle asfalt mnie zaskoczył..." !w00t zx_space, ta ulica to Wizytówka naszego miasta... ul. Emili Plater (ona zawsze tak wygląda !!!) w samym centrum, tro wiesz tak na przywitanie dla przyjezdnych, bo u nich tego nie ma tak zupełnie gratis (warszawskie góry i doliny )
Rekomendowane odpowiedzi