Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z ostatniej chwili, rosjanie już pożegnali tą burą panią sukę zimną...

maslenica003.jpg

tn.jpg

może i my bysmy jakieś gusła, czary, modły odprawili ? kto powiedział że mamy czekać do 21 marca ?

• Sympatycy
Opublikowano

Popieram pomysł jest przedni bo jakoś końca tej zimy ani hu hu.

Opublikowano

Taką pogodę jaka obecnie gości u nas - tam nazywają wiosną :).

Opublikowano
  dr.big napisał(a):
  Patryk92 napisał(a):
(...)Drogi tuż przed zimą były prawie jak te europejskie, ale teraz znów się sito porobiło(...)

W Berlinie drogi sa po tegoroczynch mrozach tak zniszczone, ze w niektorych miejscach na calych ulicach poustawiano znaki ograniczenia do 30 km/h !happybth ...

Po prostu na niektorych odcinkach az ciezko przejechac samochodem...

czyżby polskie firmy wygrały przetarg na położenie asfaltu ? !happybth !happybth

Opublikowano
  Marynarz napisał(a):
z ostatniej chwili, rosjanie już pożegnali tą burą panią sukę zimną...

tia, temperatura wzrosła do -10 st C to można powiedzieć, że wiosna pełną gębą !happybth !happybth !happybth

Opublikowano

A może tak jak zima tym razem i lato zaskoczy... i jak się zacznie w maju to się skończy w listopadzie !happybth

• Administrator
Opublikowano

Tak obserwując co mnie otacza dochodzę do wniosku, że powoli ilośc śniegu zaczyna się robić mocno problematyczna. W niektórych miejscach hałdy śniegu sięgają I piętra. Wjazdy, podjazdy, małe uliczki nie do ogarnięcia. Niektóre 4oo zaparkowane wzdłuż ulic są tak przysypane, że nie widać kawałka dachu. Kiedy to się wreszcie zacznie topić? ;)

• Klubowicze
Opublikowano
  MariuszBurgi napisał(a):
Kiedy to się wreszcie zacznie topić? ;)

Jak się zacznie topić zbyt gwałtownie to może być duży problem, bo studzienki odpływowe są pozatykane śniegiem i bedziemy pływać. ;)

Opublikowano

TO się ma topić niezwykle powoli... wlasciwie to już mogło by się zacząć topić by pod koniec marca nie podnosić poziomu wód....

Opublikowano

W Poznaniu już się topi...

i ptaki jakoś inaczej ćwierkają -jakby weselej ! To już początek końca tej zimy -ja wam to mówię ! ;) Jeszcze bedą pewnie ze dwa, no... trzy ostatnie tchnienia i będzie można spokojnie utopić Marzannę ! (bo na razie nie ma o co nawet chlupnąć ;) )

Opublikowano

Misiek- oby.

W drug tygodniu marca chcę już zacząć jeździć;)

trza jakiegoś czarownika.

Opublikowano

Chcecie i macie - od jutra ma być plusik na termometrach, na weekend po +6 nawet. Nocami lekki mrozek więc będzie okej (powolne topnienie, a nie wszystko na raz nas pozalewa) !scooter Wiosna idzie jak nic!

Opublikowano
  misioooo napisał(a):
Chcecie i macie - od jutra ma być plusik na termometrach, na weekend po +6 nawet.

Ale, panie, festung Breslau to nie cały kraj, niestety !scooter

Chociaż! Wczoraj w domu spotkałem pająka. Biegał, nie spał !OK Nie wyszło mu to na zdrowie (moje Panie nie lubią pająków), ale pierwszy znak wiosny jest.

Pozdrawiam

Marcin S.

Opublikowano

wlaczam rano kompa lekko zaspany i czytam opis z pajakiem.no swietnie to ujales az mi sie humor poprawil. !scooter !OK pozdrawiam

Opublikowano

Niech się sprawdzi z tym plusem bo bandy na ulicy mam jak na fińskich rajdach... codziennie przejechanie odcinka 500 metrów ulicą to awantura z co drugim kierowcą kto ma się pakować w zaspę !scooter Na dodatek ferie się skończyły i zamiast 15 minut jadę 30 min do roboty ... nic tylko się pochlastać...

!OK

• Administrator
Opublikowano

No osiedlowe drogi zrobily sie jednokierunkowe. Ja ostatnio mialem awanture ze jade wlasnie po zaspach, zeby ci z naprzeciwka mogli swobodnie sobie jechac !scooter Ale komus sie nie podobalo ze niszcze zaspy !OK

1255525439_by_LordGreen_500.jpg

Opublikowano

Artix, to pojeździj u mnie pod garażami po zaspach, będzie weselej i niektóre sąsiadki nie będą już zasypywały mi garażu !scooter

• Sympatycy
Opublikowano

Zdjecia_0323.jpg

Arti, może do mnie przyjedziesz. To jest miejsce postojowe mojej majki, szybko nie będzie zdatne do parkowania !YES

Opublikowano

Z budowy na której siedzę śnieg wywrotkami jak zwykły urobek wywożą, bo już nie ma gdzie go składować :D Jak się zacznie wszystko topić, to jedynie kajaki będą się tutaj nadawać do poruszania po wykopie o głębokości 8,5 metra !YES

• Administrator
Opublikowano

Orzech jak jest podjazd od strony wejscia to zaden problem !YES bo w strone drzwi jak zepchne to nie wejdziesz :D Ja w takich parkuje i uwielbiam to robic :D

Opublikowano

To czuję, że u mnie na ulicy miał byś zabawę jak nic !! Chodnika nie widać a jedynie zaspy ciągnaaaaaaaaaaaaaa się i ciaaaaaaaaaaagna

Opublikowano

Myślę, że poJeepani mieliby zabawę na prawie kazdej ulicy w Wa-wie. Jak jadę autem u siebie na Tarchominie to czasem mam wrażenie, że jestem na torze "bobslejowym" !YES :D

Opublikowano

!happybth

Opublikowano

To i tak odważnie... jak jak nie zobaczę na własne oczy to nawet nie będę próbował. Generalnie pogoda jaka jest każdy widzi a już nie raz zbliżaliśmy się do suchych ulic i znów po weekendzie walił snieg :/

Opublikowano

Aj tam, nie przesadzajcie B) , te 10- 15 cm sniegu (a pozniej lodu) na poboczach juz dawno wysublimowalo do atmosfery !piwko .

O ile ok. 2 tygodnie temu mialem jeszcze problemy zeby zaparkowac smartem, to teraz nie ma ich juz praktycznie wcale !happybth .