Gość Nagato Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 Powoli pod zwałami śniegu i lodu, fragmentami odsłania się obraz nędzy i rozpaczy, czytaj dróg krajowych i lokalnych. Dzisiaj miałem wątpliwą przyjemność przemierzać głównymi arteriami Poznań i okolice. Ja wiem, że zima stulecia, ja rozumiem, że kryzys i budżet okrojony, ja akceptuję najrozmaitsze ekskjuzy drogowców, remontowców i włodarzy miasta, ale to co się spod śniegu wyłania to jest k... skandal! Ser szwajcarski wygląda przy naszych drogach jak dupcia niemowlaka. Zawsze jak jadę samochodem kalibruję drogę pod jednoślad - a tu pojechałbym tak a tu siak, tu przejechałbym szybciej a tu to w ogóle torpeda, ale teraz? Tu zgubiłbym zawieszenie a tu bym się wygrzmocił, tu musiałbym przeprowadzić maszynę na czterech, a tu w ogóle powinienem poszukać jakiegoś objazdu. Nie wiem ile czasu zajmie misiom załatanie czyhających pułapek, ale coś mi się wydaje, że sezon (jak dla mnie) zacznie się później niż zwykle. jeden temat o zimie w zupełności wystarczy, zatem temat łącze z jednym tematem gdzie wylewamy żale o zimie Artix
Administrator Artix Opublikowano 6 Lutego 2010 Administrator Opublikowano 6 Lutego 2010 W miastach na prawach powiatu za drogi odpowiada prezydent miasta, a ktos go wybral, to teraz ktos musi byc zadowolony. Ot demokracja. Na Drogach Krajowych po za miastami tylko 30 % z 17 tys km drog jest na poziomie karygodnym ale to z powodu tego ze nie da sie remontowac wszystkich drog na raz, bo i tak wszystkich wkurzaja wahadla i cholerni drogowcy ktorzy zlosliwie remontuja drogi od wiosny do jesieni a zima sie obijaja i robia jakies glupie akcje o bezpieczenstwie gdzies w gorach.
MISIEK Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 miałem wątpliwą przyjemność przemierzać głównymi arteriami Poznań i okolice. Ja wiem, że zima stulecia, ja rozumiem, że kryzys i budżet okrojony, ja akceptuję najrozmaitsze ekskjuzy drogowców, remontowców i włodarzy miasta, ale to co się spod śniegu wyłania to jest k... skandal! Zima jak za dawnych lat -kto pamieta ten wie... Hmm... tak myślę, że skandalem jest samo narzekanie kierowców, np. że nie ma miejsc parkingowych na drogach osiedlowych i pod blokiem, ponieważ wszystko zasypał snieg ! Taaa... zwykłe lenistwo !!! -wystarczyło kilka -kilkanascie bezśnieżnych zim by zapomnieć jak to sie kiedyś odśnieżało chodniki, place, parkingi, wjazdy... i nikt nie narzekał ! Z właścicieli ponad 50-ciu garaży tylko ja odsnieżam cały dojazd -mówię tu o kilkudziesięcio metrowej drodze. Ponad połowa aut wogóle nie wyjeżdża z garaży... bo inaczej się zakopie taaa... to jest ZGROZA ! Eeeeetam... zima jak zima. Dziury w drogach -tez "normalka", trzeba jeździć zdecydowanie ostrożniej i przede wszystkim pamiętać gdzie są... choć akurat, z własnych obserwacji muszę pochwalić, że drogowcy w tym roku wyjątkowo szybko reagują i łatają dziurawe ulice -kiedyś czekało się zdecydowanie dłużej. Ale pamietajcie, że po zimie przyjdzie wiosna -dopiero ją docenimy i będziemy się nią cieszyć. I tym optymistycznym akcentem czekam, aaaaa... tak marca -mam nadzieję. !OK
voit Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 Eeeeetam... zima jak zima. Dziury w drogach -tez "normalka", trzeba jeździć zdecydowanie ostrożniej i przede wszystkim pamiętać gdzie są... choć akurat, z własnych obserwacji muszę pochwalić, że drogowcy w tym roku wyjątkowo szybko reagują i łatają dziurawe ulice -kiedyś czekało się zdecydowanie dłużej. No tak nie do końca, bo niestety na świeżo położonych dywanikach pojaiaja się wyrwy o głębokości 10-15cm, tak sobie myslę jak by to było wpaść 13 calową felą w takie coś - sruba i salto w przod z lądowaniem telemarkiem pewne. http://czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/5...517521.html?i=0
Administrator Artix Opublikowano 7 Lutego 2010 Administrator Opublikowano 7 Lutego 2010 e to nie jest dywanik, tylko remonty czastkowe, przy dobrze polozonych dywanikach wyrwy nie robia sie przez 5 lat minimum. No ale fakt ze miasta malo dbaja o drogi.
voit Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 e to nie jest dywanik, tylko remonty czastkowe, przy dobrze polozonych dywanikach wyrwy nie robia sie przez 5 lat minimum. No ale fakt ze miasta malo dbaja o drogi. Masz rację to nie był nowy dywanik, chciałem pokazać jak wygląda skrzyżowanie po zimie w której jesienią nie było nawet dziurki, nowe dywaniki miałem na myśli drogę czestochowa-katowice tam zrobiło się prawdziwe rodeo.
Administrator Artix Opublikowano 7 Lutego 2010 Administrator Opublikowano 7 Lutego 2010 Voit w ktorym miejscu jezdze tamtedy 2 razy w tygodniu i nie widzialem. Przyjze sie w czwartek bo znowu bede tamtedy jechal. Tak czy siak czekam z utesknieniem na wiosne bo zima mnie juz zmeczyla.
voit Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zwróć uwagę chociażby w okolicach Będzina przed M1 Czeladż tam jest zwężka. Jechałem tam w korku i przyjrzałem się dośc dokładnie. Najczęściej pęka miejsce koleiny na prawym pasie. Tak przy okazji ja tę trasę Czwa K-ce pokonuję praktycznie codziennie. Byle do wiosny, świat wtedy wygląda o niebo lepiej
jack daniels Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Powoli zastanawiam się nad zamianą mojego Burgera na skuter śnieżny, może dzięki temu będę miał dłuższy sezon. !scooter !placz1 !sciana J.D.
magart Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Zwróć uwagę chociażby w okolicach Będzina przed M1 Czeladż tam jest zwężka. Jechałem tam w korku i przyjrzałem się dośc dokładnie. Najczęściej pęka miejsce koleiny na prawym pasie. Tak przy okazji ja tę trasę Czwa K-ce pokonuję praktycznie codziennie. Byle do wiosny, świat wtedy wygląda o niebo lepiej Jechałem w sobotę tą trasą - jaka masakra. Na odcinku jakichś 5 km przed M1 (od strony Cz-wy) koło można zgubić jadąc TIR-em, a co dopiero osobówką !scooter !placz1 . Artix jazda Jeepem będzie jak znalazł !sciana:)
mxmichal Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 nie wiem czy ktoś to u nas opisywał , ale ja nie znalałem - Snow Kit Solution nowy produkt firmy Riminimoto do skuterów głównie 50ccm ale nie tylko , oto lista skuterów do których jest dostępne SKS : APRILIA: Scarabeo 50/100, Rally 50, Sr BETA: Ark 50 DERBI: Atlantis city, Boulevard 125 GAREMI: Tiesse 50, Ts 125/150 GILERA: Storm, Typhoon 50/125, Ice 50, Stalker 50 HONDA: Zoomer 50, Lead 125, EZ 9, Cub 50 HYOSUNG: Sf Rally 50, Super Cab 50, EZ 100 ITALJET: Roller Craft 50, Sx 1 50ccm, Class 50 KEEWAY: Matrix 50/125/250, Arn 50/125/150, Focus 50/125/150, Hurricane 50 KYMCO: Agility 50/125, Cobra Cross 50, Vitality 50, Super 9 MALAGUTI: Phantom 50, FireFox 50, Crosser 50 PGO: Big Max 50, PMX 50, PMX naked, T REX 50/125/150 PEUGEOT: Ludix 50, TKR 50, Vivacity 50/100, Blaster 50, JetForce 50 PIAGGIO: Typhoon-Stalker 50/100, Fly 50/125, NRG 50/100 SUZUKI: Katana 50 SYM: Jet 50, Jet 50 Sport XSR, JBasix 50, Mid 50/100, DD 50 YAMAHA: BW 50/100, Zuma 50/100, Neo 50/100, Stunt 50, Giggle 50, Vity 125, CGR 50/100 . no i krótka prezentacja tego
ptaku_1 Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 A mi sie dzis snilo ze bylo Cieplo i jezdzilem Majeczka, az szkoda bylo wstawac
Glub Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 Śniła mi się wiosna. Śniło mi się że śmigałem różnymi moto. a to jakąś Shadowką, a to Cebrą... a to DN-1 ale miodzio było na nowej VFRce... Szkoda że to był tylko sen...
BiG Z Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 a mi snilo sie ze zdalem egzamin z mediow lokalnych na dolnym slasku i pojechalem odebrac midnight stara 950 z salonu..ech..lepetyna zryta przez ten marazm pogodowy.a wracajac do tematu..wroclaw tez dziurawy..boje sie tylko powodzi...zeby nagle nie pierdaknelo na + i potem powodz...tfu pozdrawiam wszystkich zniecierpliwionych i czekajacych wiosny:).
Patryk92 Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 U mnie Odra zamarznięta (kilka dni temu wyglądała jak bialy równy stół). Co ciekawe 10km w góre i w dół rzeki widać wode. Do stanu powodziowego raczej napwno dojdzie. Drogi tuż przed zimą były prawie jak te europejskie, ale teraz znów się sito porobiło. Co dzień troche pada, ale nie utrudnia to już bardziej życia. Żeby tej zimy było mało to jeszcze w okolicy panuje gwałciciel.
Sympatycy siemik Opublikowano 12 Lutego 2010 Sympatycy Opublikowano 12 Lutego 2010 no i krótka prezentacja tego !happybth A dla mnie zima jest extra szkoda tylko że nie mam jakiejś terenówki ale przeżyję z tym co mam.Cieszę się z tej zimy razem z żoną i córką i niech trwa jak najdłużej bo możemy już nigdy takiej ładnej nie zobaczyć.Jeśli chodzi o meritum posta to uważam że jest to fajny gadżet ale tylko na nie wielką wagę skutera.Z własnego doświadczenia - trzy tygodnie temu próbowałem ujeździć swojego skuterka który waży ok.270 kg. tylko przy ok. 10ciu cm. śniegu, z pełną stanowczością powiem ze nie zdało by to rozwiązanie egzaminu w praktyce.- A szkoda o nie zły pomysł.
dr.big Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 (...)Drogi tuż przed zimą były prawie jak te europejskie, ale teraz znów się sito porobiło(...) W Berlinie drogi sa po tegoroczynch mrozach tak zniszczone, ze w niektorych miejscach na calych ulicach poustawiano znaki ograniczenia do 30 km/h !happybth ... Po prostu na niektorych odcinkach az ciezko przejechac samochodem...
BiG Z Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 w Berlinie??az niemozliwe, ale nawet jesli to niemcy juz szukuja sie do zalatwienia problemu i nim wiosna sie rozbuja to bedzie po klopocie...ech..zycie
Marynarz Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 Przepraszam za małe OT ale nie mogłem się powstrzymać !happybth 1000... !happybth
upiór Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 Marynarzu Ty jesteś talent . Taka fotka potrafi poprawic samopoczucie !happybth !happybth .
GrzechoCnik Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 no i krótka prezentacja tego ....Z własnego doświadczenia - trzy tygodnie temu próbowałem ujeździć swojego skuterka który waży ok.270 kg. tylko przy ok. 10ciu cm. śniegu, z pełną stanowczością powiem ze nie zdało by to rozwiązanie egzaminu w praktyce.- A szkoda o nie zły pomysł. Taki nie byłby dopuszczony do ruchu drogowego, bo mu brak hamulców z przodu. Ale gdyby tak dorobić płozy do normalnego skutera po obu stronach kół z przodu i z tyłu (trochę podobnie do śmigłowców) tak 3-5 cm od powierzchni jezdni to dałoby się chyba jeździć!!! Mam nadzieję, że na Grzegorza zima już pójdzie do morza. Teraz jadę z i do roboty i uczę się na pamięć gdzie są dziury w jezdni, żeby później mieć jak znalazł jak się przesiądę na rumaka.
Rekomendowane odpowiedzi