Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bierut, nie rozumiem Twojej sympatii dla autobusów. 3 ostatnie dni jeździłem tylko po szynach na trasie Wesoła - Muranów. Na żadne 514 nawet nie spojrzałem - korki, korki, korki.

KM-y przyjeżdżały na stację opóźnione po pół godziny, ale co z tego, jeżeli w parze z SKM-kami odjeżdżały niemal regularnie co 15 minut.

:P

Koledzy, przecież jasno stwierdziłem, że sprawna komunikacja to połączenie kilku rodzajów środków transportu. Który się sprawdza bardziej lub mniej to kwestia dostępu w danym miejscu. Nigdy nie stwierdziłem, że autobusy są "naj". Olsenie, z komunikacji korzystam codziennie. Stosuję totalny mix. Jeżdżę z przesiadkami różnymi środkami. W zimę zaś sprawa jest utrudniona, bo niby autobusy stoją w korkach, ale pod pociągami pękają szyny. A co powiecie o ostatnim piątku ? Pociągi masakra, a autobusy z kolei jeździły całkiem sprawnie.

W piątek wieczorem (ok 23.00) postanowiłem z Centralnego wrócić do domu pociągiem (odjazd 22.58). Przyjechał opóźniony 15 minut. Całkiem nieźle. Ale na Wschodnim pan kierownik pociągu stwierdził, że musimy poczekac ok. 20 min. na jakiś pociąg z Krakowa :P A tamten zwiekszał opóźnienie. Myślalem, że mnie kurwica weźmie. O 23.44 przesiadłem się do ostatniej SKM-ki, oczywiście w Rembertowie nie zdążyłem na ostatnie 153. Do dziś żałuję, że nie pojechałem N24 o 23.15 z Centralnego.

Opublikowano

Mrozy znowu odpuszczaja, dzisiaj rano bylo -2°, a na jutro zapowiadaja +5° (w dwa dni roznica 17°) :P ...

Swieta maja byc bezsniezne i na plusie :P ...

Opublikowano

Bigu w berlinie może i minus 2 a u mnie tylko -14 :P

Ale święta faktycznie mają być na plusie :P

Opublikowano

W Wa-wie już też odpuszcza. Jeszcze rano było -14 a teraz tylko -3. 11 stopni w 9 godzin. To a na święta ok. +6 wróżbici z IMiGW przewidują. Znowu o łajt krismas będzie sobie można tylko pomarzyć. :P !OK :P

Pozdrawiam,

Opublikowano

Nareszcie znowu bedzie ciepło (w sensie powyżej 0) :) Trzeba będzie przewietrzyc whistwhist

Nareszcie powrócą miłe dojazdy do pracy !OK

• Sympatycy
Opublikowano

Eee, tam, tyle syfu co teraz leży na drogach skutecznie przekonuje mnie

że nie warto jeździć :) Nawet jak to "wyschnie" to drogi będą białe

od chemii...

Na wiosne, jak deszcze zmyją ten syf, dopiero wtedy "przewietrzę" whist

pzdr

Opublikowano
Eee, tam, tyle syfu co teraz leży na drogach skutecznie przekonuje mnie

że nie warto jeździć :) Nawet jak to "wyschnie" to drogi będą białe

od chemii...

Na wiosne, jak deszcze zmyją ten syf, dopiero wtedy "przewietrzę" whist

pzdr

Chcąc nie chcąc muszę jeszcze Burga do garażu odstawić, bo póki co to stoi pod plandeką, a nie mam zamiaru go przez cała zimę tak trzymać. Ponoć jutro już deszcz ma padać ...

Opublikowano

Tak się skarżycie na brak możliwości squtojazdy od kilku dni. Ja wstawiłem w połowie września swojego Burgacza do salonu motocyklowego (celem sprzedaży) i od tej pory tylko z bucika. :rolleyes::lol::lol:

Pozdrawiam J.D.

Opublikowano

Czy ktoś widział wiosnę ? Jazda komunikacją miejską po trzech dniach mi obrzydła :rolleyes:

Opublikowano

Wszystkim narzekającym na zimę proponuję przerzucić się na mój system. Przez parę ostatnich dni prawie w ogóle nie wychodziłem z domu, wczoraj króciutki spacer do sklepu na osiedlu, a dziś trochę dłuższy, bo liczący ok. 2 km w obie strony - do pobliskiego EMPiK-u. I wszystkim radzę to samo: przy takiej pogodzie zaszyć się z książką/filmem/muzyką w domu, ewentualnie przejść się po okolicy, coby się dotlenić. Na drogi wyjadę, jak spadnie deszcz i rozmyje tę breję.

Opublikowano
Na drogi wyjadę, jak spadnie deszcz i rozmyje tę breję.

Ja tez !w00t !OKK !scooter

Opublikowano
Na drogi wyjadę, jak spadnie deszcz i rozmyje tę breję.

Ja tez !w00t !OKK !scooter

i breja rozmyta :lol::lol:

• Sympatycy
Opublikowano
Wszystkim narzekającym na zimę proponuję przerzucić się na mój system. Przez parę ostatnich dni prawie w ogóle nie wychodziłem z domu, wczoraj króciutki spacer do sklepu na osiedlu, a dziś trochę dłuższy, bo liczący ok. 2 km w obie strony - do pobliskiego EMPiK-u. I wszystkim radzę to samo: przy takiej pogodzie zaszyć się z książką/filmem/muzyką w domu, ewentualnie przejść się po okolicy, coby się dotlenić. Na drogi wyjadę, jak spadnie deszcz i rozmyje tę breję.

I to jest dobra koncepcja, ten Twój system !scooter

Małym problemem będzie pewnie brak środków do życia, ale co tam,

to tylko parę miesięcy bez tzw. "świadczenia pracy"... !w00t !OKK :lol:

pzdr

Opublikowano
Małym problemem będzie pewnie brak środków do życia, ale co tam,

to tylko parę miesięcy bez tzw. "świadczenia pracy"... :lol::lol::lol:

Parę miesięcy, tygodni, a może dni? :lol:

Ja zawsze robię zapasy na zimę (także finansowe) w "sezonie". Poza tym sporo jestem w stanie zdziałać przez Internet, a to nie wymaga ruszania się z domu. Te zapasy to głównie ze względu na zimową migrację - w styczniu oraz lutym wcielam się w wędrownego ptaka, który powraca do kraju na wiosnę. !sciana

Opublikowano

No i breja rozmyta, skuter świątecznie przewietrzony !w00t Nie wspomnę juz że Pani w swoich 4oo chciała mnie (w kamizelce w dzień, włączone światła itp) swiatecznie rozjechać na Trasie Łazienkowskiej :) !TAZ Serce podskoczyło mi do gardla... W sumie to fajnie że dała mi jednak spedzić Wigilie z rodziną. :)

Opublikowano

No ja też !w00t wczoraj przewietrzyłem w sumie ok ale jedną drogę zasypaną śniegiem / lodem znalazłem - skończyło się na tym że żeby sięprzebić musiałem zejść ze !TAZ i iść obok z gazem odkręconym na maxa :) wesoło. A co do katamaranów teraz to nie patrzą wogóle i choćbyś sobie latarnie morską w tyłek wsadził to by nie zwrócili uwagi....

Opublikowano

Dzisiaj w Wawie (1wszy dzien swiat) +10 stopni. Mozna !w00t

Opublikowano

Dzisiaj było cieplutko ( 8 stopni) :D Kolejny przejazd świąteczny zaliczony ( 50 km po Warszawie) !w00t Nawet jednego !TAZ nie widziałem :D Na koniec jeszcze zahaczyłem o myjke i do garażu :blink: Rewelacja !OKK

Opublikowano

A zima uciekła bo skuter na zimę do garażu schowałem. aż zaczynam się zastanawić czy przerwa w sezonie nie potrwa czasem 2 dni !w00t

Opublikowano

Nie chowaj !w00t :D Trzeba jeździć, ciepło się zrobiło, dzisiaj nawet sucho... :blink: Pogoda dobra, myjnie otwarte więc zawsze sprzęt mozna przemyć z tej chemii. Nic tylko śmigać !TAZ :D:D

http://www.fmix.pl/zdjecie/1403021/zdjecie AHH te Święta !OKK

Opublikowano

ehhh żebym tego garażu nie miał tak daleko od domu.....

• Sympatycy
Opublikowano

Co prawda, na maxi nikogo dziś nie widziałem, ale 2 pięćdziesiątki i dwa motocykle,

pomimo huraganu bez mała...

Podobno jednak w przyszłym tygodniu znowu mrozy.

pzdr

Opublikowano

Wczoraj było fajnie- sucha, czarna jezdnia..Ale w nocy znowu śnieg i jazda bez trzymanki :( Szerokiej drogi dla Wszystkich

Opublikowano

Dziś przed południem dało się śmigać, ale teraz pruszy śnieżek - jutro znowu kicha !happybth

Opublikowano

A u mnie, mali skuterowcy po śniegu i w błocie jeszcze smigają.

Chyba na osiedlu mam najbardziej zatwardziałych rozwozicieli pizzy.

W taką pogodę to się boję po chodniku chodzić a co dopiero jechać skuterem po drodze.

Ehh, wapniaczeje !happybth