Glub Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 Mnie odpowiada moja Sylwia a nie jakaś tam panienka z plakatu
KAZI Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 BURA SUKA ???? a feee panowie o kobiecie tak ????? hihihi a taka wam "ZIMA" odpowiada ????? Taaaa, taka "bura" moze być
Gość auksencjusz Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 BURA SUKA ???? a feee panowie o kobiecie tak ????? hihihi a taka wam "ZIMA" odpowiada ????? Naburmuszona strasznie ta Pani Zima. Widać, że ma humory i lubi strzelić focha. Jak ta prawdziwa zima...
wabbit Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 Z opóźnieniem piszę o 14.10.09 powrót do domu z Ursynowa na Bemowo przez Włochy. Wymagał spokoju i jeszcze raz spokoju !happybth. Każda zmiana toru jazdy musiała być dokładnie przemyślana. Prędkość na zkrętach 20km/h na prostej 40-50. Ale udało się cało i zdrowo choć mokro - zaparkowałem w garażu. Jedyny mankament to przemarzły mi palce dłoni pomimo b. ciepłych rękawic. Muszę pomyśleć nad jakąś ochroną. I tu może coś koledzy podpowiecie czy lepiej: - manetki podgrzewane, - osłony plastikowe, - osłony materiałowe typu mufa w którą wkłada się dłoń (widziałem je zamontowane na TMAXa w salonie Yamahy na Połczyńskiej w zeszłym roku)?
Olsen Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 Dziś jeździło mi się świetnie, wróciłem do domu (ro)zgrzany. Utwierdziłem się w przekonaniu, że na skuterze marznie się mniej niż np. podczas marszu, gdy przewiewa nam ryja. Najpierw termometr w X-Maksie pokazywał 5 °C, a potem 7. Taka zima może być. A w ogóle X-Max robił dziś za bagażówkę: egzamin z przewozu sprzętu audio zdał na bdb. Warto pod siodłem wozić "pająka".
r1v3n Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 I tu może coś koledzy podpowiecie czy lepiej:- manetki podgrzewane, - osłony plastikowe, - osłony materiałowe typu mufa w którą wkłada się dłoń Osobiscie nigdy nie "dorobilem sie" podgrzewanych manetek dlatego poszedlem na tansze rozwiazanie: - sprawdzalem oslony plastikowe - zdaja egzamin bo nie wieje po rekawicach ale z racji tego ze palcami niewiele sie rusza i tak marzna - sprawdzalem oslony materialowe (takie kondony dodatkowe na rekawice) spisywaly sie lepiej od plastkow (bylo sporo cieplej) i to rozwiazanie polecam pozdravki
Administrator Artix Opublikowano 18 Października 2009 Administrator Opublikowano 18 Października 2009 W piatek nie wytrzymalem i wrocilem na 2 kola, jakos SKM do mnie nie przemawia, nie dosc ze jezdzi zatloczona to jeszcze nie jest punktualna. Z 7dniowego biletu przejzdzilem cale 2 dni, wazny do konca wtorku ktos chce, chetnie oddam
Piro Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 Zima przyszła i poszła ja tam dłużej niż 2 dni bez nie wytrzymam chociaż burger mi się coś chumorzasty zrobił pewnie przez ten głupi deszcz ale i tak wolę jeźdździć w deszczu niż zbiorkomem. Więc biletu nawet jak byś dopłacił nie zabiorę
Sympatycy szorstki Opublikowano 19 Października 2009 Sympatycy Opublikowano 19 Października 2009 Dzisiaj postanowiłem do fabryki pojechać . Nawet nie najgorzej było, gdyby nie mgła. Temperaturka 1 stopień nie robi na mnie wrażenia, bo w porządnych ciuchach motocyklowych jest mi cieplej, niż jak idę "z buta" na przystanek w cywilnych. Póki będzie sucho (w miarę) to jeszcze się da pojeździć. A podobno ma jeszcze wrócić "złota polska jesień" pzdr
Klubowicze krzytro Opublikowano 19 Października 2009 Klubowicze Opublikowano 19 Października 2009 Dzisiaj postanowiłem do fabryki pojechać . Nawet nie najgorzej było,gdyby nie mgła. Temperaturka 1 stopień nie robi na mnie wrażenia, bo w porządnych ciuchach motocyklowych jest mi cieplej, niż jak idę "z buta" na przystanek w cywilnych. Póki będzie sucho (w miarę) to jeszcze się da pojeździć. A podobno ma jeszcze wrócić "złota polska jesień" pzdr A słyszałeś kiedy?
Gość Ransom Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Mi udało się wytrzymać i ciągle śmigam Ale dzisiejsza mgła zrobiła na mnie wrażenie. Jechałem sobie Puławską i było ok, zjechałem na Poleczki i było ok. Potem skręciłem na Wirażową i... droga zniknęła. Koło lotniska dość często pogoda jest lekko odmienna niż w mieście ale dziś to było bardzo widowiskowe. Widoczność może z 10 m... Jadę powoli, na wszelki wypadek lewym pasem, woda kapie z kasku aż to nagle jakiś ciemniejszy obszar mgły na wprost. Zwalniam prawie do 20 km/h i co widzę? Ciągnik z jakąś przyczepą w poprzek drogi usiłuje wykonać lewoskręt ale znieruchomiał jak zobaczył moje światła. Odbicie na prawy pas i powoli go omijam... Strach pomyśleć co by było jakbym tak szybciej jechał... Po minięciu lotniska mgła znowu zrobiła się normalna... czyli taka w której gorzej ale jednak coś widać... No i mijałem dziś 7 (słownie: siedmiu) motocyklistów i 1 (słownie: jeden) skuter. Się porobiło
monk Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Dziś dało radę, ale faktycznie szanowna pani mgiełka z uporem maniaka upodobała sobie szybkę w kasku i dość skutecznie przeszkadzała. Awaryjne i na międzypas. Na całej trasie (17km) spotkane 1 x mp3.
Truszek Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Dzisiaj postanowiłem do fabryki pojechać . Nawet nie najgorzej było,gdyby nie mgła. Temperaturka 1 stopień nie robi na mnie wrażenia, bo w porządnych ciuchach motocyklowych jest mi cieplej, niż jak idę "z buta" na przystanek w cywilnych. Póki będzie sucho (w miarę) to jeszcze się da pojeździć. A podobno ma jeszcze wrócić "złota polska jesień" pzdr Tak samo mam zamiar postępować Z porannych doświadczeń, to muszę sobie zaimplementować do skuta podręczną szmatkę do przecierania szyby kasku, bo strasznie zachodziła podczas jazdy
Sympatycy szorstki Opublikowano 19 Października 2009 Sympatycy Opublikowano 19 Października 2009 to muszę sobie zaimplementować do skuta podręczną szmatkę do przecierania szyby kasku, bo strasznie zachodziła podczas jazdy Zainwestuj w rękawice z wycieraczką. Ja mam Held z wycieraczką na palcu wskazującym lewej dłoni, naprawdę niegłupi patent pzdr
Truszek Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Zainwestuj w rękawice z wycieraczką. Ja mam Held z wycieraczką na palcu wskazującym lewej dłoni, naprawdę niegłupi patent pzdr Gdzie ich szukać ??
Sympatycy szorstki Opublikowano 19 Października 2009 Sympatycy Opublikowano 19 Października 2009 Ja mam takie, tylko stary model (są całe czarne, GoreTex, Kevlar). Jak się przyjrzysz, to na palcu wskazującym jest wzdłuż specjalna guma. To jest właśnie ta wycieraczka. Held Akira-Tex Ale może jakieś inne f-my też robią podobny patent, a nie jest to takie drogie... pzdr
Gość Ransom Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Ale może jakieś inne f-my też robią podobny patent, a nie jest to takie drogie... Ja kupiłem zimowe rękawice Ret-Bike i mają wbudowane takie pióro wycieraczki na kancie lewej dłoni od strony kciuka. Patent sprawdzony zwłaszcza w śnieżycy. Rękawiczki bardzo ciepłe choć mi przeszkadzają bo słabo czuje w nich kierownice.
st1545 Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 A ja mam zimowe rękawiczki Probiker, "trójpalczaste" - bez wycieraczki - ale i tak obcieram wodę ręką i jadę. Jazda dziś rano - z Wesołej przez Rembertów - to była masakra. Chyba z powodu tej wilgoci znów coś kolejarzom nawaliło, bo przy wszystkich przejazdach były niesamowite kolejki samochodów. Pojechałem ulicą Żołnierską (wiaduktem), która oczywiście była zakorkowana. Miałem prawie sucho w zbiorniku, ale nie wiedziałem dokładnie ile (wskaźnik mi wariuje w takich warunkach). Planowałem szybkie tankowanie na NESTE - niestety, nadłożyłem trochę drogi i w efekcie paliwo skończyło mi się tuż przed SHELL'em... Pozdrawiam wszystkich, którzy nie dali się nabrać na tę zimę - słońce właśnie wyszło i chyba jeszcze trochę poświeci (-: tomek Niesamowite kolejki przed przejazdami są jak zawsze w poniedziałeka to przepraszam, byłem tylko lekko zszokowany jak mi zamajaczyły tylne światła autobusu szkolnego stojącego jeszcze na drodze wyjazdowej z osiedla; o 8:30 w Rembertowie korek miał 700 metrów (mierzyłem googlem)
Truszek Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Niesamowite kolejki przed przejazdami są jak zawsze w poniedziałek !bicz
stapoz Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Od jutra ma być ładne słońce a w przyszłym tygodniu nawet 18C. Więc wyciągać sprzęty i naprzód - nie dajemy się! !bicz
Truszek Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Faktycznie poprawa pogody 3 stopnie Celsjusza o 7.10 a godzinę później deszcz
Administrator Artix Opublikowano 20 Października 2009 Administrator Opublikowano 20 Października 2009 Wczoraj zalozylem motokocyk i mufki, wiec dzis "suchą nogą" dojechalem do pracy i do tego cieplo. Po wczorajszym dniu, mgle i temperaturze w okolicach 0 C lekko przemarzlem.
Carrea Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Od jutra ma być ładne słońce a w przyszłym tygodniu nawet 18C. Więc wyciągać sprzęty i naprzód - nie dajemy się! !happybth Czekam na to !happybth Ja sezonu jeszcze nie zakończyłem także codziennie robię po kilkanaście KM i mam ochotę jeszcze w tym tygodniu wybrać się na trochę dłuższą przejażdżkę, powiedzmy 200KM Jak myślicie dam radę? !OKK Tylko kask muszę jakiś ze szczęką kupić bo śmigam w takim otwartym i mi lekko wiatr w uszy dmucha !happybth
Rekomendowane odpowiedzi