Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko fajnie, tylko po co komu te nocne przymrozki ?

Wprawdzie większo?ć dróg już jest sucha ale tam gdzie nie jest sucho (zwłaszcza na osiedlu) jest rano niezła szklanka.

Opublikowano

We Wrocławiu widziałem całe stada na moto, ale samych dawców...

Kolegę .B. zapytuję, czy jego narz?dy nie nadaj? się do przeszczepu z jaki? bliżej nieznanych powodów, czy stosuje jakie? inne tajemnicze rozgraniczenia różnicuj?ce użytkowników jedno?ladów na potencjalnych dawców i na tych, od których narz?dów pobrać się nie da?

Oczywi?cie poza tak zwanymi kwestiami formalnymi, ewentualnie zdrowotnymi.

Opublikowano

Przed chwilk? mierzyłem temp. na zew. certyfikowanym termometrem powietrznym !V i wiecie ile pokazał ................. !V 9,4 stopnia oczywi?cie na plusie.

PS. Znajomy posiada kwiatek Hipeastrum, który zaczyna wyłazić z cebulki jak tylko uzna, że zima się skończyła i nie wróci ...... zacz?ł wła?nie wyłazić - widać już centymetr ponad glebę !NOT .

Moje pojazdy odpalone w dniu wczorajszym - Xciting dygn?ł z pierwszego dotknięcia .... gorzej z Bet&Winem 125 gadał gasł gadał gasł aż się rozładował akumulator .... kopniak niestety też miał jakie? zimowe opory jutro drugie podej?cie do gada !scooter .

Pozdrawiam Pablos (nie-dawca bo moje narz?dy i tak by się nikomu nie przydały !V ).

Opublikowano

Kolegę .B. zapytuję, czy jego narz?dy nie nadaj? się do przeszczepu z jaki? bliżej nieznanych powodów, czy stosuje jakie? inne tajemnicze rozgraniczenia różnicuj?ce użytkowników jedno?ladów na potencjalnych dawców i na tych, od których narz?dów pobrać się nie da?

Oczywi?cie poza tak zwanymi kwestiami formalnymi, ewentualnie zdrowotnymi.

Ależ oczywi?cie- moje narz?dy jak najbardziej nadaj? się do przeszczepu, ale nie mam zamiaru im pomóc w przedwczesnym opuszczeniu organizmu. A w jaki sposób niektórzy użytkownicy 2oo używaj? swoich maszyn chyba nie muszę tłumaczyć. Chyba, że kolega nie wie, ewentualnie nie ulega stereotypom !scooter

Opublikowano

Doskonale wiem, jak zachowuj? się niektórzy użytkownicy 2oo, ale nie ulegam stereotypom.

Za wiele znam przykładów, które potwierdzaj?, że ten stereotyp, to zwykły bullshit.

Niestety ty go powielasz jednocze?nie sam będ?c zapewne nazywany dawc? narz?dów tylko z tego powodu, że masz czelno?ć poruszać się po drodze publicznej skuterem/motocyklem, a nie samochodem.

Co więcej kieruję cię drogi .B. do statystyk dot. wypadków. W większo?ci przypadków, to nie kieruj?cy motocyklami s? sprawcami wypadków z uczestnictwem motocykli, natomiast s? nimi inni uczestnicy ruchu drogowego. Dla kierowców samochodów jeste? po prostu transparentny i najbardziej prawdopodobne jest, że to jaki? wielce zapracowany, elegancki kieruj?cy autem rozjedzie cię, jak żabę podczas prowadzenia ważnej rozmowy telefonicznej dotycz?cej sprzedaży partii chińskich wazonów. Nie ważne przy tym, czy będziesz jechał ledwo popiarduj?c? 250-tk? na małych kółkach, czy rasowan? Hay? z otwartymi kominami.

Teraz już bez O.T. - jaka wiosna, gdzie wiosna, u mnie rano -12st.

Opublikowano
Nie przepalam skutera w zimie !!! Tylko go odpowiednio "konserwuję"

A możesz podpowiedzieć jakie to sposoby konserwacyjne stosujesz? Ja wła?nie jutro odbieram swego Xcitinga i czekam na dobr? radę :blink:

Opublikowano

Dzi? to chyba nawet za ciepło się ubrałem :)

Może już czas zakładać do jazdy skórę zamiast polaru i goretexu.

Opublikowano

Ano pogoda wiosenna i?cie!

Ja tam i zim? ?migałem jak tylko błota nie było.

Co do konserwacji - bak do pełna i dodać jakie? co? zapobiegaj?ce rozkładaniu się paliwa (czy co tam się z nim dzieje). Lekko dopompować ci?nienie w oponach (w granicach ci?nienia przewidzianego dla danej opony!). Dobrze skuter umyć. Zatkać szmatk? końcówkę wydechu (choć opinie s? i odwrotne - może lepiej nie robić tego). Akumulator wyj?ć i podpi?ć pod "inteligentn?" ładowarkę lub raz na miesi?c podładować i niech w domu stoi.

Tyle wiem. Nie wiem co z hamulcami i płynem w chłodnicy.

Opublikowano

Z tym cisnieniem w oponach i zatkaniem wydechu sie w zupelnosci nie zgodze :) .

PS. Poszukaj na forum, byl temat "zimowanie skutera" czy jakos tak. Tam jest wszystko dokladnie i doskonale opisane. KLIK - zimowanie skutera

Opublikowano
Co do konserwacji - Lekko upu?cić ci?nienie w oponach.

Nie... nie... nie...

Wręcz przeciwnie ! Dopompowujemy na WYŻSZE, oczywi?cie z zachowaniem dopuszczalnego ci?nienia dla danej opony.

Opublikowano

Chylę czoła i już poprawiam posta, aby nikt nie robił odwrotnie niż potrzeba :)

Najlepsza metoda - jeĽdzić cały rok :-) Zero problemów z "zimowaniem". Tylko trzeba być super-duper kierownikiem albo mieć nierówno pod sufitem chyba, aby tak robić :) Ja to wersja nr 2! !piwko

Opublikowano

A ja dzi? wystartowałem przy 9 stopniach ciepła na Kraków z Kielcowa i po dojechaniu do Wodzisławia zawrotka. Zrobiło się 3 stopnie i deszczyk. Niech ta zima się skończy... Sprawdziłem wkońcu Xcitinga w boju i mogę powiedzieć, spisał się dzielnie.

Opublikowano

Już zaczynało wysychać, jeĽdziło się coraz lepiej a tu od soboty sypie ;) . Czyja to sprawka ?

!OK

Opublikowano

W czwartek bylo 13°C, sucho ... juz prawie ... odpalilem Tmaxa !OK ;) ...

Opublikowano

Jest super 3-5 stopni, lekkie zachmurzenie. Lać i jechać... ;)

Opublikowano

Co do lania - to z nieba dzi? leciało we Wrocławiu !scooter Ja ?migałem - z 80km po mie?cie nakręciłem. W pi?tek przegl?d gwarancyjny i na następny weekend zapowiada się "traska" 80km w jedn? stronę do Lubina, heh.

Opublikowano

Kilka stopni na plusie, więc zamiast samochodem ruszyłem przed południem do miasta Majeczk?. Nawet nie zmarzłem. Po powrocie, nie chowałem do garażu, bo może jeszcze trzeba będzie gdzie? wyskoczyć. I wtedy z nieba spadł ten zdrajca ?nieg! Rozłożył się na całej połaci, zasnuł ?wiat, zabielił Majkę. Biedaczkę musiałem od?nieżać po "zagarażowaniu". I tak się skończyło dzisiejsze zaklinanie zimy. Ale się nie poddam! :D

Opublikowano

Ja dzisiaj przepaliłem X7, bo stopni 6 wybiło na termometrach i po porannych opadach sniegu, potem deszczu, wyszło słoneczko. Zniosła to dzielnie, ku mojej uciesze i zdziwieniu kierowców i przechodniów. :D

Opublikowano

Rano było biało ale teraz jest ;), już nic z tego czego? białego nic nie zostało. ;-)

Opublikowano

Wła?nie wstałem, patrzę przez okno a tu 0st i auta posypane ?niegiem brrrrr

Opublikowano

U mnie jeszcze sypie :(

Jak zawsze ekipy odsniezajace zaskoczone :( !bicz

Czyzby powrot zimy miejmy nadzieje ze to przejsciowa pogoda wkoncu marzec

Pozdrawiam trwaldzieli ktorzy zimy sie nie boja :(

Gość gepard73
Opublikowano

Jak rano jechałem :D to padał ?nieg, ale jak wracałem to już go nie było, więc pogoda nie najgorsza !happybth

Opublikowano

Ja rano miałem dzisiaj dwa na minusie .

Ale za to około południa w Toruniu było siedem na plusie .

Jeszcze parę dni Panowie i będzie ładnie !happybth :D .

Opublikowano

1 na plusie, traska Kielce - Radom - Kielce zaliczona, ważne czę?ci silnikowych zrobione. |nieg przy trasie na wzgórzach Gór |więtokrzyskich podpatrzony. Mina kierowców gdy ich wyprzedasz - bezcenna... Ale cieplej mogłoby się zrobić.

Opublikowano

No to zima sobie poszla... Dzisiaj 12- 14°, sucho, slonce przeswiecajce zza chmur, tabuny dwoch kolek i ... pierwsze pekajace paki na drzewach i krzewach.

WIOSNE MAMY :D .