Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie od kilku dni jest w dzień do?ć przyjemnie. Ale niestety sprzęt w kawałkach. Tu przekładnie, tam plastiki, a jeszcze gdzie indziej pozostałe różne czę?ci. Ale już powoli kompletuje brakuj?ce elementy i zaczynam składać do kupy, może do końca lutego skończę :) !OK

Opublikowano

wedlug mnie zima to najlepsza pora roku , ja kupilem wlasnie enduro kture daje wiecej frajdy niz skutery

Opublikowano
wedlug mnie zima to najlepsza pora roku  , ja kupilem wlasnie enduro kture daje wiecej frajdy niz skutery

Je?li Twoje "enduro KTURE daje (Tobie) więcej frajdy niz skutery" spełnia Twoje oczekiwania (szczególnie w zimie), a w avatarze masz "Skuter: honda pantheon 125", to... powiniene? zmienić orientację... polityczn?. "...Nie chce mi się z Tob? gadać... " /PSY/ !OKK

- tak się wygl?da PO ponad miesięcznej ascezie polegaj?cej na niejeżdżeniu Majeczk?.

Ciekaw jestem jak faktycznie się wygl?da PO nie jeżdżeniu NA Majeczce przez miesi?c cały :):P:)

No to jak mogłem usiedzieć na... miejscu  :).

Wsiadłem, odpaliłem, pojechałem! Cel - Koszalin. Razem wyszła setka kilometrów. Nie zamieniłbym jej na ŻADNˇ inn? setkę  :).

A czemuż Waszmo?ciu nie dryndn?ł do kolegi? Spotkaliby?my się w połowie drogi... jak kiedy?. Ja cały czas, ci?gle jestem w trasie :P

Jest coraz lepiej z pogod?, więc może... wpadnę na jak?? herbatkę i ciasteczka "własnego wypieku" z 2-3 odważnymi na 2oo?

Jutro zarzucam "przynętę". I nie ma to, tamto. ;)

PM mile widziany.

Pozdrawiam.

No Agnus szacun za jazde .

Ale czy Ty napewno robisz tak całkiem dobrze , sól i woda to szok dla  :) .

No chyba że za każdym powrotem myjesz maszyne . A jeżeli nie ,  to wiosna zleci na naprawach . Mi osobiscie szkoda by było SW , ale to ty pomykasz i Ty odpowiadasz za tak zacny  !OK i marke jak YAMAHA  :) .

Upiorku!

Sorki za TAK WIELKIE spóĽnienie... przeleciałe? mi tym Swoim SW tak szybko, że nie zauważyłem ;)

Zawsze staram się robić "dobrze"... cokolwiek miałoby to oznaczać. :P

Zdziwisz się. Dopiero 2 dni temu, po 2 miesi?cach ci?głej jazdy /w ?niegu i błotku po?niegowym/ (czasami ze żwirkiem ale na pewno BEZ SOLI) w końcu zlitowałem się - umyłem karczerkiem moj? Majeczkę. Potem ciepła woda z woskowym szamponikiem, znowu karczerek, ładna pogoda, ba, nawet słoneczko wyszło, sucha ?ciereczka)... i po 2 godz. TRZY BEZBŁĘDNE trafienia białych, pięknych ptaków nadmorskich!!! ;) !TAZ

Pomimo tego zmasowanego, niecnego nalotu (You don't remember 1939) Majeczka ma się doskonale i o dziwo nie wymaga żadnej obsługi poza piciem /jak jej wła?ciciel/. Od czasu do czasu ma się rozumieć. Żeby przeżyć trzeba przede wszystkim dużo pić. !OK To chyba normalne??? :)

Napisz na PM jak się sprawuje Twoja nowa księżniczka /królewna/?

Pozdrawiam.

P.S. ARTIX , sorry, zauważyłem kota o imieniu Zonk i wiem, że to 3x ale zorientowałem się za póĽno. Proszę o wybaczenie i ewentualne poł?czenie. ;)

P.S.2 ARTIX Czy szary user nie może skasować KOMPLETNIE ostatniego postu lub POَCYĆ go z poprzednim nie zmuszaj?c do pracy (i wnerwiaj?c) Adminów???

PM mile widziane. ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja ?migam, ale dzi? niespodzianka (tak jakby)...

|nieg czy nie - jeżdżę. Dzi? pogoda za dnia ?liczna, się ładnie potopiło (zreszt? od kilku dni tak we Wrocławiu już bez?nieżnie było). Wieczorkiem wracam do domu i... Musiałem inn? drogę obrać, bo mniej uczęszczane uliczki osiedlowe to 100% lodu (niech by chociaż ?nieg to był ubity, ale nie - warstwa 1cm lodu).

Co tam - dotarłem - kolejna lekcja panowania nad 2oo zaliczona na +!

Niech już ten ?nieg przestanie lecieć i mrozy odpuszcz? na dobre, bo wygodniej mi będzie. Tak to zakładać ubiór zimowy na garnitur nieco niewygodnie !scooter

Opublikowano

Misioooo . Wrocław to zagłębie dobrych temperatur .

Mam rodzinkę na osiedlu K....e M..e , zgadnij . Wujostwo zawsze się chwali że u nas to wiosna szybciej jak u was . Ale zima to zima !scooter .

Opublikowano

Księże Małe :(

A co do wiosny szybciej - przy takiej ilo?ci aut jakie ?migaj? po Wrocławiu to nic dziwnego - taka ilo?ć spalin musi podnie?ć temperaturę o te 2-3 stopnie !OKK

Gość gepard73
Opublikowano

I niestety powrót zimy !OKK , wczoraj tyle u mnie nasypało że nie szło jechać, dzisiaj rano pojeĽdziłem ale warunki były kiepskie :blink:

Kiedy ta zima się skończy, a już było tak pięknie

Opublikowano

Jest piknie !OK Mrozek etc. Dzi? przez dobre 10km byłem przekonany, że to wiatr mnie tak po asfalcie znosi a to... GołoledĽ jaka? czy co? :blink:

I powiem, że na porz?dnych oponach (mam Heidenauki założone zimowe) miałem dzi? znacznie lepsz? przyczepno?ć niż większo?ć 4oo (które to pięknie się ?lizgały, a ja mogłem spokojnie hamować bez po?lizgów, jedynie gwałtowniejsze wci?nięcie klamiki powodowało u?lizg, czy to tyłu czy też przodu (choć przód lepiej się trzyma)).

Gość gepard73
Opublikowano

Ja ?migam na standardowych oponach, ale może będzie się trzeba zastanowić nad zimówkami.

Czy na prawdę jest taka różnica między zimówkami a zwykłymi?

Opublikowano

Pewnie żadne słowa nie oddadz? uczucia jazdy na zimówkach

Opublikowano
Stało się. |wistak Phil wyszedł z norki zobaczył swój cień i wrócił do pieleszy, co przepowiada jeszcze co najmniej sze?ć tygodni zimy. !piwko !piwko !w00t !happybth

Na szczę?cie sprawdzalno?ć ?wistaka to tylko 50 % !OKK

Opublikowano
Stało się. |wistak Phil wyszedł z norki zobaczył swój cień i wrócił do pieleszy, co przepowiada jeszcze co najmniej sze?ć tygodni zimy.  !OKK  !tut  !tut  !happybth

Na szczę?cie sprawdzalno?ć ?wistaka to tylko 50 % !tut

Ja znam inn? 100% metodę sprawdzania czy można bezpiecznie, bezawaryjnie i miło ?migać na !piwko :

Jest to stara i wypróbowana indiańska metoda*:

Udajemy sie nad jedn? z najbardziej uczęszczanych dróg w pobliżu miejsca zamieszkania, wybieramy miejsce przy krawężniku najlepiej w pobliżu kanału ?ciekowego i... liż?ć !piwko to miejsce stwierdzamy czy ulica jest... słona. Je?li jest, to znaczy, że należy wyjazd jedno?ladem odłożyć do co najmniej kolejnego takiego badania... !w00t

* osobi?cie nie sprawdzałem... i nie polecam...

Opublikowano

Niezłe !happybth

P.S.

Dzisiaj w Wie -5 i piĽdzi jak w kieleckiem.

A już my?lałem, że się uda.

Podobno pod koniec tygodnia tylko plusowe temperatury i deszcz....

Opublikowano

wlasnie w jednej z stacji TV z nazwa meto, calkiem sympatyczna Pani stwierdzila ze w weekend moze byc nawet +10.

Opublikowano
Dzisiaj w Wie -5 i piĽdzi jak w kieleckiem.

A już my?lałem, że się uda.

Podobno pod koniec tygodnia tylko plusowe temperatury i deszcz....

Dmucha nieĽle, ale przesiadka do pojazdu wielo?ladowego akurat teraz, po dwóch tygodniach ferii i pustek w mie?cie, mogłaby spowodować nadmierny szok. Ja się na to nie piszę (-:

Na mały + trzeba za to odnotować suche jezdnie. Niech tylko wróc? duże plusy (temperaturowe), żebym mógł zmyć wreszcie to białe paskudztwo, które zostało po weekendzie... Wiosna będzie nasza (-:

pozdrawiam, tomek

Opublikowano

Ja wczoraj nie wytrzymalem i "wyszlem"na skuta:)

Wytrzymalem z 30 minut:)

Juz sie nie moge doczekac wiosenki.

pozdr.pollacco

• Sympatycy
Opublikowano

W poprzednim sezonie o tej porze, to już trochę "grupowo ?migali?my" !happybth !piwko !piwko

10 luty 2008

A teraz to jeszcze: wario nie zmontowane, tłumik nie skończony, Pulleye w drodze. Eh..straszne opóĽnienia. !w00t

Opublikowano

Ano popieram - żadne słowa nie oddadz? "letnie vs zimowe".

We Wrocku dzi?... Pada! Ciut na + jest temperatura, ale mokro. A mnie o 20 czeka przejażdżka 10km. Oby tylko mróz nie chwycił na wieczór!

Gość gepard73
Opublikowano

Jak jest z przekładk? opon, czy dużo z tym roboty i czy w każdym zakładzie wulkanizacyjnym mi to zrobi? czy trzeba do jakiego? specjalistycznego serwisu podjechać?

Na razie ?migam sobie na letnich, bardziej trzeba uważać, ale na razie daję radę, ale zastanawiam się nad zimówkami.

Pozdrowionka :)

Opublikowano

z warsztatami jest roznie, ja w tamtym roku zlapalem gume z tylu i niestety musialem grzac do serwisu zeby mi tam kolo zdjeli, naszczescie byl po drugiej stronie ulicy.

Opublikowano
Jak jest z przekładk? opon, czy dużo z tym roboty i czy w każdym zakładzie wulkanizacyjnym mi to zrobi? czy trzeba do jakiego? specjalistycznego serwisu podjechać?

Na razie ?migam sobie na letnich, bardziej trzeba uważać, ale na razie daję radę, ale zastanawiam się nad zimówkami.

Pozdrowionka :)

To bardziej to za mało powiedziane. Ja obecnie mam lepsz? przyczepno?ć niż wiele 4oo. Wła?nie wróciłem z wycieczki - mróz oczywi?cie chwycił mocno i cały deszcz na drodze zamienił się w oblodzenie :/ Na letnich na takiej samej drodze nie mogłem dotkn?ć hamulca żeby u?lizgu nie było. Na tych co mam teraz - bez problemów. Byle z wyczuciem a i awaryjne hamowanie można zrobić. Różnica jak siedzieć w 25 stopniach nad morzem popijaj?c drinka a siedzieć w -30 na golasa w ?rodku lasu...

Albo językiem skuterowym - jak posiadać Hondę SiWi czy Burgmana 650 K9 a posiadać kibelek Jangdziong Tipciak z marketu.

Co do przekładki opon. Ja to robiłem przy okazji serwisu gwarancyjnego. Kilka ?rubek sio, potem pneumatyk, aby koło odkręcić i na normalnej maszynce do ?ci?gania i zakładania opon poszło. Zatem jak chłopaki/kobiety dadz? sobie radę ze zdjęciem koła przód i tył to Ci zmieni? bez kłopotu.

Opublikowano

Dzisiaj w okolicach godz. południowych przy temp. ok. -2 "przerobiłem" dłuższy przebieg niż zwykle tj. ok. 30 km trenuj?c/doskonal?c po okolicznych drogach omawiany na tym forum tzw. przeciwskręt. Krętych ?cieżek ci u nas pod dostatkiem, więc i frajda spora. Warunki do treningu w zasadzie dobre o ile się pamięta, że woda przy -ile? tam zamarza !OKK Zdarzaj? się jeszcze do?ć często pułapki lodowe, które widać gołym okiem i które niestety trzeba: 1. przewidywać, 2. omijać i po 3. nie jechać bezpo?rednio za 4oo, bo można się przejechać !scooter

Niektórzy na tym forum wiedz?, że moja Majeczka zaopatrzona jest w zimowy model HEIDENAU K58 modz z tyłu (przedniej niestety w wersji snow nie wyprodukowano, ale jest o tym samym oznaczeniu i bieżniku, tyle, że nie zimowa: HEIDENAU K58 mod). Dziwne, ale specjalnej różnicy organoleptycznie nie dostrzegam.

Wrażenia z jazdy całkiem sympatyczne a je?li idzie o wyżej wspomniany przeciwskręt, to rzeczywi?cie jest to pewna metoda "na głoda", czyli na tego potwora z przeciwka, który chciałby nas "schrupać" w zakręcie. !scooter Radzę TO trenować! Naprawdę skuteczne i daje pewniejsze szanse przeżycia niż bezmy?lne hamowanie w sytuacji awaryjnej! I tu jest podstawowy problem leż?cy głęboko w naszej psychice!!! No bo jak tu w zakręcie "wychylać" kierownicę W KIERUNKU nadjeżdżaj?cego na nas Z PRZECIWKA a nie np. hamować?! Stare przysłowie mówi: "człowiek uczy się przez całe życie". Powiem tyko - tak, to prawda! Tyle tylko, że trzeba to TRENOWAĆ i MUSI to nam "wej?ć w krew" ZAMIAST odruchu hamowania. To po prostu DZIAŁA!!! Mówię tu jednak o sytuacjach KRYTYCZNYCH. Chociaż, stosuj?c ten wynalazek z rozs?dkiem i ?wiadomie można całkiem przyjemnie pomykać na winklach przy do?ć dużych szybko?ciach !OKK

Opublikowano

Popieram przedmówcę. Co do opon zimowe/letnie. Poza bieżnikiem s? wykonane z różnych mieszanek gumy. Letnie opony s? na wyższe temperatury i wła?nie w takich opona ma odpowiedni? miękko?ć/twardo?ć. Zimowe - przy zimnie s? odpowiednie. W ciepłym zimówki s? bardzo miękkie (aż za bardzo), a letnie w zimnym twarde jak skała się robi?. Tak więc bieżnik to nie wszystko.

Opublikowano

No, dzisiaj już jest +4 i mokro.

Niestety z rana spadł marzn?cy deszcz. Na osiedlowych lodowisko.

My?lę, że może od jutra wystartuję.

P.S.

W zeszłym roku w lutym lepiej się jeĽdziło jak w marcu !scooter