Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak w waszych stronach,lecz u mnie zima powróciła !!!!! !TAZ <_< !OK !sciana

Od rana opady ?niegu,mamy go obecnie ok.5cm,temperatura 1+ :lol: !NOT :lol:

Opublikowano
Nie wiem jak w waszych stronach,lecz u mnie zima powróciła !!!!! !TAZ <_< !OK !sciana

Od rana opady ?niegu,mamy go obecnie ok.5cm,temperatura 1+ :D !NOT whist

A pisałe? wcze?niej, że u Ciebie czary nie działaj?... ;):lol::lol:

• Klubowicze
Opublikowano
Nie wiem jak w waszych stronach,lecz u mnie zima powróciła !!!!! !TAZ  :D  !OK  !sciana

Od rana opady ?niegu,mamy go obecnie ok.5cm,temperatura 1+ ;)  !NOT  whist

A pisałe? wcze?niej, że u Ciebie czary nie działaj?... :lol::lol:;)

radio ty się wcale nie ogl?daj na dragona bo może trzeba samemu wzi??ć się do roboty. ja proponuję spalenie jaki? starych łachów , otrzeć bur? sukę brudnymi majtkami tudzież przelać wosk. może to co? pomoże choć nie daję gwarancji.

ps.

w moim regionie do południa hujnia , ale po południu piękne słoneczko <_<

Opublikowano

A pisałe? wcze?niej, że u Ciebie czary nie działaj?... !NOT  <_<  ;)

To nie twoje czary spowodowały to wszystko !TAZ , to czaruje Dr.Big`u z DE, on ma do mnie najbliżej ;):(whist:D !sciana

Tylko co ja tu zawiniłem? !OK :lol::lol:

Opublikowano

Zima nie odpuszcza !piwko Dzisiejszego popołudnia sypnęło ?niegiem w Gdańsku :D

Ile jeszcze mamy czekać? :D

W pi?tek mam jechać do Poznania, ale jak będzie tak jak dzi?, to rozpale sobie w kominku i otworzę browarka !scooter :D

Opublikowano

...zima odpu?ciła.

WIOSNA !!!

W sobotę nie dopisała pogoda. Ech, szkoda bo było w Poznaniu rozpoczęcie sezonu motocyklowego.

Za to w niedzielę ...olbrzymia zmiana. Cieplutko, słoneczko grzało. Wiosna się obudziła.

Pstrykn?łem kilka fotek budz?cej się wiosny:

FOTKI

Oczywi?cie nie można było zmarnować takiego dnia by nie po?migać w grupie na skuterkach !OKK :D:)

• 7 miesięcy temu...
  • Klubowicze
Opublikowano
...zima odpu?ciła.

na trochę odpu?ciła i pozwoliła się cieszyć pięknymi ciepłymi dniami , pozwoliła zaliczyć pierwsz? burgmanię , pierwszy ?lizg podparty kolanem i wiele fajnych wypadów na !scooter

a dzisiaj mówię jej dzień dobry by za kilka dni wkurzony aur? powiedzieć jej "wypad ".

w tej chwili u mnie około 10 - 15 cm białego puchu.

Opublikowano

No u mnie temp. w nocy ok. -4 i lekki puch, ale tylko na tyle, zeby bylo bialawo...

Opublikowano

!OKK W Grudzi?dzu temperatura -4 białego puchu brak !scooter

Opublikowano

Pozdrawiam z samego ?rodka ataku zimy :( W czoraj na drogach w mojej okolicy koszmar 5 cm ?niegu i TIR-y zablokowały drogi !OKK Na całe szczę?cie piaskarki ruszyły do akcji (sam widziałem) !scooter Tym razem to chyba kierowcy zostali bardziej zaskoczeni warunkami zimowymi od drogowców.

Opublikowano

Wiesz, najgorzej jak wszyscy zasuwaja jeszcze "z oszczednosci" na letnich oponach. Jesli wtedy spadnie snieg, to na drogach katastrofa, bo roznica w jezdzie jest kolosalna.

• Administrator
Opublikowano

Zima nigdy nie zaskakuje drogowcow, zaskakuje debili na lysych oponach w zdezelowanych beemkach. Na ten rok calkiem spore sily zmobilizowano na drogi krajowe.

• Solarki – 940 sztuk

• Piaskarki – 130 sztuk m.1.jpg

• Pługi – 2100 sztuk

• Pługi wirnikowe - 164 sztuki w tym Supra – 21

• Unimogi - 68 sztuk

co daje lacznie jeden sprzet na 12 km !piwko oczywiscie mowa o drogach krajowych a nie miejskich

Opublikowano

Niech zamieni? ilo?ć zolarek z piaskarkami... Skuter mi się od takiej ilo?ci soli roztopi jak bałwan na wiosnę!

• Klubowicze
Opublikowano
Zima nigdy nie zaskakuje drogowcow, zaskakuje debili na lysych oponach w zdezelowanych beemkach. Na ten rok calkiem spore sily zmobilizowano na drogi krajowe.

• Solarki – 940 sztuk

• Piaskarki – 130 sztuk m.1.jpg

• Pługi – 2100 sztuk

• Pługi wirnikowe - 164 sztuki w tym Supra – 21

• Unimogi - 68 sztuk

co daje lacznie jeden sprzet na 12 km whist oczywiscie mowa o drogach krajowych a nie miejskich

całkiem spore siły to znaczy że większe niż w poprzednich latach ? a miejmy na uwadze to że zimy już nie s? takie srogie co w poprzednim millenium .

ps. bardzo delikatnie ale ci?gle pada , oczywi?cie ?nieg .

• Administrator
Opublikowano

Tak gwoli ?cisło?ci to w zeszłym roku było:

* piaskarki – ok. 220 szt.

* solarki – ok. 820 szt.

* pługi – ok. 2000 szt.

* pługi wirnikowe – ok. 170 szt.

* równiarki – ok. 260 szt.

* spycharki – ok. 120 szt.

* ładowarki – ok.. 360 szt.

a syfu w postaci chemii

* około 340 tys. ton soli drogowej

* około 5 tys. ton chlorku wapnia

* około 150 tys. ton materiałów uszorstniaj?cych

na ten rok chemia to:

• 337 tys. ton soli drogowej

• 2,5 tys. ton chlorku wapnia

• 118 tys. ton materiałów uszorstniaj?cych

bo zima ma być lekka whist tak mówi pogodynka przygotowana dla drogowców ;)

Opublikowano

Czyli zima ma być w tym roku taka, że musimy zapędzić do zwalcznia z ni? mniej piaskarek, ale więcej pługów. Mniej też chemii.

Znaczy- stawiamy na ekologię whist

Opublikowano

A w zeszlym roku nie byla lekka i krotka whist ?

Opublikowano

Wczoraj wieczór i dzi? rano była "lekka" - wiatr mocno wiał i mi normalnie bzyka podczas jazdy przesuwało w lewo i w prawo. Niech ?nieg pada, niech będzie -10 stopni... Tylko ten lód na drogach niech sobie pójdzie! JeĽdzi się niefajnie, zwłaszcza, że niedo?wiadczeni kierowcy 4oo pomimo warunków, że i oni jad? max 40km/h wyprzedzaj? na trzeciego w mie?cie i kilkana?cie centymetrów od motorynki. Jeden u?lizg i bum bedzie, a przy takiej pogodzie i lodzie nie mam nawet możliwo?ci dogonić kierowcy i mu na ?wiatłach wytłumaczyć, że Ľle robi (może nie wie?).

Opublikowano

Czy zima będzie krótka czy nie to pokaże nam pogoda, ale dzisiaj rano |wiat w Bieszczadach wygl?dał tak

http://img155.imageshack.us/img155/9431/dsc0765st6.jpg :D

nawet pies ratownik musiał odpocz?ć po małym spacerze w zaspach ?nieżnych i się trochę ostudzić

http://img122.imageshack.us/img122/1061/dsc0764cw9.jpg B)

Jeżeli chodzi o ekologie to na pewno ona jest w nie których miejscach w Polsce, gdzie sypie się tylko na zakrętach i podjazdach, pozostała czę?ć drogi jest dal ludzi m?drych i przewiduj?cych,a Artix ma rację cytuję "Zima nigdy nie zaskakuje drogowców, zaskakuje debili na łysych oponach w zdezelowanych beemkach"

Trochę czasu mi zajęło od?nieżenie samochodu ( w Wawie parkuje w garażu ) :D

http://img122.imageshack.us/img122/8529/dsc0763ax6.jpg

ale jazda po puchu sprawiał duż? przyjemno?ć

Opublikowano

Fotki nie dam, ale we Wrocławiu gołoledĽ prawdziwa około godziny 18 się zaczęła - szklanka jakiej od dobrych 2 lat nie widziałem - piechot? nie dało się chodzić nawet. Miałem farta - z roboty o 17 wróciłem (choć i tak 40km/h max i bez hamulców czy gazu ostrzejszego).

Za to widziałem dzi? jak się zawodowcy rozgrzewaj? - Pudzian zawitał do Wrocławia i dawał popisy :D Na żywo nie jest taki wielki jak go maluj?. Miałem cich? nadzieję, że osiłek przegoni mrozy i choć +5 będzie - ja bym tam wiał jakby mnie taki pogonił.

Opublikowano

To i ja pochwalę się zim? w zachodniopomorskim.

Tak sypało

e4ed7c5cc23c5a71med.jpg

Tak wygl?da

6dfd912a9e9671aemed.jpg

Tak wygl?da zasypany Burgman w zimowej wersji whist

c5db35d21c321a23med.jpg

A tyle ?niegu nasypało !scooter

2d70068853f60e90med.jpg

Ciekawe jak te wszystkie piaskarki, solarki, równiarki, pługi i inne 4oo poradz? sobie z takimi opadami ?niegu, widzę to marnie i w czarnych barwach, a wiecie dlaczego?

Dlatego że w chwili obecnej przynajmniej moja miejscowo?ć jest równo zasypana, a piaskarki jeżdż? z podniesionymi pługami, inaczej to ich żywot byłby bardzo krótki ze względu na ?niegowe muldy oraz dziury na jezdniach, ale to już tak jest jak drogowcy "przypomnieli" sobie o zimie po 48 godzinach od pierwszych opadów ;););)

Opublikowano

jeszcze nie widziałem pługopiaskarki która by miała opuszczony pług- sypać sypała ile wlezie le tego gówna z drogi nie zbierała...

• Klubowicze
Opublikowano

wszystko się zgadza , tylko w momencie kiedy piaskarki , tudzież pługi wyjad? na drogi mija ok 2 godzin po ustaniu zawieruchy. do tego czasu wszystkie inne pojazdy poruszaj?ce się po drodze zd?ż? ubić opadły ?nieg , a tego wierzcie mi pług nie ruszy . po prostu szkoda energii na t? czynno?ć !scooter

• Klubowicze
Opublikowano

Z dziennika skuteromaniaka :

- już mija tydzień od kiedy nie jeżdżę !scooter , depresja pogłębia się whist , a bura suka dopiero się zaczęła ... , k....a co za życie ...

Opublikowano

Robsonku, Ty wymiękasz? whist

Ja tam jeżdżę i "sieję" zdziwienie na twarzach co niektórych.

Oczywi?cie unikam białego zbitego i przezroczystego szklistego, bo po tym bez kolców raczej jeĽdzić się nie da i o glebę bardzo łatwo.

Przy odrobinie czarnego asfaltu i błotka po?niegowego da się jeszcze jako? prowadzić, chociaż prędko?ci do zawrotnych nie należ?. W tych warunkach zimówka sprawdza się całkiem nieĽle.

Pozdrawiam Twardzieli i Miętczaków !OKK

P.S. Od jutra podobno będzie lepiej.