Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój kolega powiedział mi dzisiaj, iż jadąc autem usłyszał nagle zzzzzziiiiiiiiuuuuuuummmmmm i pomyślał "o... wybudzili się czas bardziej patrzeć w lusterka" :) U mnie dzisiaj darła ryja czapla siwa (pierwszy ptak, który oznacza nadejście wiosny zresztą bardzo głośny). I jeszcze jedno. Czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym polega różnica? Mianowicie kilka ostatnich dni, ze względów firmowych, spędziłem we Francji. Termometr wskazywał 6, 4 i wczoraj rano 3 stopnie. Jednak odczucie ciepła było takie, jakby u nas było 18 stopni na plusie. Wczoraj po wyjściu z samolotu, było w Wawie 6 stopni i przenikliwe zimno. Niby ta sama temperatura a jakże inne odczuwanie chłodu.

• Klubowicze
Opublikowano

Z tą odczuwalnością temperatury to kwestia wilgotności powietrza. Kiedy jest ono suche, to zarówno niskie jak i wysokie temp. są bardziej do zniesienia i odwrotnie.

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 5.03.2016 o 06:01, pgizi napisał(a):

Z tą odczuwalnością temperatury to kwestia wilgotności powietrza. Kiedy jest ono suche, to zarówno niskie jak i wysokie temp. są bardziej do zniesienia i odwrotnie.

O mądrego to aż miło posłuchać. :Jumpy:

Opublikowano

Dzisiaj zrobiony rekonesans okolicy. Prędkość przejazdu 60/70 km/h.

Silnik na dotarciu więc trzeba go oszczędzać jakieś 500 km.

Poziom mojego szczęścia w dniu dzisiejszym jest nie do opisania. Wiem, że znów żyję :clap:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dziś .....

w poszukiwaniu wiosny :)

f286f70e7d4deedemed.jpg

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Po weekendzie powyżej 20*C w/g zapowiedzi.

b02a65e2930b21fa.jpg

Wygląda, że bura odchodzi definitywnie :)

Opublikowano

Dzisiaj też słoneczko, a prognozy na następne dni oscylują ok. 20 stopni... Trzeba dzisiaj zrobić jakiś prima aprillisowy ride :) ...

Opublikowano
  W dniu 1.04.2016 o 14:21, Elvis napisał(a):

Tia ... czas lenistwa ... słońce wiosenne to jest to co burgmany lubią najbardziej ... :)

Hi hi obawiam się że nie tylko burgmaniki, aż chce się żyć he he pozdrawiam

Opublikowano

sezon zaczęty od przeglądu... oby był to bardziej udany sezon niż ostatni - mega pechowy bo skuter więcej stał u mechanika niż jeździł..

• Administrator
Opublikowano

Dziś w Stolicy 24*C i non stop lampa bez wiatru. Wczoraj było podobnie.

Wiosna kalendarzowa dopiero co się rozpoczęła, drzewa mają jeszcze kikuty bez pąka a tu 4 kwietnia można ganiać w krótkim rękawku i spodenkach :Jumpy: Często w środku lata można marzyć o takich warunkach :rolleyes1:

Bardzo podejrzane grin.gif

Nie wiem o co tu chodzi ale te anomalia mi się podobają 060104_emM4_prv.gif

• Sympatycy
Opublikowano

Niestety, idzie załamanie pogody, od środy deszcze, burze, niemal w całej Polsce. Dziś zapowiadali już.

Zrzut%20ekranu%202016-04-05%2018.16.43.png

• Użytkownicy+
Opublikowano

Jak to o co chodzi :question: To zapowiedź burzy z piorunami :( No ale puki co trzeba korzystać :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie właśnie nie mogę powiedzieć że pada po prostu leeeje jak z cebra, a temperatura +2 niech to licho weźmie.

Opublikowano

U mnie rano było -2, rankami bura suka jeszcze daje znać o sobie.

Opublikowano

Patrze za okno i przez chwile padal snieg!! co jest? Wprawdzie, pamietam pochody 1 majowe ze sniegiem.Myslalem, ze te czasy minely :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No chyba mnie ... trafi ! W poniedziałek miałem małą przygodę, bliskie spotkanie z frezem obrabiającym wiertarko frezarki poziomej i jestem wyłączony z kulania Burkiem na minimum dwa tygodnie. Pogody zapowiadają świetne a ja się będę nudził ... Normalnie jestem sam na siebie wściekły.

• Klubowicze
Opublikowano

Chmmmmmm a co to ma wspólnego z zimą?

Opublikowano

chyba że koledze z bólu się zimno zrobiło hi hi

Opublikowano

Nie. Dysleksja. ;-) Bura suka maszyna.

• 4 miesiące temu...
  • Sympatycy
Opublikowano

No i znów... Bura Suka Zima, idzie... Dziś na zachodzie chłodno, a aura nawet nie pozwoliła do garażu zajrzeć :( Po pięknym wrześniu jesień pokazała swe oblicze, a za nią już winter time...

Opublikowano

Normalnie niemożliwe u mnie w Szamoni pada i burza jak diabli błyski takie że głowa boli normalnie latem trudno o taką burze, hi hi 

• Administrator
Opublikowano

Bura nadciąga...Wczoraj udało się jeszcze wykręcić 120 km służbowo. Widać już, że zieleń zaczyna żółknąć !YES

e24e8a9e07e95ef73a27c4424c10ff1d.jpg

... ale czas na 2oo wcale nie musi się kończyć chociaż najbliższe dni prognozowo nie nastrajają optymizmem :unsure:

Czekamy na suche asfalty i lecimy dalej !w00t

Opublikowano

Wyglada na to że trochę poczekamy :(
99118e9eab8158eec0331d83738b66ee.png

• Sympatycy
Opublikowano

Czyli jednak jeździsz od czasu do czasu Silverem !OK

• Administrator
Opublikowano

Constans naprzemiennie !OK