Drek Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 Mój kolega powiedział mi dzisiaj, iż jadąc autem usłyszał nagle zzzzzziiiiiiiiuuuuuuummmmmm i pomyślał "o... wybudzili się czas bardziej patrzeć w lusterka" U mnie dzisiaj darła ryja czapla siwa (pierwszy ptak, który oznacza nadejście wiosny zresztą bardzo głośny). I jeszcze jedno. Czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym polega różnica? Mianowicie kilka ostatnich dni, ze względów firmowych, spędziłem we Francji. Termometr wskazywał 6, 4 i wczoraj rano 3 stopnie. Jednak odczucie ciepła było takie, jakby u nas było 18 stopni na plusie. Wczoraj po wyjściu z samolotu, było w Wawie 6 stopni i przenikliwe zimno. Niby ta sama temperatura a jakże inne odczuwanie chłodu.
Klubowicze pgizi Opublikowano 5 Marca 2016 Klubowicze Opublikowano 5 Marca 2016 Z tą odczuwalnością temperatury to kwestia wilgotności powietrza. Kiedy jest ono suche, to zarówno niskie jak i wysokie temp. są bardziej do zniesienia i odwrotnie.
Sympatycy Cormoran Opublikowano 5 Marca 2016 Sympatycy Opublikowano 5 Marca 2016 W dniu 5.03.2016 o 06:01, pgizi napisał(a): Z tą odczuwalnością temperatury to kwestia wilgotności powietrza. Kiedy jest ono suche, to zarówno niskie jak i wysokie temp. są bardziej do zniesienia i odwrotnie. O mądrego to aż miło posłuchać.
Tomik Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 Dzisiaj zrobiony rekonesans okolicy. Prędkość przejazdu 60/70 km/h. Silnik na dotarciu więc trzeba go oszczędzać jakieś 500 km. Poziom mojego szczęścia w dniu dzisiejszym jest nie do opisania. Wiem, że znów żyję
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Administrator Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Po weekendzie powyżej 20*C w/g zapowiedzi. Wygląda, że bura odchodzi definitywnie
dr.big Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Dzisiaj też słoneczko, a prognozy na następne dni oscylują ok. 20 stopni... Trzeba dzisiaj zrobić jakiś prima aprillisowy ride ...
dziadzia Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 W dniu 1.04.2016 o 14:21, Elvis napisał(a): Tia ... czas lenistwa ... słońce wiosenne to jest to co burgmany lubią najbardziej ... Hi hi obawiam się że nie tylko burgmaniki, aż chce się żyć he he pozdrawiam
vizo Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 sezon zaczęty od przeglądu... oby był to bardziej udany sezon niż ostatni - mega pechowy bo skuter więcej stał u mechanika niż jeździł..
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Administrator Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Dziś w Stolicy 24*C i non stop lampa bez wiatru. Wczoraj było podobnie. Wiosna kalendarzowa dopiero co się rozpoczęła, drzewa mają jeszcze kikuty bez pąka a tu 4 kwietnia można ganiać w krótkim rękawku i spodenkach Często w środku lata można marzyć o takich warunkach Bardzo podejrzane Nie wiem o co tu chodzi ale te anomalia mi się podobają
Sympatycy KriSSo Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Sympatycy Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Niestety, idzie załamanie pogody, od środy deszcze, burze, niemal w całej Polsce. Dziś zapowiadali już.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Użytkownicy+ Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Jak to o co chodzi To zapowiedź burzy z piorunami No ale puki co trzeba korzystać
dziadzia Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 U mnie właśnie nie mogę powiedzieć że pada po prostu leeeje jak z cebra, a temperatura +2 niech to licho weźmie.
Tom Ski Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 U mnie rano było -2, rankami bura suka jeszcze daje znać o sobie.
ac3 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Patrze za okno i przez chwile padal snieg!! co jest? Wprawdzie, pamietam pochody 1 majowe ze sniegiem.Myslalem, ze te czasy minely
Tomik Opublikowano 18 Maja 2016 Opublikowano 18 Maja 2016 No chyba mnie ... trafi ! W poniedziałek miałem małą przygodę, bliskie spotkanie z frezem obrabiającym wiertarko frezarki poziomej i jestem wyłączony z kulania Burkiem na minimum dwa tygodnie. Pogody zapowiadają świetne a ja się będę nudził ... Normalnie jestem sam na siebie wściekły.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 18 Maja 2016 Klubowicze Opublikowano 18 Maja 2016 Chmmmmmm a co to ma wspólnego z zimą?
dziadzia Opublikowano 18 Maja 2016 Opublikowano 18 Maja 2016 chyba że koledze z bólu się zimno zrobiło hi hi
Wójek Biedak Opublikowano 18 Maja 2016 Opublikowano 18 Maja 2016 Nie. Dysleksja. ;-) Bura suka maszyna.
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 1 Października 2016 Sympatycy Opublikowano 1 Października 2016 No i znów... Bura Suka Zima, idzie... Dziś na zachodzie chłodno, a aura nawet nie pozwoliła do garażu zajrzeć Po pięknym wrześniu jesień pokazała swe oblicze, a za nią już winter time...
dziadzia Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 Normalnie niemożliwe u mnie w Szamoni pada i burza jak diabli błyski takie że głowa boli normalnie latem trudno o taką burze, hi hi
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 5 Października 2016 Administrator Opublikowano 5 Października 2016 Bura nadciąga...Wczoraj udało się jeszcze wykręcić 120 km służbowo. Widać już, że zieleń zaczyna żółknąć ... ale czas na 2oo wcale nie musi się kończyć chociaż najbliższe dni prognozowo nie nastrajają optymizmem Czekamy na suche asfalty i lecimy dalej
Sobier Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Wyglada na to że trochę poczekamy
Sympatycy KriSSo Opublikowano 5 Października 2016 Sympatycy Opublikowano 5 Października 2016 Czyli jednak jeździsz od czasu do czasu Silverem
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 5 Października 2016 Administrator Opublikowano 5 Października 2016 Constans naprzemiennie
Rekomendowane odpowiedzi