stator Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 cholercia, muszę jutro jakoś dotransportować maszynę do pracy, na zimowy postój. Ale generalnie, tak, chyba już nic więcej nie da się zrobić w tym roku. Zimowy postój wykorzystam na modyfikacje i naprawę zauważonych usterek. 18 760 km w tym roku, jak na pierwszy sezon, to wystarczy. Myśle, że ten wynik nie będzie długo przeze mnie pobity. Czaa na sen. Długi zimowy sen. Ale na wiosnę.......... EDIT: Musiałem się poddać. Pożyczyłem auto. Jechałem bez kasku i wodatku przypięty pasami. Musiałem pamiętać o włączeniu śwaiteł i o tym, że jednak nie muszę wystawiać nogi za próg, gdy stałem naświatłach. Zmarzłem ja nie wiem co, bo zanim auto się nagrzało, byłem już w pracy, więc z bólem serca zawiadamiam, że zakończyłem sezon. Tak się nie da żyć!
Klubowicze kenobi Opublikowano 29 Grudnia 2014 Klubowicze Opublikowano 29 Grudnia 2014 No i sypnęło śniegiem...burek odpoczywa,ale sezon trwa! Motobi Spider 50 (80) na zimowych oponkach już "pyrka". Poczekam z nim aż śnieg zejdzie. Wiosno (ocieplenie) - CZEKAMY.
dr.big Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Po prostu szok .Patrzę dzisiaj rano na wskazania i oczom nie wierzę... 15 stopni... Myślę sobie, no ok, zepsuł się cyfrowy termometr... Wychodzę w krótkich spodenkach na zewnątrz, a tam faktycznie taka temperatura ... Berlin 15 stopni w połowie stycznia... nieźle...a to zaledwie 80 km od granicy z PL.
wolf78 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 W kołobrzegu 13 stopni na plusie, gdyby nie ten wiatr całkiem całkiem by bylo.
Klubowicze Doktorek Opublikowano 10 Stycznia 2015 Klubowicze Opublikowano 10 Stycznia 2015 W Mrągowie przed chwilą zerknęłem na termometr i są na nim 4 stopnie i ponuro na dworzu
Klubowicze DaniL Opublikowano 10 Stycznia 2015 Klubowicze Opublikowano 10 Stycznia 2015 W W-wie +6, ale wcale mnie to nie cieszy, bo nie mam skutera pod domem tylko na zimowaniu więc nie opłaca się wyciągać go na kilka dni, bo nie wiadomo kiedy mróz ściśnie i znowu by mi pozamarzały przełączniki. Taka temperatura w styczniu grozi tym, że zima może się później skończyć (oby nie - taka cicha nadzieja )
stator Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 A ja, ze względu na zamówione dopiero części, mam przynajmniej 14 dni ZOMZu. Przestałem nawet wypatrywać pączków na drzewach. Czy to już depresja?
Bobas Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Ja mam chyba jesienną deprechę. Leje deszcz od wielu dni, błota po kostki przed domem, a sezonu nie widać . No dobra, czas się wziąć w garść. Idę pogadać do garażu ze skuterem .
Lucjan73 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 U nas jakiś armagedon. Wczoraj burza z piorunami i nawalny deszcz. Dzisiaj +14 st. wichura, ulewa i teraz jeszcze brak prądu... dobrze że są urządzenia mobilne, bo bez prądu nawet ogrzewanie nie działa.
Klubowicze MAKI Opublikowano 12 Stycznia 2015 Klubowicze Opublikowano 12 Stycznia 2015 W moim regionie to coś się po....o w przyrodzie ! Deszcz i + 4 w dzień , a w nocy śnieg i 0 st.C . I tak od kilku dni !!
hrabia Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 A u mnie w regionie to normalna zima w dzień +3 w nocy 0, a niech tylko w nocy popada 2 cm tego białego g....a to rano będzie armagedon
Bad Method Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 W krk dziś śmigało się świetnie, temperatura na plusie, drogi suche, a ostatnie deszcze spłukały większość piachu z asfaltu. Tak mogłoby utrzymać się do wiosny
Miazga82 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 W Warszawie również. Dzisiaj 10 ma plusie, wiosna wręcz nastała. Ale niestety temperatura ma powoli spadać. Za tydzień znowu -6
dr.big Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zimy to już chyba na razie nie będzie (tfu, tfu, na psi urok ) ... Wczoraj +5, dzisiaj +6 i tak trzymać .
Akar_Zaephyr Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zazdroszczę, w Krakowie syf, woda i śnieg leżący wszędzie wokół, stopiony nocnym deszczem. Temperatura blisko zera
grze Opublikowano 12 Lutego 2015 Opublikowano 12 Lutego 2015 U nas chyba wiosna idzie...Dziś było +6 i słoneczko, suchy asfalt, widziałem bociana a pies złapał kleszcza Jak tak utrzyma się do soboty to wkładam aku i ogień
Klubowicze kenobi Opublikowano 12 Lutego 2015 Klubowicze Opublikowano 12 Lutego 2015 Nareszcie jakaś nadzieja... Burak może zaczerpnie powietrza...
marek_m Opublikowano 13 Lutego 2015 Opublikowano 13 Lutego 2015 Podobno, w 3Mieście do końca lutego temperatury mają być w przedziale 2 do 7 st.C
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 13 Lutego 2015 Administrator Opublikowano 13 Lutego 2015 W Stolicy dziś świeci super pozytywnie nastrajające słońce, temp 6 stopni, brak wiatru... i co najważniejsze, słychać śpiew ptaków, który może oznaczać tylko jedno--- wiosna tuż tuż
Klubowicze Piootr Opublikowano 13 Lutego 2015 Klubowicze Opublikowano 13 Lutego 2015 I w Warszawie cały nadchodzący tydzień ma być taki. Jeszcze dziś idę do garażu zapakować aku i jutro trzeba przedmuchćj tłumik.
kitenation Opublikowano 13 Lutego 2015 Opublikowano 13 Lutego 2015 A ja dzisiaj rano jak wstałęm i zobaczyłęm to uznałęm że Kymkacza przewietrzę i do pracy pojechałem skutem Było nawet przyjemnie, chociaż starałęm się jechać ostrożnie, co by na jakiś oblodony fragment nie natrafić Jak patrzyłem potem to chyba nawet osolony nie był, bo oponki czarne a suche, ale jutro profilaktycznie spłukać planuję brzuszek
pabloxl Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 Dziś waruneczki w południowej części Wawy pierwsza klasa. Co prawda zimno (-6), ale stan nawierzchni bardzo dobry. Pozdrowienia dla Kierownika DT - pogadaliśmy, powspominałem mojego kymkacza. Z dobrych oznak to taka, że puszkarze zaczynają "się budzić"...
dr.big Opublikowano 21 Lutego 2015 Opublikowano 21 Lutego 2015 Kurcze, wstaję rano, patrzę na termometr, a tu +6 stopni, a w dzień zapowiadają nawet +11... Sucho, słoneczko... Chyba podskoczę w tygodniu i przerejestruję 2oo jednak od początku marca ...
Skrystos Opublikowano 21 Lutego 2015 Opublikowano 21 Lutego 2015 No ja czekam aż mi zdrowie wróci by pokulać skuterkiem ale warunki już na prawdę fajne. Póki co humor mi poprawia szykowanie 400tki do sezonu. Zakładam kufer ze stopem, manetki i nawigacje. Wiec jest jakaś przyjemność potem do Wawy na przeglądzik i będzie miodzio. No i oczywsiście za jakieś 3-4 tygodnie mnie czeka egzamin na kat A. W przyszłym tygodniu idę na teorie
Trenex Opublikowano 21 Lutego 2015 Opublikowano 21 Lutego 2015 Niektórzy nie kończyli sezonu wcale ?...twardziele z nas ☺
Rekomendowane odpowiedzi