Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj -8 st.C skutery zostały w garażu :(

Życzę tylko, żeby ci szerokość manetek podpasowała.

Z tego co pamiętam te do skuterów jakieś strasznie wąskie były (na moje maxi były zdecydowanie za wąskie).

Życzę szerokości i ciepłości ;-)

Będziemy kombinować / wymieniać / szukać do skutku. Któreś na pewno przypasują.

Szczerze mówiąc manetki mogą być dowolne, jedynie ten sterownik / wyłącznik "wpuszczany" w plastikowy panel skutera jest istotny.

Opublikowano

To ja faktycznie nie mogę narzekać, dzisiaj o 8 rano 0 stopni, sucho, ale słońca nie było...

• Administrator
Opublikowano

W Stolicy w nocy było -6 a na obrzeżach -8°C.

Teraz -3°C ale sucho.

Trzeba doładowywać akus'y i czekać na ocieplenie... bo taki klimat w końcu mamy :)

Opublikowano

Z musu, musiałem wyciągnąć Hondzie, -5 i nawinięte ok 30km. Ubrany na "cebulkę", było nawet znośnie. Zadziwiająco, nawet szybka w kasku nie zaparowała. Mimo mufek, rączki trochę zmarły. Muszę chyba zainwestować w hot gripy.

Opublikowano

-2, Honda odpaliła jak przy +25, nowe spodnie alpinestarsa z podpinką dały radę ;)

Katamaraniarze chyba w szoku, przy wyższych temperaturach nigdy tylu kierowców mi nie zrobiło miejsca ;)

Opublikowano

Pewnie patrząa na nas z politowaniem i współczuciem. A my przecież świadomie i z własnej woli. Dziś w g

Gdańsku -3. Nic to, Panowie, śmigamy dalej, póki śnieg nas nie rozłączy.

Opublikowano

Panowie, śmigamy dalej, póki śnieg nas nie rozłączy.

Proste!

Opublikowano

Syn jutro o ósmej rano zdaje A2 :confused:

Opublikowano

Uuu, wyrazy współczucia... Ja zdawałem 19.12. Pani Egzaminator poganiała, że nie jadę "dostatecznie dynamicznie" :P A mnie na wskroś dynamicznie na "motorku" przewiewało...

Pzdr. i powodzenia

Marcin S.

Opublikowano

marek_m:

no to połamania kół i klamek!

Właśnie zapomniałem, że 29-tego listopada, minęła moja pierwsza rocznica. Ciapa, przegapiłem.

Opublikowano

Nie przejmuj się. Faceci rzadko pamiętają o rocznicach :)

Opublikowano

Wiem, że to może nie ten dział, ale odnośnie zapamiętywania dat:

jak zapamiętac do końca życia datę rocznicy ślubu?

wystarczy raz o niej zapomnieć.

Dziś zaspałem i pojechałem do pracy później, niż zwylke. Na mieście gęsto, -3 i silny, zimny wiatr. Zmarzły mi paluchy., ale motokocyk sprawdza się, mimo, że ma tylu przeciwników.

Opublikowano

Zdaaaaaaaaaaaał !!!!

6c26c838002a4ce4530253f3_zps713b90ec.gif

Nie taka straszna ta zima :)

Opublikowano

Pogratulować! :)

• Klubowicze
Opublikowano

Straszna !

Jeszcze śnieg nie spadł a dzisiaj w nocy padał deszcz i zrobił się tzw.czarny lód.

Efekt : cały bok do roboty blacharsko - lakierniczej + lusterko :mad2::frusty:

Opublikowano

Współczuję, ale kości całe? Tam chyba jakiś karambol był wczoraj w twojej okolicy na S1 z tego samego powodu?

Opublikowano

witamy więc kolejnego motocyklistę, gratulujemy i życzymy przyczepności i szerokości!

Jesień/zima, to dobry czas na zdawanie na prawko. Gorzej z doczekaniem się na swoje pierwsze kulanko.

Jak widać, Gdańsk jest przychylny jednośladom.

Opublikowano

Straszna !

Jeszcze śnieg nie spadł a dzisiaj w nocy padał deszcz i zrobił się tzw.czarny lód.

Efekt : cały bok do roboty blacharsko - lakierniczej + lusterko :mad2::frusty:

Bardzo współczuję. Jak jest minusowa temperatura, to zawsze może się gdzieś trafić kawałek "czarnego lodu", niekoniecznie w wyniku deszczu. Dlatego sam już z jazdy zrezygnowałem i syna też do tego w zasadzie przekonałem.

witamy więc kolejnego motocyklistę, gratulujemy i życzymy przyczepności i szerokości!

Jesień/zima, to dobry czas na zdawanie na prawko. Gorzej z doczekaniem się na swoje pierwsze kulanko.

Syn jeździ już siódmy sezon. Zaczynał w wieku 12 lat od Kymco Vitality 50, potem było Rieju MRT50, KTM 125 EXC, teraz jest Honda PCX 125, a on nowego sezonu będzie Aprilia Atlantic 500 Sprint :)

• Klubowicze
Opublikowano

Nie dopisałem ale szkody w 400

W czwartek mam jechać 200 na wymianę sprężyn w zawieszeniu i mam nadzieję że do tego czasu się poprawi

• Klubowicze
Opublikowano
Nie dopisałem ale szkody w 400

W czwartek mam jechać 200 na wymianę sprężyn w zawieszeniu i mam nadzieję że do tego czasu się poprawi

Uff, myślałem, że to spotkało SW-T, tym nie mniej współczuję . Artur rozumiem, że sprężynki zamówiłeś tam gdzie ostatnio pisałeś, że zamówisz ? Ja też je zamowię ale w lutym. Ponoć trzeba jeszcze nowe uszczelniacze kupić.

Ciekawy jestem Twojej opinii o tej modyfikacji, ale wiem, że to dopiero możliwe na wiosnę.

Aby nie było OT to tylko powiem, że odczuwalna dziś w Warszawie to -9. Jak dla mnie nie do jazdy pomimo ładnego grudniowego słoneczka.

Opublikowano

Skrecam dzis w Gorczewska, lekki uslizg, patrze przed siebie - tam, gdzie sa slady kol puszek - widze zmarznieta wode, prawie lod - wtf???

Droga szla w dol, pod wiadukt.

Kilkaset metrow wczesniej - awaria wodociagowa... Uwazajcie!

• Klubowicze
Opublikowano

Rano (o 6) wstałem, patrzę przez okno - sucho, sprawdzam pogodę w komórce - 3 st.C, bez opadów, więc można śmiało jechać.

Przed wyjściem o 7, za oknem bez zmian, ponownie sprawdzam komórkę, a tam (dla Warszawy) śnieg zamiecie i zawieje, hmm... chyba coś im się pokiełbasiło.

...

Ruszam z Ochoty, piękna pogoda, suchutko. Dojeżdżam na Bemowo, a tu śnieg. Na szczęście mało go i można jechać.

W Warszawie zima przyszła z zachodu :)

Opublikowano

Godz.5:20 wyjazd - 32 km pokonane przy -3 SUCHO !!!! Dałem radę , moto i ciuchy sprawdziły się, powrót ok.16:00 mam nadzieję że pogoda będzie sprzyjać . Jeździjmy ostrożnie ! Pozdrawiam wszystkich którzy jeszcze nie uśpili swoje 200 - szerokości i przyczepności ( zwłaszcza ) !

Opublikowano

A dziś w krk +4, słońce momentami, sucho, śmiganie jak na teneryfie (prawie) :) dla takich dni nie warto zimować 2oo :)

Opublikowano

http://radiogdansk.p...pilot-live.html

A ja dziś jechałem jak nigdy - zgodnie z przepisami, nawet wolniej.

Jeszcze nigdy nie pokonałem tej drogi w tak długim czasie. Ale ja i moja maszyna dojechaliśmy w całości, bez żadnych uszczerbków.

Jedunie wjeżdżając na halę odetchnąłem z ulgą.

EDIT:

dzisiejszą noc spędziliśmy osobno. Zostawiłem skuter w pracy. Pierwsza tak noc od 14-tego lutego. Wstrząsające przeżycie.

Mam nadzieję, że to nie koniec jazdy w tym roku.