Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopóki nie zrobi sie biało to jeżdże....tylko przyczepnosć moich continentali zbliżona do pijanego na łyżwach...

No i ciągłe odpowiadanie na pytanie "zimno?"

Opublikowano

No cóż Panowie. W Warszawie spadł śnieg. Trzeba pogodzić się z komunikacją miejską.

Oby wiosna jak najszybciej przyszła.

• Sympatycy
Opublikowano

Właśnie, że ma być sroga tym razem - w Szczecinie zapowiadają aż 60 dni ze śniegiem. W innych miastach jeszcze dłużej :-(

• Klubowicze
Opublikowano

W Warszawie pierwszy śnieg:

20141125_064144_cr.jpg

ale to tylko chwilowy kaprys pogody, ulice czarne więc można jeździć :)

Opublikowano

troszkę posypało śniegu, a soli dowalili tyle samo...

Opublikowano

Póki było sucho jeździłem do pracy, nawet przy temperaturach w granicach zera da się wytrzymać bo jednak w korku szybko się nie jedzie, a 20 minut to nie tak długo.

Po śniegu który padał w Krakowie wieczorem dochodzę do wniosku że pora Kymkacza zgarażować na zimę. Mimo wszystko silnik nie jest specjalnie osłonięty i nawet zamykanie wlotów powietrza czy wentylatora niewiele daje...

Oby zima była jak w zeszłym roku, czyli krótka. A prognozami na razie się nie przejmuję, nieraz potrafią się mylić co do następnego dnia, co tu mówić o dwóch miesiącach w przód :)

Opublikowano

No i solarki dowaliły dziś soli - koniec jazdy na ten sezon, skuterek pod kołderką.

Opublikowano

Dziś rano problem był z dojazdem do drogi głównej >>> po śniegu to i na zimowkach strach, ale na "pająka" jakoś się doczłapałem.

A na asfalcie to już prawie normalnie ;-)

I dziś wielki banan na twarzy mej gościł, gdyż korki naprawdę zacne były, jak zawsze przy pierwszym śniegu, a ja boczkiem, boczkiem ;-) I nie byłem sam na drodze na 2oo. Oczywiście było kilka pizza guys na 50 cm3 >>> BTW: kto rano o 8.00 zamawia pizzę???

Opublikowano

A to ciekawe, bo ja dzisiaj z Pruszkowa jechałem i tyle że mokro było po nocnym deszczu. Rano na termometrze 3 stopnie :)

Opublikowano

W Krakowie, w poniedziałek wieczorem, spadł pierwszy, mokry śnieg ale do rana nie ustał. Za to padał deszcz we wtorek.

Dziś było delikatnie na plusie i sucho więc jeszcze do pracy się przejechałem :) Będziemy ciągnąć sezon póki się da :D

Opublikowano

Tak trzymać. Gdańsk jeszcze śmiga....

Opublikowano

Ja już śmigam pięćdziesiątką - w obecnych warunkach czuję się pewniej... Fan z jazdy tym "rowerem" jest świetny :)

• Klubowicze
Opublikowano

Burek jeszcze sobie radzi (oby jak najdłuuuużej),ale czing-czong-czung- 50 (80) już w pogotowiu czeka...

Opublikowano

Nie zdezerterowałem, twardym trzeba być:

Na zegarze temp. -1. ale sucho, więc można jechać.

58913963bd5fc838d9e66e0a3010d283.jpg

Zegarek nie ustawiony po wymianie akumulatora, fakrycznie była godz. 6:05.

• Administrator
Opublikowano

A Wa-wa -5C z rana ale puki co sucho wiec da się jezdzic, tylko jakos frajdy z jazdy już nie ma, no ale bez korkow to jedyny plus

Opublikowano

Moje stare kości już nie wytrzymują, ale syn nadal lata. Rano, na naszej wsi było -3,5 st. C :shock:

Opublikowano

Ja właśnie doładowuję moją 2 letnią chuchaną yuasę;-/ przez gniazdo zapalniczki i zaraz w drogę ;) czuję się jak właściciel pojazdu elektrycznego;) oby śniegu nie było tylko jak najdłużej...

Opublikowano

U mnie dzisiaj o godz. 8:30 było -5... ale sucho więc i ja pojechałem... i doszedłem do wniosku że na gwiazdkę trzeba kupić hot gripy:)

Opublikowano

Haha o tym samym właśnie myślałem i już patrzyłem w necie;)

Opublikowano

Do Aprili zamówiłem Oxford'y dedykowane do skuterów.

Na PCX'ie syn musi sobie radzić z mufkami :)

Opublikowano

U mnie dziś +2 o godzinie 8 więc śmigać można, no i sucho

Opublikowano

Do Aprili zamówiłem Oxford'y dedykowane do skuterów.

Na PCX'ie syn musi sobie radzić z mufkami :)

no właśnie te do skuterów mają ładniejszy i chyba wygodniejszy sterownik, ale tylko 2 poziomowy. Ja puki co się decyduję, ale biore oxfordy pewnie. Widziałem je zamontowane jakiś czas temu nawet w policyjnym moto. Czyli nie ma co liczyć że, z powodu zmarzniętych łapek, Miski dadzą pouczenie zamiast wypełnionego kwitu...

Opublikowano

2 poziomy, to i tak o jeden za dużo :msn-wink:

W AA500 Sprint nie ma możliwości zamontowania sterownika a'la motocykl, natomiast sterownik w modelu "skuterowym" montuje się "wpuszczając" w plastik i to jest wygodne i estetyczne :)

Opublikowano

Życzę tylko, żeby ci szerokość manetek podpasowała.

Z tego co pamiętam te do skuterów jakieś strasznie wąskie były (na moje maxi były zdecydowanie za wąskie).

Życzę szerokości i ciepłości ;-)

Opublikowano

a no właśnie, jak z tą szerokością? ile cm mają?