Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Ogólnopolska akcja "skuter na drodze"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tez jestem za tym aby rozgraniczyc tutaj pojazd (a zarazem akcje) na sam skuter.

Jesli akcja odniesie skutek, to automatycznie skorzystaja na niej motocyklisci.

"Akcja czysto skuterowa" ma moim zdaniem duuuuzo wieksze szanse powodzenia i wydaje mi sie, ze jako ktos jezdzacy od czasu do czasu moto, a kiedys ujezdzajacy jedynie moto, mam tu racje.

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pollacco

7

• dr.big

4

• Slavequs

4

• maciejbilu

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Sympatycy
Opublikowano

Też uważam, że lepiej skupić się na skuterach. W powszechnym mniemaniu skuter to taka "popierdułka na której ?migaj? małolaty" i żadko kto gdy usłyszy, że jeżdżę skuterem my?li o czym? większym !piwko .

Zgadzam się z tym, że jeżeli akcja odniesie jaki? efekt to skorzystaj? na niej też biegowce :rolleyes: .

Chodzi moim zdaniem między innymi o to żeby zwrócić uwagę innych kierowców na to, że s? takie pojazdy jak maxi skutery, że można nimi poruszać się sprawnie po miastach, że jeżeli kto? ma tak? możliwo?ć to lepiej się przesi??ć z samochodu na skuter.

Przekaz takiej akcji powinien pokazywać pozytywny i przyjazny wizerunek skutera i jego kierowcy.

To takie moje osobiste refleksje na ten temat, choć pewnie wszystko to już zostało powiedziane.

I jeszcze jedno, może kulminacyjnym aktem takiej akcji mogła by być odpowiednio nagło?niona parada skuterowa np. przez Warszawę zorganizowana przy okazji np. Burgmanii 2008.

Opublikowano

Oczywiscei zgadzam sie ze kulminacja badz rozpoczeciem akcji powinna byc jakas medialna opcja w stylu parady, pokazu, jakiegos meetingu na miescie, bo media elektroniczne i papierowe musza miec o czym pisac...

i tutaj pojawia sie jeszcze jeden pomysl ktory powinnismy sobie przemyslec.

A mianowicie wydaje mi sie ze trzeba sie zastanowic nad data ktora bedzie

"Ogolnopolskim dniem skutera"

To moze byc terminowo zwiazane z burgmania...albo z jakas data wazna dla skuterow, typu ze np. dzien w ktorym pierwszy skuter protoplasta gatunku:) opuscil fabryke itp.

Taki dzien skutera bylby super opcja dla mediow...

Burgi by wtedy siedzial w tv caly dzien i nawijal o skuterach, o bezpieczenstwie o ludziach co nimi jezdza:), popularyzowal by sprawe:)

Zastanowcie sie jaka data bylaby odpowiednia, fajnie by bylo gdyby to byl jakis cieply dzien wolny od pracy, moze trzeba sie podpiac pod jakies inne swieto ktore zawsze bedzie wolne.

Nasuwa sie majowy weekend ale pamietajcie ze ludziska wymykaja sie wtedy na coutryside:)albo do Egiptu na allinclusive drinking:)

A chodzi o to zeby miasto wtedy bylo pelne a nie puste...

Moze nawet trzeba odzielny watek zalozyc na ten temat.

Niech Burgi zdecyduje jako szefu.

pozdro.Pollacco.

• Klubowicze
Opublikowano

Pomysł przedmówcy bardzo dobry.

Przekaz madialny rozciagn?ł bym tez na media regionalne - mamy przeciez swoich ludzi w Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu i innych miastach gdzie s? lokalne media.

Pozdrówko!

• Sympatycy
Opublikowano

Co do daty wydaje mi się, że podpięcie się pod jakie? ?więto (ustawowo wolny dzień), nie wypromuje nas. Będziemy w cieniu tego ?więta.

Może ten dzień nie musi być zwi?zany z konkretn? dat? , a np. ostatnia sobota maja ?

Dlaczego sobota, bo w sobotę najwięcej ludzi jest na zakupach. Można organizować parady w dużych miastach, pokazy na parkingach wielkich sklepów (Grotniki 2007).

Opublikowano

Była jaka? akcja dla dzieciaków w woj. kieleckim, przeleciała mi gdzie?, kiedy? jaka? ulotka i bardzo mi sie spodobała ..co? tam, ...co? tam:

Masz tylko jedno życie

nie zostawiaj go na drodze.

Podkre?lę, jeszcze raz, aby faktycznie skupić się w tej akcji konkretnie na skuterach -pojazdach znanych z tego, że służ? jednak głównie na sprawnym dojeĽdzie do pracy/domu*, pojazdach bezpieczniejszych od innych jedno?ladów bo ...wolniejszych, mniejszych i bardzo sympatycznie bzykaj?cych korki.

Bardzo podoba mi się pomysł Polacco na temat "dnia skutera". Może faktycznie dobrym pomysłem byłoby ogłosić taki dzień na ...zlocie np Burgmanii a może nawet lepiej na zlocie w Grotnikach, bo wła?nie ten zlot ma już jakie? podwaliny na temat bezpieczeństwa.

...duże miasto, ...jaka? akcja pod marketem(ami*), ...dużo samochodów na parkingu, ...dużo klientów, dobra organizacja, ...obowi?zkowo nasza pomoc z duż? frekwencj? ...do tego tylko jakie? media i sukces gwarantowany.

• 2 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Witam, chciałem powrócic do tematu akcji i zapytać czy ze wszystkich głosów w tej sprawie pojawiły się jakie? konkrety, czy np. ma być to akcja typowo skuterowa czy ogólno motocyklowa, czy jakie? hasło i logo zostało już wybrane i czy na tym etapie można jeszcze co? zrobić żeby pomóc w całym przedsięwzięciu.

Opublikowano

Witam,

A wiec wiesci z placu boju sa takie:

Jak na razie pewna (nie chce zdradzac jeszcze ktora) agencja reklamowa robi wywiad w domach mediowych jakie warunki akcja musi spelnic zeby miala szanse powodzenia.

Przyjelismy zalozenie ze zanim wybierzemy haslo i zajmiemy sie praca koncepcyjna musimy wiedziec dokladnie wszystko odnosnie mozliwego terminu, najbardziej dogodnego ze wzgledu na tlok w mediach w pewnym okresach roku, rodzaju firm ktore mozemy prosic o pomoc aby nie przelozylo sie to na ich quazi-reklame co spowoduje odrzucenie akcji przez media oraz statusu prawnego organizatora akcji ktory umozliwi swobodne gromadzenie funduszy i koordynacje dzialan.

Pewne konkrety juz sa, badania fokusowe sa w przygotowaniu...

Niestety to wszystko trwa choc zapewniam ze ze swojej strony pilnujemy aby posuwalo sie na przod.

Agencja dostala nasze wszystkie hasla, przyklad angielskiego spota telewizyjnego, a takze raporty ze statystyk wypadkow drogowych z Anglii zeby wiedzieli co tak naprawde jest glowna przyczyna wypadkow i na co trzeba zwrocic uwage przy konstruowaniu przeslania.

Wszelka pomoc bedzie potrzebna na etapie konkretnych dzialan kiedy bedziemy wiedzieli ze "tak a tak" powinno to wygladac.

Takze proponuje uzbroic sie w cierpliwosc bo ten dzien przyjdzie niebawem:)

pozdrawiam

Pollacco

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  Pollacco napisał(a):

Takze proponuje uzbroic sie w cierpliwosc bo ten dzien przyjdzie niebawem:)

pozdrawiam

Pollacco

Temat się urwał... co nowego w tym projekcie? Wiosna, przyroda i rajderzy budz? się do życia... a ta akcja?

Opublikowano

Ja zrobilem co moglem, bylismy z Mamuska na rozmowach w Agencji EuroRscg Warsaw, ktora wybadala rynek.

Okazalo sie ze najwieksze szanse na zainteresowanie mediami kampania spoleczna jest zima badz latem, gdyz wtedy jest wzglednie najmiejszy ruch w mediach jest chodzi o reklame komercyjna.

Agencja tez zasugerowala ze wykonawca takiej akcji z roznych wzgledow powinno byc stowarzyszenie, w innym przypadku beda rodzily sie problemy z uzasadnieniem ze to jest rzeczywiscie kampania spoleczna a nie kryptoreklama jakiejs firmy badz srodowiska sprzedawcow skuterow.

Niezwlocznie zostali o tym powiadomieni Burgi i Artix. A bylo to spory kawal czasu temu....

Ja sobie wyobrazalem ze razem jestesmy w stanie cos takiego zorganizowac. Kazdy da z siebie to co moze, w moim przypadku jest to calkiem spory notes z namiarami do ludzi ktorzy mogli by sie przydac w produkcji spotow, reklam radiowych i samej kreacji. Znam osobiscie wiele osob ktorych twarze, umiejestnosci, wzglednie moce przerobowe by sie napewno w takiej akcji przydaly.

Sam uczesticzylem w kampanii Detox na rzecz WWF Polska i ta kampania wlasnie pokazala mi jak latwo zrobic " z niczego" cos.

Wg. mnie taka akcja ma ogromny sens, jezdze codziennie skuterem i widze co sie dzieje na drogach.

Niestety nie jestem w stanie przeskoczyc rejestracji stowarzyszenia...na to chcac , nie chcac, musza poswiecic czas wlasciciele portalu, szefostwo klubu, jak zwal tak zwal.

Niestety, nie jest to dla nich priorytet.

Z drugiej strony nie mam prawa oceniac priorytetow innych ludzi, ludzi ktorych na dodatek poznalem odrobine i sa "naprawde wporzo". Kazdy ma swoje zycie i swoje wazne sprawy, rodziny, biznesy, itd. Trudno dyskutowac z argumentem "nie mam czasu".

Moze klub skuterowy to nie jest szczesliwe miejsce do dzialan "adjunktywnych"!happybth

Moze rzeczywiscie nasze, klubowe zycie powinno sie ograniczac do wspolnych wypadow na miasto, zlotow, porad technicznych i wzajemnej pomocy.

A takie akcje trzeba zostawic firmie Zipp:)

pozdro.Pollacco

Ja ze swojej strony swoje wyplulem:), moze Burgi badz Artix napisza swoje zdanie.