Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy znasz zasady udzielania pierwszej pomocy?  

75 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dacja nie ma problemu tylko kurs będzie się składał z minimum 2 spotkań. W sumie ma być co? około 20 godzin.

Je?li tak to raczej my nie damy rady :lol: bedziemy w PL tylko 4 dni wiec troszke trudno bedzie poswiecic cale dwa dni na kurs :lol:

A miał być w listopadzie o ile dobrze pamiętam, kiedy siedziałam cały miesi?c w domu w Warszawie i się obijałam :lol:

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• orzech

12

• Slavequs

5

• dacja

3

• slaw

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Sympatycy
Opublikowano
A miał być w listopadzie o ile dobrze pamiętam, kiedy siedziałam cały miesi?c w domu w Warszawie i się obijałam 2guns.gif

Nie chciałem Ci burzyć spokoju :lol:

A tak na serio to był problem z wolnymi terminami, a jeszcze na dodatek ja udostępniam salę a miałem zapieprz w robocie.

Opublikowano

Byłem kilka razy na podstawowych kursach udzielania pierwszej pomocy.

Masaż serca i sztuczne oddychanie oraz ułożenie poszkodowanego w pozycji bezpiecznej to bym pewnie zrobił. Wiem jednak, że nawet jak jeste?my sami to musimy udzielić tej pomocy. Brak czynno?ci życiowych po tzw. magicznych 4 minutach powoduje nieodwracalne zmiany w mózgu i mamy do czynienia wówczas z tzw. warzywkiem. Uważam, że lepiej wykonać, np. sztuczne oddychanie nieprawidłowo i połamać mostek niż patrzeć jak ofiara wypadku po prostu umiera.

• 4 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Z powodu znikomego zainteresowania kursem ww. nie będzie !scooter

Opublikowano
Z powodu znikomego zainteresowania kursem ww. nie będzie :lol:

Wniosek Orzechu z tego taki, że Burgmaniacy s? przeszkolenie w zakresie pierwszej pomocy... tylko się cieszyć z tego powodu...

Oby tak było...

• Sympatycy
Opublikowano

No cóż, niestety obawiam się, że tak nie jest ale po co zajmować sobie czas pierdołami :lol:

Opublikowano

Ciekawe, że najwięcej osób wybrało trzeci? odpowiedĽ, która u większo?ci oznaczać będzie brak dostatecznej wiedzy o udzielaniu pierwszej pomocy. :lol:

Opublikowano
Ciekawe, że najwięcej osób wybrało trzeci? odpowiedĽ, która u większo?ci oznaczać będzie brak dostatecznej wiedzy o udzielaniu pierwszej pomocy. :lol:

Widzę, że nie tylko ja jestem zaintrygowany wynikami bior?c pod uwagę frekwencję...

Ciekawe jest to, że póżniej tu, na tym forum możemy przeczytać stek bzdur dotycz?cy pierwszej pomocy...

Opublikowano

Wyniki mnie interesuj?, bo sam zrobiłem t? ankietę. :lol:

Jeżeli mam co? jeszcze dodać, to dla mnie osoby, które wybrały trzeci? odpowiedĽ to te, którym tylko wydaje się, że znaj? zasady pierwszej pomocy. No może tylko niewielki z nich odsetek faktycznie boi się widoku krwi lub nieprzytomnego człowieka i to w jaki? sposób ich tłumaczy.

Opublikowano

A ja mam w tym temacie pewn? propozycje która wpadła mi do głowy aby poł?czyc jakie? nasze wekendowe spotkanie z kursem udzielaia pierwszej pomocy. Tylko chcę aby to był kurs po którym każdy z nas bedzie mógł bez obaw udzielać tej pomocy a nawet otrzymać certyfikaty o przebyciu takiego kursu.Jesli s? jakie? propozycje to czekam można by wykorzystać do tego wekend majowy.