Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Skleroza nie boli

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Easy Rider
Opublikowano

No i co? No i zonk panie i panowie... Ech, szkoda gadac ale do rzeczy.

Wybiegam sobie z pracy (caly szczesliwy), pakuje bambetle do kuferka, wbijam skorupe na glowe (w ciuchy jestem juz ubrany), wkakuje w siodlo i odpalam skuta. Jeszcze tylko szybko rekawiczki na rece i odkrecam kurek... Nie wiem jak opisac ten dzwiek bo mnie jeszcze serce boli. Generalnie ujechalem sobie jakies pol metra. Co jest do... zanim skonczylem ta niecenzuralna fraze w myslach wlos mi sie zjezyl... Lancuch, cholera lancuch!!! Zapomnialem w tej calej euforii zdjac lancucha z kola :lol: Lezal sobie swobodnie na ziemi. Jak ruszylem to kolo przejechalo po lancuchu i klodeczka (a jest to kawalek zelastwa) majtnela sie majestatycznie lamiac mi blotnik z przodu !sciana !placz1 Szczescie w nieszczesciu, ze nie uderzyla po chlodnicy. No i na szczescie nikt nie widzial, wiec poza materialnymi stratami nie ma strat moralnych - no bo jak mozna byc taka d...a i zapomniec o lancuchu? :lol: Dobrze, ze nie wylozylem sie przy tym starcie bo byloby pewnie jeszcze gorzej... Pozbieralem polamane plastiki, wyplatalem lancuch z kola uwaznie sprawdzajac, czy nie uszkodzil zaciskow i tarcz i z bolem serca ruszylem do domku...

Ot i przestroga dla niecierpliwych - jak sie skuterzysta spieszy to sie spawacz plastikow cieszy :huh:

Gdzie mozna kupic niedrogo uzywany, srebrny blotnik do AN650K3???

Pozdrowienia i szerokosci!!!

Easy

Opublikowano

Nie przejmuj się. Takie rzeczy się zdarzaj?. Pociesz się, że gdyby? był kobiet? to takie rzeczy zdarzałyby Ci się ze trzy razy czę?ciej.

• Klubowicze
Opublikowano
Pociesz się, że gdyby? był kobiet? to takie rzeczy zdarzałyby Ci się ze trzy razy czę?ciej.

Kolego czytaj?c Twoj? wypowiedĽ przypomniał mi się dowcip:

Jak mężczyzna może najszybciej popełnić samobójstwo?

Skacz?c ze swojego EGO na swoje I.Q

PS. Easy Rider - można dokupić żarówiaste "sprężynki" do poł?czenia np. z blokad? na tarczę i kierownic?. Wtedy już nigdy nie zapomnisz odczepić łańcucha.

Opublikowano

Jak mężczyzna może najszybciej popełnić samobójstwo?

Skacz?c ze swojego EGO na swoje I.Q

bardzo przepraszam ze nie na temat, ale

MUAHAHAHAHAHHAHA !placz1

• Sympatycy
Opublikowano

No cóż Ravenka, niew?tpliwie racja, ale to też generalizowanie... <_< !sciana

A co do miszcza, to nie wstydzę się tego, że 2 - 3 razy w życiu, zapomniałem zdj?ć disclock-a. Raz to prawie zrobiłem stoppie. Na szczę?cie praktycznie żadnych strat poza skaleczonym ego (niestety byli ?wiadkowie - koledzy z pracy).

Easy, do disclocka można dokupić tak? skręcon? linkę ł?cz?c? go z kierownic?.

Pewni do łańcucha też się da to podł?czyć. Jak zobaczysz to na kierownicy, będziesz wiedział, że z drugiej strony jest założona blokada... !placz1

pzdr

Gość Easy Rider
Opublikowano

Chyba sie porozgladam za taka sprezynka :lol: Teraz sprawdzam dwa razy zanim rusze z miejsca.

Na disc ocka jest inny jeszcze dobry sposob - trzeba go mocowac na tarczy z tylu goleni predniego widelca, tak zeby kolo nie mialo mozliwosci ruchu do przodu. Wowczas nawet jak sie zapomni zdjac to i tak sie nie ruszy z miejsca <_<

Pozdrowienia i szerokosci!

Opublikowano
mmajestatycznie lamiac mi blotnik z przodu

I like that

• Sympatycy
Opublikowano

Miałem to samo <_< . Głowa do góry, następnym razem będziesz pamiętał.

• Sympatycy
Opublikowano

;) my?lałam że tylko ja taka gapa jestem ;)

a tu i Panowie i bardziej do?wiadczeni, ufffff ulżyło mi ;)

a błotnik i tak do naprawiania po spotkaniu z czerwonym aftem :lol:

Opublikowano

Ojej tak bywa Easy i "nie ma co płakać nad,rozlanym mlekiem" takie co? sie zdaży jeszcze nie jednemu z nas teraz każdy sie gdzie? spieszy itp.Dobrze że nie wyrwałe? z tego po?piechu z grubej rury wtedy by? miał większe wydatki a to jest tylko błotnik.Pozdrawiam Kamil

Opublikowano

Pocieszę Cię że podobna sytuacja wydzrzyła mi się kiedy? jak chciałem pokazać jak to silnik chodzi ładnym dĽwiękiem.

Gaz i chrobot wkręcanego łańcucha w tylne koło.

HEHEHEH gamoń po prostu.

Opublikowano

Mnie sie prawie zdarzylo ruszyc z disc lockiem.

Prawie, bo jest z alarmem, ktory na szczescie dziala nie tylko na zlodziei, ale i na roztargnionych !w00t. Polecam...

Dobrze, ze nie bylo duzych strat

Pozdr,

Macek

Opublikowano

pociesze cie:)

Ja tez kiedys zapomnialem o disc locku !w00t

Opublikowano

Nie musi być sprężynka.

Ja z powodzeniem używałem starej sznurówki..!w00t

Gość Easy Rider
Opublikowano

Dzieki za link, pomocne wskazowki i slowa otuchy ;) Sprezynke kupie chyba tu na miejscu. Ze sznorowka tez dobry pomysl - w zasadzie to mozna przywiazac cokolwiek na kierownicy, zeby przypominalo :P No i trzeba tylko pamietac o czym ma to przypominac. Teraz jednak pamietam i sprawdzam dwa razy. Dla tego nie chcialem disc lock'a bo zawsze mi sie wydawalo, ze jest za maly i sie o nim zapomina. Jak widac duzego lancucha tez mozna nie zauwazyc !w00t Dobrze, ze nie bylem przypiety do niczego bo by bylo mniej ciekawie !V

Ech, co nas nie zabije to nas wzmocni !OK Zdaza sie. Nie tylko kobietom !V (zart!!!!) ;)

Na alledrogo jest blotnik za 250zl (facet ma burgana na czesci i chce za blotnik 250zl). Czy to dobra cena? Jest w srebrnym kolorze :lol:

Pozdrowienia i szerokosci! I mniej maselka... ;)

Opublikowano

Dlatego portierowi wole dac na piwo niech popilnuje, a nie bawic sie w bajerki przy tarczy / kole bo póĽniej s? w po?piechu takie ZONKI .....

Opublikowano

a czemu blokujecie tak mocno swoje motory , nie wystarczy blokada kierownicy ? z zablokowan? kierownic? nikt nie odjedzie , no chyba ze burgmany tego nie maj? .... ale skoro nawet w simsonie bylo.... !w00t a jak bed? chcieli ukra?ć to i tak troche smaru i już na przyczepke i po sprawie , tak samo alarmy - s? absolutnie bezużyteczne bo nawet w centrum jak sie wł?czy to nikt nie zareaguje ,i na to daje gwarancje !OK