Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Na kogo bedziesz głosował?  

101 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

widać że się bandit odezwał !happybth kobitek mu się zachciało !happybth szwajcarzy dopiero w II połowie XX wieku dopu?cili kobiety do głosowania - dlatego żyj? w dobrobycie !happybth

• Odpowiedzi 313
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Artix

34

• szorstki

30

• tomekmajesty

22

• RobB.

14

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak pisze "DT", "z powodu polityki w sferze aborcji i praw gejów (Kaczyńscy) zaczęli być postrzegani jako ograniczeni umysłowo i homofobiczni.

Jasne. jak cała unia popiera aborcję eutanazję i homoseksualizm to jest cacy. Jak jest kraj który zachowuje jeszcze jakiekolwiek warto?ci to jest be...

Poza tym dobre podsumowanie tego samego pana z artykułu i to chyba wła?nie jest całe "clou" dyskusji...

To oznacza, że sami musimy nauczyć się inaczej my?leć i mówić o naszym kraju, aby komunikaty, które wysyłamy w ?wiat były prawdziwe i przekonuj?ce?

"...Często sami postrzegamy Polskę w sposób autodestrukcyjny, tkwi?cy korzeniami w przeszło?ci, zwi?zany z przykrymi życiowymi do?wiadczeniami paru ostatnich pokoleń. Aby odnosić sukcesy, Polska musi zacz?ć czynnie wpływać na sposób swojego postrzegania – w kraju i za granic?. Tylko t? drog? możemy wej?ć do I ligi, tych 20 krajów, które najbardziej licz? się na ?wiecie. Uważamy, że to może dokonać się w ci?gu jednego pokolenia. To kwestia następnych 20 lat – na tyle obliczamy Program Marka dla Polski..."

Opublikowano

OK ja też jestem za tym aby matki nie zabijały nienarodzonych dzieci, uważam homoseksualizm za odstępstwo od naturalnego porz?dku, ale ludzie powinni sami podejmować decyzje, a nie państwo za nich !happybth

naród trzeba wychowywać a nie nakazywać !happybth

niektórzy nie widz?, że chrze?cijaństwo to - prawo do wyboru stylu życia a nie życie pod przymusem, bo wtedy wiara nie jest wiar? a staje się prawem,

mój nauczyciel Jezus przyszedł na ziemię nie aby zostać królem ziemskim, ale żeby dać ludziom możliwo?ć wyboru !happybth

a poza tym miło?ć wszystko zwycięża, a po tym wszyscy poznacie że?my chrze?cijanie, że miło?ć wzajemn? mieć będziemy (parafraza) !scooter

Opublikowano
widać że się bandit odezwał :) kobitek mu się zachciało :) szwajcarzy dopiero w II połowie XX wieku dopu?cili kobiety do głosowania - dlatego żyj? w dobrobycie :)

...a ja wła?nie zagłosuję na jakie? kobitki.

Płeć męska odpada całkowicie. Faceci to takie "duże dzieci" albo się bawi? pistoletami, albo jakimi? zabawkami które musz? mieć silniczek i co najmniej dwa kółka.

A jak się dostan? do rz?du to pozostaje im tylko !flower ...i wtedy wybuchaj? różne wojny.

Jestem za tym aby facetom dać raczej ...zabawki z jakim? silniczkiem i kółkami. Wtedy wymy?l? . !happybth ..zlot skuterowy :) !happybth !tut

A co do głosowania (to nie jest agitacja wyborcza) ...proponuję zagłosujmy wszyscy na KOBITKI -partia do wyboru, do koloru!

Kobitki teraz trochę m?drze porz?dz? ...a nam niech zostan? zloty skuterowe !scooter !happybth , a nie jakie? tam ...wojny !TAZ whist .

Opublikowano

czyli opcja Julii Tymoszenko !flower

kobiety s? w polityce kontrowersyjne, weĽmy chociaż Meggy Teacher, Ka?kę Wielk?, czy Renatkę Beger !scooter

id? czasami do celu NAPRAWDĘ po trupach !happybth

miałem kiedy? szefow? w randze wiceprezesa dużej korporacji - nazywali?my j? czarn? wdow? - paj?kiem !happybth

kilku dyrektorów oddziałów nie wytrzymało i zrobiło papa !happybth

Opublikowano

niektórzy nie widz?, że chrze?cijaństwo to - prawo do wyboru stylu życia a nie życie pod przymusem, bo wtedy wiara nie jest wiar? a staje się prawem,

mój nauczyciel Jezus przyszedł na ziemię nie aby zostać królem ziemskim, ale żeby dać ludziom możliwo?ć wyboru !happybth

a poza tym miło?ć wszystko zwycięża, a po tym wszyscy poznacie że?my chrze?cijanie, że miło?ć wzajemn? mieć będziemy (parafraza) !happybth

hmm... Ja akurat nie jestem Chrze?cijaninem ale co do reszty masz rację... !happybth

Opublikowano

ale ja jako chrzescijanin i tak Cię kocham ( uwaga - jestem hetero ) !happybth

Opublikowano

Kobitki teraz trochę m?drze porz?dz? ...

...a jak zostana zlapane na przekrecie to honorowo w łeb sobie strzelaja !happybth ...i zostaja meczenniczkami !

Tak trzymac.

Opublikowano
ale ja jako chrzescijanin i tak Cię kocham ( uwaga - jestem hetero ) !happybth

!happybth Dobre!

Opublikowano

- na pomarańczowej alternatywie w wawie było takie hasło:

CHCESZ TANIEGO PAŃSTWA - NAGRAJ SIĘ SAM :lol:

Opublikowano

Czesc!

A ja sie wiele razy zastanawialem nad polityka i przygladalem sie roznym lokalnym politykom bo moj zespol jak gra za samorzadowe pieniadze to dziala jak lep na muchy i zawsze jakis lokalny kacyk typu burmistrz sie szwenda za scena kolo Munka zeby sobie fote strzelic...i powiem tak...Ci ludzie nie maja po prostu klasy w wiekszosci, po prostu sloma z butow, 10 zl bym mu nie pozyczyl...w sumie to zachowujemy sie z managerem jak jego ochrona na koncertach...Muniek uwazaj, idzie burmistrz, zobacz, z drugiej strony fotopstryk na uslugach sie czai, uwazaj bo bedziesz mial fote z frajerem......odlot...

A poza tym wyobrazni nie maja...luzu tez, bawic sie nie potrafia tylko "wuda" i gadanie o tym co on moze a czego nie, ze jak bedzie jeszcze burmistrzem to moze da cynk gdzie ziemia bedzie odralniana w przyszlosci....no syf po prostu i chamowa.

A ja bym chcial zeby przezydent/parlament kupil gdzies na jakims cieplym morzu od jakiejs Hiszpani albo innej Portugali po prostu nieduza wyspe (koniecznie z palmami)...tak jak kiedys USA od cara Alaske..naprawde, to by bylo cos, zrobilo by sie nastepne wojewodztwo, nazywalo by sie Zamorskie:)...Zasiedlilo by sie ja chetnymi, jakies ulgi podatkowe, strefa wolnoclowa jak na Teneryfie...nieduza baza woskowa z orzelkiem...plaza nudystow, komisariat, wypozyczalnia Burgmanow....ale by bylo, domek bym tam sobie postawil i mieszkal na emeryturze:):wub::lol:

fajnie by bylo....

pozdr.Pollaccco

• Sympatycy
Opublikowano
A ja bym chcial zeby przezydent/parlament kupil gdzies na jakims cieplym morzu od jakiejs Hiszpani albo innej Portugali po prostu nieduza wyspe (koniecznie z palmami)...tak jak kiedys USA od cara Alaske..naprawde, to by bylo cos, zrobilo by sie nastepne wojewodztwo, nazywalo by sie Zamorskie:)...Zasiedlilo by sie ja chetnymi, jakies ulgi podatkowe, strefa wolnoclowa jak na Teneryfie...nieduza baza woskowa z orzelkiem...plaza nudystow, komisariat, wypozyczalnia Burgmanow....ale by bylo, domek bym tam sobie postawil i mieszkal na emeryturze:)whist:)

fajnie by bylo....

pozdr.Pollaccco

Pomysł zajefajny, też bym sobie może postawił domek z wypożyczalni? Burgmanów... !happybth :ph34r:

A tak wogóle, w kwestii polityków z którymi masz "przyjemno?ć", to zobacz, co masz z HGW na Tarchominie/Białołęce itd:

Oszczędne gospodarowanie prawd?... !OKK)) I wiele innych informacji o Warszawce

pzdr !tut

Opublikowano

Szorstki

Ja ta sprawe znam doskonale, ...zglaszaja sie do mnie co jakis czas komitety prostracyjne jako do mieszkanca Bialoleki zebym popieral prostesty w sprawie budowy spalarni przy oczyszczalni...

za kazdym razem mowie ze do polityki sie nie mieszam...trudno, nie rozumieja tego zwykle od razu, ale po jakims czasie ta metoda okazuje sie jedynie sluszna...

Pani ktora rozkrecala agitacje przeciw spalarnii (a byl to czas przedwyborczy w wawie)najpierw przyslala maila i prosila o koncert na rzecz przeciwko spalarni...zastanawialem sie.

Pozniej przyslala maila z nagranym video na ktorym Waltz i Borowski na spotkaniu z mieszkancami Bialoleki obiecuja ze spalarni nie bedzie...mail by w kontekscie, ze w takim razie Waltz sprawe zalatwi, a wiec trzeba na nia glosowac...i czy moze bym nie zagral dla Waltz...:ph34r:

Ja mowie no nie, ale przeciez to, ze tak mowila, to nic nie znaczy...a ona ze znaczy, znaczy, ze Waltz mieszkancow nie oszuka:)

Mowie - Pani poczeka az wygra wybory, to sie Pani przekona...spalarnia bedzie tam gdzie bedzie, protestowac mozna ale do nikogo podpinac sie nie mozna:)...

No i teraz juz ta Pani mailow nie pisze:)whist

Buaaaachaaaaaa...

To samo mialem z Chomiczowka...zrobilem piosenke, pewien bardzo mili czlowiek sie odezwal ze robii wernisarz w bloku na Chomi malarski....i zeby zagrac....pojechalismy oczywiscie za free zagralismy ...

Pozniej po jakims czasie dzwoni ze jest problem bo na Chomiczowce ma byc poprowadzona trasa dojazdowa do Mostu Polnocnego i ze halas niemilosierny ze tuz obok jego bloku, ze granda...a ja na to ze ja mieszkam teraz na Tarchominie....i jestem za Mostem generalnie...ucichl glos w sluchawce...

a teraz...

moze sie w kiedys przyszlosci wyprowadze z Tarchomina i bede miaszkal np.przy Trasie Olszynki Growowskiej ktora zbuduja jako przecznice do Trasy Mostu Polnocnego...

trudnoo sie polapac dla kogo i w jakiej sprawie grac:)!happybth:)

wniosek -- nie grac nigdy dla nikogo nawet za mega hajs bo to sie zawsze obroci przeciwko Tobie ...w takim czy w innym sensie...z pogladami sie nie obnosic za bardzo, wszystkie opcje to podobny shit........peacefull i tyle:)

pozdr.Pollacco

Opublikowano

Polacco,z ta wyspa pomysl dobry,aleee..... .

Wyobraz sobie jakie lapuwy trzeba bedzie zabulic jak nasze rzadzace prostaczki poloza na tym swe brudne lapy.Podejrzewam,ze taniej bedzie kupic samemu cala wyspe nie dzialeczka w "Zamorskim"wojewodztwie. :ph34r:

• Administrator
Opublikowano

Szorstki widze ze generalnie przeszkadzaja ci inwestycje w miescie. Sorry ale jak ktos decyduje sie mieszkac w miescie to musi pogodzic sie z korkami, halasem, spalinami, smrodem i wszystkim co jest zwiazane z duza aglomeracja. Najprosciej wyprowadzic sie do lasu i tam miec cisze i spokoj, ale nie robic lasu w miescie i oazy spokoju.

Ja bede mieszkal 600 metrow od trasy Nowolazurowa i wiesz co, zajebiscie ze ja buduja bo bez tej inwestycji ludzie w autach do centrum 10 km jada 1,2 h.

Poprzednia ekipa nic nie robila i to dopiero bylo swietne.

Kazdemu protestujacemu mieszkancowi tego miasta przeciwko wszystkiemu co jest zwiazane z miastem radze wyprowadzic sie np w Bieszczady gdzies w glusze lesna z dala od cywilizacji bo widac niektorzy wola mieszkac na drzewie niz w betonowym miescie.

• Sympatycy
Opublikowano

Zgadzam się, że zarzuty o to, że korkom w mie?cie np. w Warszawie winna jest obecna ekipa rz?dz?ca s? nie specjalnie tafione, kiedy? to wszystko trzeba zbudować lub po naprawiać, wiadomo że najlepiej robić to systematycznie a nie wszystko na raz ale dobrze, że co? się dzieje, czasem tylko można postawić zarzut, że przydało by się wiecej logiki w zamykaniu kolejnych odcinków dróg tak żeby nie zablokować całej dzielnicy.

Dobrym pomysłem, którego zabrakło wcze?niej przynajmniej w Warszawie s? remonty w soboty i niedziele, tak na przykład wyremontowano nawierzchnię na Marszałkowskiej, w jeden weekend w jedn? stronę w następny w drug?, teraz co? podobnego ma miejsce na Jagiellońskiej. Szkoda, że nie można tak było wcze?niej. :)

Opublikowano
Szorstki widze ze generalnie przeszkadzaja ci inwestycje w miescie. Sorry ale jak ktos decyduje sie mieszkac w miescie to musi pogodzic sie z korkami, halasem, spalinami, smrodem i wszystkim co jest zwiazane z duza aglomeracja. Najprosciej wyprowadzic sie do lasu i tam miec cisze i spokoj, ale nie robic lasu w miescie i oazy spokoju.

Ja bede mieszkal 600 metrow od trasy Nowolazurowa i wiesz co, zajebiscie ze ja buduja bo bez tej inwestycji ludzie w autach do centrum 10 km jada 1,2 h.

Poprzednia ekipa nic nie robila i to dopiero bylo swietne.

Kazdemu protestujacemu mieszkancowi tego miasta przeciwko wszystkiemu co jest zwiazane z miastem radze wyprowadzic sie np w Bieszczady gdzies w glusze lesna z dala od cywilizacji bo widac niektorzy wola mieszkac na drzewie niz w betonowym miescie.

Mam to szczę?cie że mieszkam prawie w lesie - do centrum 12 kilometrów. Jak dasz mi tyle kasy co zarabiam w mojej firmie - która niestety jest w centrum - to nie będę jeĽdził do miasta - przysięgam!

Teraz niestety jednak muszę. !yeah

• Administrator
Opublikowano

PIS da ci

Korki sa byly i beda w stanach na 18sto pasmowej autostradzie co rano stalem w korku i co mieli wybudowac kolejne 18 pasow. Takie sa uroki mieszkania w miescie. Tez chcialbym wygrac w totka, olac prace, zapakowac sie na skuter i objechac swiat w kolo. No coz moze kiedys wygram. Czego tobie rowniez zycze. !yeah

Opublikowano

Ja my?lę że tu nawet nie chodzi specjalnie o remonty. Chyba samochodów mamy za dużo... :blink:

Opublikowano

Pszym - to jest sedno problemu. Za duzo jest samochodow. Nic nie da wybudowanie 2 razy szeszej jezdni!!!

W angli zrobili nawet testy, i wyobrazcie sobie ze na poszerzonej jezdni byly jeszcze wieksze korki. Po zwęzeniu wzgledem orginalu przeplywnosc wzrosla!!!

Jednak to nic nie pomoze jak na jeden metr kwadrat bedzie 10 czterokolowcow.

Zreszta inwestycje (nie tylko drogowe) w Warszawie (i pewnie nie tylko) sa z gory skazane na czesciowe niepowodzenie. Patrz np. Terminal II na Okeciu + kolej dojazdowa do terminala... Ciekawe jak to bedzie ze stadionami... az strach.

P.S. a moze to ja taki pesymista jestem :)

Pozdrowka

Opublikowano

podobalo mi sie jak wczoraj w debacie tusk rozgniutł kaczke :)

Opublikowano

masakra powiedzcie jak mlodzi ludzie maja wyrobi sobie zdanie poglady na temat polityki frakcji politycznych skoro z punktu widzenia mlodego czlowieka to poprostu banda zaklamanych **********

ciekawi mnie co jeszcze ktrory na ktorego wymysli

Opublikowano
podobalo mi sie jak wczoraj w debacie tusk rozgniutł kaczke :)

A mi się podobało jak Tusk przegrał debatę... :)

Takie stwierdzenia s? bezsensowne...