Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Na kogo bedziesz głosował?  

101 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano
Kiedy jako wyborcy zrozumiecie, że tak wła?nie jak napisał Artix należy kierować się pragmatyzmem !?

Ciekawie Robbie nazywasz tzw "luĽny stosunek do uczciwo?ci" zajebiste jest to wasze przywi?zanie do "uczciwo?ci ale nie fundamentalnie" :) ... ale i tak Was lubię :D

kali zaje...ć, dobrze, kalemu zaje...ć Ľle, to tzw pragmatyzm... :)

pzdr pragmatyków co dostan? w dupę wreszcie od wyborców...

No to podaj kłamczuszku Ľródło, ksero etc, tekstu, gdzie ta droga jest wpisana

cyt. Artixa: "na lata 2000 - 3000" bo chyba nie jeste? kłamczuszkiem ??? Fajnie poczytać teksty przepojone prawd?, wolne od nienawi?ci i jadu...

pzdr

EDIT:

Nieco złagodziłem wypowiedĽ, takie moje prawo, zwłaszcza że nie została zacytowana... :D

Posty polaczone.

dr.big

• Odpowiedzi 313
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Artix

34

• szorstki

30

• tomekmajesty

22

• RobB.

14

Top użytkownicy w tym temacie

• Administrator
Opublikowano

Nasz debata zdecydowanie bardziej mi sie podoba niz wczorajsza Kwacha z Kaczorem !holiday

Opublikowano
Kiedy jako wyborcy zrozumiecie, że tak wła?nie jak napisał Artix należy kierować się pragmatyzmem !?

Ciekawie Robbie nazywasz tzw "luĽny stosunek do uczciwo?ci" zajebiste jest to wasze przywi?zanie do "uczciwo?ci ale nie fundamentalnie" :) ... ale i tak Was lubię :D

kali zaje...ć, dobrze, kalemu zaje...ć Ľle, to tzw pragmatyzm... :D

pzdr pragmatyków co dostan? w dupę wreszcie od wyborców...

No to podaj kłamczuszku Ľródło, ksero etc, tekstu, gdzie ta droga jest wpisana

cyt. Artixa: "na lata 2000 - 3000" bo chyba nie jeste? kłamczuszkiem ??? Fajnie poczytać teksty przepojone prawd?, wolne od nienawi?ci i jadu...

pzdr

EDIT:

Nieco złagodziłem wypowiedĽ, takie moje prawo, zwłaszcza że nie została zacytowana... :)

Posty polaczone.

dr.big

Uwierz mi NAM nie można NIC zarzucić, a na poczynania rz?dz?cych nie mamy wpływu.

ROBIˇ CO CHCˇ i tłumacza to normaln? praktyk?.

Postaraj się proszę zrozumieć o co chodzi Nam w tym zdaniu o pragmatyĽmie, Mak najwyraĽniej zrozumiał :) .

Arti już bardziej się nie wkurzę bo w całej swojej scoutowskiej naiwno?ci nie wierzę w nic co jest mówione podczas wyborów. Co do S8 to ponieważ akcja jest konsekwentnie wdrażana od nastu lat nie s?dzę, żeby kto? kto to zainicjował tak łatwo wypu?cił ciężk? kasę z ręki.

Fajne sformułowanie 2000-3000 rok !!! Pęc można ze ?michu :)

Pozdrawiam

RobB. :)

Szczerze po tej "debacie" nie spodziewałem się nic innego.

I tak też sie stało NIC KONSTRUKTYWNEGO tylko demagogia i kolejna porcja obsrywania !holiday :):)

• Sympatycy
Opublikowano
Wole zeby ktos zdefraudowal 100 tys zl i wydal na inwstycje 3 miliardy w miescie, niz zeby nic nie zdefraudowal i nic nie wydal na inwestycje.

Dla mnie powyższe nie ma nic wspólnego z pragmatyzmem a wiele z demagogi?. B) Dlaczego zakładacie, że jedyn? alternatyw? dla złodziejstwa

jest stagnacja ? !holiday

Postaraj się proszę zrozumieć o co chodzi Nam w tym zdaniu o pragmatyzmie, Mak najwyraĽniej zrozumiał  .

Co ma na celu argument że Mak "zrozumiał" ? Chyba jeszcze wolno

mi samodzielnie wyci?gać wnioski i nie ulegać tej ciekawej formie presji ? Zwłaszcza, że nie popieram złodziejstwa

w imię "inwestycji" w mie?cie. Wiem, że trudno to zrozumieć "pragmatykom". B):)

Może jestem ?miesznym idealist?, ale takiego pojmowania pragmatyzmu

nie wpajam mojemu dziecku...

pzdr

BTW:

Robie, polecam nie nadużywać kwantyfikatorów ogólnych: "wszyscy kradn?".

Pewnie się zdziwisz, ale ja na przykład nie kradnę i znam wielu ludzi, także

w brudnym ?wiecie polityki, którzy nie posługuj? się "pragmatyczn? moralno?ci? Kalego". :)

Opublikowano

Szorstki proszę o nie używanie wyrywkowych cytatów moich wypowiedzi !!!

Napisałem" kradn? wszyscy którzy dopchali się do władzy" je?li uważasz inaczej to jeste? naiwny, ale WOLNO Ci! Jeste? u władzy że piszesz, że nie kradniesz ?!

WOLNO Ci również uważać, się za jedynego sprawiedliwego w?ród zabieraj?cych głos w dyskusji. Wychowuj Swoje dziecko jak uważasz za stosowne, ja nie chciał bym aby moje było naiwne i dało się nabierać demagogom, lepiej niech będzie "pragmatyczne" !

Tyle, że ja już nie chcę bić dłużej piany na ten temat.

Oddałem głos w ankiecie, której wyniki s? jednoznaczne, przedstawiłem swoje zdanie i KONIEC.

Przykro mi, że pozostawiam Cię z przekonaniem, że jestem złym człowiekiem - TRUDNO B)

Pozdrawiam

RobB. !holiday

Opublikowano
Szczerze po tej "debacie" nie spodziewałem się nic innego.

I tak też sie stało NIC KONSTRUKTYWNEGO tylko demagogia i kolejna porcja obsrywania :):)B)

Witam

Moim skromnym zdaniem to wygl?da jeszcze inaczej... Debata debat? a jednak zadziałała tutaj ciekawa strategia Kaczyńskiego...

Zobaczmy co się stało - zaczęto windować LiD i pokazywać w tv ( chociażby debata ). Co stanie się teraz? Teraz LiD dostanie czę?ć głosów wyborców niezdecydowanych i ( osobi?cie mam tak? nadzieję ) liberałów popieraj?cych PO. Nie wierzę w zmianę elektoratu PiS - to bardzo prawicowi i radykalni wyborcy. No więc co sie stanie... Stanie się to ze PiS utrzyma swoje poparcie a PO straci na korzy?ć LiDu ( Platforma to bardzo szerokie spektrum pogl?dów a więc można wiele zmieniać - zreszt? jak tak dalej będzie prowadzic kampanię to i tak straci ). I w ten sposób wygramy...sorry PiS wygra wybory...

Naprawdę należy zauważyć w końcu że Kaczyńscy s? wytrawnymi graczami i nie należy się kierowac tylko medialnym piskiem i szumem w ocenie faktów. Oczywi?cie niestety muszę sie zgodzić że czasami wychodz? ich jakie? kompleksy i uprzedzenia. Nie jestem za?lepiony w tych sprawach ale jednoczesni jestem zdecydowanie okre?lony jako prawicowiec i nawet jeżeli PiS jest w jaki? sposób "upo?ledzony" ( nie oszukujmy się nie wszystko jest dobrze ) to i tak dla mnie i wielu ludzi - szczególnie wywodz?cych się z Solidarno?ci nie ma innej alternatywy. Wypraszam sobi traktowanie jako moherowe berety itp. Nigdy również nie zgodze się ze złodziejstwem! Nie ma mowy. I ja również nie kradnę i wolę żeby moje dzieci były uczciwe a nie pragmatyczne...

To tyle. Co do wyborów to s? demokratyczne i ludzie zdecyduj?. Jeżeli wygra PO czy Lid czy PSL czy PiS to trzeba to uszanować. Nawet jak wygra Partia Kobiet!!! :)

Należy pamiętać że każdy z nas może rozpocz?ć karierę polityczn? i samemu kandydować i zmieniać ten ?wiat. Ale nie - Polacy najlepiej znaj? się na wszystkim siedz?c na fotelu i z pilotem w ręku popijaj? piwko.

Poza tym to nie można pozwolić żeby polityka ( brudna polityka ) przesłoniła nam sprawy skuterowe i niszczyła stosunki międzyludzkie... Jak ma się w ta dyskusję wkradać agresja to lepiej usun?ć cały temat i skończyć z polityk?... !holiday

Pozdrawiam wszystkich bez znaczenia jakie maja pogl?dy polityczne...

P.S.

Cholera kiedy mi naprawi? przecinek w laptopie - tak się nie da pisac... B)

Opublikowano

Przeprasza, ale poczytałem i mam tylko jedno do powiedzniana ten temat:

WDUPIEMAMTO

Na wybory pójdę, żeby nie było, że się znów co? beze mnie obędzie !holiday . Taka będzie właza, jak? sobie wybierzemy.

Pozdrówka

Opublikowano
Co ma na celu argument że Mak "zrozumiał" ? Chyba jeszcze wolno mi samodzielnie wyci?gać wnioski i nie ulegać tej ciekawej formie presji ? Zwłaszcza, że nie popieram złodziejstwa w imię "inwestycji" w mie?cie. Wiem, że trudno to zrozumieć "pragmatykom". !tut !happybth

Wierz mi, że ja też nie popieram i tym bardziej sam nie kradnę. Ale naprawdę nie zajmuj? mnie PISowe przepychanki, pokazowe aresztowania, etc. Faktem jest (i tutaj wychodzi mój pragmatyzm) że za każdej władzy, w każdej partii, zdarzały się różne przypadki. Lepsze i gorsze - tutaj mozna dyskutować, jesli kogo? to zajmuje i pasjonuje. Mnie nie. Dla mnie liczy się to, że będzie most, że będ? liniowe podatki, że nie będzie KRUSu, że za płacone podatki będę mógł się faktycznie leczyć, etc.

Fakt wzięcia przez kogo? łapówki jest dla mnie prosty. Wzi?ł, udowodnili, idzie siedzieć. Mam to gdzie?, nic mi to nie zmieni w życiu. Nie może być tak, że to jest główne zajęcie parlamentu i rz?du. A tak jest teraz (mówi?c w skrócie).

Opublikowano
Wole zeby ktos zdefraudowal 100 tys zl i wydal na inwstycje 3 miliardy w miescie, niz zeby nic nie zdefraudowal i nic nie wydal na inwestycje.

No brawo Artur, brawo...

Coraz ciekawiej się robi w kwestii moralno?ci wyborców PO. B)

To już drugi "kwiatek", po specyficznym podej?ciu do mówienia prawdy i nieprawdy... !happybth

Jak to mówi?: "uczciwy, ale nie fundamentalista" B)

pzdr

QUOTE (Mario @ 2-10-2007, 14:25 )

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4539938.html

lubie CBA wiedza kiedy akcje robić. Bedzie nauczka dla politykow na przyszłe kadencje . 3 miesiace przed wyborami nie bierzemy łapówek smile.gif

ps. ciekawe moze chiała Pewełka P. pod wzgledem liczby mieszkań przegonić ?

Jak już mówiłem czekam końca i zawsze się to dobrze kończy.

Pragmatyzm i dbanie o innych zgodnie z hasłem "OBY żyło się lepiej" czyt. NAM i TYLKO NAM :):):)B)B):):):)

Ja też chcę dać w łapę bo chcę wybudować chatę - szukam inwestorów !tut !tut whist .

• Sympatycy
Opublikowano
Faktem jest (i tutaj wychodzi mój pragmatyzm) że za każdej władzy, w każdej partii, zdarzały się różne przypadki. Lepsze i gorsze - tutaj mozna dyskutować,

Faktem jest również, że to nie ja powiedziałem, że "wszyscy u władzy kradn?", ani, że "defraudacja -> O.K. je?li tylko przyniesie zysk miastu"...

Nie JA również drwiłem z adwersarzy o ich "byciu jedynymi sprawiedliwymi" czy naiwniakami, próbuj?cymi jakoby wpoić naiwno?ć własnym dzieciom. :)

Nie ja także pisałem o obecnej sytuacji, że jest "jak w roku doj?cia hitlera do władzy, staliniĽmie czy porównania do łukaszenki" etc. !happybth

Nie zauważyłe?, że bardziej niż na przekonaniu kogokolwiek do jakiejkolwiek opcji politycznej, zależy mi na tym

aby nie posługiwać się generalizowaniem, demagogi?, inwektywami i delikatnie mówi?c mijaniem się z prawd? ?

A co do podatku liniowego, likwidacji krusu, budowy dróg i autostrad i coby Polska rosła w siłę a ludziom żyło się dostatniej - jestem jak najbardziej ZA ! B)

Przy okazji ciekaw jestem jak PO przekona PSL do likwidacji krusu ? I czy wogóle będ? "dr?żyli" ten temat ? B):):)

pzdr

BTW: Fakt wzięcia łapówki czy zdefraudowanie pieniędzy publicznych, dla mnie też jest prosty. Nic tego nie usprawiedliwia.

BTW2:

Mario - !tut !tut

Opublikowano
Faktem jest (i tutaj wychodzi mój pragmatyzm) że za każdej władzy, w każdej partii, zdarzały się różne przypadki. Lepsze i gorsze - tutaj mozna dyskutować,

Faktem jest również, że to nie ja powiedziałem, że "wszyscy u władzy kradn?", ani, że "defraudacja -> O.K. je?li tylko przyniesie zysk miastu"...

Nie JA również drwiłem z adwersarzy o ich "byciu jedynymi sprawiedliwymi" czy naiwniakami, próbuj?cymi jakoby wpoić naiwno?ć własnym dzieciom. whist

Nie ja także pisałem o obecnej sytuacji, że jest "jak w roku doj?cia hitlera do władzy, staliniĽmie czy porównania do łukaszenki" etc. !happybth

Nie zauważyłe?, że bardziej niż na przekonaniu kogokolwiek do jakiejkolwiek opcji politycznej, zależy mi na tym

aby nie posługiwać się generalizowaniem, demagogi?, inwektywami i delikatnie mówi?c mijaniem się z prawd? ?

A co do podatku liniowego, likwidacji krusu, budowy dróg i autostrad i coby Polska rosła w siłę a ludziom żyło się dostatniej - jestem jak najbardziej ZA ! :lol:

Przy okazji ciekaw jestem jak PO przekona PSL do likwidacji krusu ? I czy wogóle będ? "dr?żyli" ten temat ? :lol::lol::lol:

pzdr

BTW: Fakt wzięcia łapówki czy zdefraudowanie pieniędzy publicznych, dla mnie też jest prosty. Nic tego nie usprawiedliwia.

BTW2:

Mario - !tut !tut

Nie będę się odnosił do osób drwi?cych czy wytykaj?cych co się da.

Jest "demokracja" i ja płacę podatek liniowy każdy ma możliwo?ć wyboru.

Proponowanie koalicji składaj?cej się ze wszystkich ugrupowań to jaka? utopia Co Donaldowi biega po głowie a raczej nie biega przecież mógł tworzyć koalicje i budować te drogi mosty i inne inwestycje nie mówi?c już o partycypacji w przedsięwzięciu pod tytułem EURO 2012.

A teraz co kiszka posłanka wzięła już następnego klipu PO kręcić nie musi. Mam wrażenie nieodparte że to jak powiedział RobB "obsrywanie" ma raczej charakter marketingowy ale jak rzeczywisto?ć pokazała i realny.

KRUS moim zdaniem będzie zlikwidowany bo to rak w polskiej gospodarce dlatego Andrew już nie pokrzyczy.

Co do argumentu Artixa że niektórym lekarzom żyje się dobrze nie potwierdzę wszystkim żyje sie dobrze znam wielu poprzez moje korzenie zawodowe i powiem tak iż przed małym białym miasteczkiem i przed zwolnieniami brali takie kredyty że hoho.A z czego z tych marnych pensji. Mój przyjaciel rok po studiach na specjalizacji w nzoz zarabia 6 brutto plus stażowe.

Każdemu życzę aby zarabiał tyle tuż po studiach nie tylko tych bardzo ciężkich medycznych.

Propaganda i demagogia sięga w tym kraju zenitu.

Powiedz mi Artix dlaczego w takim razie Zwi?zek lekarzy nie podejmie uchwały o reformie polegaj?cej na przej?ciu wszystkich na kontrakty.

Dlatego że w Polsce jest wystarczaj?ca liczba lekarzy a ta grupa chciałaby monopolizować branżę i nie dopuszczać ludzi po studiach do zawodu st?d takie trudno?ci w dostaniu się na specjalizację i podobnie robili np: to Notariusze.

Powiem tak apropo lekarzy to jest Państwowa służba zdrowia opłacana z naszych podatków i jak kto? się odsuwa od pacjentów mimo iż składał przysięgę to nie lekarz a kawał .... Nie tędy droga.

Teraz Her Donald ma pomysły aby ?ci?gn?ć ludzi z zagranicy do kraju co on się z pen..em na rozum zamienił najpierw nic nie robili a teraz chc? ludzi przekonywać że zrobi? cud jak w Irlandii czy Anglii.

Nie - SLD nie wyszło bo nie spodziewali się że tyle ludzi wyjedzie i że nie wróc? teraz POtargańcy chc? ich ?ci?gn?ć aby kasę walizkami do kraju zwieĽli i będziemy robić eldorado.

Następny argument w Polsce działalno?ć gospodarcz? zakłada się ?rednio 4 dni robocze kto nie wie niech spróbuje a nie miesi?ce jak jest głoszone.

Można by było mnożyć teorie spiskowe kto gdzie i po co ale wła?nie po co.

Opublikowano
Następny argument w Polsce działalno?ć gospodarcz? zakłada się ?rednio 4 dni robocze kto nie wie niech spróbuje a nie miesi?ce jak jest głoszone.

no tu to przysr..e? jak łysy grzyw? o kant kuli

już na 1 krok czyli na zatwierdzenie zgłoszenia w urzędzie gminy działalno?ci czeka się 7 dni

to że komu? się udało założyć w 4 dni nie oznacza że taka jest ?rednia

Opublikowano

no tu to przysr..e? jak łysy grzyw? o kant kuli

już na 1 krok czyli na zatwierdzenie zgłoszenia w urzędzie gminy działalno?ci czeka się 7 dni

to że komu? się udało założyć w 4 dni nie oznacza że taka jest ?rednia

|redni oznacza ?rednio ja nie wiem jak długo ty załatwiałe?. Niech będzie że tydzień jak petent się spręży jest w stanie załatwić wszystko.

Zgłoszenie w US , urzędzie statystycznym. Tak wiele i tak niewiele !happybth

Opublikowano

tylko że tu nie chodzi o to że petent ma się sprężać , tylko o to żeby urzędnik swoim widzi mi się nie mógł blokować procesu zakładania firmy ...

obecnie jeżeli trzymać się terminów ustawowych zakładanie firmy może trwać grubo ponad miesi?c .... w UK trwa to 15 min w jednym miejscu

Opublikowano
Jest "demokracja" i ja płacę podatek liniowy każdy ma możliwo?ć wyboru.

A co ma do tego demokracja? Podatek liniowy można płacić tylko przy prowadzeniu działalno?ci gospodarczej, a i to nie zawsze. Przy umowie o pracę nie ma takiej możliwo?ci. W mojej branży firmy bardzo niechętnie widz? pracowników kontraktowych, choćby ze względów bezpieczeństwa i zwi?zania pracownika z firm?. I jaki niby mam tutaj wybór? Chcesz podatek liniowy, zerwij umowę o pracę, załóż firmę i wystawiaj pracodawcy faktury? Ja dziękuję, nie odpowiada mi to.

• Sympatycy
Opublikowano
Żeby przynajmniej te debaty co nas czekaj? w tv były na takim poziomie :)

Bo zapowiada sie , : "Pan szpieguje opozycje , aresztuje uczciwych biznesmenów", "A pan się upił".

I widzisz Tetsuo, pomimo braku chamstwa, arogancji i przekrzykiwania się we wczorajszej debacie, nasi przyjaciele z forum już ocenili "odpowiednio" to widowisko... :lol::lol::lol:

Powiem więcej, dzisiaj taki "spin doctor" :lol:whistwhist pokemonów o nazwisku Nowak, próbował wmówić ogl?daj?cym tefauen24 że ta debata to był stek inwektyw

i chamstwa. Ze zdziwieniem odnotowałem jednak, że inni obecni w programie

wytłumaczyli oszołomowi z PO, żeby wrócił do rzeczywisto?ci.

I nie oceniam tu samego pomysłu kwas - kaczor, czy zawarto?ci merytorycznej debaty.

Społeczeństwo zobaczyło wreszcie, że 2 polityków odległych od siebie jak bieguny,może rozmawiać kulturalnie, bez podawania sobie zamiast ręki - nogi (pamiętacie jeszcze gest bolka ?).

I nic tu nie pomog? biadolenia, jazgot, piana na pysku i jad s?cz?cy się z Niesiłowskiego, komorowskiego czy Nowaka lub Pitery. Ludzie widzieli kto przemawia "językiem nienawi?ci" i komu nerwy puszczaj?... :lol:

pzdr

Opublikowano

wItam

Bardzo fajny watek.Szczegolnie podoba mi sie ta slepa wiara ze ci dobrzy a ci bleee,kto nie znami ten fe.

Z zalozenia podchodze do tematu negatywnie.Caly czas te same twarze tylko kolorki za ich plecami sie zmieniaja.Caly czas masy obietnic ktorych nie widac.

Ostatnio modne proby sklocania narodu i klas spolecznych.Swiecenie na wiecach spotkaniach slodkie slowa i przemowienia roznych parti podczas kiedy w tle tragedie sie rozgrywaja.Szpitale sa ewakuowane badz tez zamykane.

Jesli mialbym wierzyc w jakas nacje/polityka to chcialbym widziec jak dziala a nie gada "nie slowa lecz czyny swiadacza o czlowieku" Kiedys powolano nascie kas chorych pozniej obiecano ich likwidacje a wyszla zmiana tabliczek na NFZ te same budynki twarze ale nowe znaczki i stare problemy.

Dziurawe drogi ???Korki ?? Ostatnio w TV slyszalem ze w lodzi problemow nie ma podobno swietnie sie jezdzi.Moze dlatego ze jak lodzianie widza kolumne na sygnale to zjezdzaja od razu zas w stolicy maja juz inny zwyczaj i blokuja.

Problemy z sluzba zdrowia ??? Jakie ost znany polityk byl w szpitalu od razu komplet badan komputery itp zabiegi i wyszedl po kilku dniach ??? A ludzie gadaja o jakis kolejkach ????

Moze po prostu politycy nie widza problemow szarych ludzi nie znaja ich wiec dla tego one nie istnieja zas my sobie je wymyslamy.Moze klamia juz od tak dawna ze uwierzyli we wlasne klamstwa i zyja w swoim wysublimowanym swiecie ??

Tak wiec niestety nie wierze w polityke i politykow misterna walke z ukladami.Wierze ze uklad jest jeden te same twarze beda walczyc wszelkimi srodkami aby utrzymac sie przy kasie czasami jeden drugiemu swinke podlozy ale trudno jakos sie go wybroni.Te same twarze inne skroty literek ciagle zmiany dzis my jutro wy. Nie wiem czy wygra jedna nacja czy inna jesli przegraja jedni to przepisza sie do tamtych i dostana sie do rzadu wszak nagle oswiecenie i zmiana pogladow.Zenujace.

Nie wazne jest czy wygra 2 czy 3 literowy skrot czy bedzie mial wiecej samoglosek czy spolglosek.Zawsze przegranymi bedziemy my wyborcy/spoleczenstwo.Oni nadal beda zyc za nasze i jawnie pluc nam w twarz mowiac ze to deszcz a my bedziemy przezywac i zachwycac sie bo ten dobrze gada temtemu ladnie w garniaku ten dobrze pije tamten dworce buduje.Zas nic sie nie zmieni Polityka to brudna gra i nikt czysty w niej nie jest.A kraj coz ...

Szacuneczek ale nie dla polityki

• Sympatycy
Opublikowano

po takim tek?cie (kwintesencja większo?ci tutaj prezentowanych pogl?dów)

to pewnie powinni?my się ostentacyjnie i grupowo powiesić, coby nie być pos?dzonym o brak szacunku dla tego przenikliwego obserwatora...

A jednak mimo tych wszystkich bezeceństw, qrestwa polityków, Polska idzie jako tako do przodu i jednak jest lepiej niż w takim 1988 roku... Zdrowia życzę Dziwaku...aaa i mniej tefauenu i gazwybu w patrzeniu na rzeczywisto?ć.

pzdr

• Klubowicze
Opublikowano

Zgodzę się z Szorstkim, że w 1988 nie było dobrze - ale wtedy jeszcze komuna, wielki brat na wschodzie, handel na zasadzie "my wam węgiel wy nam banana"

niestety dzis zauważa się - zreszta jest od dawna - pęd do władzy - dotyczy wszystkich opcji politycznych. Nieważny wyborca ważne aby sie dopchać do koryta.

Typowym przykładem jest Pan Wrzodak, który otwartym tekstem poszedł w TV - PO mnie nie chce, Kaczyński mnie nie lubi - to startuje z Samoobrony - bo nie dam sie wypchn?ć z polityki. I tacy ludzie maj? nas reprezentowac.

Drugi temat to spadochroniarze - u nas w Kaliszu na 1 miejscu w PIS byl poseł - rodowity kaliszanin - niezależnie od przynalezno?ci politycznej lubiany i doceniany nawet przez sympatyków innych partii. Niestety PIS nie miał co zrobic z Panem Dziedziczakiem - to go wsadzili na 1 miejsce na li?cie w Kaliszu. Pan ten gło?no opowiadał jak zna Kalisz i jego problemy a zapytany przez dziennilkarza czy pomoże zrekonstruować i wspomoże borykaj?c? sie z trudno?ciami drużynę żużlow? w Kaliszu - rzekł łaskawie, - drużynę znam ma ?wietny stadion i szkoda by było zaprzepa?cić takie osi?gniecia. Problem w tym że w Kaliszu nigdy nie było ani stadionu ani drużyny żuzlowej. Go?ć dał ciała na całego.

Ja podałem przykład PIS-u, ale żeby być uczciwym takich kwiatków jest u nas i chyba nie tylko u nas wiele (każda opcja tak niestety robi - o kolesi trzeba zadbać)

Na koniec pytanie - podsumowanie - czemu ci nasi wodzowie tak sie boj? zmiany ordynacji i wprowadzenia okręgów jednomandatowych - 80% obecnych władców pozbawiło by się koryta a do tego nie dopuszcz?.

Pozdrówko!

Opublikowano
Nie wazne jest czy wygra 2 czy 3 literowy skrot czy bedzie mial wiecej samoglosek czy spolglosek.Zawsze przegranymi bedziemy my wyborcy/spoleczenstwo.Oni nadal beda zyc za nasze i jawnie pluc nam w twarz mowiac ze to deszcz a my bedziemy przezywac i zachwycac sie bo ten dobrze gada temtemu ladnie w garniaku ten dobrze pije tamten dworce buduje.Zas nic sie nie zmieni Polityka to brudna gra i nikt czysty w niej nie jest.A kraj coz ...

Szacuneczek ale nie dla polityki

Ale przecież zamiast narzekać można wystartowac w wyborach ( np. jako kandydat niezależny ). Można zacz?ć od gminy - województwa i skończyć na Sejmie lub Senacie. Wtedy będzie się miało prawo głosu i współudział w decyzjach. Jak pisałem wcze?niej - najlepiej siedzieć na kanapie i krytykować... My Polacy to zawsze wszystko wiemy najlepiej ale jak przyjdzie co do czego to nas nie ma.

Podam przykład: Moi s?siedzi narzekali że brudno na ulicy ( mieszkam w małej ?lepej uliczce długo?ci 30 m ) i krzaki zarosły i wogóle syf. W sobotę rano wyj?łem grabie worki na ?miecie i inne takie - sprz?tanie na 30 minut! Oczywi?cie nikt nie miał czasu i ochoty. Jeden miał kaca a drugi stwierdził że to nie należy do niego - jak kto? przyjdzie i zrobi to będzie ok. ale on sam nie będzie tego robił...

Tak samo jest niestety w naszym kraju...

Opublikowano

Próbował zmienić wizerunek Polski, ale się poddał

Brytyjski ekspert zatrudniony przez polsk? Krajow? Izbę Gospodarcz? uważa, że notowania Polski w ?wiecie s? osłabiane przez "kontrowersyjnych bliĽniaków" kieruj?cych krajem - pisze brytyjski dziennik "Daily Telegraph".

Wally Olins, brytyjski specjalista od marek i stylu, zatrudniony ponad trzy lata temu przez Krajow? Izbę Gospodarcz?, by zmienić wizerunek Polski jako za?ciankowego kraju na bardziej nowoczesny, uważa, że bracia Kaczyńscy "to z punktu widzenia public relations katastrofa, szargaj?ca imię kraju".

Jego zdaniem, negatywny wizerunek międzynarodowy Kaczyńskich może przeważyć szalę podczas zbliżaj?cych się wyborów parlamentarnych, w których głosy Polaków z zagranicy mog? okazać się decyduj?ce.REKLAMA Czytaj dalej

- W tej chwili ł?czy się z nimi (Kaczyńskimi) zdecydowanie zbyt wiele negatywnych skojarzeń - twierdzi Olins. - W obecnej sytuacji niewiele możemy zrobić, żeby pomóc Polsce.

Jak pisze "DT", "z powodu polityki w sferze aborcji i praw gejów (Kaczyńscy) zaczęli być postrzegani jako ograniczeni umysłowo i homofobiczni. Spory z Niemcami uznano za niepotrzebne i przeraĽliwie nacjonalistyczne. Nieumiejętno?ć zawierania kompromisów na szczytach Unii Europejskiej krytykowano jako małostkow? i nieprofesjonaln?".

Według Olinsa, "z Polakami wyj?tkowo trudno się pracuje". - S? wielkimi indywidualistami. (...) S? bardzo dobrzy w ł?czeniu sił w celu obalania (rz?dów), ale gorsi w budowaniu czego? w to miejsce.

Jak pisze "DT", ten zarzut podnoszono w zwi?zku z prowadzeniem przez Kaczyńskich polityki, "która jest często opisywana jako destrukcyjna czystka skierowana przeciwko osobom podejrzanym o współpracę z byłym reżimem komunistycznym".

Jak mówi Olins, zatrudniono go w Polsce, by zaradził postrzeganiu państw ?rodkowoeuropejskich jako "niestrawnego, ponurego bałaganu".

- Próbowali?my znaleĽć jaki? pomysł na ten kraj, przypisać mu jaki? charakter. W przypadku Włoch jest to styl, w przypadku Hiszpanii - pasja. My zdecydowali?my, że Polska odznacza się kreatywn? niesforno?ci?, co jest niezwykłe i zabawne - mówi.

Jednak wobec "rozpętanej przez Kaczyńskich negatywnej machiny public relations Olins i jego zespół poddali się" - pisze "Daily Telegraph". - Spauzowali?my i czekamy na wynik wyborów - cytuje dziennik Olinsa.

TAK POLSKĘ POSTRZEGA TZW.CYWILIZOWANA EUROPA

A CO DO POWROTÓW DO POLSKI DZISIEJSZYCH EMIGRANTÓW ZAROBKOWYCH TO I TAK ONE NASTˇPIˇ, PONIEWAŻ WG ANALITYKÓW ZA KILKA LAT KURS ZŁOTÓWKI DO EURO BEDZIE OKOŁO 1-1,5, WIĘC PO PO TAM PRACOWAĆ?

STANIE SIĘ TO CO STAŁO SIĘ Z DOLAREM, SPADŁ KURS I WIELU POLAKÓW WRÓCIŁO ALE JUŻ W POLSCE BYŁO IM CIĘŻKO SIĘ ZPOWROTEM ZAAKLIMATYZOWAĆ - WIĘC POZOSTAJE TYLKO WSPÓŁCZUĆ RODAKOM ZA GRANICAMI !happybth

Opublikowano

Powtarzam się ...ale nie zagłosuję ani na !happybth PO, ani na !happybth PIS.

Ale mam alternatywę: zagłosuję na LID -chyba to będzie najlepsze wyj?cie w tej sutuacji. !happybth

Hmm, ...jestem ciekaw jak się będzie rozwijać dalej ten temat ?!

Opublikowano

tyż piknie !tut

lid to lid chłopaki s? jak to chłopaki takie same jak każde !flower

ale poważnie to uważam nadal, że należy głosować NA LUDZI konkretnych, znanych, nie oszołomów !happybth a sk?d s? jakie to ma znaczenie? !happybth

dzisiejsze programy s? tak do siebie podobne !scooter

a przecież chodzi TY MORDO MOJA aby ZASADY ZOBOWIˇZYWAŁY !happybth

ps. MISIEK nie dosyć że jeste? mój krajan to jeszcze masz sprzęta takiego jak ja, czyżby w poznańskie geny zobowi?zywały? !TAZ

Opublikowano

Ciekawe czemu w sondzie nie ma innych ugrupowań !happybth można też przecież głosować np na partie kobiet !happybth maj? bardzo ładne plakaty wyborcze !happybth hehe

Ważne jest to aby głosować a na kogo to już prywatna sprawa każdego człowieka, każdego polaka.