Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Na kogo bedziesz głosował?  

101 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.

Dużo się ostatnio dzieje w polityce... ponieważ dzisiaj miałem (w sumie sympatyczn?) rozmowę (ze swoim "przeciwnikiem" politycznym) na temat kto wygra najbliższe wybory, bardzo jestem ciekawy Waszego zdania.

Proszę jednak pamiętać, że polityka jest dosyć drażliwym tematem... wszystkie (ewentualne) wypowiedzi musz? być wyważone. Nie można doprowadzić do kolejnej kłótni. Pamiętaj Majon... :lol:

Celowo nie głosuję jako pierwszy. Zrobię to po kilku oddanych głosach.

Dragonie przypominam Ci napisałe? na pocz?tku !!!

Nie zaostrzaj proszę więc sytuacji.

Odno?nie Biga i Jego zamieszkiwania w Deutchlandzie to nie my?lę żeby sprawy Polski były Mu aż tak obojętne, że można je sprowadzić do różnic kursowych !!!

W?ród forumowiczów jest też kilka osób, które wyjechały powiedzmy "za chlebem", a znaj?c Je osobi?cie było by mi przykro gdyby? i o Nich co? takiego napisał, no może po za patologicznymi wypowiedziami Pana Deloreana :huh:

Przypominam, że ide? tego w?tku była ankieta "Pis czy PO?!" niestety ankietę trol podpierdzielił i zrobiła się pyskówka poł?czona niekiedy z agitk?.

Wróćcie więc do idei w?tku !

Oczywi?cie KAŻDEMU wolno skomentować swój głos, ale wdawanie się w polemikę i agitacja nie powinna wchodzić w grę!

Polecam lekturę wypowiedzi Owsiaka i wyci?gnięcie z niej wniosków zwłaszcza cytat

" No tak, bo teraz mamy wybór jak między Dziadem a Pershingiem. Plus wszechobecn? bzdurę, któr? na okr?gło puszczaj? media."

Smutne prawda ?!

Niestety na chwilę obecn? mimo wszystko niewiele mamy wpływu na kulturę i fachowo?ć elit politycznych Naszym Kraju, natomiast musimy sobie zdawać sprawę z tego że NIE ONI Sˇ TU NAJWAZNIEJSI tylko my, ja, Dragon, Szorstki, Tomekmayesty, Mamu?ka, Artix, Gosia, Ania w Sławatyczach, Pleban w 3M, Bigu w Berlinie i inni i stawanie w opozycji do Nich tylko dla tego, że wierz? w co? innego niż ja to bł?d, s? ważniejsze momenty w życiu i bardziej traumatyczne niż wrzucenie głosu do urny !sciana

Zawsze ciarki mnie przechodz? podczas mszy w ko?ciele, a jako? za bardzo religijny nie jestem, gdy nadchodzi ten moment: "przekażcie sobie znak pokoju" i obcy ludzie podaj? sobie dłonie. Wtedy dopiero można poczuć co nas ł?czy, po prostu wspólnota gatunku, zwykłe człowieczeństwo.

No dobra, ochłońcie nieco !placz1

Pozdrawiam

RobB. :lol:

Dragonie może nie o wszystkim wiem, więc nie rzucaj półsłówek tylko pisz po prostu co masz na my?li !

• Odpowiedzi 313
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Artix

34

• szorstki

30

• tomekmajesty

22

• RobB.

14

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dowcipy w każdym temacie s? monotematyczne. !placz1 Tak rozumiem to słowo.

Poza tym o czym tu pisać w "PIS czy PO?....." ? O pogodzie?

Nie będzie "monotematycznie" ale w ogóle nie na temat. Czy o to chodzi?

Powiedz mi Szorstki czy Ciebie osobi?cie "boli" takie dowcipkowanie o beretach? Ja nie wiem, ale dla mnie równie ?mieszne byłoby "schowaj dowód swojej babci..." co "zamknij swojego wnuka w piwnicy..." "...przed wyborami".

I wierz mi, że nie demonstruję tu moich sympatii politycznych ani przynależno?ci partyjnej.

A dowcipy w temacie neutralnym s? w innym w?tku o ile dobrze się orientuję.

!sciana

Opublikowano
Dowcipy w każdym temacie s? monotematyczne. :lol: Tak rozumiem to słowo.

Poza tym o czym tu pisać w "PIS czy PO?....." ? O pogodzie?

Nie będzie "monotematycznie" ale w ogóle nie na temat. Czy o to chodzi?

Powiedz mi Szorstki czy Ciebie osobi?cie "boli" takie dowcipkowanie o beretach? Ja nie wiem, ale dla mnie równie ?mieszne byłoby "schowaj dowód swojej babci..." co "zamknij swojego wnuka w piwnicy..." "...przed wyborami".

I wierz mi, że nie  demonstruję tu moich sympatii politycznych ani przynależno?ci partyjnej.

A dowcipy w temacie neutralnym s? w innym w?tku o ile dobrze się orientuję.

:huh:

!sciana !placz1

brawo Driada :lol:

edit:

mam chwilę - choć oczywi?cie s? pewne racje w wypowiedziach szorstkiego.

przede wszystkim dystans i racjonalne podej?cie to podstawa.

• Administrator
Opublikowano

Ponieważ sonda zginęła z niewiadomego powodu , dodałem j? jeszcze raz. Zapraszam do głosowania.

Opublikowano

zamknięcie tematu nie zachwieje żadnymi statystykami... One JUŻ s?!!!

nie masz bladego pojęcia w czym rzecz,a co do mojej tozsamosci to wybacz ale ja ci nie mówiłem kim jestem a skoro wiesz lepiej <_<

Opublikowano

no wła?nie raq racjonalne podej?cie jest dla każdego inne więc sonda nie wygl?da jak za czasów rewolucji kulturalnej w chinach.

I dobrze - zawsze się ?miałem z tego że jak kto? jest racjonalny to nie powinien mieć w domu obrazów na ?cianach a na zimę powinien wył?czać lodówkę :lol:

Najważniejsze że zaczynamy rozumieć co oznacza mieć WYBÓR co jest podwalin? powiedzmy demokracji - Zatem idĽmy do urn bo tylko tak możemy okazać swój ?wiatopogl?d.

Albo bierzmy czynny udział w życiu politycznym i kandydujmy!!! (o czym pisał Dragon) też dobre wyj?cie i też demokratyczne - najwyżej nie zostaniemy wybrani. Ale przecież skoro jeste?my rozs?dni to nie mamy czego się obawiać i zostaniemy przecież wybrani.

I nie trzeba należeć do żadnej z obecnie istniej?cych partji - można być przecież kandydatem niezależnym ;)

edit: do poniżej.

dokładnie Majonku tylko że z biernej postawy nic nie wynika w tym przypadku.

"zawsze jest alternatywa" jak przez swoj? "bierno?ć" zrobi się w kraju niezno?nie - można zawsze poszukać sobie lepszego miejsca na życie. Ale nie każdy tego chce.

Swoj? drog? czy tego chcemy czy nie jeste?my wpl?tywani w galimatiasy przekształcanej półprawdy politycznej - w mediach. Musimy słuchać różnych indoktrynacji w upławach pomiędzy "proszkiem do pieczenia" a "kolejn? rewolucj? cenow? na lodówke" - a skoro już nas wpl?tuj? to zadecydujmy zgodnie z sumieniem - skoro uważamy się wła?nie za rozs?dnych, pokażmy że co? nam się podoba lub nie - że wspieramy swoj? osob? takie a nie inne pomysły ludzi którym (czę?ciowo) ale (może za duże słowo) ale uwierzyli?my no może w naszym ?wiatopogl?dzie wurz?dz? mniejsze spustoszenie.

Kiedy? strasznie spodobało mi się jedno twoje zdanie - (spo?ród wielu równie ciekawych)

"Każdy ma swoj? receptę na m?dro?ć"

ja dodaje

kożystajmy z niej bo to nas różni od siebie i to jest własnie to co kto? nazwał ewolucjonizmem (w odróżnieniu rewolucjonizmu). Szkoda tylko że w przeciwieństwie - zmiany ewolucjonizmu trwaj? strasznie długo a wyniki i tak s? niepewne...

Opublikowano

Najważniejsze że zaczynamy rozumieć co oznacza mieć WYBÓR co jest podwalin? powiedzmy demokracji - Zatem idĽmy do urn bo tylko tak możemy okazać swój ?wiatopogl?d.

Nie isc do urn to tez WBOR.

Ciesze sie bardzo ze taka opcja zostala zamieszczona.

Opublikowano
Nie isc do urn to tez WBOR.

...skoro "nie i?ć" to "WBOR"

więc ID?

pozdr...

nienawidz?cy polityków

ortos

• Sympatycy
Opublikowano

Spokój, szacunek, budowanie…

galba.net.pl

cytaty oficjeli PO...

zwierzęca agresja premiera --- pokrętne kłamstewka i głupkowato-chamskie wypowiedzi --- neobolszewicy, tchórze i szaleńcy --- powinni pój?ć do piekła --- psychiatry dla premiera, pilnie! --- trzeba chyba gumowy młotek sprezentować premierowi, żeby pukn?ł się w łeb --- w chorym umy?le J.Kaczyńskiego rodzi się pomysł… --- piana na ustach Kaczyńskiego --- w?ciekło?ć taka, że człowiek aż patrzy, czy piana z ust nie cieknie --- wyj?tkowo podła kreatura i wyj?tkowy idiota --- kłamliwo-chamowaty styl uprawiania polityki --- jeżeli odrzucimy tezę, że J.Kaczyński kłamie, pozostanie jedynie wytłumaczenie medyczne --- takich metod nie powstydziło by się nawet KGB --- rzecz z gatunku obrzydliwo?ci politycznych

Powyżej cytaty z publicznych wypowiedzi parlamentarzystów Platformy Obywatelskiej (T.Głogowskiego, B.Komorowskiego, J.Palikota i S.Niesiołowskiego)

Dzi? to była masakra, ludzi Deklaruj?cych brak języka nienawi?cii .... tego....merytorycznych...... suuuper....

A teraz niesiołowski:

PO najprawdopodobniej skończy tak jak wszystkie ruchy, które spaja jedynie cynizm, hipokryzja i konformizm. Liberałowie udowodnili, że nie maj? żadnych, najmniejszych kwalifikacji ekonomicznych, i nigdy w żadnej koalicji – gdyby do takiej kiedykolwiek doszło – nie mog? obejmować resortów ekonomicznych, bo zrujnuj? kraj. Platforma jest przede wszystkim wielk? mistyfikacj?. Mamy do czynienia z elegancko opakowan? recydyw? tymińszczyzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii Przyjaciół Piwa, której kilku liderów znakomicie się odnalazło w PO. Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie maj? wła?ciwie żadnego programu. Udaj?, że wprowadzaj? now? jako?ć, że s? tam nowi ludzie.

Oops! To znowu Stefan Niesiołowski (PO). Tyle, że w dniach, gdy zabiegał o pierwsze miejsce na li?cie PiS w Łodzi (2001).

Artur, pozdrawljajutjebja... !happybth :D

Opublikowano
Spokój, szacunek, budowanie…

galba.net.pl

cytaty oficjeli PO...

zwierzęca agresja premiera --- pokrętne kłamstewka i głupkowato-chamskie wypowiedzi --- neobolszewicy, tchórze i szaleńcy --- powinni pój?ć do piekła --- psychiatry dla premiera, pilnie! --- trzeba chyba gumowy młotek sprezentować premierowi, żeby pukn?ł się w łeb --- w chorym umy?le J.Kaczyńskiego rodzi się pomysł… --- piana na ustach Kaczyńskiego --- w?ciekło?ć taka, że człowiek aż patrzy, czy piana z ust nie cieknie --- wyj?tkowo podła kreatura i wyj?tkowy idiota --- kłamliwo-chamowaty styl uprawiania polityki --- jeżeli odrzucimy tezę, że J.Kaczyński kłamie, pozostanie jedynie wytłumaczenie medyczne --- takich metod nie powstydziło by się nawet KGB --- rzecz z gatunku obrzydliwo?ci politycznych

Powyżej cytaty z publicznych wypowiedzi parlamentarzystów Platformy Obywatelskiej (T.Głogowskiego, B.Komorowskiego, J.Palikota i S.Niesiołowskiego)

Dzi? to była masakra, ludzi Deklaruj?cych brak języka nienawi?cii .... tego....merytorycznych...... suuuper....

Artur, pozdrawljajutjebja... !scooter  !happybth

Dlatego nie oceniam partii po tym co mówi? a po tym co robi?. Utarczki słowne były i będ? ale tak naprawdę licz? się argumenty np: Unia straszy że będzie karać naszych za połów Dorsza co robi Rz?d popiera łowi?cych i dobrze .

Jak można dzielić Bałtyk na czę?ć gdzie można łowić i t? gdzie nie można. To że Rz?d popiera rybaków ?wiadczy o tym że nie zgadza się na politykę Unii w tej sprawie i popieram.

Jak komukolwiek brakuje argumentów sięga po ciężkie "argumenty" w postaci wyzwisk bo tylko to mu pozostaje.

Czekam tylko chwili gdy PO obejmie władze i jak zgłosz? się do niej najsilniejsze w kraju grupy zawodowe czy ta formacja zacznie rozdawać na lewo i prawo kasę bo krzycz? że mało.

Służba zdrowia jest opłacana z budżetu Państwa więc zobaczymy ten liberalizm na własne oczy bo na tych ż?daniach się nie skończy a np lekarze będ? chcieli więcej.

Pogłębimy deficyt ????

Czekam z niecierpliwo?ci? na jutrzejsz? debatę!happybth

Głosuję na .... normalno?ć i brak łapówek w życiu politycznym :D

• Sympatycy
Opublikowano

|wistaku, jeste?my w "defensywie ludzi", dla których interes ojczyzny jest istotniejszy niż obraz który maluj? kwasy, czaruj?cy temat, że Ľle nas będ? odbierali w eurokołchozie...Spoko... :D

polecam: Sensowne podejscie do polityki

pzdr

Opublikowano

|wistaku, jeste?my w "defensywie ludzi", dla których interes ojczyzny jest istotniejszy niż obraz który maluj? kwasy, czaruj?cy temat, że Ľle nas będ? odbierali w eurokołchozie...Spoko... !happybth

pzdr

Jasne SZORSTKI że SPOKO!!!! zawsze czekam końca :D i zawsze miło się to to kończy.

Opublikowano

|wistaku, jeste?my w "defensywie ludzi", dla których interes ojczyzny jest istotniejszy niż obraz który maluj? kwasy, czaruj?cy temat, że Ľle nas będ? odbierali w eurokołchozie...Spoko... !happybth

pzdr

Jasne SZORSTKI że SPOKO!!!! zawsze czekam końca :lol: i zawsze miło się to to kończy.

Och jak to dobrze, że jest w IV RP dwóch sprawiedliwych !!!

Dzięki temu może nie grozi nam los Sodomy i Gomory już ?pię spokojniej !happybth

No i co Wy na to cała reszto OBŁUDNA, ZAKŁAMANA, PODDAJˇCA SIĘ CZARNEMU PIJAROWI ???!!!!

Wychodzi, że mamy kretyńskie społeczeństwo tylko 28% prawych i sprawiedliwych, a 72% ciulów ?!

Może poczekajcie do wyników wyborów !

A prosiłem: zdanie tak, agitka NIE !!!!!!!!

Pozdrawiam

RobB. !scooter

• Administrator
Opublikowano
Unia straszy że będzie karać naszych za połów Dorsza co robi Rz?d popiera łowi?cych i dobrze.

Czy dobrze to nie wiem, bo latwo przetrzebic zasoby dorsza, tak czy inaczej w niedziele kupilem u rybakow dorsza z porannego polowu :lol:

Co do lekarzy w zachodniopomorskim nikt nie strajkuje, dlaczego bo tam dawno przeszli na kontrakty i zarabiaja niezle. Wlasnie to rozdawnictwo psuje spoleczenstwo. W przeciwienstwie do partii populistycznych ktorzy rozdaja kase na prawo i lewo potem przychodzi nastepne ugrupowanie ktore musi posprzatac caly ten bajzel po nich robiac trudne reformy, placac przegranymi w nastepnych wyborach.

Podobnie jest teraz w Wawie, sprzatanie po PISie jest bolesne, no ale jak nic sie nie robilo przez 4 lata a teraz robi sie wszystko na raz, a PIS krzyczy ze sa korki. No jak sie nic nie robilo to nie bylo korkow, byly tylko fatalne drogi.

• Sympatycy
Opublikowano
Wychodzi, że mamy kretyńskie społeczeństwo tylko 28% prawych i sprawiedliwych, a 72% ciulów ?!

Może poczekajcie do wyników wyborów !

A prosiłem: zdanie tak, agitka NIE !!!!!!!!

Pozdrawiam

RobB. :lol:

Robie, skoro tak lubisz statystyki, to podam Ci pewn? "m?dro?ć":

"Jedzmy goowna, miliardy much nie mog? się mylić..."

Rozumiem, że ten sarkaĽmik z pocżatku Twojego posta, to ze zło?ci,

że nie jestem jedynym wyj?tkiem w klubie/na forum ??? ;)

pzdr

Opublikowano
Podobnie jest teraz w Wawie, sprzatanie po PISie jest bolesne, no ale jak nic sie nie robilo przez 4 lata a teraz robi sie wszystko na raz, a PIS krzyczy ze sa korki. No jak sie nic nie robilo to nie bylo korkow, byly tylko fatalne drogi.

Miałem juz nie dolewać oliwy do ognia ale nie mogę...

Jakie sprz?tanie??? :lol: Zdaje się że za czasów Kaczyńskiego przygotowano i zbudowano węzeł siekierkowski... Za Piskorskiego to nasuwa mi się tylko most " |więtokrzyski do nik?d " i tunel wzdłuż rzeki... Aha jeszcze prywatne mieszkania za grosze...

Jako mieszkaniec Warszawy nie widzę żeby ekipy remontowe pracowały 24/h jak w innych normalnych krajach...

Korki osi?gnęły apogeum i na prawdę nie jest dobrze... Najfajniejsze było jak Pani Hanna G.W. udzielała wywiadu na tarasie i mówiła że nie ma korków... Obok kamera uchwyciła jak karetka ratuj?ca czyje? życie na sygnale nie jest w stanie przejechać skrzyżowania w centrum miasta. Nic dodać nic ujać...

A najgorszym problemem s? przetargi i upo?ledzone przepisy legislacyjne. Nie można wywłaszczyć ludzi którzy blokuj? inwestycje. Nie sa uregulowane kwestie prawne. To niejest tak prosto zrobić przetarg i budować...

Opublikowano

nie można zapominać że od projektu do realizacji mija jaki? czas.

I tak jakikolwiek większy projekt np. most czy autostrada to plany z 10-15 lat a nawet z 20-30 wstecz, projekt równie stary a pocz?tek budowy jak wjad? na plac budowy maszyny.

Decyzję o budowie podejmuje się..... a realizacja przypada zgodnie z kontraktami po przetargach i umowach - po paru dobrych latach. Więc co naważy poprzednia OPCJA to będzie musiała się zafilcować z kas? obecna - i tak jest od wielu lat

my?lę że kadencje rz?dz?cych s? zbyt krótkie - powinny być 10 letnie i jak nie spełni? założeń to na szafot.

A to co zaczyna się dziać to odkrywanie przez ruskiego roweru - u niemca na strychu.

Były za ciężkiej komuny plany 5cio letnie i 10cio letnie i sprawdzało się to (nie mówię o reformach) zobaczycie że nie długo znów co? takiego odkryj?

generalnie jak widzę jakie? utrudnienia w ruchu to się cieszę - bo wiem że za 2-3 miesi?ce będzie ładny asfalt.

A co do tej karetki nie mog?cej przejechać przez korek -

osobi?cie nie zjeżdzam na bok - NIE DA SIĘ bo auto nie przejedzie przez 15cm krawężnik bez zniszczenia opon czy karoserii. Jakbym dowiedział się co za DEBIL wymy?lił tak? polsk? normę to nakopał bym mu do dupy jako pierwszy - drudzy pewnie przyszli by policjanci i kierowcy karetek.

• Administrator
Opublikowano
Zdaje się że za czasów Kaczyńskiego przygotowano i zbudowano węzeł siekierkowski...

No sek w tym ze ta inwestycje przygotowywalo jeszcze PO, rozpoczynalo PO a zakonczyl PIS. A raczej oddal do ruchu. No to nie jest sukces PISu.

Wiesz tym tokiem myslenia to Kaczynski oddal w tydzien po objeciu urzedu 103 km autostrady taki jest szybki. :lol: Obwodnice Garwolina tez oddal PIS tylo nie oni rozpoczeli budowe.

Jako mieszkaniec Warszawy nie widzę żeby ekipy remontowe pracowały 24/h jak w innych normalnych krajach

przy wymianie nawierzchni tak pracuja wlasnie w Warszawie, przy budowie tam gdzie mieszkaja ludzie nie pozwala na to prawo dotyczace ciszy nocnej. Juz widze jak by PIS krzyczal ze ludzie przez Gronkiewicz spac po nocach nie moga bo wredni drogowcy maszynami hucza przez cala noc.

Co do inwestycji za czasow PO, to byla ich masa, pamiec ludzka jest krotka. Za Kaczora tylko muzeum Powstania Warszawskiego oddano, a niestety muzeum do pracy nie dojade.

Wole zeby ktos zdefraudowal 100 tys zl i wydal na inwstycje 3 miliardy w miescie, niz zeby nic nie zdefraudowal i nic nie wydal na inwestycje.

Zerknij prosze w lata rozpoczecia inwstycji i nie pisz ze PIS cos zrobil dla miasta.

Naprawde nie moge zrozumiec twojej niecheci do osob ktore cos chca zrobic dla miasta, w przeciwienstwie do ludzi ktorzy tylko mowia co zrobia.

Nawet zabawy sylwestrowej nie bylo w Warszawie za Kaczora, jako chyba w jedynym miescie Europy, a pierwsza i ostatnia jaka byla zaplanowana jeszcze za PO po modyfikacjach Kaczora przypominala oboz koncentracyjny, otoczone bramkami z setkami ochroniarzy miejsce koncertowe, zakaz wnoszenia alkoholu na 1 km od miejsca imprezy.

Stary co roku spedzam sylwka w jakiejs stolicy europejskiej i czegos takiego jak w Wawie nigdzie nie widzialem, akurat pech bo wtedy wlasnie postanowilem spedzic go na placu w Wawie i takiej kichy w zyciu nie widzialem.

• Sympatycy
Opublikowano
Wole zeby ktos zdefraudowal 100 tys zl i wydal na inwstycje 3 miliardy w miescie, niz zeby nic nie zdefraudowal i nic nie wydal na inwestycje.

No brawo Artur, brawo...

Coraz ciekawiej się robi w kwestii moralno?ci wyborców PO. :lol:

To już drugi "kwiatek", po specyficznym podej?ciu do mówienia prawdy i nieprawdy... ;)

Jak to mówi?: "uczciwy, ale nie fundamentalista" ;)

pzdr

Opublikowano

Takie wypowiedzi utwierdzaj? mnie tylko że słusznie wybrałem opcję polityczn?!

• Administrator
Opublikowano

Moralnoscia tez nie dojade do pracy. Szorstki naprawde wolisz zyc w stagnacji ale moralnie ?

Akurat w kwestii mowienia prawdy i ukrywania prawdy to PIS jest mistrzem. W czwartek ci to udowodnie bo publicznie niestety tego nie moge ani wstawic ani powiedziec. Takich instrukcji co jak nalezy mowic i ukrywac nigdy wczesniej nie dostawalem. :lol:

Pszym, czyli wolisz zebysmy byli skansenem Europy, z podwojna moralnoscia. Co innego do ludzi co innego miedzy soba. Jak widac taka polityka skutkuje, skoro ktos ich popiera. Obym sie mylil w ilosci przekretow PISu

Pszym tak na marginesie zarabiajac 400 tys zl rocznie, po 2 latach odlozone do skrapety 5 tys, bez kosztow zycia bo to sponsoruja podatnicy. Bez konta. To sorry co mozna robic z kasa nie wydajac jej oficjalnie nigdzie.

Opublikowano

Arti, naprawdę nie szkoda Ci czasu na polemikę ?!

Udowadnianie, że którakolwiek ze stron w wyborach jest ?więta i bez skazy jest BŁĘDEM !

Kiedy jako wyborcy zrozumiecie, że tak wła?nie jak napisał Artix należy kierować się pragmatyzmem !?

Inaczej mówi?c: kradn? wszyscy, którzy dopchali się do władzy, ale ważne żeby?my my z ich rz?dów co? mięli, a nie tylko zapewnienia, że teraz jest znaaaacznie lepiej :D

A tak nawiasem, co do moralno?ci to chyba jako jedyny kaczor bronił posłanki :lol: Beger że kupowała głosy. O poprzedniej akcji (nagraniu) kiedy handlowanie stanowiskami tłumaczył jako: "normalna praktykę parlamentarn? (SIC!)" nie wspomnę ;)

Szorstki i Pszym, doceniam Wasz? wiarę, że macie rację głosuj?c za PiS wolę to niż ci?gł? zmianę wyznania i koalicjanta w ulubionej przez Was partii, ale zanim złapiecie za topór, szablę czy nawet pióro zważcie na fakt, że jedziemy na tym samym wózku i tak samo jeste?my dymani przez polityków !!!

Inaczej pod koniec kolejnej kadencji tak samo odbierzemy sukcesy czy porażki aktualnie rz?dz?cej opcji i będzie nas to samo bolało !!!

Zwracam uwagę na fakt, że ta kampania wyborcza sprowadza się WYَCZNIE do obsrywania tych drugich. NIKT nawet nie zadaje sobie trudu na obietnice !

A mnie akurat najbardziej by interesowała:

reforma i wyklarowanie ustawy emerytalnej,

reforma służby zdrowia,

likwidacja KRUS-u

likwidacja Spółek Skarbu Państwa i licznych fundacji.

Tyle, że nie jestem aż tak naiwny żeby wierzyć, że która? z partii zrezygnuje ze złotego cielca ;)

No ja tego niestety nie dożyję ;);)

Pozdrawiam Was drodzy Rodacy

RobB. ;)

Opublikowano

PO czy PIS, PIs czy PO

Ani pierwszi ani drudzy, ani drudzy ani pierwsi, hee, hee...

Jednak pójdę na wybory choć nie chciałem, hmm, ...tzn nie mam na kogo głosować, ale ...wła?nie ale...

Dla równowagi trzeba zagłosować na byłych "komuszków".

A te wszystkie obietnice PO czy PIS:

...a wygl?da to w skrócie tak: ;);) !YES :lol:;);):D:P;):P ... ;) ... :P

Opublikowano
(...) Zwracam uwagę na fakt, że ta kampania wyborcza sprowadza się WYَCZNIE do obsrywania tych drugich. NIKT nawet nie zadaje sobie trudu na obietnice !

A mnie akurat najbardziej by interesowała:

reforma i wyklarowanie ustawy emerytalnej,

reforma służby zdrowia,

likwidacja KRUS-u

likwidacja Spółek Skarbu Państwa i licznych fundacji.

Dokładnie. Nikt nie mówi o programie, tylko o tym kto, kiedy, ile i w jakiej formie z przeciwnej frakcji wzi?ł, dał, etc. Do listy Roba można by dopisać jeszcze liniowe podatki i wiele innych.

Mnie też rybka, że kto? zdefrauduje 100 ty?, je?li wreszcie kto? wybuduje np. most północny :D Zreszt? nie wierzę, że PIS nie bierze, a s?dz?c po tym co ostatnio widzę, to założę się o flaszkę, że jeszcze niejedna komisja ?ledcza na ten temat będzie :D

• Administrator
Opublikowano

RobB to napisze ci cos co cie jeszcze bardziej rozsierdzi.

Premier bedac w Lodzi ostatnio powiedzial, ze jesli zostanie ponownie premierem to zadecyduje ze S8 bedzie przebiegac przez Lodz a nie przez Piotrkow.

O przebiegu przez Piotrkow a nie przez Lodz zadecydowal .... Premier.

No coz glupi sie nabiora i oddadza glos bo nie pomysleli kto wydal wczesniejsza decyzje. Licza sie glosy w wyborach i wyborcy a nie obietnice. I to dopiero jest smutne.

Wydano nawet na czas wyborow rozporzadzenie o przebiegu S8 - wg niego droga bedzie przebiegac na odcinkach:

Warszawa - Wieruszow - Wroclaw.

Wieruszow wszak strategiczne miasto. Dlaczego taki zapis, ano dlatego ze w Wieruszowie czy droga bedzie szla przez Pabianice - Lask - Zdunska Wole czy przez Piotrkow droga i tak bedzie przechodzic przez Wieruszow. Jest kielbasa wyborcza, no pewnie ze jest.

Na dniach premier jedzie do wojewodztwa Warminsko-Mazurskiego no i oczywiscie bedzie obiecywal budowe drogi nie byle jakiej bo S16 z tym ze jeden jest z nia problem, ta inwestycja owszem jest wpisana do budowy ale na lata 2000-3000 czyli nigdy, no ale obietnica bedzie dana.

Ciekawe co jeszcze wymysli :D