Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Na kogo bedziesz głosował?  

101 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesli ktos chce sobie prywatnie pomachac flaga i ponaklejac wyborcze bannery na skuter -> prosze bardzo. Jego prawo.

Burgmania jako klub powinna byc apolityczna.

• Odpowiedzi 313
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Artix

34

• szorstki

30

• tomekmajesty

22

• RobB.

14

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a ja zauważę że temat jest zamieszczony w off topic czyli w rozmowach na tematy nieskuterowe i skoro w tematach skuterowych nie zamieszcza się "o polityce" to tutaj, na zasadzie wzajemno?ci" lepiej tych skuterów nie mieszać.

post Mariusza proszę przenie?ć na tematy skuterowe (hehehehe) !OKK bo tam jego miejsce.

Opublikowano
Co Wy na to? Nie ukrywam, że jestem ciekawy Waszego zdania. Jak Wy by?cie zareagowali na tak? propozycje?

nie

• Sympatycy
Opublikowano

stanowcze nie.

badzmy jako klub apolityczni - tak bedzie najlepiej.

Opublikowano

nie ..

• Sympatycy
Opublikowano

Powiem tak: Jestem przeciwny ! (edit: bo nie wygl?dało to jednoznacznie)

Tutaj była jeszcze niedawno sonda na temat preferencji politycznych.

Nie mam pojęcia czemu znikła, ale wynikało z niej, że większo?ć klubowiczów

ma pogl?dy (jedynie słuszne).

Ja nie wpisuję się w ten nurt polityczny, za którym większo?ć tu obecnych tak zawzięcie agituje. Tak agituje, bo co maj? wspólnego z dyskusj?, wtręty

TomkaMajesty (ci?głe odgrzewanie tego samego kotleta), czy kilka innych wypowiedzi, nieco odbiegaj?cych od kanonu dyskusji (faszy?ci, hitleryzm, stalinizm i takie tam, pamięta kto? jeszcze ?...).

Na koniec, je?li klub opowie się za jak?? konkretn? opcj? politycznę

OFICJALNIE, to będzie to zły sygnał np. dla mnie jak i wielu przyszłych członków.

Bo klub Maxiskuterowy powinien ludzi ł?czyć a nie dzielić.

Niestety POLITYKA ludzi dzieli, czy tego kto? chce czy nie.

A wracaj?c do okre?lenia "DYSKUSJA", to polega ona wła?nie na próbie przekonania jednej strony przez drug? na podstawie argumentów. Inaczej to nie dyskusja tylko monologi lub ew. kłótnia. Polecam pod zastanowienie...

Aha, to był z mojej strony wła?nie monolog. Nie zamierzam odpisywać na ew.

odpowiedzi...

Dziękuję za uwagę

pzdr

• Administrator
Opublikowano
Dostałem wła?nie telefon od osoby, która jest osobi?cie zaangażowana w kampanie partii X (czyt. kandydat do partii X)... z propozycj? aby Klub Burgmania wsparł/ pomogł zdobyć głosy. Chodziłoby m.in o przejazdy duż? grup? maxi- skuterów po okolicach Warszawy z doczepionymi flagami, banerami itp... Krótko mówi?c, aby?my otwarcie prezentowali POparcie dla w/w partii X.

Mariusz, partia X została zdelegalizowana w 1999 roku. Swoj? drog? nie wiedziałem , że znasz Stana Tymińskiego :DPartia X.

A tak na serio uważam , że należałoby pozostawić Burgmanię bezpartyjn? , bo jak raz w to wdepniemy to się potem od tego nie uwolnimy i już zawsze bedziemy polityczni , a generalnie chyba nie o to chodzi w burgmanii.

Opublikowano

NIE ł?czmy się jako klub z jak?kolwiek polityk?.

Pozdrówka

Opublikowano

Osobi?cie - chociaż jestem czę?ciowo zaangażowany w politykę ( co prawda tej drugiej partii - ale to nie ma znaczenia ) - wydaje mi się że nie jest to trafiony pomysł...

Szkoda by było jakby tak fajni i warto?ciowi ludzie "popsztykali" się o przekonania polityczne. Już lepiej podyskutować przy piwku...

Zdecydowanie Nie

( no ale ja tu "młody" jestem i nie chcę się wym?drzać... )

Opublikowano

Bez owijania w bawełnę, a rozwijaj?c trochę temat - chodzi o poparcie jako Klubu Burgmania, czy po prostu chodzi o udostępnienie "powierzchni reklamowej"?

Za tym oczywi?cie idzie pytanie jak? korzy?ć (wymiern? czy niewymiern? ) by?my z tego mieli?

Opublikowano

...bez przesady, nie "wpuszczajmy" tutaj żadnej polityki, po co to komu ???

Opublikowano
(...)Za tym oczywi?cie idzie pytanie jak? korzy?ć (wymiern? czy niewymiern? ) by?my z tego mieli?

Korzysci sa tu chyba nieistotne, bo chodzi o zasady?

Do tej pory Burgmania dawala sobie doskonale rade bez angazowania sie w polityke i niech lepiej tak pozostanie :D .

• Sympatycy
Opublikowano

Do tej pory Burgmania dawala sobie doskonale rade bez angazowania sie w polityke i niech lepiej tak pozostanie :D .

:D Popieram :D

Opublikowano

na pewno klub powienien być apolityczny, ponieważ jest to klub miło?ników skuterów :D to oczywiste

ja osobi?cie będę pewnie woził banerek jednej partii, ponieważ jestem jej członkiem, a nawet mam tam swoje miejsce ;)

ale s? to moje osobiste sprawy z klubem niezwi?zane ;)

a politykę traktuję jako hobby - kasę robię gdzie indziej :D

i na forum nie przyznam się w jakiej partii jestem nie dlatego żebym się wstydził, ale nie chcę jej reklamować :D

Opublikowano
(...)Za tym oczywi?cie idzie pytanie jak? korzy?ć (wymiern? czy niewymiern? ) by?my z tego mieli?

Bigu - mi chodzi o odpowiedĽ na konkretne pytanie, a nie o damagogię na ten temat.

Osobi?cie nie jestem w ogóle zainteresowany tego typu działalno?ci?, w tym i Burgmanii.

Chodz mi o informację na jakim poziomie, jak wysoko lub nisko kto? ocenia tak? "pomoc".

Może napiszę ja?niej choć to pewnie przekre?li szanse na uzyskanie tej informacji.

Jest to potencjalna możliwo?ć zaistnienia tak popularnej ostatnio sprawy korupcji, lub przysługi komu?.

Zwraca uwagę na fakt jak łatwo to sklasyfikować, czy interpretować po swojemu.

Dajemy komu? poparcie jako Klub i ....czy mamy szanse mieć z tego jakie? korzy?ci?

Oczywi?cie, że tak, bo mamy "swojego" człowieka, który może być pomocny w załatwieniu czego,nawet formalnie. i co? korupcja czy demokracja?

Niestety tak działa polityka...

Opublikowano
(...)Bigu - mi chodzi o odpowiedĽ  na konkretne pytanie, a nie o damagogię na ten temat.(...)

Jakie znaczenie ma, czy ktos da 10 kg kielbasy na ognisko czy 10 tys. zl?

Kazdy probuje na swoj sopsob, a nuz sie uda i Klub pojedzie i pomoze "zlowic" pare glosow?

W koncowym efekcie o to sie jedynie rozchodzi, a jakis niesmak pozostal juz po samiej probie "upolitycznienia" :D .

Opublikowano
W koncowym efekcie o to sie jedynie rozchodzi, a jakis niesmak pozostal juz po samiej probie "upolitycznienia" :D .

:D

Opublikowano

Do tej pory Burgmania dawala sobie doskonale rade bez angazowania sie w polityke i niech lepiej tak pozostanie ;) .

Bigu - mi chodzi o odpowiedĽ na konkretne pytanie, a nie o damagogię na ten temat.

Osobi?cie nie jestem w ogóle zainteresowany tego typu działalno?ci?, w tym i Burgmanii.

Chodz mi o informację na jakim poziomie, jak wysoko lub nisko kto? ocenia tak? "pomoc".

Może napiszę ja?niej choć to pewnie przekre?li szanse na uzyskanie tej informacji.

Jest to potencjalna możliwo?ć zaistnienia tak popularnej ostatnio sprawy korupcji, lub przysługi komu?.

Zwraca uwagę na fakt jak łatwo to sklasyfikować, czy interpretować po swojemu.

Dajemy komu? poparcie jako Klub i ....czy mamy szanse mieć z tego jakie? korzy?ci?

Oczywi?cie, że tak, bo mamy "swojego" człowieka, który może być pomocny w załatwieniu czego,nawet formalnie. i co? korupcja czy demokracja?

Niestety tak działa polityka...

niestety załatwianie czego? po znajomo?ci ma w Polsce długa tradycję :D

i sami z tego korzystamy ;)

jeżeli kto? jest bez winy niech pierwszy...to powie, ale mu nie uwierzę, że nigdy z tego nie skorzystał :D

nawet ja dostałem po znajomo?ci fajny warszawski nr rej. do skutera ;)

w kielcach kilku naszych klubowiczów odwiedzało po znajomo?ci stadion kolportera ;)

itd, itp, et ...

tak że ?więtych nie ma, mamy swoje słabo?ci ;)

ja osobi?cie też mam ich wiele :D

• Administrator
Opublikowano

Nie wiem PO kiego grzyba LIDer jakiejs parti chce z nas zrobic PISanki, od razu odpala u mnie sie instynkt Samoobrony. My wszak Demokraci i nawet po LSD mamy LePRze rzeczy do zrobienia i wiecej ciekawszych PomySLow na spedzanie wolnego czasu :)

• Klubowicze
Opublikowano

Dajmy sobie luz z polityk?!!!!!!!

Pozdrówko

Opublikowano

spotykajmy sie na zlotach ,spotkaniach klubowych,ale zabierajmy sie do grzebania w ki....lu gdzie mozna tylko g...no znalezdz :)

Opublikowano

Bez podtekstów do jakiejkolwiek partii, bez aluzji do jakiegokolwiek polityka,po prostu aby zago?cił choć na chwilę u?miech na naszych twarzach...czego życzę :)

Jedyny łańcuszek wart rozsyłania w milionach kopii

To jest Obywatelski Lańcuszek Szczę?cia. Informacje w nim zawarte s?

gwarancj? Twego szczę?cia.

- Jeżeli nie chcesz powrotu PRL w wersji PiS - pójdziesz glosować!

- Jeżeli chcesz Polski wolnej od układów, karczemnych awantur, podsłuchów,

gwoĽdzi - pójdziesz głosować!

- Jeżeli na widok braci Kaczyńskich, Ziobra, Leppera, Giertycha i Fotygi

otwiera ci się w kieszeni scyzoryk i chce Ci się rzygać -pójdziesz

glosować!

- Jeżeli jeste? dumny z bycia Polakiem i boli Cię, to co mówi? o nas w

Europie i ?wiecie - pójdziesz glosować!

- Jeżeli uważasz, że Ojciec Dyrektor powinien być misjonarzem w czarnej

Afryce - pójdziesz głosować!

Nie ignoruj tego wezwania! Potraktuj je bardzo poważnie!

- Niejaki Jan Kowalski dostał tego maila, nie poszedł glosować i jego mała

firma padła a córka Halinka, już nigdy nie pojechała na wakacje!

- Zofia Grzyb zignorowała tego maila i wnet musiała wyjechać do Anglii

zmywać naczynia, bo zamknięto szpital w którym była pielęgniark?.

- Zenon Nowak nie wzi?ł sobie go do serca i został bezpodstawnie oskarżony

o

szkalowanie władzy państwowej. Zenon Nowak pisywał wieczorami bloga.

Natychmiast roze?lij go do wszystkich swoich przyjaciół i znajomych i idĽ

głosować!

Pierwszy mail został napisany dnia 5 wrze?nia 2007 roku po dwóch latach

nieustaj?cej degrengolady autorstwa partii mieni?cej się(O ironio!) Prawo

i

Sprawiedliwo?ć.

Tekst nie jest mojego autorstwa,przywędrował do mnie poczt? mailow? od przyjaciół

jeden w?tek polityczny na forum maxi skuterowym wystarczy, temat poł?czony.

Artix

Opublikowano

Wiecie co...

Napisałem w południe długiego posta w którym się trochę "uzewnętrzniłem" lecz nie wrzuciłem go na forum... :) niestety nie mogę się pochamować i napiszę go ponownie. ;)

Jak Was znam, większo?ć ma odwagę szkalować, oczerniać, porównywać do hitlerowców obecn? władzę, przezywać, wyzywać itd wła?nie obecn? władzę i ich byłych koalicjantów whist ale nikt nie ma odwagi aby zrobić co? żeby to zmienić :) !!! Czy to jest domena Polaków??? :( - że potrafi? tylko "płakać" ale gdy przyjdzie moment, że trzeba co? zrobić mówi?: "niech ONI to zrobi?" :) ... Jak się pytam tych największych krzykaczy czy byli na wyborach to przeważnie słyszę, że nie mieli czasu... :) Dziwne czy nie dziwne? whist

Poczytajcie to co zostało napisane wcze?niej w innych postach... jest Ľle, jest do dupy, "oni" s? za niscy, "oni" wszystko robi? Ľle itd... :) A teraz co piszecie? - zostawmy politykę !yawn , dajmy już temu spokój... !yawn forum musi być poprawne niepolitycznie...

Dla mnie "pachnie" to absurdem i zakłamaniem... !NOT bułkę przez bibułkę... Bo my tu na forum to jeste?my tacy cool...

Jeste?my normalnymi ludĽmi i to wła?nie MY tworzymy swoj? rzeczywisto?ć a wobec tego dlaczego nie mamy o tym rozmawiać czy pisać...? Wiem, będziemy pisać póĽniej jak jest nam Ľle... że Hymn Narodowy to kaczuchy i takie tam... <_<

Nie jest tajemnic?, że Paweł Szorstki jest za obecn? władz? i nie jest tajemnic?, że ja jestem przeciwko obecnej władzy ale co z tego wynika? NIC! Tak często jak jestem w Warszawie tak często się spotykamy, popijamy "kafkę" palimy fajurki i rozmawiamy bardzo często wła?nie o polityce... !OK Mamy zupełnie odmienne zdanie lecz nie jest to w stanie przerwać naszej znajomo?ci czy nas poróżnić... !YES Dlaczego więc miało by to poróżnić innych????? whist

Dziwi mnie również podejscie niektórych bior?c pod uwagę, że jaka? czę?ć forumowiczów to prywatni przedsiębiorcy którzy na "własnej skórze" do?wiadczaj? ułomno?ci systemu... Ale co tam... niech "oni" co? z tym zrobi?... Najlepiej się schować w domu, poczekać aż inni co? zmieni? a jak im nie wyjdzie to zawsze będzie na kogo zgonić... :) Czy tak ma wygl?dać nasza Polska????? <_<

Proszę Szanownych forumowiczów - tak się nie da!!!! Brakuje mi tu konsekwencji...

W ?wietle tego co zostało napisane wcze?niej przez większo?ć, do urn również nie możecie pój?ć bo kto? może Was skojarzyć z Klubem Burgmania i CO TO WTEDY BĘDZIE????? :ph34r:

O podjechaniu skuterem na głosowanie to trzeba już dzisiaj zapomnieć... no chyba, że wszystkie identyfikatory klubowe zostan? wcze?niej usunięte... ale jak kto? podjedzie Burgmanem to może być z Burgmanii... :ph34r:

ABSURD!!!!

P.S.

Jeżeli komu? nie odpowiada taki temat, nie ma absolutnie obowi?zku zagl?dać do takiego w?tku... Przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza... Nie pasuje mi polityka - nie zagl?dam do tego w?tku... Czy to nie jest proste rozwi?zanie...?????

Proszę jednak pamiętać, że to co dla jednego jest nieważne dla drugiego może być priorytetem...

• Administrator
Opublikowano
W ?wietle tego co zostało napisane wcze?niej przez większo?ć, do urn również nie możecie pój?ć bo kto? może Was skojarzyć z Klubem Burgmania i CO TO WTEDY BĘDZIE?????   <_<

O podjechaniu skuterem na głosowanie to trzeba już dzisiaj zapomnieć... no chyba, że wszystkie identyfikatory klubowe zostan? wcze?niej usunięte... ale jak kto? podjedzie Burgmanem to może być z Burgmanii... :)

Moim zdaniem przessadzasz , większo?ć wcze?niejszych postów mówiła o tym , że jako ludzie my?l?cy musimy i?ć do wyborów.

Co do nie mieszania się w politykę chodziło tylko o i wyłaczsnie o nieangażowanie się całego klubu w polityke i łaczenie go z jakimkolwiek ugrupowaniem politycznym.

Nie wszyscy s? tak tolerancyjni jak ty i mogłoby się okazać , że nagle mamy 4 Burgmanie : Burgmania PO, PiSBurgmania, LepperBurgmanii, LiDiBurgmania, a moze nawet więcej.

My?le , że jak ktos chce się udzielac w polityce to moze to robić ze wszystkimi emblematami burgmanii na kurtce , skuterze czy na koszulce. Chodzi bardziej o to , żeby burgmani nie kojarzono po wyborach jako odłam czy inn? czę?ć np. "eLPeR"

Opublikowano

Dragon... perwersisz. I tak Cię lubię. Na wybory trzeba pój?ć. A co do pilityki..... Wielu z nas ma jej do?ć. Zwłaszcza w obecnej formie. Może nawet w formie, w jakiej występuje u nas od ładnych paru lat. Nie można się temu dziwić, skoro większo?ć ludzi władzy nas zawodziła przez ten czas. I tak zagłosuję. To jedyne, co mogę czynnie zrobić w polityce jako obywatel. Utożsamiam się z Polsk? i chcę, żeby było w niej jak najlepiej zarówno mnie, jak i moim przyjaciołom, kumplom i dzieciom.

Co do manifestowania jakiejkolwiek opcji politycznej jako klub..... JESTEM PRZECIW. Zdaję sobie srawę z tego, że moje pogl?dy polityczne kłóc? się w wieloma kuplami z klubu, ale to w końcu nie Sejm, tylko klub skuterowy.

I niech tak zostanie

Pozdrówka