Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Na kogo bedziesz głosował?  

101 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- co do układów - zawsze były i będ? w przypadku każdej partii

- każda partia chce rz?dzić - a więc zarabiać kasę

- jak kto? mówi, że chce zbawić Polskę - to kłamie

- PO dlatego, że chce zarobić ale i dać zarobić innym - to jest liberalizm

- PIS chce wtr?cić do więzień wszystkich bo wszyscy s? umoczeni

- dlaczego kłamie PIS, Giertych to słusznie zauważył w Sejmie

- dzisiaj trzeba d?żyć do warunków dla biznesu, szczególnie małego, tak jak jest w USA, tam drobne i małe firmy s? sol? tej gospodarki, dlatego amerykanie nie zauważaj?, że u nich nie ma demokracji w sensie europejskim, tylko wszechmog?cy prezydent i dwie partie

- głosujmy zgodnie z sumieniem ale zróbmy to

• Odpowiedzi 313
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Artix

34

• szorstki

30

• tomekmajesty

22

• RobB.

14

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

- co do układów - zawsze były i będ? w przypadku każdej partii

Chyba najwyższy czas to skończyć - wg mnie wła?nie PIS tak działa elimiunuj?c ze swoich szeregów czarne owce ( to oczywi?cie subiektywne odczucia )

- każda partia chce rz?dzić - a więc zarabiać kasę

Wg takiego schematu to nigdy nie wybierzemy nikogo sensownego - myslę że jest jeszcze troche ideowców ( fakt że partia wymusza pewn? dyscyplinę i posłuszeństwo )

- jak kto? mówi, że chce zbawić Polskę - to kłamie

W takim wypadku nawet ci co chc? co? zrobić to kłami?...

- PO dlatego, że chce zarobić ale i dać zarobić innym - to jest liberalizm

PO chce dać zarobić bogatym. Liberalizm wg mnie polega również na przymykaniu oka na sprawy etyczne. A juz na pewno nie jest dla mnie do zaakceptowanie sojusz z LiD. Sorry ale za dużo pał od ZOMO moi rodzice dostali w 1981r

- PIS chce wtr?cić do więzień wszystkich bo wszyscy s? umoczeni

No niestety dużo jest umoczonych ludzi - jeżeli wszystko będzie załatwiane łapówkami to tak będzie dalej... Nie udawajmy że nie rozumiemy mechanizmów rz?dz?cych biznesem

- dlaczego kłamie PIS, Giertych to słusznie zauważył w Sejmie

Tu niestety wiekszo?ć kłamie - polityka. Przykre.

- dzisiaj trzeba d?żyć do warunków dla biznesu, szczególnie małego, tak jak jest w USA, tam drobne i małe firmy s? sol? tej gospodarki, dlatego amerykanie nie zauważaj?, że u nich nie ma demokracji w sensie europejskim, tylko wszechmog?cy prezydent i dwie partie

I dlatego maj? wojnę gdzie gin? ludzie!!! Dlatego maj? głupie jak but społeczeństwo ( kierunkowe kształcenie ) i najniższe poparcie dla prezydenta ...

A jeżeli już rozmawiamy o systemach amerykańskich to weĽmy pod uwagę to że na czas bycia senatorem czy prezydentem maj?tki przejmuj? fundusze powiernicze. Przeciez to nie PIS pozwolił wej?ć do Polski superkorporacjom z hipermarketami. Poza tym niestety natura Polaka jest taka że jak ma własny biznes to narzuca marżę 200%. Uwierz mi - jestem w trakcie kolejnego remontu i gały mi wychodz? ze zdumienia ja wszyscy oszukuj? na płytkach kiblach itp. Moim hitem jest zwykła szafka pod umywalkę ( taka z płyty ) - cena 4999 PLN!!! Jak zapytałem za co to usłyszałem że to jest ekskluzywna kolekcja... U włoskiego producenta ta sama szafka kosztuje 300E.

- głosujmy zgodnie z sumieniem ale zróbmy to

Tak jest!

• Administrator
Opublikowano
Z drugiej strony osobi?cie nie chciałbym żeby w Polsce była druga Holandia z eutanazj? aborcj? i dostępnymi narkotykami...

A ja bym chcial, bo to ja decyduje czy chce kupic skreta czy nie, a nie decyduje za mnie panstwo, wiesz kiedys panswto decydowalo za mnie ze alkohol byl dostepny od godziny 13, dla mnie to podobna analogia. Nikt nikogo tam nie zmusza do aborcji, eutanazji czy brania narkotykow, natomist sa jednostki ktore to wybiora. Skoro tobie sie to nie podoba to nie musisz uzywac swojej wolnosci, ale jednak ja masz. Co jest zakazane bardziej ciagnie, bo nieznane. Jak jest dozwolone to zadna frajda, ale wybor jest.

Po co nam obserwatorzy? Cały ?wiat twierdzi jednogło?nie że nie mamy problemu z demokracj?. Czy jeste?my w Iraku żeby przyjeżdżali obserwatorzy?

Chocby dlatego ze niewinny niczego sie nie obawia. W Iraku wprowadzono demokracje sila i co tam jest w tej chwili, pewnie wolny i demokratyczny kraj, bez dyktatora, tylko strach wyjsc na ulice, a kiedys mozna bylo po Bagdadzie szwedac sie cala noc i bylo bezpiecznie bo policja czuwala.

Nie chcesz mi chyba powiedziec ze w Szwajcarii nie ma demokracji a od nas moga sie uczyc szwajcarzy jak powinna wygladac. :lol: To ja wole nie demokratyczna Szwajcarie niz demokratyczna Polske. Pewnie dlatego Kaczor wspomnial ze jak dojdzie do wladzy obecna opozycja to moze sie skonczyc powtorka z 13 grudnia. No to faktycznie jest demokracja, straszyc ze sie wprowadzi stan wojenny.

Z tymi obserwatorami to trochę tak drogi Artixie jakbym ja zadzwonił na policję że bijesz swoje dzieci... Przyjechałaby wizytacja z opieki społecznej bo przecież jest podejrzenie. Nie ważne że to wierutna bzdura ale jak to w kawale niesmak pozostał. Przecież jeżeli to nie jest prawda to nie musisz się niczego obawiać...

Widzisz w demokratycznym panstwie gdzie nie poluje sie na czarownice, gdybys zlozyl doniesienie nieprawdziwe odpowiesz za to karnie, w ustroju totalitarnym hak zawsze sie znajdzie i zwlaszcza jesli bym komus szkodzil wplywowemu to nie tylko zostane skazany za znecanie sie nad dziecmi ale pewnie jeszcze cos dodatkowe sie znajdzie. Dajcie mi czlowieka a dowody sie znajda. Tymochowicz ponoc tez byl pedofilem, dowody byly na tyle mocne ze go wypuscili, pewnie ktos zapomnial podlozyc mu filmikow. :ph34r: To nie jest demokracja, przeczytaj sobie taka ksiazke Hycler taka lekka ksiazka o dojsciu Hitlera do wladzy, doszedl demokratycznie, wybrany w wolnych wyborach, za pieniadze organizacji zydowskich.

Wiem porownanie PISu do faszystow jest niesmaczne. Tak samo jak straszenie stanem wojennym i ukladami.

Opublikowano

Ja tylko kilka wersów ( dyskusja robi się ciekawa - no cóż z inteligentnym partnerem to sama przyjemno?ć ).

Co do wolno?ci to jest kilka zapominanych przez nas końców tego kija. Oczywi?cie możesz ćpać i pić i co tylko sobie życzysz ( oczywi?cie bezosobowo to piszę ). Nie ma sprawy.

Ja tylko chciałbym aby? to robił do wysoko?ci swojego ubezpieczenia i możliwo?ci finansowych. Zakładam że pracujesz i odprowadzasz składki ( a ilu jest takich co chlej? i ćpaj? i choruj? za nasze pieni?dze...).

Jednak nie życzę sobie leczyć z moich składek na ZUS i utrzymywać ich renty. I tu trochę odbijam od moich pogl?dów ( PiS ) w stronę liberalnego kapitalizmu ( PO )... Każdy kowalem swojego losu...I oczywi?cie że Ty ( bezosobowo oczywi?cie - w angielskim jest takie słowo "one" - u nas nie ) decydujesz czy palisz skręta - tylko ja tez chcę decydować czy moja składka zdrowotna nie pójdzie na ratowanie czyjej? zmartwiałej w?troby ( cholera - wła?nie sobie uzmysłowiłem że ja palę!!! )...

Co do 13.XII to ja to inaczej zrozumiałem - jako powrót komunizmu ( oczywi?cie b?dĽmy szczerzy - nie ma na to szans ). Fakt wypowiedĽ niestosowna...

No niestety musze znowu odeprzeć Twoj? argumentację przykładem z najbardziej demokratycznego kraju.

W USA maj? obecnie wielki kłopot ( szczególnie u imigrantów ale nie tylko ) polegaj?cy głównie na tym że jak żony maj? do?ć swoich mężów maj? kochanków i z innych powodów to wymy?laja fikcyjne powody - pobicia groĽby itp. - i donosz? na policję. Od reki facet dostaje zakaz zbliżania się na ile? tam metrów. Gwarantuję że nikt nie sprawdza czy to prawda...

O ksi?żce słyszałem - chętnie przecztyam.

Pozdrawiam

( sorry za brak przecinków ale dalej nie mam w laptopie... ) :rolleyes:

• Administrator
Opublikowano

Odpowiednie opodatkowanie towarow typu, alkohol, papierosy, miekkie narkotyki etc etc i kasa na leczenie sie znajdzie. W Holandii odsetek osob uzaleznionych jest znikomy. W Coffee Shopach siedza glownie turysci, holendrow jest malo. Kiedys poszedlem z ciekawosci poszedlem tam na kawe, zreszta pyszna, gosc naprawde sie zdziwil ze mimo ze turysta nie chce trawy czy innego rozweselacza, pytal sie jak dlugo mieszkam w Holandii ze nie chcialem zapalic skreta. Ubawil mnie tym. Wychodzi ze co jest dostepne nie jest ciekawe. Alkohol w Skandynawi jest cholernie drogi i co, odsetek osob pijacych jest strasznie duzy, tyle ze pija samogon. Leczenie jest z podatkow, a nie z wplywow z akcyzy. Tu przegieli. Ja z rozweselaczy najbardziej lubie piwo i jak mi je zakazali to wlasna piersia bede bronil dostepu do demokracji !tut Zobacz ile w Polsce wynosi akcyza, jak by nie bylo towar luksusowy. Wiesz z tym ZUSem to tez jest jakas dziwna sprawa bo zdaje sie ja place sporo a za lekki gips musialem doplacic. To jak z akcyza paliwowa powinna isc na drogi w calosci a nie idzie, ale tu akurat jest wina wszystkich ekip od 1989 roku, bo tym zawsze lata sie socjal wszystkich grup zawodowych ktore moga strajkowac.

Z tymi Stanami i ich demokracja to na wlasnej d**pie sie przekonalem ze cos u nich tam szwankuje. Przejdz sie na spacer po drodze za miasto, pierwszy lepszy patrol policji moze cie zatrzymac za wloczegostwo, o przykladow na debilizm demokracyjny moge z tego kraju podac wiele. Chocby inwigilacja jak w totalitaryzmie. Chyba w zadnym kraju nie sa pobierane odciski palcow zeby otrzymac social security czyli tak hamerykanski pesel, bez tego nie mozna zostac dluzej niz 6 mc, oczywiscie legalnie. Odciski palcow pobierane sa w budynku FBI !scooter

Opublikowano

I wychodzi na to że wszystko dobre ale w rozs?dnych granicach. No jako? tak jest że w przyrodzie musi być równowaga - za dużo luzu - Ľle. Za dużo wolno?ci też nie dobrze... !scooter

Opublikowano

Pszym słuchaj artixa bo to swiatowy człowiek jest,i m?drze gada !scooter

Opublikowano
Pszym słuchaj artixa bo to swiatowy człowiek jest,i m?drze gada !scooter

Nie w?tpię. Dlatego nam się tak dobrze dyskutuje... !tut

• Administrator
Opublikowano

Bo w dyskusji nie chodzi ze pszym powie do mnie: "ty komuchu" a ja mu odpowiem "spadaj pisiorze". Nie na tym polega wlasnie dyskusja. Tylko na spokojnie bez emocji a z argumentami. Nie sadze zebysmy obaj zdolali sie przekonac, ale na pewno mozemy dostrzec po za propaganda troche inny punkt widzenia.

• Administrator
Opublikowano

Żeby przynajmniej te debaty co nas czekaj? w tv były na takim poziomie !scooter

Bo zapowiada sie , : "Pan szpieguje opozycje , aresztuje uczciwych biznesmenów", "A pan się upił". Boję sie że cał? kampania tak bedzie wygl?dać , zamiast mówienia o tym co można i co trzeba zrobić dla Polski. A naprawdę u nas jest co robić.

A tak swoj? drog? chyba jednak mamy kłopot z demokracj? jak my?lę co się stało z B.Blid? , na która okazuje się że jednak nie było dowodów, jak my?lę o Kaczmarku , którego zatrzymanie było bezzasadne ... a z drugiej strony Krauzego nie udało im się zatrzymać (ci co mieli to zrobic to pierdoły, czy znowu mu kto? powiedział).

Niestety z przykro?ci? stwierdzam , że mimo niechęci do PiS , PO ani LiD mnie nie przekonuje , a niegdy? moja ulubiona i programowo najbliższa moim pogl?dom UPR zrzeszyła sie z LPRem (a ja jeszcze zostanę wykształciuchem) . Pozostaje mi chyba głosować na na Partię Kobiet , bo Zieloni2000 też odpadaj? ze względu na Kazię Szczukę , która tam rz?dzi.

Mimo to pójdę na wybory , bo nie chcę , żeby kto? wybrał za mnie. Jak mam mieć tutaj dziadostwo to przynajmniej pokaże , że to ja je wybrałem lub głosowałem przeciw.

Opublikowano

ooo partia kobiet to jest to,moze jakas swiezosc powieje na wiejskiej bo juz na Begerowa juz mi sie nie chce patrzec,a ta Manuela Gretkowska-łodzianka całkiem do rzeczy jest !scooter

Opublikowano

Tekst został usunięty ze względu na złamanie regulaminu, kolejny takie sformułowanie będzie oznaczało ban na forum

Artix

• Administrator
Opublikowano

Tak się wła?nie zatanawiałęm komu pierwszemu puszcz? nerwy ...

• Administrator
Opublikowano

Większo?ć tych którzy mnie znaj? wiedz?, że jestem apolityczny.

Tak było kiedy?... a teraz? Po tym wszystkim co się dzieje dookoła jestem mega apolityczny...

Może dlatego, że znam osobiscie... jedn? z byłych osób sprawuj?ych władze w naszym kraju? Może dlatego, że nie wierze politykom... A może... Nie ważne...

Dostałem wła?nie telefon od osoby, która jest osobi?cie zaangażowana w kampanie partii X (czyt. kandydat do partii X)... z propozycj? aby Klub Burgmania wsparł/ pomogł zdobyć głosy. Chodziłoby m.in o przejazdy duż? grup? maxi- skuterów po okolicach Warszawy z doczepionymi flagami, banerami itp... Krótko mówi?c, aby?my otwarcie prezentowali POparcie dla w/w partii X.

Co Wy na to? Nie ukrywam, że jestem ciekawy Waszego zdania. Jak Wy by?cie zareagowali na tak? propozycje?

• Sympatycy
Opublikowano

NIE

Opublikowano
Co Wy na to? Nie ukrywam, że jestem ciekawy Waszego zdania. Jak Wy by?cie zareagowali na tak? propozycje?

Jeste?my klubem miło?ników maxiskuterów a nie jakiego? ugrupowania politycznego. I niech tak zostanie! Jakby mnie interesowała polityka to bym siedziała na kanapie z gałami wlepionymi w jakie? TVN24 na przykład. A że mnie nie interesuje to siedzę na krze?le z gałami wlepionymi w ekran i czytam co? o wiele bardziej PRAWDZIWEGO.

Pozdrawiam

Mamu?ka

p/s

A je?li kto? chce żeby grupa skuterów przejechała ulicami miasta to bardzo chętnie ale w zdecydowanie bardziej JAKIM| celu na pewno szczytnym.

• Sympatycy
Opublikowano

W pierwszej chwili pomyslałem kategorycznie "NIE". Klub zrzesza ludzi o różnych pogl?dach i powinien być apolityczny.

Z drugiej strony może to być dla nas swego rodzaju promocja, tylko pytanie czy potrzebujemy się promować?

Pomimo tego, że jestem PO stronie tej partii, która Cię o to POprosiła uważam, że nie należy POdejmować w tej sprawie POchopnych kroków.

A tak na serio: mnie takie poparcie nie urazi ale mog? poczuć się obrażeni przeciwnicy z opozycji i nast?pi rozłam w klubie Burgmaniaków !OKK

Opublikowano

Jeżeli było by to zgodne z moimi przekonaniami politycznymi to mówię otwarcie TAK. Mamy odwagę otwarcie krytykować, że jest Ľle, że "oni" s? za niscy a maj?c możliwo?ć to zmienić (mieć większy wpływ) mamy schować głowę w piasek? Warunkiem jest jednak zgodno?ć pogl?dów z dan? parti?...

Szkoda, że nie wiadomo co się stało z sond? która była dopięta do tego tematu... Rozmawiałem dzisiaj o tym z Mariuszem... On też nie wie... Czyżby wyniki w sondzie komu? przeszkadzały...???? - i nie mam tu na my?li admina czy modów... Generalnie, w chwili obecnej to jest Czeski film... NIKT nic nie wie a sondy dalej nie ma... W dalszym ci?gu jestem dobrej my?li i wierzę w to, że co? się popierniczyło w programie "forumowym"...

Zadałem pytanie Tetsuo i czekam na jakie? info od Niego co się stało z sond?...

Opublikowano

Ja napiszę jeszcze tylko tyle że dopóki klub jest klubem skuterowym i nie ma nic wspólnego z polityk? to mi się podoba i chcę w nim być. Ja też mam swoich ulubieńców i kibicuje pewnej partii ale robię to w tzw. między czasie. Hobby to hobby. Polityka to polityka. W moim przypadku skutery i polityka pasuj? do siebie jak adiki do futra z ocelota - ot takie babskie porównanie :lol:

Błagam nie mieszajcie do tego polityki bo się zamknę w sobie :)

To nie jest forum walki z parti? X czy Y tylko forum miło?ników maxi !OKK - NIE ZAPOMINAJCIE O TYM!

• Administrator
Opublikowano

Mimo ze mam wyrazne poglady polityczne to powiem NIE. Dlaczego, bo klub zrzesza wszystkie ugrupowania bez wzgledu na poglady, bo naszym przeslaniem jest jazda skuterem i nie tylko. Nie wyobrazam sobie zebym w ramach jednego hobby mial robic podzialy pomiedzy przyjaciolmi ktorzy nie popieraja danej partii.

A wiec stanowcze NIE.

Gdyby ktos zaproponowal w ramach akcji Pajacyk ze jak wyjezdze w ciagu dnia 10 bakow paliwa w zamian za iles tam obiadow dla dzieciakow to nie widzialbym przeszkod. Razem z logiem Burgmanii nie zaloze na siebie zadnego hasla politycznego nawet tego ugrupowania ktore popieram i oddam na niego glos.

Moge nie znosic PISu, moge na skuterze nakleic sobie hasla anty PISowskie czy popierajace partie na ktora oddam glos, ale zrobie to ja Artix jako jednostka i nie bede mial mial nic przeciwko temu zeby np Szorstki mial haslo na swoim skuterze "glosuj na PIS" bo to jego wola, tak samo jak moja.

• Sympatycy
Opublikowano

Nie bijcie piany,

Mariusz zadał konkretne pytanie,

tak czy nie.

Opublikowano

Każdy jest dorosły,więc każdy decyduje za siebie,lecz nie wydaje mi się żeby to był dobry pomysł,klub Burgmania byłby chyba pierwszym klubem który pojawiłby się w TV w kampanii przedwyborczej i byłby kojarzony z JEDNA parti?,bez względu na jaka by to nie była partia,ale ja mieszkam 500km od Wawy,więc moje zdanie i tak nie ma większego znaczenia.

Opublikowano

Artix... trochę się z Toba nie zgodzę...

Artix napisano 24-09-2007, 23:06 

Mimo ze mam wyrazne poglady polityczne to powiem NIE. Dlaczego, bo klub zrzesza wszystkie ugrupowania bez wzgledu na poglady, bo naszym przeslaniem jest jazda skuterem i nie tylko. Nie wyobrazam sobie zebym w ramach jednego hobby mial robic podzialy pomiedzy przyjaciolmi ktorzy nie popieraja danej partii.

Jeste?my dorosłymi ludĽmi a każdy z nas ma swoje pogl?dy polityczne i nie tylko... Co tydzień spotykasz się z przyjaciółmi którzy maj? zupełnie inne pogl?dy niż Ty i nic się nie dzieje... Nie ma żadnych podziałów, nie ma żadnych nerwów czy kłótni... Prawda???? Pamiętaj również, że za chwilę może się zgłosić kto? z partii "przeciwnej" a sympatycy tamtej partii zgodz? się na "to co?"... Dzisiaj prozycja była od "tych" jutro może być od "tamtych"... Prawda?

Jak pójdziesz głosować to i tak zadziałasz na "przekór" wielu swoim przyjaciołom...

Artix napisano 24-09-2007, 23:06  Gdyby ktos zaproponowal w ramach akcji Pajacyk ze jak wyjezdze w ciagu dnia 10 bakow paliwa w zamian za iles tam obiadow dla dzieciakow to nie widzialbym przeszkod.

Ja też tam będę...

Razem z logiem Burgmanii nie zaloze na siebie zadnego hasla politycznego nawet tego ugrupowania ktore popieram i oddam na niego glos.

Tu jest faktycznie wielki problem... Przypięcie "łatki jednej partii" przy logo Burgmanii wskazywał by, że klub Burgmania jest jednomy?lny a tak nie jest... i niech tak zostanie...

Moge nie znosic PISu, moge na skuterze nakleic sobie hasla anty PISowskie czy popierajace partie na ktora oddam glos, ale zrobie to ja Artix jako jednostka i nie bede mial mial nic przeciwko temu zeby np Szorstki mial haslo na swoim skuterze "glosuj na PIS" bo to jego wola, tak samo jak moja.

Takie prawo Twoje jak i Pawła...

Przyznam się, że po wypowiedzi Pana J.K. o 13.12.1981 zastanawiałem się nad zwróceniem się do partii mi "najbliższej" z informacj?, że udostępnię im swoje wszystkie samochody na ich reklamy przedwyborcze... i liczę na to, że nikt mi tego za złe nie będzie miał...

• Administrator
Opublikowano

Dragonie, siedze troche jedna noga w polityce i wiesz co ja tez moge obkleic skuter haslami politycznymi ale nie razem z logo naszego klubu. Pewnie ze bez wzgledu na preferencje wyborcze nie powiem nikomu "z toba nie jezdze bos glupi ch*j" polityke zostawiam sobie na inne okazje, np moge agitowac na forum ale jako ja jednostka nie jako klub. Byl juz jeden zlot gdzie byly koszulki jednego z kandydatów i nie wzialem w nim udzialu. Nie mieszajmy swojego hobby z polityka. Czesc warszawiakow pamieta co przed wyborami mialem naklejone na skucie, ale byla to opinia mnie jednego i nie namawialem nikogo zeby to sobie przykleil. Pewnie teraz tez sobie sprawie napisik na czas wyborow na kufer, ale nie znajdzie sie tam na pewno obok logo klubu.

Na tym polega demokracja ze kazdy ma prawo do wyrazania wlasnej opinii !OKK

A moze by tak Polska Partia Skuterowa hmmm PPS no nie, zle wyglada skrot :lol:

To moze Burgmania Power czyli BP i zielone barwy :) hmm w zamian za znizki na stacjach paliw :)

Wiem BIERZ - Burgmania Inteligentny Elitarny Ruch Zawodowy :)

Opublikowano
Wiem BIERZ - Burgmania Inteligentny Elitarny Ruch Zawodowy :D

BIERZ - Burgmania Inteligentny Elitarny Ruch Zkuterowy... !OKK