Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Na kogo bedziesz głosował?  

101 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Szorstki - czy mimo swej sympatii dla PiS ( Masz do niej niezbywalne prawo) popierasz metody zamykania ludzi w celu zamknięcia im ust.

Moje porównania dotyczyły metod działania a nie konkretnych ludzi, i powieniene? zauważyć, że ubolewam nad tym, że ci wła?nie tak pełni kiedy? ideałów ludzie czyni? - to co czyni?.

Jeżeli już ruszyłe? komunę - to w stanie wojennym były te same metody zamykanie, internowanie itp - w celu eleminacji elementów niewygodnych władzy.

Pozdrówko!

• Odpowiedzi 313
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Artix

34

• szorstki

30

• tomekmajesty

22

• RobB.

14

Top użytkownicy w tym temacie

• Administrator
Opublikowano
Sukcesy ? Jak napiszę Ci, że likwidacja WSIowych układów to zaraz palniesz "kalkę" o bezbronnej i wystawionej na ataki obcych służb Polsce...

Tak, wiem walka z ukladem i korupcja. Tylko ze nikt nie widzial tego ukladu no chyba ze mowa o slonecznym, a korupcja hmm, minister Ziobro "ten czlowiek juz nikogo nie zabije" chodzi o doktora Miroslawa G. zatrzymanie nagrane i wykorzystywane w spocie reklamowym PiS, do niedawna, bo Miroslaw G. wyszedl z paki bo zarzuty byly bezpodstawne, wiec trzeba go bylo zwolnic z aresztu. Ze spotu znika tez zatrzymanie doktora G, a wiec co pomylka. Kolejny lekarz ze szpitala na Szaserow, zatrzymany i zwolniony. Brak dowodow. To zaczyna przypominac metody Stalinowskie, "dajcie mi czlowieka a paragraf na niego sie znajdzie" Ziobro albo wymknal sie z pod kontroli a premier nie ma pojecia co ten czlowiek robi, albo swiadomie nakreca sie spirale strachu.

Wrocmy do analizy spotu reklamowego PiS, przestepczosc spadla, czyżby, za chwile slysze rzecznika KGP ktory mowi ze nastapil wzrost zabojstw i gwaltow a bez zmian pozostaly kradzieze i rozboje.

Ja naprawde chce na spokojnie przeanalizowac obecny rzad, oraz poznac argumenty wyborcow PiSu, pomijac walke z korupcja i ukladami.

Najlepsze wg mnie jest to Jarek z dochodami na poziomie 182 tys zl rocznie odlozyl 30 tys zl, Oswiadczenie majatkowe z 2007 a teraz oswiadczenie majatkowe z roku 2005 dla mnie oznacza to jedno facet nie potrafi zarzadzac wlasna kasa, to dlaczego chce zarzadzac krajem.

Oswiadzczenie Lecha to jest dopiero ubaw, wychodzi na to zarabiajac 8 razy mniej od niego w ciagu 3 lat wzbogacilem sie o wiele bardziej, to albo to dowodzi ze strasznej rozrzutnosci obu braci albo o oszustwie w oswiadczeniu majatkowym. Zreszta wiekszosc ludzi bo okolo 80 % tego kraju jest bogatsza od prezydenta.

Zerknij ile odlozyla Hania ktorej tak nie lubisz nazywajac ja pogardliwie "bufetowa" oznacza dla mnie tylko jedno kobita ma leb do interesow i swietnie zarzadza swoimi oszczednosciami, czyli osoba ktora jesli przelozy takie zarzadzanie na finanse miasta to odniesie sukces.

• Sympatycy
Opublikowano
Szorstki - czy mimo swej sympatii dla PiS ( Masz do niej niezbywalne prawo) popierasz metody zamykania ludzi w celu zamknięcia im ust.

Profesor, czy w zwi?zku ze swoj? niechęci? (eufemizm) do PiS, jeste? przekonany,

lub może masz dowody na to "zamykanie w celu zamknięcia ust" ???

Albo może jaki cel masz w powielaniu nieprawdziwych "informacji" ?

Rozumiem, że podejrzenie popełnienia przestępstwa wobec członka elity władzy lub biznesu przechodzi Twoje wyobrażenie. Na szczę?cie te czasy powoli mijaj?

i epoka "?więtych krów" się kończy.

Zamykania w TYM celu nigdy nie popierałem, nie popieram i nie będę popierał,

natomiast w tym przypadku nie widzę żadnego zamykania ust. Bo słodkie p..nie

Giertycha, lepera albo olejniczaka nie robi na mnie wrażenia...

Staram się czytać, ogl?dać i słuchać różnych opinii na dany temat, by potem wyrobić sobie własne zdanie.

Twoje wygl?da mi podejrzanie zbieżnie ze słowami w/w "dżentelmenów", tłoczonymi ludziom z łamów tefauen24... Ale może się mylę... !scooter

pzdr

Opublikowano

Szorstki,a nie dziwi Cię to że tych ludzi zamknięto tuż przed złożeniem zeznań przed komisja,które to zeznania miały byc niekorzystne dla ludzi sprawowuj?cych władze?

No powiedz szczerze,czy to nie dziwne?

Nie można było poczekać dwóch dni?

Ja chyba za stary jestem na takie numery.

..."My ludzie z SS,nie wierzymy w przypadki"...-cytat.

• Sympatycy
Opublikowano
Tak, wiem walka z ukladem i korupcja. Tylko ze nikt nie widzial tego ukladu no chyba ze mowa o slonecznym

Art, czy naprawdę s?dzisz że Twoje posługiwanie się demagogi? jest dla mnie zupełnie nieczytelne ? !piwko

Przeczytaj jeszcze raz swój post i sam odpowiedz sobie na pytanie czy Ty chcesz

dowiedzieć się czego? konkretnego i masz dobr? wolę ? Bo wg. mnie szukasz taniego poklasku w?ród wielu tutaj podobnie do Ciebie my?l?cych. Ale czy to jest wyzwanie ??? :lol:

Przykład z brakiem, wg. Ciebie, umiejętno?ci zarz?dzania własn? kas? przez prezydenta i

zwi?zanym z tym, ew. brakiem umiejętno?ci zarz?dzania krajem, to

naprawdę paradny przykład demagogii.

No i oczywi?cie tekst jak zwykle okraszony jakimi? "metodami stalinowskimi". - miszczostwo :lol:

Dobra, do?ć mam. Teraz naprawdę.

pzdr

BTW:

Qrdemol, a jakich ludzi zamknięto ??? Zatrzymanie to nie to samo, dowiedz się.

A co do skł?dania zeznań to kaczmarek chyba ze dwa dni "zeznawał" przed komisj? i mediami. To kto mu zamkn?ł usta ? :lol:

BTW:

Jakby co, to wygrali?cie na tym forum :lol: żegnam ozięble na tym w?tku !scooter

Aha, i układu nie ma i nie było chłopaki! :lol:

Polecam troche inny sposób widzenia obecnej rzeczywisto?ci, bez GW, Urban, TVN24 etc.:

Prawy prosty

Gdanszczanin

Pani prezydent Warszawy i jej obietnice

Michalkiewicz

Warto poszukać Rafała Ziemkiewicza, Bronka Wildsteina, Igor Janke też czasem widzi "przez mgłę", ostatnio my?lałe że Sylwek Latkowski też, ale mam pewne obiekcje, mam nadzieję że się mylę... :lol:

Tam też masa linków do innych publikacji nie zwi?zanych z mainstreamowymi mendiami, tak tu poważanymi i odbieranymi z "rozdziawionymi buziami"... :lol:

• Administrator
Opublikowano

Szorski ja naprawde chce poznac twoje przeslanki, tylko wlasnie zebys pominal demagogie o ukladzie i korupcji.

Chce wlasnie konkretnych przykladow sukcesow zebym mogl przyznac ci racje.

Opublikowano
Szorski ja naprawde chce poznac twoje przeslanki, tylko wlasnie zebys pominal demagogie o ukladzie i korupcji.

Chce wlasnie konkretnych przykladow sukcesow zebym mogl przyznac ci racje.

I ja też !!!

Z przykro?ci? muszę również przyznać, że podobnie jak Profesorowi ostatnie poczynania PiS-u również kojarz? się z poczynaniami NSDAP w ich pocz?tkach, a ostatni wiec w hali "Oliwii" tylko to potwierdził.

Tak czekałem tylko na to, że jego uczestnicy rozgrzani i podnieceni wymienianiem własnych, pozornych osi?gnięć złapi? za łuczywa i urz?dz? marsz z pochodniami.

W w?tku o orzeczeniu SN o stronach www. także Ravenka przyznała, że to co się wyprawia w IV RP i Jej się z tym kojarzy.

Z podobn? opini? spotkałem się również w prasie (różnych opcji !), gdzie osoby urodzone jeszcze przed wojn? maj? takież same skojarzenia, ewentualnie burdel obecnie panuj?cy przyrównuj? do przedwojennej sanacji.

Ponieważ historia lubi się powtarzać, to czarno widzę !piwko

Niemcy wykorzystuj? nasz? słabo?ć i robi? swoje, z Rosj? się nie idzie dogadać, nawet w sprawie eksportu padliny, ale nie to dla Ciebie Szorstki same sukcesy ?!

Również rura z gazem prosto do Niemiec.

A skoro za sukces traktujesz odcięcie ryjów od koryta, to zwracam uwagę że ten kwik, który słychać to przecież z PiS-owskich ryjów!!!

Natomiast takich prawdziwych afer, które ci?gn? się lat na?cie, choćby cytowana S8 jako? nie udało się wyja?nić czy nawet zacz?ć wyja?niać: kto do diabła wysłał 12 lat temu błędn? mapkę do Brukseli i kto wykupywał przez te lata grunty na trasie tej S8 ?!

Szorstki, może mniej fanatyzmu?!

Do mnie nie przemawiaj? jako? Twoje argumenty.

Za dużo w?ród PiS-u dwulicowo?ci, hipokryzji i makiawelizmu.

Oczywi?cie można nie uznać za "aferkę" próby wykupienia weksli przez sejm ("teoretycznie można rozważyć..") i wypowiedĽ premiera ("mały człowiek" to i z małej litery), że jest to normalne w polityce takie negocjacje.

Ale na szczę?cie mimo ci?gle podejmowanych przez propagandę rz?dow? i PiS-owsk? prób, nadal wiem co jest czarne, a co białe !!!

I wiem, że pieni?dze można i należy wydawać na dworce, ale chyba bardziej potrzebny jest remont dworca w Katowicach, czy ŁodĽ-Kaliska niż peronu we Włoszczowej !!!

Jednym z haseł PiS-u było również likwidacja KRUS-u i co ile ciepłych posadek SPRZEDANO tłumokom z samo !scooter obrrrrony.

A argument o mniejszej składce zdrowotnej, NIE BˇD? |MIESZNY, moja składka zdrowotna miesięczna jest równa rocznej składce KRUS-owskiej, a usługi zdrowotne s? te same i ewent. emerytura też, tyle, ze ja j? opłacę, a rolnik nie płac?cy podatku NIE !!!

Dobrze, że zajęci gierkami politycznymi nie wzięli się za "gospodarki reformowanie" bo też by im G***O wyszło na nasz? szkodę, a tak jest jak jest. Choć mogło by być lepiej.

Nie piszę tu, że PO jest lepsze bo nie jest, nadal wybór jest jak między odr? i choler?.

Jednak będę głosował na NICH, bo tak jak napisałe?: z zemsty i chęci odwetu za codzienne odruchy wymiotne zaserwowane przez PiS, za to, że się Niemcy, Francuzi, Hiszpanie, Czesi i inni z nas na?miewaj?, za zepsuty obraz Polaka, za odwrócon? flagę, za marynarkę bez guzika u prezydenta, za nieznajomo?ć hymnu, za krótkie nóżki Gosiewskiego, za czerwon? mordę Lepera, za ch**a Łyżwińskiego, za YYYY Dorna, za......

I nie będę, tu tracił czasu jak Arti, aby Cię przekonywać, czy polemizować kto ma rację, bo to jest ankieta i należy się w niej wypowiedzieć, oddać głos i już.

Przekonywać należy czynami, bo w propagandę przedwyborcza już mało kto wierzy.

Natomiast należy pamiętać sk?d s? ludzie z LiD-u i otrz?sn?ć się ze wstrętem na sam? my?l o głosowaniu na nich !!!

Ech, z t? demokracj?, a mogła być monarchia, a jest duplex(dyk)tatura :lol:

Pozdrawiam

RobB. :lol:

Nie "odbierajmy życia tak poważnie..poci?gn?ć czerwon? gałeczkę ?!"

Polecam lekturę: Kretyni, dalej od władzy !

• Klubowicze
Opublikowano

RobB !scooter

Pozdrówko!

Opublikowano

Tak trochę z innej beczki...

Sonda założona wczoraj o godzinie 18.42, teraz jest godzina 16.09 a w?tek ma już ponad 800 odsłon...

Czy to nie jaki? rekord???? !scooter

Wiem, wiem... temat na TOP-ie...

Opublikowano

i ja się wypowiem, choć może nie powinienem,bo:

"Nie wierzę politykom nie /

Nie wierzę politykom

To oni oni wytyczyli granice

To oni zbudowali mur

To oni podzielili nas

To oni patrz? na nas z góry

To oni maj? swoje sprawy

O których my nic nie wiemy

To oni wywołuj? wojny

Na których to my giniemy

Nie wierzę politykom...

Ha ha ha Ci?gle jeszcze mamy parę metrów do dna

Ha ha ha Ci?gle spadamy to jeszcze nie jest to

We własnym domy trudno być prorokiem

Ale mówię to co wiedzę ze swych okien

I nie chcę was straszyć zobaczycie sami

Że najciekawsze dopiero przed nami

Nie wierzę politykom...

...i tak naprawdę jest z kazd? nasz? kolejn? władz?

i jeszcze jedna przypowie?ć:

...trędowty w Indiach leżał pod drzewem

jego rany obsiadły muchy

pewien turtysta zlitował sie nad nim i odpędził muchy

tredowaty na to odparł:

CO ZROBIŁE|? TERAZ PRZYLECˇ NOWE MUCHY I BEDA BARDZIEJ GRYZŁY...TE BYŁY PRZYNAJMNIEJ NAJEDZONE...

optymistycznie pozdr...

ortos

Opublikowano

Monarchia?? Jestem za !piwko w Krakowie nawet istnieje ruch monarchistyczny na rzecz wolnego Królewskiego Miasta Krakowa :) ...

Co do wyborów. największym błędem i przekleństwem tego narodu jest nie chodzenie na wybory... Ja jestem za absolutnym nakazem głosowania pod kar? grzywny tak jak w paru m?drych krajach !scooter

Opublikowano
Co do wyborów. największym błędem i przekleństwem tego narodu jest nie chodzenie na wybory... Ja jestem za absolutnym nakazem głosowania pod kar? grzywny tak jak w paru m?drych krajach !piwko

!scooter

Opublikowano
ja jestem tak totalnie zażenowany sytuacj? polityczn? w tym kraju że ma to wszystko w d... i nie pójde na wybory.

w ankiecie oddaje głos na "nie wiem"

Ja też staram się być ponad tym wszystkim, aczkolwiek na wybory chodzę, jeżeli tylko fizycznie jestem w stanie.

Ja musze klamac na codzien bronic tego rzadu bo za to mi placa

:D:D !kiss

Opublikowano

No i wtargnęła polityka i do naszego ?wiata skuterowego.

Głosowałem w ankiecie na PO i my?lę, że to oni wła?nie wygraj? najbliższe wybory, ale to nic i tak nie zmnieni ...oczywi?cie !

Choć przyznam, że chyba nie pójdę na wybory bo nie mam na kogo głosować, wszyscy politycy kłóc? się dla nas na pokaz na wizji, a potem to razem "wódę" pij?. A ...zesłać ich na Elbę, i tyle!

Opublikowano

A ja mam dla Was bajeczke. Smutna, ale niestety prawdziwa.

*Bajka - wersja tradycyjna*

Mrówka pracowała w pocie czoła całe upalne lato. Zbudowała solidny

dom i zebrała zapasy na srog? zimę.

- "Głupia mrówka" - my?lał konik polny, który okres kanikuły

spędził na tańcach i hulankach.

Kiedy nadeszły chłody i deszcze, mrówka schowała się w domu i

skosztowała zapasów. Konik polny umarł z głodu i zimna.

*Bajka - Wersja współczesna*

Mrówka pracowała w pocie czoła całe upalne lato. Zbudowała

solidny dom i zebrała zapasy na srog? zimę.

- "Głupia mrówka" - my?lał konik polny, który okres kanikuły

spędził na tańcach i hulankach.

Kiedy nadeszły chłody, mrówka schowała się w domu i skosztowała

zapasów. Drż?cy z zimna i głodny jak wilk konik polny zwołał

konferencję prasow?, na której zadał pytanie:

- Dlaczego na ?wiecie s? mrówki z własnym domem i pełn?

spiżarni?,podczas gdy inni musz? cierpieć głód i nie maj? dachu nad

głow??!

TVN, Polsat i Telewizja Polska pokazuj? zdjęcia sinego z zimna

konika polnego i siedz?cej przy kominku zadowolonej mrówki. Po

programie Elżbiety Jaworowicz cała Polska jest wstrz??nięta tak

drastycznymi nierówno?ciami społecznymi.

- Jak to możliwe - pyta Monika Olejnik patrz?c prosto w oczy - że w

?rodku Europy na pocz?tku trzeciego tysi?clecia jest jeszcze tyle

niesprawiedliwo?ci?!! Dlaczego konik polny musi tak cierpieć?!!

Rzecznik prasowy OFKP (Ogólnopolskie Forum Koników Polnych)

występuje w głównym wydaniu Wiadomo?ci i oskarża mrówkę o

nacjonalizm, szowinizm i konikofobię! Maciej Czere?niewski wraz z

nowo powstałym zespołem ?piewa protest-song "Nie łatwo być

konikiem". Piosenka błyskawicznie zdobywa pierwsze miejsce na

listach przebojów. Lider na krajowym rynku jednorazowych chusteczek

notuje rekordowy wzrost sprzedaży.

Koniki polne zapowiadaj? zlot gwiaĽdzisty w Warszawie w pierwszym

dniu kalendarzowej zimy. Frakcja młodych koników polnych przed domem

mrówki organizuje pikietę pod hasłem "Każdy chce żyć". Te same

koniki zakładaj? Samoobronę i LPR - Ligę Pasożytów Rzeczpospolitej.

Stowarzyszenie Życie i Pracowito?ć publikuje na stronie internetowej

memoriał o większej liczbie aktów przemocy w domach, w których

mrówki maj? klucze do spiżarni.

Zaproszony do cyklicznej audycji "Co z t? Polan??" charyzmatyczny

przywódca partii polnej pyta, czy nie warto sprawdzić w jaki sposób

mrówka osi?gnęła tak wysoki status w kraju, w którym jest tak dużo

biedy;

- "Należy wprowadzić podatek, który wyrówna szanse wszystkich mrówek

i koników" - postuluje.

Prezydent wraz z żon? w specjalnym o?wiadczeniu zapewniaj?

obywateli, że zrobi? wszystko co w ich mocy, aby przywrócić wiarę w

sprawiedliwo?ć.

Następnego dnia parlament w trybie przy?pieszonym uchwala ustawę,

która nakazuje wszystkim mrówkom przekazać w formie podatku nadmiar

zapasów do Centralnego Spichlerza.

20 lat póĽniej...

Konik polny zjada resztę zapasów mrówki. W telewizorze - który kupił

za pieni?dze ze sprzedaży jedzenia - widać nowego przywódcę, który

rozpromieniony mówi do wiwatuj?cych tłumów, że bezpowrotnie mijaj?

czasy wyzysku i teraz nareszcie zapanuje sprawiedliwo?ć.

Podobało się? Chcecie więcej? To wł?czcie telewizor

• Sympatycy
Opublikowano
Jarku przepraszam ze cie zawiodlem i zostalem wyksztalciuchem a moglem zakonczyc edukacje na zawodowce i wiernopoddanczo glosowac na ciebie

Dziękuję Ci Arturze za szczero?ć.

To mówiłem ja - Jarek Kacz........ski

:rolleyes:

Opublikowano

po materiale dowodowym który wczoraj ujawnila prokuratura to uwazam ze jest dokładnie takie samo bagno jak bylo i niestety stwierdzam ze polityka zawsze bagnem będzie.

Opublikowano

"- Przyjdzie czas na ujawnienie kolejnych faktów i dowodów, które będ? mówić o Donaldzie Tusku, Wojciechu Olejniczaku i Andrzeju Lepperze - powiedział Ziobro."

bez komentarza

ortos

ps.

a potem znajd? kwity na Burgmanię :rolleyes:

Opublikowano

Obserwuj?c to, co się dzieje w Polsce to nie wiem, kto wybory wygra. Wiem za to, że my jako zwykli ludzie je przegramy . :rolleyes:

Opublikowano

Mnie osobi?cie najbardziej denerwuje że zamiast zrobić co? aby ludziom żyło się lepiej, dostatniej, pozmieniać bezsensowne przepisy i wreszcie zrobić porz?dek to kłuc? się jak małe dzieci w piaskownicy: "A ja co? mam, a ja co? mam ale wam nie pokażę...". I zazwyczaj w okół tego powstaj? wielkie afery, komisje a my dalej żyjemy w chaosie i za przeproszeniem "burdelu" przez cały czas. A i tak na koniec większo?ci afer trwaj?cych przez kupe czasu, komisji do danej sprawy, komisji poprzedniej komisji i komisji do spraw ostatnich dwóch komisji i okazuje się że to wszystko było na nic... Ręce opadaj? z szelestem...

Opublikowano

Wł?czam radio-polityka !kisss !OKK

wł?czam TV-polityka !kisss !tut

wł?czam kompa i internet-polityka !TAZ :)

wchodzę na ulubione stronki -polityka :);)

Nie uważacie że jak na te ostatnie kilkana?cie dni to do?ć polityki? :):) !holiday !holiday

Opublikowano

Dwa dni temu były aresztowania wrogów demokracji, Ojczyzny, rz?du i jeszcze kogo?/czego?, póĽnym wieczorem pokaz filmów z rosn?cym napieciem jak w kryminale (np 07 zgło? się !guns !zorro ), a rankiem wczoraj ( raptem po kilku godzinach) wszyscy wolni. Czyżby mityczni ONI z mitycznego UKŁADU znowu zadziałali??? !w00t

Zgadzam się , zasług? TEGO rz?du jest taki, a nie inny wzrost gospodarczy, gdyby rz?dził gospodark? kto? inny zapewne wzrost byłby dwu-trzykrotnie wyższy. Zasług? jest, że nic nie robi?c nie popsuli. !sciana

• Sympatycy
Opublikowano

Obserwujac od kilku ładnych lat rodzima scenę polityczna a w szczegolnosci po ujawnieniu materiałów prokuratury dotyczcych wiarygodnosci Pana Kaczmarka i wysłuchaniu w TVP3 komentrzy kilku dziennikarzy dochodzę do wniosku, że nie ma znaczenia kto wygra wybory poniewaz w Polsce i tak rzadzi grupa kilku najbogatszych ludzi z którymi wszyscy "wybrańcy narodu" musza się dogadac jeżeli chca spokojnie cos zrobic.

Madrosc wyborców polega na tym, że pomimo zamieszania medialnego i tak swoje wiedza.

Swoja droga za sukces PiS-u chyba można uznac tak wysokie poparcie sonażowe pomimo dwóch lat wytrwałej pracy wielu dziennikarzy popieranych przez opozycję majaca na celu skuteczne obrzydzenie zarówno tego ugrupowania jak i całej polityki.

Opublikowano

Tak tylko dla przypomnienia, że jest taka ankieta...

Mało głosów jak na ponad 1200 użytkowników forum...