Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Na kogo bedziesz głosował?  

101 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Program zwycieskiej partii

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy

- No mam nadzieje

2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty

- No tez sie ciesze

3. Wybudujemy nowoczesn? sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic

- hehe bede trzymal kciuki, widzialem ich palny autostrada A8 z Lodzi do Wroclawia. RobB powinienes sie cieszyc !YES Szkoda ze Wawy do Wrocka nie bedzie jak jechac po ekspresowkach.

4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ

- a byl platny ? hmm ok byle by gorzej nie bylo ;)

5. Upro?cimy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulg? prorodzinn?, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych

- I NA TO CZEKAM NAJBARDZIEJ !happybth

6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012

- no malo czasu zostalo wiec cos trzeba robic

7. Szybko wypełnimy nasz? misję w Iraku

- na to tez licze ze przestaniemy byc okupantem nie tylko w Iraku ale i Afganistanie

8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będ? chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce

- a niech inwestuja gdzie chca

9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet

- Hurra wreszcie bede mial dostep do internetu !piwko

10. Podejmiemy rzeczywist? walkę z korupcj?.

- hmm a to juz gdzies slyszalem, oby znowu nikt nie ganial czarownice

Zobaczymy za 4 lata bo nawet za 4 mc nic nie bedzie wiadomo. Dostali szanse i mam nadzieje ze jej nie zmarnuja. W koncu Polska to kraj wszystkich Polakow i tych co glosowali na PIS i tych co glosowali na inne ugrupowania. Oby choc polowa z tego sie udala.

• Odpowiedzi 313
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Artix

34

• szorstki

30

• tomekmajesty

22

• RobB.

14

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy

- No mam nadzieje

2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty

- No tez sie ciesze

3. Wybudujemy nowoczesn? sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic

- hehe bede trzymal kciuki, widzialem ich palny autostrada A8 z Lodzi do Wroclawia. RobB powinienes sie cieszy !YES Szkoda ze Wawy do Wrocka nie bedzie jak jechac po ekspresowkach.

4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ

- a byl platny ? hmm ok byle by gorzej nie bylo ;)

5. Upro?cimy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulg? prorodzinn?, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych

- I NA TO CZEKAM NAJBARDZIEJ !happybth

6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012

- no malo czasu zostalo wiec cos trzeba robic

7. Szybko wypełnimy nasz? misję w Iraku

- na to tez licze ze przestaniemy byc okupantem nie tylko w Iraku ale i Afganistanie

8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będ? chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce

- a niech inwestuja gdzie chca

9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet

- Hurra wreszcie bede mial dostep do internetu !piwko

10. Podejmiemy rzeczywist? walkę z korupcj?.

- hmm a to juz gdzies slyszalem, oby znowu nikt nie ganial czarownice

Zobaczymy za 4 lata bo nawet za 4 mc nic nie bedzie wiadomo. Dostali szanse i mam nadzieje ze jej nie zmarnuja. W koncu Polska to kraj wszystkich Polakow i tych co glosowali na PIS i tych co glosowali na inne ugrupowania. Oby choc polowa z tego sie udala.

Zastanawiam się tylko, jak "oni" to zrobi??

Większo?ć punktów programu partii wygranej faktycznie wymaga cudu...

No ale... partia również z mojej opcji więc teraz ICH CZAS!!!!

Dzisiaj rano słyszałem w radiu, że znowu "kaczka" będzie premierem...

Najpierw Kaczor teraz Donald... trzeba nam tu Walta Disneya...

Aha... warto było przeprowadzić takie wybory bior?c pod uwagę dzisiejszy brak dwóch partii... Tej co się sama broni i tej od "Lubianego Przywódcy Romana"

Opublikowano

To jak radio oceniali przebieg wyborow !YES

"W niektorych punktach zabrakło kart do głosowania ,ponieważ była tam ponad 100% frekfencja." ;)

• Administrator
Opublikowano
To sukces ze nie ma juz LPR i samoobrony oraz to ze frekwencja przekroczyla 50% co jest nielada wyczynem jak na polskie warunki !YES

Czy my wszystko musimy przekładać na polskie warunki. Moim zdaniem to naprawdę smutne , że 46% Polaków ma przyszło?ć ojczyzny w "d...".

Nie wiem czemu tak jest , ale zrozumienie słowa "patriotyzm" ostatnimy czasy jest bardzo znikome.

Opublikowano
Czy my wszystko musimy przekładać na polskie warunki. Moim zdaniem to naprawdę smutne , że 46% Polaków ma przyszło?ć ojczyzny w "d...".

Nie wiem czemu tak jest , ale zrozumienie słowa "patriotyzm" ostatnimy czasy jest bardzo znikome.

Tak... to jest prawda...

Opublikowano
Moim zdaniem to naprawdę smutne , że 46% Polaków ma przyszło?ć ojczyzny w "d...".

Tak my?lę, że problemem jest nie to, że Polacy maja wszystkow d...e, tylko czę?ć z nich po prostu nie miało na kogo zagłosować. Bo na kogo: te same nazwiska ...tylko w ci?gle innych partiach.

Kilka procent też -to ludzie starsi, niepełnosprawni którzy nie mieli do?ć sił by po prostu wyj?ć z domu.

Trudno też mówić o patriotyĽmie gdy "w biały dzień" dowiadujemy się o naprawdę wielkich kantach, oszustwach i okradaniu jakie często serwuj? mam "nasi" politycy. Patrityczne nie jest chyba wybranie zwykłego oszusta, cwaniaczka i złodzieja. Oczywi?cie może to zmienić tylko rewolucja ...tylko po co ...skoro będzie nadal tak jak jest, czyli następna ekipa dostanie się do "żłobu". Co następna ekipa to coraz "weselsze" kanty i coraz droższe utrzymanie rz?du. Musi wiele wody w rzekach upłyn?ć aby to się zmieniło. Hmm, hee, ...hee, ...żeby tylko te rzeki nie zd?żyły wyschn?ć.

Zaznaczam, żeby mnie nikt zaraz tu nie skrytykował, że na wyborach byłem i głosowałem by wybrać ...hee, hee ...mniejsze zło ...tak mi się wydaje, hmm ...mamy demokrację.

A za jakie? dwa latka, może wcze?niej dowiemy się co nam zaserwował nowy demokratyczny rz?d.

• Administrator
Opublikowano

Jak kto? nie miał na kogo zagłosować to mógł oddać głos nieważny , który liczy się do frekfencji. Wystarczyło np, skre?lić cał? kartę...

W statystykach nie ma na razie mowy o liczbie głosów nieważnych , ciekawe jest też , ze sporo ludzi musiało zostać zmuszonych do wyjazdu za granicę , żeby w końcu się zainteresować głosowaniem w wyborach .... Mimo wszystko mnie to cieszy , bo oznacza to , że ta duża grupa młodych ludzi nie postawiła jeszcze krzyżyka na ojczyĽnie.

• Sympatycy
Opublikowano

1.      Przyspieszymy i wykorzystamy...

2.      Radykalnie podniesiemy płace

3.      Wybudujemy nowoczesn? sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic

4.      Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej

5.      Upro?cimy podatki

6.      Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012

7.      Szybko wypełnimy nasz? misję w Iraku

8.      Sprawimy, że Polacy z emigracji będ? chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce

9.      Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet

10.    Podejmiemy rzeczywist? walkę z korupcj?.

Aha ! to s? te "konkrety" ! :)

A jak sprawdzić póĽniejczy przyspieszyli, podnie?li, wykorzystali, zagwarantowali, szybko wypełnili, sprawili, podnie?li i podjęli się ??? :)

pzdr

BTW:

PO - opozycja - 160 osobowy klub, którego członkowie brali 2 lata po kilkana?cie

tysięcy PLN, a wypracowali jedynie 19 projektów ustaw, z czego 14 weszło do "laski"... Porażaj?ca pracowito?ć.

A program tak "konkretny", że trudno będzie cokolwiek zarzucić jak nic nie zrobi?

(poza TKM-em). ;)

Słabo to wróży Polsce...

No nic, poczekam, ale nie 2 lata tylko kilka miesięcy, dla równowagi !

Poczekam na obiecany cud.

EDIT:

Ionel, ta "wypowiedĽ" padła w trakcie kampani z ust Ziobro-Ziobro i co ? i nic.

Podobnie jak historia z kupowaniem głosów pracowników PGNIG za akcje (umowa Komorowski-Grad - PGNiG). Większe wrażenie na wyborcach zrobił łzawy spektakl pewnej przyłapanej na gor?cym uczynku łapówkary...

Ale nie będę płakał po rozlanym mleku... :)

Opublikowano
PO - opozycja - 160 osobowy klub, którego członkowie brali 2 lata po kilkana?cie tysięcy PLN, a wypracowali jedynie 19 projektów ustaw

Co prawda S?d nie będzie rozpatrywał tej sprawy w trybie wyborczym, bo już kampania zakończona, ale projektów było nie 19 tylko 56. Tak więc jakby ta wypowiedĽ padła parę dni wcze?niej, to PiS miałby jeszcze jeden przegrany proces...

Natomiast moim zdaniem znaczenia nie ma to, czy było projektów tyle czy mniej. Posłowie partii rz?dz?cych brali jeszcze więcej kasy za swoj? pracę, a jak wygl?daj? ich "reformy" to szkoda gadać. Patrz?c tylko na działkę, w której aktualnie siedzę czyli fundusze strukturalne, to powiem, że kończy się rok 2007 a jeszcze nie wiadomo nawet kiedy wreszcie wystartuj? fundusze z puli 2007-2013... To co najmniej rok opóĽnienia w przygotowywaniu programów...

Mam wielk? nadzieję, że wygrana partia na prawdę zacznie wdrażać swój program, że nie zacznie teraz znów rozliczać poprzedników, robić dobrze swoim członkom, szukać dziury w całym i winnych niepowodzeń. Pożyjemy, zobaczymy ;)

• Administrator
Opublikowano

Zeby nie bylo ze nie maja programu

Program PO

Wybralem tylko glowne punkty. Sam jestem ciekawy jak im sie uda ;) ale trzymam kciuki, bo to dla dobra wszystkich.

Dla rownowagi powinno byc 2 lata wszak tyle obecna opozycja byla u wladzy.

Opublikowano

Artix, ...gdzie to znalazłe? ?!

90 stron programu ...jakie to piękne -byle by było prawdziwe ?

...wybory, ...wybory ...i po wyborach.

Demokratycznie wybrana PO oczywi?cie jest przeze mnie zakceptowana, mimo, że na nich nie głosowałem ...no, ...ale większo?ć tak chciała.

Daję jej dwa lata ...je?li się im nie uda, ...pójd? "na odstrzał".

A je?li im się uda ...byłoby fajnie...

...no cóż, ...ale jako? trudno mi w to uwierzyć, skoro od kilkudziesięciu lat każda nowa ekipa każe mi zaciskać pasa na jakie? kilka lat, ...bo potem ma być "eldorado".

Opublikowano

A ja mam 30 m3 drzewa opałowego i wła?nie jadę po konserwy, więc może przetrwam te 2 lata.

Dobrze, że choć niezależnie od opcji z jednym się zgadzamy:

NIE MA KONIA I NIE MA BURAKA Hip hip HURA ;):)

Zawszeć to mniejszy wstyd dla Ojczyzny!

Pozdrawiam

Pozostaj?cy jak i Artix z nadziej?

RobB. :)

Wiesz Arti ja w te drogi nie za bardzo wierzę może lepiej przejrzeć katalogi i przymierzyć się do jakiego? Quada czy enduro ?!

Trza trenować, rezerwuję czas w lutym na tę Ukrainę !YES :)

• Sympatycy
Opublikowano

Artur, a nie pamiętasz jazgotu po wyborach 2 lata temu i

rozdzierania szat przez Bufetow? i niejakiego Petru, że już za chwilę

benzyna będzie po 5 złotych, euro po 6 PLN a gospodarkę szlag trafi ???

Nie pamiętasz jak po 100 dniach działania rz?du opozycja pytała gdzie 3 miliony mieszkań i autostrady ? ;):):)

Od pierwszych dni działania poprzedniego "rozdania" jazgot panował

niesamowity. Wszyscy wyborcy PO i Obecnego LiD-u płakali jakie to straszne

plagi spadn? na Polskę. I nie spadły.

Dlatego nie dam im 2 lat na podsumowanie, tylko 100 dni. Powtarzam,

dla równowagi zapytam gdzie stadiony i autostrady ? :):)

A, no i czekam teraz na festiwal ROZLICZEŃ rz?du Kaczyńskich, przez tych co to tylko o przyszło?ci... !YES

I TKM oczywi?cie. Chyba że nie będ? "zawłaszczać" :)

Mimo wszystko, życzę im coby nie stali się hipokrytami i żeby się udało wykonać

przynajmniej 50% z obiecanek.

pzdr

BTW:

Możesz poł?czyć moje posty jesli tak trzeba...

• Sympatycy
Opublikowano

A ja dzi? rano uwierzyłem w cuda, z dnia na dzień Polska stała się krajem ludzi szczę?liwych ;) , tak przynajmniej wynika z zachowania i komentarzy "cywilizowanego ?wiata" i zadowolonych dziennikarzy, ma to swoje dobre strony bo od dzi? nie będzie złych wiadomo?ci i nawet informacje o gradobiciu i churaganie będ? na pewno podawane z szerokim u?miechem.

S?dzę, że powinni?my być wdzięczni inteligentnej, wykształconej i postępowej Europie, że wreszczie pozwoliła nam pczuć się jak równoprawni obywatele tego kontynentu.

Żal mi tych którzy nie wiedzieli dotychczas, że ich szczę?cie jest tak blisko i ma na imię ... po co zreszt? teraz to rozdrapywać, od dzi? będzie tylko lepiej :)

• Administrator
Opublikowano

No benzyna po 5 zl to jest na Shellu V-Power99+ :)

No dobra w Toruniu wczoraj tankowalem za 3.94 zl :)Pb95

Jazgot oczywiscie pamietam, ale wiadomo w 100 dni to co mozna zrobic. Gospodarka to nie penis ze poglaszczesz i staje i takich sztuczek zadne ugrupowanie nie jest w stanie zrobic.

PO w drogach przebila nawet PiS w pomyslach a to akurat temat do ktorego podchodze z pewna doza niesmialosci.

Autostrada A8 z Łodzi do Wroclawia do 2012 moim zdaniem to przebija nawet 3 miliony stadionow czy co tam obiecywali. No ale OK, jestem za rozliczaniem bezwglednie kazdego z obietnic wyborczych.

Mam nadzieje tylko ze PO okaze sie godna partia a nie bedzie to PiS bis, jak sie postaraja to moze im sie cos nie cos udac, a wtedy wyborcy ich rozlicza.

Jednego nie daruje ze jakas poslanka PiS powiedziala publicznie ze Warszawa to hołota bo nie zaglosowali na PiS. Przed wyborami rozne sie rzeczy mowi i to jestem wstanie wybaczyc, ale po wyborach to zwyczajne chamstwo.

Ideal to bedzie wtedy jak beda 3 partie w sejmie a nie drobnica ktora sie nie liczy. No ale moze to za 4 lata. Jedna rz?dz?ca samodzielnie i 2 partie jako silna opozycja.

Zycze PO zeby chcieli zle i tez by im nie wyszlo dla dobra kraju. ;)

Opublikowano
Artur, a nie pamiętasz jazgotu po wyborach 2 lata temu i

rozdzierania szat przez Bufetow? i niejakiego Petru, że już za chwilę

benzyna będzie po 5 złotych, euro po 6 PLN a gospodarkę szlag trafi ???

Nie pamiętasz jak po 100 dniach działania rz?du opozycja pytała gdzie 3 miliony mieszkań i autostrady ?  ;)  ;)  :)

Od pierwszych dni działania poprzedniego "rozdania" jazgot panował

niesamowity. Wszyscy wyborcy PO i Obecnego LiD-u płakali jakie to straszne

plagi spadn? na Polskę. I nie spadły.

Dlatego nie dam im 2 lat na podsumowanie, tylko 100 dni. Powtarzam,

dla równowagi zapytam gdzie stadiony i autostrady ?  ;)  :)

A, no i czekam teraz na festiwal ROZLICZEŃ rz?du Kaczyńskich, przez tych co to tylko o przyszło?ci... ;)

I TKM oczywi?cie. Chyba że nie będ? "zawłaszczać"  ;)

Mimo wszystko, życzę im coby nie stali się hipokrytami i żeby się udało wykonać

przynajmniej 50% z obiecanek.

pzdr

BTW:

Możesz poł?czyć moje posty jesli tak trzeba...

:):):lol::lol: Zapomniałe? o pływalniach.

Zobaczymy co Doniu machnie przez te dwa lata gdy gdy PSL stanie okoniem do podatku liniowego i KRUS....

Osobi?cie chcę autostrad od czwartku do soboty machn?łem po Polsce prawie 2 tys km. dużo się dzieje ale i dużo jest do życzenia...

No a teraz będzie lepiej bo służba zdrowia zarabia , policja broni bo zarabia, nauczyciele ucz? bo zarabiaj?, górnicy na emeryturę bo już pracować nie musz?, a pracownicy koncernu gazowniczego też do domu bo akcje dostan?.

Jak się uda to obiecał BELKA OUT- zobaczymy.

W Poznaniu jest prawie trzy tysi?ce mieszkań do wzięcia w Szczecinie prawie 2 tys. to statystyki z tego weekendu. Teraz trzeba ?ci?gn?ć "młodzież" z zielonej wyspy coby te mieszkania kupili i za swoj? prace kursem zapłacili. :lol::lol::lol:

CUDA cuda ogłaszaj? !YES !yeah !w00t whist

• Sympatycy
Opublikowano

Dokładnie |wistaku, bardzo trafna analiza, tyle tylko, że peezel nigdy za bardzo "okoniem" nie stawał

jak co nieco skapnęł? z tortu. Taka to "partyja" - cud na miarę ?wiata, nie ma ich a jak do wyborów przychodzi to nagle jak królik z kapelusza...Fenomen Panie... whistwhist

Inna sprawa, czy Donek będzie fundamentalist? w sprawie liniowego i krusu. Bo w przypadku pierwszego, to się doczytałem w programie, że w "przypadku kiedy finanse publiczne na to pozwol?" - znana formułka. whist

Tak czy inaczej, poczekam sto dni(rz?du) i zacznę punktować, sprawiedliwie, bo mam "na boku" cytaty z co poniektórych, po stu dniach PiS-u... :lol:

Jedno co mnie cieszy to jednak zmniejszenie się liczby partii w parlamencie

i wykoszenie + kompromitacja takich koniów i mulatów !YES !yeah

Ależ im musi być łyso jak sobie przypomn? powtórki z konferencji LiS-a -

spryciarze :lol::lol:

1,5 % i 1,2% a PiS i PO powiększyły "stan posiadania" !w00t

Aha, dla przypomnienia powiem tylko, że rz?d który podawany był jako znacznie lepszy "jako?ciowo" od PiS i nie miał takiej nagonki w mediach przez 2 lata, po roku urzędowania miał poparcie 3 % wyborców :lol: jaki ? Leszka 3% Millera - "prawdziwego mężczyzny" który skończył na 1,2 % :lol:

pzdr

BTW:

Art, ja nie daruję pewnemu wipowi PO, który twierdził, że na PiS to głosuj? "stare dziady, niewykształcone i ze wsi". A co do Warszawki, to tak naprawdę 1,5 miliona napływowej ludno?ci, rodowici s? w ilo?ci kilkuset tysięcy i pewnie czuj? się sFRustrowani,

że kto inny za nich wybiera a pisze że to Warszawiak...

To tak jak doniu - spadochroniarz z Gdańska którego wybrali "warszawiacy"... :lol::lol:

Opublikowano
Jak kto? nie miał na kogo zagłosować to mógł oddać głos nieważny , który liczy się do frekfencji. Wystarczyło np, skre?lić cał? kartę...

W statystykach nie ma na razie mowy o liczbie głosów nieważnych , ciekawe jest też , ze sporo ludzi musiało zostać zmuszonych do wyjazdu za granicę , żeby w końcu się zainteresować głosowaniem w wyborach .... Mimo wszystko mnie to cieszy , bo oznacza to , że ta duża grupa młodych ludzi nie postawiła jeszcze krzyżyka na ojczyĽnie.

ale jakby?cie się dokładnie przysłuchali nagranej wypowiedzi tej łapówkary to powiedziała, że jakby po nie doszła do władzy - to też się załatwi - bo ZAWSZE Sˇ DOJ|CIA - czyli jest grupa łapówkarzy w POLITYCE a nie w żadnej konkretnej PARTII - po prostu jak w życiu s? ludzie uczciwi i złodzieje - WSZĘDZIE whist

Opublikowano

Głos oddałem. Teraz zajmię się sob? z powrotem. W polityce przyjmuję postawę obserwatora. Chciałbym wiedzieć, czy się nie pomyliłem.

Szorstki dla mnie PiS pokonała nawet SLD w temacie "arogancja władzy". Aktualnej wł?dzy się będę przygl?dał również i pod tym k?tem.

Pozdrówka

• Sympatycy
Opublikowano

.....Tak czy inaczej, poczekam sto dni(rz?du) i zacznę punktować, sprawiedliwie, bo mam "na boku" cytaty z co poniektórych, po stu dniach PiS-u... whist .......

....BTW:

Art, ja nie daruję pewnemu wipowi PO, który twierdził, że na PiS to głosuj? "stare dziady, niewykształcone i ze wsi". A co do Warszawki, to tak naprawdę 1,5 miliona napływowej ludno?ci, rodowici s? w ilo?ci kilkuset tysięcy i pewnie czuj? się sFRustrowani,

że kto inny za nich wybiera a pisze że to Warszawiak...

To tak jak doniu - spadochroniarz z Gdańska którego wybrali "warszawiacy"... :lol:  :lol:.......

Mam nadzieję, że za 100 dni już nie będzie tego działu :lol: i ponownej walki na klawiatury.

Co do głosowania w Warszawie, to w?ród mojej rodziny i znajomych (rodowitych warszawiaków) wszyscy byli jednomy?lni, niezależnie od wieku ( moja mama 80 lat <-> syn 21 lat). Natomiast z rozmów w windzie (z tymi napływowymi warszawiakami),wynikało zupełnie odwrotnie.

Warszawiankę wybierali?my w innych wyborach :lol: . Teraz to chyba chodziło o nasz KRAJ.

pozdrawiam

Grzesiek

• Sympatycy
Opublikowano
Szorstki  dla mnie PiS pokonała nawet SLD w temacie "arogancja władzy".  Aktualnej wł?dzy się będę przygl?dał również i pod tym k?tem.

Pozdrówka

No to się przygl?dam i w sferze deklaracji już się zaczyna:

- PO "obniża" podatki i powrót balcerka

- Wczoraj słuchałem, że niekoniecznie wojsko wróci z Iraku do końca roku (o czym? nie wiedzieli jak obiecywali?)

- Podatek liniowy TAK, ale je?li finanse państwa na to pozwol? (Chlebowski) !TAZ

- No i KRUS ("Portret Pamięciowy" na pewno się nie zgodzi na likwidację) whist

PO nie przywi?zuje się do swoich racji - koniec artykułu

- Stadion w Warszawie ? Bufetowa już kombinuje jak sprzedać ziemię pod

stadionem dziesięciolecia a stadion może poza Warszaw? ale nie w 2012... :lol:

- Pomysł bufetowej na Euro2015 ?

- "Tanie Państwo" to podział MSWiA na MSW i MA coby obdzielić czym? JanaMarię... :lol:

- Ale, ale, trzeba przecież rozliczyć PiS z rz?dów, rozliczyć CBA, stworzyć komisje ?ledcze, zawłaszczyć telewizję, rozliczyć KRRiT, zawłaszczyć spółki skarbu państwa

(wczorajsze wyst?pienie Szejnfelda), etc. !OK

- Niezmordowany bolek, kolejny dzień, siła spokoju i brak nienawi?ci !V

Zaczyna się obiecuj?co... whist

pzdr

Opublikowano

!TAZ whist:):) !OK !V whistwhist:lol::lol::D:o:o:) Rozwesela to mnie :)

Proszę juz nic nie piszcie bo pęknę ! :D

Opublikowano

Wła?nie że trzeba pisać tylko nie wiem czy płakać czy się ?miać Misiek....

Co? sobie przypominam że wspominałem iż oni będ? pierwsz? grup? zawodow? która krzyknie "dawaj co? obiecał"

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat...71&ticaid=14b5d

A dla rozluĽnienia chyba powinienem dodać do "Ja pierwszy" ale co tam tematyka z w?tkiem zwi?zana więć :o:o:o jak bym biblię czytał :D:D:D

7 CUDÓW DONALDA TUSKA

Poniedziałek: Donald Tusk wyczarterował 10.000 jumbo-jetów. Trzy miliony Polaków wraca do kraju.

Wtorek: Zarz?dzeniem premiera Donalda Tuska zlikwidowano wypadki samochodowe.

|roda: Donald Tusk obniżył podatki - od ?rody PIT, CIT i VAT w Polsce wynosz? 1%, jednocze?nie Donald Tusk zwiększył wynagrodzenia - pielęgniarka zarabia ?rednio 5890 zł netto, a lekarz 25630 zł netto. Nauczyciele zarabiaj? od ?rody 8300 zł netto, a urzędnicy 6250. Zachodnie granice Polski przekraczaj? tysi?ce lekarzy z Niemiec Francji i Irlandii by podj?ć pracę w polskich szpitalach.

Czwartek: W czwartek Donald Tusk gwałtownie podniósł prestiż Polski na ?wiecie - UE ogłosiła wprowadzenie Nicei i pierwiastka jednocze?nie, Niemcy zrezygnowały z Gazoci?gu Północnego, a bałtyck? rur? będzie transportowane mięso z Polski do Rosji.

Pi?tek: W pi?tek Donald Tusk wybudował 2500 kilometrów autostrad 840 pływalni i 320 stadionów. Hanna Gronkiewicz-Waltz - nowa minister infrastruktury - przecięła 6000 wstęg w ci?gu 18 godzin.

Sobota: Donald Tusk rozdał akcje, ?rednio 70 tysięcy na głowę. Ponadto wprowadził poszóstne becikowe i ulgę na dziecko - bez kozery - pięćset tysięcy.

Niedziela: Po zrobieniu tych wszystkich cudów, siódmego dnia, Donald Tusk odpocz?ł!

Opublikowano

...Mam nadzieję, że za 100 dni już nie będzie tego działu  i ponownej walki na klawiatury...

Grzesiu.

Dlaczego w każdym "trudnym" temacie podnoszony jest temat zamknięcia w?tku... Czy tu jest walka czy poprostu wymiana zdań...????

Swoj? drog? fajnie jest poczytać wyjęte komentarze i cytaty różnych polityków...

Zamknięcie tego temtu było by również niesprawiedliwe z prostego powodu... najpierw była jazda po PIS-ie a obrona PO, teraz będzie na odwrót i trzeba dać każdemu szansę...

Do momentu do kiedy nie lec? "ch...je" i takie tam uważam, że wszystko jest OK.

• Sympatycy
Opublikowano

Dragon,

to moderatorzy pisali, że ten dział jest na próbę i prawdopodobnie będzie zamknięty. Takie jest też moje zdanie, po kilku drażliwych tematach.

Na forum Burgmani nie powinno być miejsca na politykę. Dyskusje takie wzmagaj? emocję, zaczyna się wielkie OT, obrażanie innych userów itd, sam wiesz...czym to się kończy. Mnie też poniosło i napisałem co?, czego nie powinienem (s?dy 24 godzinne). Co? pozostanie w nas i na zlotach będziemy kojarzyć kogo? z dan? opcj? polityczn? albo z jego pogl?dami na taki czy inny temat, a nie będziemy wiedzieli jakim skuterem jeĽdzi i z jakiego miasta przyjechał. Pozostawmy to forum do tego do czego zostało stworzone.

Oczywi?cie jeżeli dział ten pozostanie i będ? chętni do bicia piany, niech bij?. Ja na pewno będę tego unikał. No chyba, że trzeba bedzie co? napisać o depilatorze !happybth

I co jeszcze mogę dodać, w tym sezonie zaliczyłem Rynię, Grotniki, |RM, Bieszczady, kilka wyjazdów regionalnych. Opuszczone czwartkowe spoty mogę policzyć na palcach jednej ręki. Nie przypominam sobie dyskusji na tematy polityczne. Nie przypominam sobie obgadywania jeden drugiego. Za każdym razem czuło się atmosferę rodzinn? i nie psujmy tego. Niech tak pozostanie.

Ze skuterowym pozdrowieniem

Grzesiek !happybth