mak Opublikowano 21 Września 2007 Opublikowano 21 Września 2007 Rozmawiałem przed chwilk? z wła?cicielem Suzuki Moto Szkoły. Jest możliwo?ć praktycznie "od zaraz" uruchomienia szkolenia z doskonalenia techniki jazdy. Wystarczy zebrać min. sze?ć chętnych osób i umówić termin. Warunki sa następuj?ce: 1. Tylko dla posiadaczy Suzuki (niestety!) 2. Koszt 70 zł 3. Zajęcia całodzienne, od 9 do 18, w sobotę lub niedzielę (termin do umówienia) 4. Zajęcia teoretyczne i praktyczne 5. Zajęcia na własnym motocyklu 6. Wymagany pełny strój motocyklowy 7. W cenie catering My?lę, że temat wart przemy?lenia, szczególnie za tak? cenę (finansowanie Suzuki). Inne informacje na oficjalnej stronie Suzuki. Co Wy na to? Może od razu - wysyłajcie mi kto jest chętny i kiedy mu pasuje. Postaram się co? z tego sklecić i umówić szkolenie. Aha - mówię o szkoleniu w Warszawie. W innych miastach też możliwe, ale to już kto? inny musiałby skoordynować. Lista chętnych mak (każdy weekend od 29-30 wrze?nia wł?cznie) Pollacco (soboty i niedziele - 29.09, 7.10, 13.10, 14.10, 21.10, 28.10) emiksik (?)
Klubowicze Ravenka Opublikowano 21 Września 2007 Klubowicze Opublikowano 21 Września 2007 Przejrzyj topic klik i klik Byli?my tam z Lamusem i Ultrasem i polecamy takie zajęcia. Szczególnie hamowanie awaryjne i przeciwskręt robi ogromne wrażenie. !OK
Gość pszym Opublikowano 21 Września 2007 Opublikowano 21 Września 2007 Super sprawa. i na pewno potrzebna. W dodatku za smieszn? kase... Martwi mnie tylko - jako pocz?tkuj?cego - ewentualna wywrotka... Plastiki drogie. !OK
-=Dee Jay=- Opublikowano 21 Września 2007 Opublikowano 21 Września 2007 rzeczywiscie bardzo przydatna wiedza, ale niekoniecznie do wykorzystania na skuterze... przeciwskręt służy głównie do szybkiego pokonywania zakretów, hamowanie awaryjne - żeby nie wysprzęgl?c silnika w czasie nagłej potrzeby wytracenia predkosci (co w skuterze nie ma miejsca). bior?c jednak pod uwage niski koszt akcji, warto i?ć posłuchac, popatrzeć, popróbować ... podobna wiedza zawarta jest w ksi?żce "Motocyklista doskonały" - polecam "czytanke"
maciejbilu Opublikowano 21 Września 2007 Opublikowano 21 Września 2007 P.S. Jezeli by ktos reflektowal na ta ksiazke to moge pozyczyc... ale z racji ograniczonego czasu tylko Warszawa Naprawde warto przeczytac !!! P.S. Ja bym chetnie poszedl, posluchal, popraktykowal... ale nie mam suzuki !OK . Pozdrawiam Maciej "Bilu"
-=Dee Jay=- Opublikowano 21 Września 2007 Opublikowano 21 Września 2007 spokojnie ... w Wawie jest jeden jegomo?ć, maj?cy z reszt? szkołe jazdy, który pare razy w sezonie robi takie szkolenia, z FREE. Jest to dokładnie ta sama wiedza co na spotach Suzuki. byłem u Niego, i po calutkim dniu spędzonym na lotnisku, gdzie jeĽdzili?my praktykuj?c jego m?dro?ci, czuje się m?drzejszy !OK jegomo?ć nazywa się Kulik, a impreza Kulikowisko. Facet udziela(ł) się na forum.motocyklistow.pl
Pollacco Opublikowano 21 Września 2007 Opublikowano 21 Września 2007 Witam , Maku , ja sie pisze, podaje swoje wolne soboty i niedziele do konca pazdziernika, 29.09, 7.10, 13.10, 14.10, 21.10, 28.10. Mam nadzieje ze ktorys z tych terminow Tobie i ewentualnie innym przypasuje i bede mogl sie z Wami pouczyc. pozdr.Pollacco
Więcek Opublikowano 22 Września 2007 Opublikowano 22 Września 2007 Maku ja również jestem chętny na takie spotkanie, tylko z mojej strony jest to wiosna jak tylko ptaszki zaczn? ćwierkać. Jak spadnie ?nieg to warto pocztac ksi?zke któr? poleciły Dee Jey, ptaszki ogłosz? wiosne, wedy na szkolonko do Suzuki i na nowy sezon jeste?my bogatsi o nowe doswaidczenia. !vampire Pozdrawiam Jarek
Sympatycy emiksik Opublikowano 23 Września 2007 Sympatycy Opublikowano 23 Września 2007 Ja też Maku proszę o dopisanie do listy chętnych. Pozdrawiam Emiksik
Klubowicze Karolina Opublikowano 23 Września 2007 Klubowicze Opublikowano 23 Września 2007 rzeczywiscie bardzo przydatna wiedza, ale niekoniecznie do wykorzystania na skuterze...przeciwskręt służy głównie do szybkiego pokonywania zakretów, hamowanie awaryjne - żeby nie wysprzęgl?c silnika w czasie nagłej potrzeby wytracenia predkosci (co w skuterze nie ma miejsca). Wiedza jak najbardziej do wykorzystania na skuterze - przeciwskręt ogólnie do pokonywania zakrętów, hamowanie awaryjnie - aby efektywnie wyhamować nie zaliczaj?c szlifa - dla tych co nie maj? ABSu w maszynie, tylko musz? się nauczyć mieć go w ręce. Ja byłam na Moto Szkole Suzuki w Gliwicach i wróciłam nieco zawiedziona. W programie było: - wolna jazda z zatrzymaniem i ruszeniem bez podparcia. - wolny slalom z przenoszeniem ciężaru ciała. - zawracanie na jak najwęższym łuku. - omijanie przeszkody przy pomocy przeciwskrętu. - hamowanie awaryjne. - mała próba terenowa. Brakowało mi: - nauki dohamowywania w zakręcie. - wyja?nienia techniki + ćwiczeń szybkiego pokonywania slalomu.
Sympatycy Worlan Opublikowano 24 Września 2007 Sympatycy Opublikowano 24 Września 2007 Ja byłam na Moto Szkole Suzuki w Gliwicach i wróciłam nieco zawiedziona. W programie było: - wolna jazda z zatrzymaniem i ruszeniem bez podparcia. - wolny slalom z przenoszeniem ciężaru ciała. - zawracanie na jak najwęższym łuku. - omijanie przeszkody przy pomocy przeciwskrętu. - hamowanie awaryjne. - mała próba terenowa. Brakowało mi: - nauki dohamowywania w zakręcie. - wyja?nienia techniki + ćwiczeń szybkiego pokonywania slalomu. No, Karolinko slalom to Ty masz obcykany. Widziałem w Grotnikach . Szczególnie ten balans ciałem . To może jednak co? dała ta szkoła. Pozdrowionka Grzesiek
mak Opublikowano 24 Września 2007 Autor Opublikowano 24 Września 2007 Nie licz?c Więcka, który preferuje kurs na wiosnę (na wiosnę można zrobić powtórkę z rozrywki), sa już trzy osoby chętne. Czekam na kolejne!
Klubowicze oakowsky Opublikowano 24 Września 2007 Klubowicze Opublikowano 24 Września 2007 Tylko dla wlascicieli Suzuki? Jak bede na mojej yamaszce to nie da rady? Slyszalem, ze wtedy cena inna. Mozesz dac namiar do tego goscia od szkoly? Bylbym chetny...
mak Opublikowano 24 Września 2007 Autor Opublikowano 24 Września 2007 Tylko dla wlascicieli Suzuki?Jak bede na mojej yamaszce to nie da rady? Slyszalem, ze wtedy cena inna. Mozesz dac namiar do tego goscia od szkoly? Bylbym chetny... Dzwoniłem na numer podany na końcu tej strony. Pytałem o inn? cenę, ale nie bardzo podobno. Ale spróbuj, może jednak...
Rekomendowane odpowiedzi