Skocz do zawartości
Forum Burgmania

|wiat Motocykli numery 2007

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

O testowaniu można by napisać wiele. Pierwsze co przychodzi mi do głowy to fakt, że mimo wszystko najlepszym testerem jest wła?ciciel pojazdu. My?lę, że dopiero kilka ty?. km. pozwala w pełni opisać pojazd a testy do gazet czy tak jak u nas s? przeprowadzane najczę?ciej w ci?gu tygodnia czy dwóch.

Z drugiej strony opis wła?ciela, który jeĽdził wcze?niej 50- tk? i wsiadł na An 400 będzie w moim odczuciu mało obiektywny. Dodatkowo często zakochany wła?ciciel swojego pojazdu najczę?ciej przechwala go ponad normę, więc co to za autorytet?

Mimo wszystko warto pojazdy testować i warto czytać testy. Sam osobi?cie w każdej wolnej chwili (od dziecka) czytam przeróżne testy... Od elektroniki, przez samochody a skończywszy na jedno?ladach (najczę?ciej tych z płozami) !scooter

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jagroski

13

• MariuszBurgi

6

• Artix

6

• Mario

6

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Do wypowiedzi Mariusza chcialbym skromnie tylko dodac, ze im wieksza ilosc pojazdow przewali sie pod tylkiem tym czlowiek ma wieksze wymagania co do kolejnych moto.

W konsekwencji takiego...hmm... "doswiadczalnego rozpieszczenia motoryzacyjnego" pojawia sie problem zwiazany z wyborem tego, ktory na stale zamieszka w garazu.

No i jeszcze jest skromna kwestia - tyle opinii ile testerow, znam osoby, ktore z zasady nie wsiadlyby na maxiskuter i ktore nawet po przejazdzce skrzetnie ukrywajac banana na twarzy twierdza, ze maxi to padaka....

Pozdro.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zeby nie tworzyc nowych watkow co miesiac.

Jacek zobacz okładke marcowego numeru ;)

dodam ze w srodku sa gustowne zdjęcia Jacka z jego adamsa ;) oraz historia vespy i milion reklam chińskich skuterow.

ps1. do piekła pojde za to reklamowanie pisma agory ;)

ps2. ostatnio w kiosku zakupilem 4 numer dwutygodnika motocyklowego nowego na papierze takim jak Trybuna . cena 2.4 zl . dzis mial sie ukazac 5 mam nadzieje ze wyszedł bo w PL zywot gazet moto jest bardzo krótki ( niestety tytuł jest skomplikowany wiec nie zapamietałem)

• Administrator
Opublikowano

No wła?nie... Jagroski co? ostatnio delikatnie wy?miewałe? się z osób o "innych" upodobaniach seksualnych, że jakie? buzi itp. a tyyyyyyy wygl?dasz na głównej fotce jakby Cię żywcem wyci?gneli z Klubu Błękitna Ostryga rofl.gif

Nie to żeby co? miał do samego testu bo napisany jest sypmatycznym piórem ale fotki testera w skórze z frendzelkami rozwaliły mnie totalnie roll03.gif

No i oczywi?cie ?ci?gn?łe? pomysł na miejsce fotek testowanego retro skutera od nas. ;)

Ojj Jacek... musimy poważnie porozmawiać... ;);)

Poza tym tak już zupełnie poważnie to w marcowym numerze |M chyba jest bł?d na stronie głównej. Test Agility to był w poprzednim numerze.

Przy okazji link do testu retro skutera u nas:

Test retro skutera Adams\ adamoto 125

Opublikowano

Mariusz, ale ja specjalnie zrobiłem z siebie pedałka nie wiedz?cego o co chodzi ;) . Każdy szczegół ubioru był specjalnie pod tym k?tem dobrany. Miał być długi szal i czerwone skarpetki ;) , ale zrezygnowali?my ;) .

Mario daj mi na PM swój e-mail to Ci prze?lę fajniejsze zdjęcia z tej sesji. ;);)

• Administrator
Opublikowano

Łeb se urwe a muszę te foty zobaczyć... ;) DAWAJ! ;)

mariuszburgi@burgmania.net

Opublikowano

Poszło ;)

• Administrator
Opublikowano

Ja tez tez :) chce zobaczyc te fotki. A dzis to az sie zastanawialem czy ja nie mam tego numeru bo przeciez Agility bylo w poprzednim numerze. W srodku jednak sliczny Adams :)

Gość denver27
Opublikowano

nie wiem jak zapytac :) chodzi mi o numery archiwalne |M a konkretnie własnie ten gdzie jest test burgmana 400 ,gdzie moge nabyc archiwalne numery?

a moze ktos ma to odkupie ,pozdrowienia

• Klubowicze
Opublikowano

te frędzelki to trochę jak zniewie?ciały kowboy na lichej szkapie.

jeżeli taki jak w/w zamy?ł był celowy - to super

tek?cik fajniutki.

tylko na zdjęciach ta zabawka wygl?da jakby za chwilę miała sie rozsypać.

też bym zrobił "kuken' w ten fotki

Pozdrówko

• 1 miesiąc temu...
  • Administrator
Opublikowano

No więc mamy kwietniowy |M a w nim m. in:

Ciekawy test Xcitinga 500. Wstęp jest trochę podobny do testu na Burgmanii jaki przeprowadzili?my w czerwcu 2005 (KLIK! XCITING 500 Burgmania) ale nie to żebym się czepiał :P

Ogólnie napewno warto rzucić okiem na opis Jacka Gradomskiego.

Lech Potyński piszę fajne felietony i prawie zawsze je czytam. W aktualnym numerze Lechu zastanawia się nad nazewnictwem Maxi skuterów i stara się wymy?leć nowe okre?lenie dla pojazdów, które akurat nam s? dobrze znane :P . S?dzę, że przemy?lenia w nim zawarte s? trochę kontrowersyjne ale może kto? wymy?li jak można nazwyać duże, mega, ogromne skutery :D .

Zgodzę się co do jednego--- GP 800 coraz mniej przypomina maxi skuter whist

Lekturkę polecam !OKK

Opublikowano

to ja teraz troche o konkurencji w ostatnim numerze jest ponad 200 stron :rolleyes: i test szczekowcow, 0 o skuterach bo.... w nstepnym numerze dodatek specjalny o o nich wlasnie.

A pisze o konkurencji bo wlasnie w sweta przegladam gazetki i wlasnie natknalem sie na ciekawe zdjecie w numerze z 2002 pewnego Goscia z forum na C1 wyglada jak szefo jakiejs mega korporacji w gajerze od Armaniego !OKK

Jak wroce ze swiat zeskanuje i wrzuce na forum.

Opublikowano
Lech Potyński piszę fajne felietony i prawie zawsze je czytam. W aktualnym numerze Lechu zastanawia się nad nazewnictwem Maxi skuterów i stara się wymy?leć nowe okre?lenie dla pojazdów, które akurat nam s? dobrze znane  :P . S?dzę, że przemy?lenia w nim zawarte s? trochę kontrowersyjne ale może kto? wymy?li jak można nazwyać duże, mega, ogromne skutery  !OKK .

Ja bym pozostał przy okre?leniu maksiskuter pisanym ł?cznie (tak jak minispódniczka, ale spódniczka mini; podobnie: wideokaseta - kaseta wideo). Megaskuter, jak na mój gust, też może być.

Swoj? drog?, podoba mi się (w sensie, że mnie trochę ?mieszy) jedno z potocznych okre?leń na te pojazdy, które przyjęło się w języku japońskim (tzn. w pewnym żargonie, m.in. na internetowych forach dyskusyjnych zrzeszaj?cych fanów dużych skuterów), mianowicie bigusuku (jakby się kto? nie domy?lił, skr. od ang. big scooter). :P

Opublikowano

Odpowiada mi maxi i mega wiadomo o co biega !OKK

Opublikowano
Wstęp jest trochę podobny do testu na Burgmanii jaki przeprowadzili?my w czerwcu 2005 (KLIK! XCITING 500 Burgmania) ale nie to żebym się czepiał  !OK

Masz rację Mriusz, również podobny do pocz?tku mojego testu o Kymco Agility. Po prostu narodek nie odróznia Chin o Tajwanu i tyle. A zmienić kolej historii to chyba by było kłamstwem. Zreszt? opisuj?c ten sam pojazd zawsze będ? pewne podobieństwa, chyba, ze jeden nie cierpi skuterów, a drugi je uwielbia. !V

PS Zreszt? bliĽniaczy wstęp ma stroma importera Kymco MotorLandu.

Profesorze, to wszystko było zamierzone, tylko skarpetek czerwonych miałem. :lol:Tak na prawdę jest bardziej "pacerny" niz wygl?da.

• Klubowicze
Opublikowano

Profesorze, to wszystko było zamierzone, tylko skarpetek czerwonych miałem. :lol:Tak na prawdę jest bardziej "pacerny" niz wygl?da.

Takom czuł , ale spytać "nada" ;)

Pozdrówko!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

w nowym numerze konkurencji jest dodatek o skuterach a tam testy yamahy xcity i vespy 250ie a z fajniejszych motocykli jest zielony z750 opisany.

ps. i jest list czytelnika ze sie wszyscy z niego smiej? bo jeĽdzi skuterem kymco i zeby gazeta pomogła !OKK i jak w Bravo pomogli

Opublikowano

Czytelnika Polaka , czy Węgra? Może on z Breslau i dla tego, bo nie znaj? Kymco. albo żarełko rozwozi i wygl?da jak kelner obwoĽny. !OKK

Opublikowano
(...)i test szczekowcow(...)

Test bardzo dobry, ale wygrywa Nolan, cos im sie pomylilo przy liczeniu punktow i zostal za Shoei i Schuberthem !OKK . Dla dociekliwych -> jedynie 5 pkt (blad druku?) za tlumienie uderzen, a powinno byc 17 czyli najwiecej z testowanych kaskow :lol: .

PS. "Swiat Motocykli" czy "Motocykl"? Wsio ryba... Staram sie czytac oba.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

w sierpniowym numerze mamy relacje z wiadomo jakiego zlotu :) i JAcek oszalał w tym numerze aż 3 skuterki przetestował.

Opublikowano

A ł?cznie maj? 150ccm, czyli prawie maxi by wyszło. :lol::lol::lol:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W paĽdziernikowym numerze |M mamy tam wzmiankę z II-go albo jak kto woli III-go Rajdu |więtokrzyskiego. Fajna sprawa że kto? o nas pamięta.

W tej samej gazecie, przy okazji relacji z innej imprezy nie koniecznie skuterowej a mianowicie zlotu Triumpha, jest na grupowym zdjęciu nasz kolega Kefir. Je?li nie widzieli?cie go to poszukajcie.

Ten to się potrafi ustawić do fotki :P:):angry:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

w nowym numerze dwutygodnika Wiadomosci Motocyklowe ( info dla poznaniakow 2,40 zł ) jest tescik b400 i pisza o naszej kolezance spiewaczce !placz1 i jest nastepne zdjecie kontestuj?cego Kefira !sciana

• 4 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

W listopadowym numerze "|wiata Motocykli" ruszył plebiscyt na motocykl roku, szkoda tylko, że nie bardzo mamy z czego wybierać bo organizator nie uwzględnił kategorii "Maxi Skutery" !TAZ bo kilka modeli by się przecież mogło spokojnie załapać do konkurowania z biegowcami.

Nie ?ledziłem podobnych plebiscytów w poprzednich latach i nie wiem czy uwzględniały skutery, a nawet jeżeli nie to mogłyby zacz?ć.

Opublikowano

Swiat robi chyba 1 raz taki plebiscyt. Co roku robi odpowiednik Bravo dla tych co lubia 2 koła gazeta Motocykl i oni skutery uwzględniaj? tylko im sie nazwy myl? i w zeszłym roku wygrał maxi Yamaha R1 whist