Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Holowanie 2oo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauwazylem cos takiego dzisiaj na motobazarze. Ciekawa sprawa, miesci sie w bagazniku, nie wymaga rejestracji - mozna zabrac moto na wakcje z rodzina.

Koszt - duzo i malo 1500zl. Ciekawa alternatywa dla przyczepy.

pic000723vv5.th.jpg pic000724is9.th.jpg

Opublikowano

Wydaje mi sie ze na tej przyczepce moto i samochód musi miec ważne oc i przegl?d ???? Ciekawe czy można tak pojechac za granice !tut I czy wogule można tak jeĽdzić po Polsce???? Pomysł fajny

Opublikowano

Patent stary i nie sprawdził się! W podobny sposób w połowie lat siedemdziesi?tych ci?gali?my motocykle na zawody sportowe (wówczas rownież istniały takowe), i okazało się, że za duże naprężenia skierowane w innym kierunku niż normalnie występuj? na główce ramy i zawieszeniu. Pomysł zarzucono. Tak mozna podholować LEKKI motocykl na niewielkiej odległo?ci.

PS Pytaj?cym czemu i jakie naprężenia i, ze to bzdura i udowodnij i podobne nie odpowiem, bo m?drzejsi stwierdzili blisko trzydzie?ci lat temu.

Opublikowano

Rok temu na Mototargu widziałem, jak przy zawracaniu moto na takiej uprzęży się ładniutko położyło.

Za podobn? cenę da się kupić specjalistyczn? przyczepkę i przewozić sprzęt bezpiecznie.

Opublikowano

Witam --

Podzielam opinię Jagroskiego, trochę wyobraĽni i wiadomo co i dlaczego, niemniej jednak my?lę, że to ciekawe rozwi?zanie dla niewielkich prędko?ci, odległo?ci (w razie awarii) i bez cofania, lub rozs?dnego delikatnego cofnięcia. Jednym słowem alternatywa dla przyczepki. (ostateczno?ć)

Pozdrawiam

Opublikowano

Pocz?tek lat 80-tych ówczesna Milicja zabierała dowód rejestracyjny jeżeli zauważyli w ten sposób holowany motocykl.

Ponoć PZM na potrzeby Milicji przeprowadził testy i okazało się że ten sposób holowania motocykla zagraża innym uczestnikom ruchu,ile w tym prawdy nie wiem,mówię to co w tamtych latach mnie spotkało,na szczę?cie było to niedaleko domu i jako? udało się wykręcić "sianem" :D

A że czasy były niepewne więc nikt nie wpadł na pomysł aby poprosić o pokazanie przepisu lub jego wykładnię,był to czas stanu wojennego, pamięta go kto? jeszcze? :lol::):D

Opublikowano

Patent nie patent ale nie zaryzykowałbym zamocowania w taki sposób mojej atlanty... za piękna jest !piwko

Opublikowano

Swego czasu zdarzyło mi się nawet wywrócić motorek ustawiony na przyczepce do przewozu 2oo więc przewozu na 'takim czym?' bym się w ogóle nie odważył ;]