Gość PCX Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Bez ceregieli ... http://nt.interia.pl/internet/wiadomosci/n...elegalny,967868 http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydani.../prawo_a_2.html Chciałbym to skomentować ale nie godzi się na publicznym forum ... jak wy to widzicie ? Co z tego wyniknie.
ERMI Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 hehehe no cóż zawsze mówiłem że łysemu dobrze w pasiaku W głowie się nie mie?ci !!! rozumiem jakby taki debilny nowotwór tępej interpretacji przepisów postanowił przepchn?ć jaki? klub parlamentarny - czego po wyżynach intelektualnych chorych na władze ludzi można by się nawet spodziewać, ale jak czytam że Sędzia S?du Najwyższego - który powinien być autorytetem intelektualnym prawa i ostatni? desk? ratunku Ludzkiego rozs?dku, zatwierdza co? takiego i się pod tym podpisuje... to faktycznie PCX głos gdzie? więĽnie w gardle po zobaczeniu na kalendarzu że dada różni się od 1 kwietnia... Po wielu dziesięci latach ogl?dania, słuchania, i czytania ustaw i przepisów (lub czasopisma) po raz pierwszy jestem zaszokowany. A może tu chodzi o wyłudzenie przez państwo 40zł opłaty przecież mamy zarejestrowane w polsce (w cern) kilka milionow witryn albo i wrzuceniu do pierdla każdego kto napisze na forum, że kwa to c**j, albo nie daj Boże o kontrolowanie wolno?ci wypowiedzi i wymiany my?li - czyli ZAMACHU NA DEMOKRACJĘ!!! dodajmy do tego policję,abw,cba, i inne kgb stosuj?ce filozofię przysłowiowego Rocha Kowalskiego (potop ) a nikt nie będzie się czuł bezpiecznie. cóż moi drodzy najwyższa pora uzyskać statut represjonowanego i wyjechać z tego cyrku a w CV wpisać sobie w nadziei znalezienia lepszej pracy - REDAKTOR NACZELNY???
Administrator Artix Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Administrator Opublikowano 30 Sierpnia 2007 1 post jeden rok w pierdlu za nielegalne pisanie No to na forum biorac pod uwage ze powiedzmy 500 osob co jakis czas cos skrobnie jest juz redaktorem naczelnym. Hmm moze jednak nie jest tak zle redaktor naczelny Artix z korporacji Artix Co. & Sccoter, za 40 zl otrzymam legitymacje prasowa, wszak ze mnie redaktor cala geba pisze codziennie a wiec dziennika. Na marginesie, sprawdzilem nawet strona mojej firmy nie jest zarejestrowana. a zatem jest to juz uklad, bo mam 500 wspolnikow gdzie pomagaja mi w moim przestepczym procederze. Hmm nie spodziewalem sie uklad to ja, bo do wyksztalciucha juz sie przyzwyczailem.
Administrator Tetsuo Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Administrator Opublikowano 30 Sierpnia 2007 No Burgmania.net jest spokojna , prawie od pocz?tku stoi na serwerze poza granicami naszego kraju ....
gumis Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 cisn? mi się same inwektywy na takie przepisy itp rzeczy ale policzyłem do 10 i luz... wyj?cie jest takie albo wszyscy uciekn? na zagraniczne serwery ( może o to chodzi ) albo wszyscy internauci zbojkotuj? ten bubel i rozejdzie się po ko?ciach. a my za takie dziadostwo płacimy podatki łami?cy prawo - Gumi?
Klubowicze Ravenka Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Klubowicze Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Wychodzi na to, że burgmania jest zorganizowan? grup? przestępcz?, bo każdy z nas bierze w niej udział w celu popełnienie przestępstwa... Ale jest nas więcej niż w niejednej mafii Dorzućmy 3 miesięcy do 5 lat za udział i po roczku za każdy post. Dojdziemy do kar przyjmowanych w USA np: podwójne dożywocie Ojciec Dyrektor jako zakładaj?cy i kierownik może dostać 5 latek gratis
Sympatycy szorstki Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Sympatycy Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Wychodzi na to, że burgmania jest zorganizowan? grup? przestępcz?, bo każdy z nas bierze w niej udział w celu popełnienie przestępstwa... Ale jest nas więcej niż w niejednej mafii Ravenka, nie dramatyzuj, burgmania "stoi" na serwerze poza granicami naszego kraju, więc jej te chore przepisy nie dotycz?. Przypomnę, też tym, co już maj? "wyrobione" zdanie o Kraju, Rz?dzie Etc., ze prawo prasowe ma więcej lat niż istnienie rozwiniętego internetu w Polsce, a wykładnia SN dotyczy jego przestarzałych przepisów w których brakuje czego? takiego jak INTERNET. Artix, podejrzewam, że żadne z ministerstw oraz urzędów centralnych nie posiada serwisów internetowych w zgodzie z wykładni? SN. Tak więc gdyby sejm nie zajmował się blokowaniem własnego rozwi?zania (opozycja), albo pracował normalnie i głosował nad ogromn? kolejk? ustaw i poprawek, byłaby szansa co? z tym bublem zrobić... pzdr
ERMI Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Urzędasy maja maj? cos takiego BIP (biuletyn informacji publicznej) - za który Artix pójdzie siedzieć bo się dopisuje do niego. A i inni też będ? się łapać na to debilstwo. Co do zmiany przepisów i prawa prasowego - to popatrz Szorstki jak jest - Ministerstwo Finansów potrafiło wprowadzić przepisy umożliwiaj?ce przekazywanie dokumentów internetem (sprawy podatkowe, zusowskie, celne) dalej - Policja jako? potrafiła przepchn?ć przepisy dot. piractwa komputerowego, wykorzystuje internet do wyłapywania pedofilii, do wykrywania przestępstw kryminalnych, Nawet Urz?d skarbowy jako? nie udaje że internetu nie ma i ochoczo zabiera się za handel internetowy. A Kwa?niewski podpisał ustawę własnym zarejestrowanym kluczem prywatnym, ba nawet nasz JP2 polak z Wadowic. Znane ze swojej zatwardziało?ci do nowinek i konserwatywno?ci instytucje ko?cielne i seminaria duchowne maj? dostęp do internetu i swoje strony www. Więc żadna argumentacja promujca to dziwne cođ nie trafi chyba do nikogo z minimum kropl? oleju w głowie, zę prawo prasowe "niedogoniło" - toć to przecież demagogia w czystej formie. No wła?nie Artix - czy każdy internauta prowadz?cy stronę www "nie spięt? zszywkami do roku" będzie mógl się starać o legitymacje prasowe??? "w tym szaleństwie jest metoda " - staniemy się Państwem równie demokratycznym jak Chiny - checie tego? - ja nie. zapewne niedługo za wysłanie maila będzie trzeba wnie?ć stosown? opłatę. ca
Administrator Tetsuo Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Administrator Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Urzędasy maja maj? cos takiego BIP (biuletyn informacji publicznej) - za który Artix pójdzie siedzieć bo się dopisuje do niego. W jednym z tych artykułów było napisane , że wł??nie BIP jest z tego prawa wył?czony, bo co? tam ...
RobB. Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ojciec Dyrektor=Ojciec Redaktor=Capo di Tutti Capi=dożywocie, Tetsuo=Operator=Consiliere=25 lat, Czy dobrze zinterpretowałem to orzeczenie ?! O cholerka, napisałem artykuł jestem redaktorem !TAZ !V , ale czasopisma podziemnego czyli ja też idę w pasiaki !w00t . Ratuuuunku nie mogę wykasować !w00t , o Boże kto? dzwoni do drzwi Ale się porobiło z t? IV RP, poł?czenie Orwella z Kafk?, jak tu K***A ŻYĆ ?!!!!!!!!!! Zaraz zacznę podskakiwać jak poseł Jankowski !TAZ !TAZ !TAZ !TAZ Patrzę w dół, a tu nie ma dna, czyli nie ma odwrotu, bo się nie ma jak odbić Pozdrawiam Was redaktorzy przyszli mieszkańcy aresztów, ciekawe czy areszt na Smutnej ma stronę www. i jest zarejestrowana ? E jest Areszt |ledzczy na Smutnej No to będzie chyba pierwszy przypadek na ?wiecie SAMOARESZTOWANIA !w00t RobB.
Gość qrdemol Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 A ja ostatnimi czasy doszedłem do wniosku że sam jestem nielegalny.Chyba tez sie samozaaresztuje
Gość Dragon Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Do tego wszystkiego trzeba jeszcze krzykn?ć - "Lepper na prezydenta" i będzie cool... Szorstki... Nie wiem czy jest sens rozgrzewać towarzystwo stwierdzeniem, że "opozycja blokuje..." Ja mam zupełnie inne zdanie... Może należy założyć w?tek polityczny i tam się "boksować"???? P.S. Jutro kafka????
Sympatycy szorstki Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Sympatycy Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Więc żadna argumentacja promujca to dziwne cođ nie trafi chyba do nikogo z minimum kropl? oleju w głowie, zę prawo prasowe "niedogoniło" - toć to przecież demagogia w czystej formie. Ermi, mniemam, że kroplę oleum to masz w głowie. A może i więcej. Zatem czemu piszesz brednie o cyt. "argumentacji promuj?cej to co?" ??? Kto argumentuje PROMUJˇC ??? Zrozumiale to napisałem dla Ciebie ? Je?li jest bzdurne prawo to należy je zmienić. Z całej sprawy wynika to, że takie bzdury zawiera prawo prasowe. SN ustosunkował się do tego daj?c wykładnię. DO ISTNIEJˇCYCH ZAPISÓW. Tak trudno to poj?ć ? Dla ułatwienia kojarzenia, dodam, że jest to dla mnie również totalna bzdura. Ale nie rozrywam szat, nie histeryzuję i nie opłakuję zabitej demokracji. Mam tylko żal do tych których wybrali?my (WSZYSTKICH), że nie zabrali się za poprawę tych głupot. Podkre?lam, głupot, bo jest w Polsce tysi?ce rzeczy ważniejszych i posiadaj?cych wyższy priorytet do zmiany, a i tak nic się nie dzieje... pzdr i opamiętania w tym jazgocie życzę... BTW: Dragon: Jutro kafka ? Jasne Marcin Zadzwoń o której wpadniesz.
Administrator Tetsuo Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Administrator Opublikowano 30 Sierpnia 2007 My?le , że wszyscy tutaj się niezdrowo nakręcili?my , co spowodowała publikacja Rzeczpospolitej . Proponuję przeczytać teksty Piotr Waglowski autora serwisu vagla.pl któy tematem zajmuje sie na co dzień :http://prawo.vagla.pl/prasa. Pan Waglowski jest prawnikiem zajmujacym się dobrami osobistymi w internecie. Generalnie radzi , aby na razie nie komentować postanowienia S?du Najwyższego , które nie jest publicznie dostepne.
Sympatycy szorstki Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Sympatycy Opublikowano 30 Sierpnia 2007 My?le , że wszyscy tutaj się niezdrowo nakręcili?my , co spowodowała publikacja Rzeczpospolitej . Dokładnie Tetsuo Swoj? drog?, to już kolejny bzdet, który trafia na bardzo podatny grunt na naszym forum, powoduj?c masowe histerie, "rozdzieranie szat" i deklaracje chęci ucieczki z "tego kraju"... pzdr
Gość Cobesh Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ciekawe czy strony Sejmu, Policji, Ministerstw s? zarejstrowane. Teraz zacznie się przenoszenie serwisów na zagraniczne serwery
Administrator Tetsuo Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Administrator Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Swoj? drog?, to już kolejny bzdet, który trafia na bardzo podatny grunt na naszym forum,powoduj?c masowe histerie, "rozdzieranie szat" i deklaracje chęci ucieczki z "tego kraju"... Niestety ten temat wywołał poruszenie nie tylko na naszym forum , wszyscy co co? w internecie pisz? teraz to komentuj? i tak powiększa się spiralnie zaniepokojenie tym tematem ... Tak to jest jak jaki? nieodpowiedzialny dziennikarz napisze co? w Rzepie ... Jedyne pocieszenie , że pewnie przenios? go do Super Expressu.
slaw Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 W ustawie Prawo Prasowe nie ma nigdzie ograniczenia, że dotyczy prasy wydawanej w Polsce. Je?li redaktor naczelny (np. Artix, bo ma uprawnienia do kształtowania profilu pisma) czy dziennikarz (każdy z nas) wykonuje swoj? działalno?ć będ?c na terenie Polski to nie byłbym taki pewny siebie Wczoraj ?ci?gn?łem z www sejmu tekst jednolity aktualnej wersji ustawy Prawo Prasowe i s? tam takie kwiatki: Art. 25. 3. Redaktorem naczelnym dziennika lub czasopisma nie może być osoba skazana za zbrodnie przeciwko podstawowym interesom politycznym i gospodarczym Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej Mam więc nadzieję, Artix, że nie walczyłe? z PRL Art. 2. Organy państwowe zgodnie z Konstytucj? Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej stwarzaj? prasie warunki niezbędne do wykonywania jej funkcji i zadań,[...] A wracaj?c do tematu - ciekawy jestem jak SN z tekstu ustawy wyci?g?ł wniosek o konieczno?ci rejestrowania wydawnictw internetowych. Wg. mnie się nie da. Art. 45. Kto wydaje dziennik, lub czasopismo bez rejestracji albo zawieszone - podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolno?ci. Innych publikacji prasowych zatem rejestrować nie trzeba. A co to jest w takim razie "dziennik" lub "czasopismo" ? Art. 7. pkt 2. W rozumieniu ustawy: 2) dziennikiem jest ogólnoinformacyjny druk periodyczny lub przekaz za pomoc? dĽwięku oraz dĽwięku i obrazu, ukazuj?cy się czę?ciej niż raz w tygodniu, 3) czasopismem jest druk periodyczny ukazuj?cy się nie czę?ciej niż raz w tygodniu, a nie rzadziej niż raz w roku; przepis ten stosuje się odpowiednio do przekazu za pomoc? dĽwięku oraz dĽwięku i obrazu innego niż okre?lony w pkt 2 Strona internetowa z cał? pewno?ci? nie jest drukiem, nie jest też przekazem za pomoc? dĽwięku a także nie jest przekazem dĽwięku i obrazu. W odniesieniu do art 7 pkt 2 lit. 1 stronę internetow? należy zakwalifikować do "publikacje za pomoc? innej techniki rozpowszechniania" która jest wyraĽnie odróżnona od druku - cytuję ustawę: "publikacje periodyczne za pomoc? druku, wizji, fonii lub innej techniki rozpowszechniania". Zatem stron internetowych, o ile nie ukazuj? się drukiem, rejestrować nie trzeba i nie da się ukarać admina za prowadzenie strony bez rejestracji jako dziennik czy czasopismo. Uwaga - żeby nie podpadać pod konieczno?ć rejestracji warto wył?czyć wszelkie dĽwięki na stronie Video czy obrazki bez audio nie powoduj? konieczno?ci rejestracji, ale z audio to już kto wie...
ERMI Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 no może i to bicie piany trochę na zapas ale taka potyczka intelektualna przydaje się każdemu. Szorstki ja ci normalnie nieukrywnie zazdroszczę stoickiego spokoju. Choć nie raz też nie wytrzymujesz na te m?dro?ci płyn?ce z góry ale i tak Ci zazdroszcze optymizmu. tak sobie wła?nie my?lałem i czytałem tu i ówdzie i co wymy?liłem może to wszystko dotyczyć tzw."gazet internetowych" czy innych periodyków. Swojego czasu miałem straszny problem z usankcjonowaniem celnym dla wydawnictw internetowych - wychodz?cych WYł?CZNIE w internecie - a były to amerykańskie tygodniki o tre?ciach naukowych (fizyka,informatyka, matematyka chemia i takie tam o innej sztuce) strasznie trudno było wytłumaczyć komu? (wł?cznie z urzędem skarbowym) jak to jest subskrybować gazetę w formacie *.pdf. i to nawet nie w cało?ci tylko wybrane fragmenty. kobinacje były przenajróżniejsze wł?cznie z kombinacjami o prawa autorskie. ale jako? sie udało. dla przyklładu podam - firma szwajcarska zarejestrowana w USA - serwer kajmany - reaktorzy (indie, usa, japonia) czę?ć artykułów na papierze lokalnie a czę?ć prenumerata on-line. faktura za dostęp do textów, wyników badań, przynależno?ć do kola naukowego, przesyłkę papierow? i cd. -istny koszmar więc jeżeli to chodzi o takie usankcjonowanie wydawnictw to rozumiem ale jeżeli będzie tak jak pismaki zapodały to ...
Klubowicze Ravenka Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Klubowicze Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ravenka, nie dramatyzuj, burgmania "stoi" na serwerze poza granicami naszego kraju, więc jej te chore przepisy nie dotycz?. Nie dramatyzuje tylko pisałam z przymróżeniem oka. Moim zdaniem jeste?my na takim samym etapie jak Niemcy w czasie dochodzenia do władzy NSDAP. A przepisy i tak nas dotycz? - czyn zabroniony jest popełniony w miejscu gdzie sprawca działał lub zaniechał działania - czyli w IV RP (no chyba, że kto? pisze z zagranicy). Jednak nie ma co się martwić SN ma dużo durnych orzeczeń.
adams Opublikowano 3 Września 2007 Opublikowano 3 Września 2007 Najlepiej gdyby wszyscy internauci zechcieli w tym samym momencie zarejestrować strony. Ciekawe kto by się tym zaj?ł i ile czasu trzeba by czekać na rejestrację strony, bo rozumiem że do czasu rejestracji musiałbym zamkn?ć swoj? stronę. Lepiej niech się zajm? przestępcami.
Sympatycy Qw@ki Opublikowano 4 Września 2007 Sympatycy Opublikowano 4 Września 2007 Bardzo ciekawy temat. Wstrzymuję newsy www.SOKOŁ.lublin.pl !TAZ
Rekomendowane odpowiedzi