kopajt Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witam. Chcę kupić Yamahę Majesty 250 - oczywi?cie używkę Chciałbym podej?ć do tematu bardziej kompleksowo, czyli kupić sprzęt i wymienić wszystko co trzeba od razu, nie tak jak zrobiłem z samochodem - czyli kupno za cał? kasę i jazda z dusz? na ramieniu czy się nic nie stanie... dopiero wymiana płynów, pasków i innych pierdół po uzbieraniu kasy. Do tego zestawienia potrzebuję mniej więcej informacji co się wymienia w tym modelu i ew. cenę danej czę?ci lub płynów. Czyli: olej (jaki i ile litrów) paski (jakie i cena) klocki (jakie i cena) i co jeszcze ??? Żeby nie było że nic nie przegl?dałem - z forum wyszło mi że nie ma co kupować pasków zamienników tylko oryginał, olej należy wymieniać co 3.000 km (ale tego nie jestem pewny czy tak jest w 250, czy tylko w 125) - tak więc proszę o pomoc
Gość PCX Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Olej silnikowy, Olej w przekładni, Płyn chłodniczy, Płyn hamulcowy, Filtr oleju ?. Nie wiem czy jest w majce. Skontrolować/ w razie potrzeby wymienić Pasek, Rolki, Okładziny sprzęgła, Klocki, Filtr powietrza, Filtr paliwa. I chyba tyle, na pytania: co? gdzie? jak? ile? i po co? odpowie serwisówka
Sympatycy Kisiel Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Sympatycy Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Filtra oleju w YP250 nie ma. Te i wszystkie inne informacje, takie jak grubo?ci paska, okładzin sprzęgła i inne dowiesz się z serwisówki YP250 Pasek w razie jakichkolwiek w?tpliwo?ci co do wieku należy wymienić nawet jak będzie się jeszcze mie?cił w tolerancji wymiaru. Do YP250 jest wyj?tkowo "tani"
kopajt Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Dzięki za informacje i adres serwisówek. Będę miał sporo do poczytania do poduszki
Gość klanger Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Dzięki za informacje i adres serwisówek.Będę miał sporo do poczytania do poduszki uważaj na błędy w serwisówce YP 250 1996 - max. poziom oleju jest tam Ľle zaznaczony Zapraszam na stronę po?więcon? xxx A na pytanie "kupno majesty i co dalej"... odpowiem... dalej to już należy tylko jeĽdzić, jeĽdzić i cieszyć się t? jazd?... !scooter ps. przepraszam za dwa posty, nie wiem jak zlikwidować ten, były jakie? problemy techniczne przy wysyłaniu i st?d pojawiły się 2 poty
adams Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Trochę dziwi? mnie tego typu pytania o oleje czy inne podobne sprawy. Nawet je?li kupujemy pojazd od kogo? to powinien mieć instukcję obsługi w której jest opisane na temat płynów wszelakich, przegl?dów. Czyżby większo?ć wła?cicieli wyrzucała instrukcje jako niepotrzebne ? Przecież dzięki nim niektóre rzeczy można zrobić samemu.
Rekomendowane odpowiedzi