Sympatycy irasko Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Sympatycy Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Z tych co pytasz zdecydowanie bym wybrał burgmana 400. Bardziej uniwersalny. Nie tylko do pracy, ale i za miasto.
Witekkij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Jak na razie nie mam w planach za miasto jeździć. Czy spalanie w 400 nie bedzie znacznie wyższe?
Sympatycy irasko Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Sympatycy Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Czy spalanie w 400 nie bedzie znacznie wyższe? Jak kierujesz się tylko samy spalaniem to kup sobie Hondę PCX 125 - ze 2 litry Tobie spali.
Sobier Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Jak na razie nie mam w planach za miasto jeździć. Po zakupie napewno Twój plan się zmieni , wiem bo sam przerabiałem ten temat. Proponuje kupić 400.
Witekkij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 słyszałem że suzuki żłopie olej, może lepiej Honda Forza 250?
tomekmajesty Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 mam oprócz Vespy GTS300 od tego sezonu Kymco People One 125 naprawdę fajny sprzęt do 105 a w porywach do 110 km/godz., bez szyby i z moją masą 90 kg bardzo zwrotny, pali 2 litry na 100, a nawet wjeżdża na drogi leśne (duże koła) no i wykonanie o klasę lepsze niż Agility, które też mam w firmie duże koła dobrze się spisują na zakrętach i na dziurawych drogach ogólnie dobry miejski skuter, oszczędny, zwrotny a ostatnio testowałem go na obwodnicy Kielc przy dość dużym wietrze i też dał radę polecam
AndrejS Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Ja rok temu miałem podobny dylemat. Po złych doswiadczeniach z koreańczykiem (KeeWay 125cm) i paroma przygodami z dużymi skuterami (min Burgman 650) szukałem złotego środka. Założenia: zwinny skuter do miejskich korków - ale żeby leciał ponad 120 km/h i miał dobre odejście, dużo przestrzeni bagażowej, dobra marka-niezawodność i dostęp do części(japoniec lub włoch), małe spalanie (do 4 litrów) no i wygląd ogólny, żeby nie było obciachu...a do tego frajda z jazdy. No i po żmudnych poszukiwaniach stałem się szczęśliwym posiadaczem X-max'a 250. Zwinny jak cholera, ma niezłego kopa, pali do 4 litrów, leci 130km/h wg GPS., pod kanapę pakuje kask, spodnie, kurtkę i jeszcze parę browarów wchodzi. Miał być do pracy do miasta a latam nim trasy po kilkaset kilometrów - i jestem bardzo...bardzo zadowolony z zakupu. I ogólnie... seksi skuter!!!
Mikołaj Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Założenia: zwinny skuter do miejskich korków - ale żeby leciał ponad 120 km/h i miał dobre odejście, dużo przestrzeni bagażowej, dobra marka-niezawodność i dostęp do części(japoniec lub włoch), małe spalanie (do 4 litrów) no i wygląd ogólny, żeby nie było obciachu...a do tego frajda z jazdy. Xmax raczej zwinnością w korkach nie grzeszy ze względu na swoje gabaryty. Z większysz pojemności >200cc w zasadzie tylko Vespa. Wszędzie tym wjedzie. Sprawdzałem w Rzymie
tomekmajesty Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 ja sprawdzam od kilku lat ... Vespa GTS 300 na mieście to super wybór jedyna wada, trochę droższa od konkurencji w tej klasie, ale w końcu jest metalowa a nie plastikowa namówiłem na Vespy już dwóch kolegów i są zadowoleni jeden śmiga na GT200 a drugi na GT125 (nie ma prawka ale ceny przyzwoitych używek zaczynają się od 6 tysiaków
Rekomendowane odpowiedzi