Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym sie was poradzić jakie radio samochodowe by?cie mi polecili tak do okolo 300zl. Najlepiej zeby bylo nowe. Oczywi?cie musi byc na CD, mp3 jak dla mnie nie musi obslugiwac :D

poozdro :D

Opublikowano

Clarion swietne japonskie radia ;]

Opublikowano

Nic dodać, nic uj?ć. Je?li udało by Ci się gdzie? wyrwać Clariona w dobrej cenie - nie zastanawiaj się. Nie będziesz miał żadnych problemów, a i jako?ć dĽwięku super.

Opublikowano

Tevion - Badziewion jak to mówi?...

W autach miałem Pioneer'a póĽniej Sony a póĽniej VDO wszystkie były spoko ale i tak póki s? kiepskie gło?niki to nie będzie grało

Opublikowano

clarion - duży zapas pr?dowy - wci?ga gło?nik basowy i trzyma. :lol:

porz?dne bebechy, nowoczesna końcówka mocy, trwałe mechanizmy

paskudny wygl?d :D

Opublikowano

Nic dodać, nic uj?ć. Je?li udało by Ci się gdzie? wyrwać Clariona w dobrej cenie - nie zastanawiaj się. Nie będziesz miał żadnych problemów, a i jako?ć dĽwięku super.

[quote name=Ermi' date=' clarion - duży zapas pr?dowy - wci?ga gło?nik basowy i trzyma. wink.gif

porz?dne bebechy, nowoczesna końcówka mocy, trwałe mechanizmy

paskudny wygl?d laugh.gif]

Dawno i nie prawda :)Historia Clariona

Teraz ten badziew robi? wszędzie na ?wiecie, głównie w Chinach, ale i na Węgrzech też.

Aby zestaw naprawdę dobrze zabrzmiał to element steruj?cy musi być z górnej półki, przynajmniej za jakie? 3-4 ty?, do tego porz?dne gło?niki przynajmniej Infinity Reference. Nie zapomnij o porz?dnej tubie basowej min. 300 W i odpowiednio mocnym wzmacniaczu!!!

Oczywi?cie zastosowanie mat wygłuszaj?cych i g?bek jest konieczne !!!

:):) aby skuter brzęczał dobrze pod blokiem :)

Chłopaki bo pęknę ze ?miechu, znowu zaczniecie dyskusję o wyższo?ci....

A tu chodzi tylko o to żeby co? brzęczało w skuterze NIMAGO bo się nudzi i jeszcze nima go zamontowanego.

Kup bele co, bele grało, szkoda pieniędzy na co? więcej bo i tak nie usłyszysz w skuterze różnicy zwłaszcza w czasie jazdy.

A najlepiej załóż słuchawki i wł?cz mp3 za 50 zł. i nie zakłócaj spokoju innym, bo mog? chcieć słuchać co? innego.

Pozdrawiam

RobB. B)

W cenie ok. 300 zł w Media M. s? i JVC i Sony i Panasonic i Pioneer z MP3, a za 250 bez, jak już się upierasz ?!

Opublikowano

Dlaczego badziew?

Jak za te cene radia clarion sa dobre.

Mialem juz 3 sztuki i na zadn? nie moge złego slowa powidziec.

Sa tanie i ok. Zadna mi sie nie popsuła. Czytaly nawet mocno porysowane plyty. Teraz mam Jvc i napewno nie jest lepsze od clarionow za 300zł

Gość SzCzApA™
Opublikowano

popieram jedne z najlepszych na rynku :P

Opublikowano
żeby co? brzęczało w skuterze NIMAGO bo się nudzi

ja nie zamierzam zakladać tego radia do skutera. TYLKO DO SAMOCHODU!! bo stare mi padło ;(

pozdrawiam :P

Opublikowano

Moze nie zadna rewelacja ale ja kupilem jakis miesiac temu Blaupunkta Santa Cruz za 340zl. Radyjko ma jedna niezaprzeczalna zalete nie wymaga jakichkolwiek przeróbek je?li kto? chce je na kieszeń przerobić.

Koszt kieszeni 40zł.

Pod względem brzmienia ?rednio tyle, że ja wcze?niej miałem Pioneera z górnej półki i może dlatego tak mówie. Nie ma co wybrzydzać za te pieni?dze warto je kupić.

Aha. Zgadzam się z przedmówcami, iż żeby poczuć słyszaln? różnicę w brzmieniu należy wygłuszyć drzwi i kupić w miare dobry zestaw gło?ników ( najlepiej podpi?ć to wszystko pod wzmacniacz).

Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony a klocki mam z nienajwyższej półki.

Pozdrawiam

Opublikowano
żeby co? brzęczało w skuterze NIMAGO bo się nudzi

ja nie zamierzam zakladać tego radia do skutera. TYLKO DO SAMOCHODU!! bo stare mi padło ;(

pozdrawiam :P

A to sorry, nie zrozumiałem idei, to jak do samochodu to nie polecam badziewia za 170 zł, chyba że do dostawczaka :P

My?lę, że dla 300 zł kosztuj?cych odbiorników jako?ć jest podobna, a trzeba by się kierować funkcjami i wygl?dem, ewent. jak by była możliwo?ć posłuchania brzmieniem.

Clarion też może być :P .

Bardziej należy skupić się na wygłuszeniu i jako?ci gło?ników.

Choć s?dz?c po sugerowanej cenie za radio na gło?niki nie przeznaczysz za wiele ?!

Dobre gło?niki niestety kosztuj? przynajmniej ze 600 zł .

Ja mogę polecić:

Kappa,

PhAse

lub inne o dużej skuteczno?ci(dynamice) przynajmniej powyżej 94dB/1m gdy będ? zasilane z radia.

No chyba że będziesz stosował wzmacniacz?!

Zreszt? co tu bić pianę, temat jest rzeka i lepiej poczytaj na forach caraudio lub Twojego samochodu.

Pozdrawiam

RobB. :P

Gło?ników Clariona, mimo atrakcyjnych cen nie polecam, marnie brzmi? tak po chińsku, może dla tego, że tam je robi? ?!

Opublikowano

Witaj,

A ja Ci polece radio Sony Xplod CDX-GT200. Cena ok. 300 zl (interek 289 zeta), przyzwoita jakosc + galka + niezly wyglad + wejscie AUX (jesli chcesz podlaczyc swoja mp3).

Opis tutaj

Generalnie przy 300 zetach nie ma wielkiego znaczenia jakiej firmy kupisz odtwarzacz. Brzmia bardzo porownywalnie, bo to podstawowa, ekonomiczna klasa.

Pozdrówka,

M

Opublikowano

ja mam alpine ale wg mnie ladniejsze brzmienie ma pioneer,wybierzesz jak bedziesz uwazal.

Opublikowano

Dopiero co szukałem radia wła?nie do ok. 300 zł i zdecydowałem się na Pioneera model 2900. W sumie chyba ciężko o co? lepszego w tej cenie.

Opublikowano
Dopiero co szukałem radia wła?nie do ok. 300 zł i zdecydowałem się na Pioneera model 2900. W sumie chyba ciężko o co? lepszego w tej cenie.

Ostatecznie zdecydowałem sie na ten sam model !scooter i jest spooko!

pozdrawiam..:D

[ TEMAT do ZAMKNIĘCIA ]