Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Prawo Jazdy Kat.A - r.78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie dowiedziałem sie ostatnio ze podobno można zrobić prawo jazdy KAT.A - r.78 na bez biegowca czyli np na skuter ale wpisuj? w prawojazdy ze niemoze jechac na biegowcu czy to prawda ???? i podobno można jechac swoim skuterem tylko musi byc zarejestrowany - ubezpieczony - i osi?gac ponad 100km/h

Prosze mi powiedzieć czy to prawda weszło to ponoć 15.08.2004 roku !starwars

Opublikowano
podobno można jechac swoim skuterem tylko musi byc zarejestrowany - ubezpieczony

Jakie bys niemial prawko A czy A1 to ten warunek musi byc spelniony !starwars

Opublikowano

to to wiadomo ale czy to prawda ze tak jest ze można robic prawko na bezbiegowaca KAT.A

• Administrator
Opublikowano

Oczywiscie ze prawda, jak poszukasz w archiwum na forum to znajdziesz jak Ravenka wlasnie robila takie prawko z ograniczeniem do automatow. Zreszta na auto czyli kat.B tylko na automaty tez mozna robic.

Opublikowano

ale wszędzie czy s? wyznaczone siedziby kursów gdzie można takie prawo jazdy robic

• Administrator
Opublikowano

Wszedzie prawo jest takie samo a zatem w kazdym osrodku egzaminacyjnym mozna robic prawko kat A. w wersji automat.

Opublikowano

Tylko co to zmienia? Jest łatwiej, taniej? W końcu biegi w motocyklu to tylko drobna inszo?ć...

Opublikowano

no tak tylko dzwoniłem do :

Szkoła Jazdy " WIRAŻ "

|widnica

tel. 074-640-53-31

kom. 691-806-913

i ten pan ze tak powiem szef mówi ze niema takiego czego?

Tylko kategoria A na biegowcu na jakie? 250

Wiec co w tym jest jeden ma drugi nie ????

Aha ale jak to jest zdawanie tylko egzaminu na skuterze swoim czy nauka jazdy tez ????

Ponoć trzeba miec w homologacji wpisane powyzej 100 km /h

i jeżeli sie chce nim jezdzic ten na nauce misi byc wpisane w dowodzie rejestracyjnym pojazd do nauki prawa jazdy kat.A automat

a jeżeli np ja mam skuter z włoch czy jest tam jaka? homologacja dana jak kupywałem czy musiał bym gdzie? to załatwiac w polsce ????

Opublikowano
podobno można zrobić prawo jazdy KAT.A - r.78 na bez biegowca

Można. W Poznaniu zdały już tak chyba trzy albo cztery osoby. Poczytaj sobie na ten temat tu i tu

Opublikowano

oki dzięki !starwars lecz z tego co widac jest w poznaniu

ale czy kto? wie czy istnieje zdawanie w Wałbrzychu lub we Wrocławiu tam mam najblizej

• Administrator
Opublikowano

Wszedzie musisz zdawac na wlasnym skuterze, do tego przystosowac go do "nauki jazdy" i uzyskac na niego literke L, poszukaj na forum bo zaczynasz meczyc swoim lenistwem.

Opublikowano

no ja juz wszystko wiem co i jak tylko pytam czy gdzie? kto? zdawał w okolicach Wałbrzycha czy Wrocławia

ale tak pozatym to wiem wszystko jak wygl?da i jak sie robi wiec co sie denerwujesz Artix !starwars

Opublikowano

Witam

Jako instruktor nauki jazdy mogę powiedzieć możesz robić takie uprawinienia na automaty ale o?rodki ruchu drogowego nie maj? do tego przygotowanych sprzętów bo jak kto? robi to odrazu na biegowca kat A. Więc nie ma co mieszać zdawaj na biegowca bo puĽniej możesz żałować że możesz jeĽdzić tylko automatem taki kaprys na jaki? sezon na biegowcu. Z do?wiadczenia wiem że na kat. A egzamin nie jest taki trudny a jak bys był zaintersowany to zpraszam na kusr do mnie do Siedlec !starwars taka mała reklamka pozdrawiam i jak bys miał jakies pytanie to napisz na PM

A jak by? chciał się dowiedziec co? o kryteriach i warunkach uzyskania takich uprawnień polecam Dziennik Ustaw z dnia 31 paĽdziernika 2005r nr 217 można go ?ci?gn?ć z internetu

Opublikowano

ja na biegowca nie potrzebuje nienawidze biegowców tylko skutery ale mnie to nie tyczy tylko pytam bo kolega prosił ja mam prawko wiec luzikk

Opublikowano

Aha ale powiedz niech robi na biegowca ta sama cena i nie ma żadnych ograniczeń

Opublikowano

Czytam to i aż mi się nie chce wierzyć że jest taka możliwo?ć (z tymi bezbiegowcami). Ale s?dz?c po odpowiedziach to chyba prawda. :):D:D