kopajt Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 wdp napisał(a): [...Dlatego jak już będę mieć swoj? Aprilkę to z przodu wywalam owiewkę i podpinam działko Avenger z samolotu A10 Thunderbolt II...] Co? chyba Aprilka za mała na to działko http://www.mindfully.org/Nucs/2003/GAU-8-Avenger.htm - na tej stronie jest porównanie wielko?ci tego "działka" razem z magazynkiem do VW Garbusa - musiałby? mieć przyczepę od Tira !starwars Co do tematu - parę razy na motocyklu dałem się sprowokować jak orzech, jednak nie skończyło się to żadnymi obrażeniami... Po którym? razie stwierdziłem że w razie "czego?" to mnie będ? zbierać z jezdni a nie jego - dlatego odpuszczam - niech frustracje wyładowuje na kim?, kto ma z nim równe szanse... ja miałem tylko dwa koła - on 4...
Sympatycy Arecki Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Sympatycy Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Cytat kamilus napisano 7-08-2007, 13:45 I dlatego warto wozić przy sobie jak?? pałkę,hoc by gumowa.Dostał by kilka takich pał i by mi sie odechciało.Chamstwo trzeba tępić chamstwem,inaczej idiota nie zrozumie... Jest taki tekst z "Kabaretu Starszych Panów" - "chamstwu w życiu nalezy przciwstawiać się siłom i godno?ciom osobistom" Orzechu szczerze Ci współczuję i rozumiem twoj? reakcję, sam kilka razy musiałem się mocno hamować !starwars , żeby nie dać sie sprowokować idiotom, którzy nie mog? ?cierpieć, że musz? stać w korku kiedy ja mogę przejechać, szkoda że dałe? się podpu?cić ale ważne, że jeste? cały, życzę szybkiej naprawy skutera i do zobaczenia w czwartek. Pozdrawiam Arek .
eMKa Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Najpierw - Orzech, przykro, że Cię "to" dopadło. Ale gdy opadn? emocje... Ludziska, a co Wy chcecie wojnę na ulicach prowadzić? Jaka zemsta - dzi? on jest chamem, więc jutro ja obrywaj?c lusterka? Sami piętnujecie takie zachowania (kulki pod jedno?lad). Opamiętajcie się. Je?li kto? nie ma wyobraĽni i chce zrobić Ci krzywdę, to jak najdalej od niego, a nie "ja ci pokażę". Na przykładzie Orzecha: czy kto? wyobraża sobie, że facet po "okazaniu przez Orzecha, że Ľle się zachował" wysi?dzie ze swojego Volvo i powie "ojej, przepraszam, zachowałem się jak gówniarz"? Droga nie może być poligonem - w starciu z samochodem jeste?my bez szans. Ale nie tylko dlatego. Przez szybę nie nauczysz człowieka kultury ani ?rodkowym palcem w górze, ani krzykiem, ani "spacerkiem" przed jego mask?. Nie dajmy się ponosić emocjom - to nie s? dobrzy doradcy.
Gość majon Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Ja zawsze urywam lusterka bez emocji a polcjantom mowie ze zrobilem to w afekcie !starwars
Gość PCX Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Trzeba wozić obrzyna ! albo 2 A tak na serio, zauważyłem że w Volvo wozi się coraz więcej pajaców !starwars Osobista klasyfikacja pod względem samochodów którymi jeżdż? takie pajace to: VW (Golfy) BMW (Byle jakie? stare i kosztowało mniej niż 3k zł) i wła?nie Volvo ... i to nowe ekskluzywne limuzyny. Szkoda że przyj?łe? mandat, ja bym tego Nie zrobił. Nie można od tak sobie hamować.
Sympatycy orzech Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Sympatycy Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Cytat Szkoda że przyj?łe? mandat, ja bym tego Nie zrobił. Nie można od tak sobie hamować. Nic by mi nie dała odmowa przyjęcia mandatu. Niedaleko były ?wiatła. Kole? upierał się że hamował bo było czerwone. Trzy osoby, które stały na przystanku i widziały wszystko pojechały autobusem, który zaraz przyjechał a kamer na skrzyżowaniu akurat nie było. Nie miałem nic na poparcie moich zeznań. Policjant był OK i sam powiedział, że kole? się miota w zeznaniach ale nic mi nie da odmowa bo s?d z braku dowodów orzeknie moj? winę. |miałem się tylko jak powiedział do tego cymbała, że jego teoria z czerwonym ?wiatłem i samochodami zatrzymuj?cymi się przed skrzyżowaniem jest mocno naci?gana ponieważ ruch był znikomy a do ?wiateł jakie? 70 m. Przez cały czas jak tam stali?my na ?wiatłach zatrzymywały się góra 2 samochody na jednym pasie. Czyli kole? miał 60 m do spokojnego zatrzymania a stan?ł dęba. No ale jak mu to udowodnić
Geni Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 A gdyby mu tak troszkę boczku przypalić, jak imć Kmicic raczył uczynić .
Wojtecki Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 przykro ze dales sie poniesc emocja,ale czasami tak bywa a co mozna gostkowi zrobic nic oficjalnie,zreszta po co?nieoficjalnie mozna mu troche zycie utrudnic sa rozne mozliwosci znajac adres i miejsce parkowania auta to nie problem tylko czy warto?w pierwszym momencie to pewno bym mu chcial przy......lic otwarta dlonia bo sie lepiej do ry.a uklada ale to i tak nie zmieni niczego takze orzech odpusc wyluzuj to co sie stalo to sie stalo jestes fajnym"jednosladem"takiego cie poznalem i niech tak zostanie pozdrawiam
Lupak Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Przykro i tyle Dobrze że Ty jeste? cały Panowie & panie nie dawać sie debilom wci?gn?ć w rozmowę (w tym wypadku przepychanki) bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem pokona do?wiadczeniem Szkoda naszego zdrowia i błyszcz?cych rumaków Choć duma dostaje po dupie głowa musi zostać na karku lepiej spotkać sie na jakim? zlocie niż cmentarzu Szybkiej naprawy
Sympatycy Kisiel Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Sympatycy Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Głupia sprawa, Orzechu. Maszyny szkoda ale ważne, ze skorupka w cało?ci Reszta dyskusji na spocie.
Sympatycy emiksik Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Sympatycy Opublikowano 7 Sierpnia 2007 i ot sie narobiło Głowa do góry będzie git. Dobrze ze twoje skorupki całe,a reszte to sie wymieni
Gość klanger Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 orzech napisał(a): Kole? jest z mojego osiedla więc jak będę miał gorszy dzień, kto wie....... ja bym mu logo burgmanii wydrapał w nocy gwoĽdziem... !OK słuchaj a nie umiesz wypuszczać z opon powietrza - jak rano wstanie, wsi?dzie do auta i będzie miał 2 flaki (te od strony pasażera, wtedy powinien nie zauważyć) to będzie miał za swoje, ale logo Burgmanii za wycieraczkę koniecznie mu włóż (taki akt ZZZorrroo)
ortos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 ...w sumie Go?c to debil... zem?cić się może zem?cił, ale auto juz nie będzie"bezwypadkowe" ps. chyba, że to bedzie mówił. że to "gleba parkingowa" !OK pozdr... ortos
Sympatycy orzech Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Sympatycy Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Słuchajcie co mnie dzisiaj spotkało. Stoję sobie skutem pod McDonaldem a tu podjeżdża mój znajomy Pan z Volvo. My?le sobie, będe kulturny i mu powiem, że szkodę zgłosiłem do ubezpieczyciela i wszystko jest OK i może starać się o odszkodowanie. Tak zrobiłem a On na to, że wła?nie jest umówiony na oględziny. Przychodzi kole? z Allianzu i opisuje szkodę a ten typ mu jeszcze drzwi zarysowane zgłasza a ja zakończyłem wczoraj trasę na wysoko?ci jego tylnego koła. No i zaczęła się przepychanka słowna, że co ja mogę wiedzieć, że jechałem jak wariat 200 na godzinę na Górczewskiej (YP 400 !scooter ), i że jestem zakompleksionym grubasem - jako? to przełkn?łem i potwierdziłem bo wkońcu brzuszek mam !V . Dalej dyskutowali?my tak sobie na temat osi?gów mojego pojazdu. W tym czasie Pan rzeczoznawca po wstępnych oględzinach stwierdził, że drzwi nie maj? zwi?zku ze spraw? i odrzudza roszczenia. Na to Pan z Volvo "Mogłem cię wyhaczyć (czy jako? tak) na wiadukcie przy 100 na godzinę to bym nie musiał teraz z tob? gadać" - no tego już za wiele, trochę mi adrenalina podskoczyła ale mu przecież nie je..e bo jego niewiasta obok. Powiedzałem, że jeszcze się spotkamy i pojechałem. Wot i tyle normalnie ręce opadaj?. Jak kto? spotka Pana proszę go pozdrowić a i ja również pozdrowię go od Was.
Gość Kamil Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Orzech -> Miałe? pecha i trafiłe? na palanta jakich mało. Nie żdziwię się jakby samochód nie był jego tylko służbowy. Tacy s? najgorsi, mam u siebie w fabryce kilku takich. Przyjedzie taki z miejscowo?ci której nazwę wstydzi sie powiedzieć, dostaje służbówkę i heja jaaaazda... RZˇDZE
ortos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 proponuję zrobić Go?ciowi to co mówił Artix: jak kto? go zobaczy, zadzwonić na Policję 112 i powiedzieć, że ulic? tak? i tak? jedzie Vovo o numerach... i kierowca łamie wszystkie możliwe przepisy ruchu i stanowi ogólne zagrożenie !scooter pozdr... ortos ps. ja w bilingu mam często numer 112 - nie mam skrupułów donosić na palantów
pablos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 PALANT DO KWADRATU!!!! trzeba było nagrywać ... w tym co powiedział s? groĽby karalne ... a za to się idzie siedzieć. A tam takich traktuj? jednostronnie .... od tyłu i jazda!!! !scooter Szkoda, że na mnie nie trafił miałby niefart...
mak Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Orzech, do takiego gnoja to chyba faktycznie tylko w jego języku mówić, dosłownie i w przeno?ni !V !scooter
kopajt Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ja tak na chłopski rozum i na szybko kombinuję czy to nie podchodzi pod prokuratora - Cytat "Mogłem cię wyhaczyć (czy jako? tak) na wiadukcie przy 100 na godzinę to bym nie musiał teraz z tob? gadać" - pachnie mi tutaj groĽbami karalnymi, zwłaszcza że nie jest to jak widzę pierwsze "dziwne spotkanie" z takim "człowiekiem". Jest tu na forum jaki? prawnik ujeżdżaj?cy !scooter który mógłby się ustosunkować do takiej sytuacji? - oczywi?cie pewnie by musiał dokładniej sprawę sprawdzić - ale to pewnie orzech miałby tu więcej do powiedzenia.Gdybym dostał takie stwierdzenie w żywe oczy to miałbym poważne obawy czy aby jakie? bordowe Volvo nie czyha na mnie podczas jazdy... i wtedy cała przyjemno?ć z jazdy idzie sobie w pi... bo jak tu się relaksować gdy oczy trzeba mieć dookoła głowy, w lusterkach wstecznych i gdzie tam się jeszcze zmieszcz?...
Crazy_Russian Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 orzech napisał(a): Na to Pan z Volvo "Mogłem cię wyhaczyć (czy jako? tak) na wiadukcie przy 100 na godzinę to bym nie musiał teraz z tob? gadać" Słów brakuje. Jak ktos juz na forum powiedzial, z burakami sie chamstwem nie wygra bo maja wieksze doswiadczenie. Moze zglos sie do Alianz i powiedz, ze miales stluczke z "takim i takim" delikwentem, ktory wg Ciebie sprowokowal stluczke w celu wyludzenia odszkodowania i chciales poinformowac, ze w wyniku tego zdarzenia element zostal jedynie drasniety nie uszkadzajac lakieru i jakiekolwiek wieksze uszkodzenie, nie jest juz Twoim dzielem a kosmetyka pana z volvo. Po 1- "dokopiesz" burakowi po 2- w zwiazku z brakiem wyplaty odszkodowania przyczynisz sie do niepodnoszenia skladek za ubezpieczenie !scooter
Sympatycy orzech Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Sympatycy Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Cytat - pachnie mi tutaj groĽbami karalnymi, zwłaszcza że nie jest to jak widzę pierwsze "dziwne spotkanie" z takim "człowiekiem". Jest tu na forum jaki? prawnik ujeżdżaj?cy który mógłby się ustosunkować do takiej sytuacji? - oczywi?cie pewnie by musiał dokładniej sprawę sprawdzić - ale to pewnie orzech miałby tu więcej do powiedzenia. Nie nagrałem więc my?le, że po ptakach. Nie miałem pojęcia, że rozmowa w ten sposób będzie przebiegać. Ja już po wczorajszym byłem ochłonięty a widać pan jeszcze nie. Naprawde nie miałem zamiaru wchodzić z nim w utarczki słowne ponieważ mieszkamy na tym samym osiedlu i w końcu kiedy? z dziećmi się w sklepie spotakamy i nie będziemy się przy nich szarpać. Cytat Moze zglos sie do Alianz i powiedz, ze miales stluczke z "takim i takim" delikwentem, ktory wg Ciebie sprowokowal stluczke w celu wyludzenia odszkodowania i chciales poinformowac, ze w wyniku tego zdarzenia element zostal jedynie drasniety nie uszkadzajac lakieru i jakiekolwiek wieksze uszkodzenie, nie jest juz Twoim dzielem a kosmetyka pana z volvo. Ponieważ rzeczoznawca odrzucił jego roszczenia co do drzwi my?lę, że sprawa jest załatwiona. Tak czy siak panu przysługuje odwołanie ale wszyscy wiemy jak to jest z ubezpieczycielami więc powinno być OK. Zderzak ma wyr?bany z boku na amen więc i tak kasę dostanie.
ortos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 orzech napisał(a): Cytat Moze zglos sie do Alianz i powiedz, ze miales stluczke z "takim i takim" delikwentem, ktory wg Ciebie sprowokowal stluczke w celu wyludzenia odszkodowania i chciales poinformowac, ze w wyniku tego zdarzenia element zostal jedynie drasniety nie uszkadzajac lakieru i jakiekolwiek wieksze uszkodzenie, nie jest juz Twoim dzielem a kosmetyka pana z volvo. Ponieważ rzeczoznawca odrzucił jego roszczenia co do drzwi my?lę, że sprawa jest załatwiona. Tak czy siak panu przysługuje odwołanie ale wszyscy wiemy jak to jest z ubezpieczycielami więc powinno być OK. Zderzak ma wyr?bany z boku na amen więc i tak kasę dostanie. na ile znam Allianz, to pomysł Crazy_Russian jest bardzo dobry Napisz do nich pismo, że byłe? sprawc? wypadku, ale zostałe? sprwokowany i że Go?c będzie pewnie próbował naci?gn?ć Allianz napewno to mu utrudni odzyskanie odszkodowania !scooter pozdr... ortos ps. " chamstwu w życiu nalezy się przeciwstawiać siłom /siłom/ i godno?ciom osobistom" !V
Mamuśka Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Pię?ci mi się zaciskaj? a nogi aż swędz? żeby pana odnaleĽć. Podziwiam cię Orzech za twoje nerwy i wytrzymywanie ci?nienia. Obiecuję że jak tylko pana spotkam na swojej drodze (a nie będzie miał większych szans bo ja jeżdże również na 4oo!) to pozdrowię go od ciebie. Mam pewien pomysł ale o tym to na spocie... Trzymaj się chłopaku - jeste?my z tob?
gumis Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 czytam to wszystko i po prostu mnie krew zalewa !V nie do?ć, że go?ć sprowokował stłuczke, ty mogłe? się nabawić poważnych obrażeń, potem ty do go?cia spokojnie gadasz że wszystko jest ok a on do ciebie z groĽbami karalnymi !scooter brak słów na takich sk...... i tyle. podziwiam cię za opanowanie trzymaj się orzeszku i życzę ci aby cię już wiecej nic takiego nie spotkało
Gość majon Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Mamu?ka2005 napisał(a): Pię?ci mi się zaciskaj? a nogi aż swędz? żeby pana odnaleĽć. Podziwiam cię Orzech za twoje nerwy i wytrzymywanie ci?nienia. Obiecuję że jak tylko pana spotkam na swojej drodze (a nie będzie miał większych szans bo ja jeżdże również na 4oo!) to pozdrowię go od ciebie. Mam pewien pomysł ale o tym to na spocie...Trzymaj się chłopaku - jeste?my z tob? mamuska ide do tego (dajcie znac na priva co i jak !scooter ) pozdr majon
Rekomendowane odpowiedzi