pablos Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 kocham tego człowieka Pomijaj?c Twoje uczucia , Mario znowu zaczynasz - Ty przebrzydły zakłamany miło?niku tylko jednej marki i jednego modelu w jedynym słusznym kolorze - uwierz choć raz w ducha KYMCO to dobra marka i nie zwalczysz tego w żaden sposób. Robie Kymco waży 221 kg z płynami a jego moc to 28,2 Kw co daje w przybliżeniu 38,4 KM. Pozdrawiam
RobB. Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Pawełku jak tak mówisz to Ci wierzę, ale na KYMCO GLOBAL pisz? nieco bardziej optymistycznie ! A może to jest prawda i wszyscy w Polsce jeżdż? na zablokowanych ?! A Mario to pisał chyba o Leperze, że go I z tego co mi wiadomo to będzie użytkownikiem innej jedynie słusznej marki. Na szczę?cie dla nas nie robi ta marka takich żółtych. Pozdrawiam RobB. I.."nie odbierajcie życia tak poważnie" "poci?gn?ć czerwon? gałeczkę?!"
Mario Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 dobre Pablosie dobre -przebrzydły zakłamany - czyzbym jeżdził Kymco Exciting ?
Sympatycy szorstki Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Sympatycy Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A wracaj?c do tematu w?tku. Zgadzam się z tymi, którzy uważaj?, że na zlot - nawet pekaesem, ale na paradę, rajd czy konkurs - tylko maxi (je?li tak powie organizator). Ważne pytanie w kwestii zasad zadał Majon, natomiast "ugodzeni w honor" nie zrozumieli jego tekstu. My?lę, że do Mariusza (a może jaka? sonda) należy ew. wprowadzenie oficjalnych zasad. I nie jest tak jak tu kto? napisał: "że wszyscy się z tym zgodzili", ponieważ przeczytałem post dee-jay-a w którym retorycznie pyta się "...kto mu zabroni poruszania się po drogach publicznych..."(w kontek?cie np. parady maxi-skuterów czy SRM). Uważam, że takie podej?cie to w pewnym sensie brak szacunku i wła?nie takie stawianie sprawy spowodowało cały ten konflikt. Jestem ?wieżo po lekturze w?tku, i mogę powiedzieć, że czę?ć motocyklistów w naszym klubie bez sensu uniosła się czytaj?c post Majona. Zaczęli pisać jakie? brednie o dyskryminacji, przebijaniu opon, linczowaniu etc. Spowodowało to reakcję Majona i "akcja" się rozkręciła... Wiele się tu pisało, że Klub to ludzie a nie maszyny. Tyle, że z jakich? powodów Klub powstał. Co? kiedy? (a może i teraz) tych ludzi poł?czyło. Nie jest to klub zrzeszaj?cy ludzi którzy spotkali się na dworcu centralnym np. 12.07.2002 i to ich ł?czy, tylko klub ludzi posiadaj?cych, b?dĽ chc?cych posiadać maxi skutery. A także klub tych, którzy z racji "ewolucji" przesiedli się na biegowce, ale z szacunku dla innych klubowiczów nie gardłuj? o "wyższo?ci Swi?t Wielkiej Nocy nad |więtami Bożego Narodzenia" - dla mniej wprawnych: o wyższo?ci moto nad skuterami... W moim przypadku, jak i wielu innych na tym forum/klubie, fascynacja zaczęła się od skutera pięćdziesi?tki - Piaggio ZIP 50. Z racji pewnych uwarunkowań i priorytetów, na razie nie mogę mieć nic większego. Podobnie jak Ci którzy "z braku funduszy" "musieli" kupić moto a nie skuter. Nie powoduje to u mnie jednak żadnych frustracji zwi?zanych z ew. niemożno?ci? wzięcia udziału w paradzie. Potrafię się po prostu dostosować do zasad i tyle. Na koniec dodam, że zobowi?zuję się, do momentu wej?cia w posiadanie maxi, nie brać udziału w żadnych konkursach i paradach na moim skuterku. pzdr
Gość Dragon Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 No i "miętka" gra się skończyła.... Szorstki wrócił z urlopu... Strzałka!!
zyzio Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zdradziłem Od pi?tku w moim garażu zamieszkał obcy. 2001r, 22tys km. Całkiem ładny (nie tak bardzo jak burgman he he) i zadbany i jeszcze ma stelaż i trzy kufry na dalsz? drogę w razie czego wszelk? krytyke przyjmuję na klatę i poddam sie wszelkim klubowym konsekwencjom !NOT Ale i tak wrócę na skuter jeszcze. A na razie mam jeszcze 50tkę to trochę tak jakbym jeszcze jedn? noga był skutero-maniakiem praktycznie a nie tylko teoretycznie Nie bijcie....
Sympatycy Worlan Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Sympatycy Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Co by nie mówić, ładny jest i tyle...a kolor !NOT jeszcze ładniejszy. Ale ostatnio gustuję w innym.............. kolorze Pozdrawiam
Gość majon Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Jak na moj gust motocykl zupelnie przecietny nie widze w nim nic fascynujacego !NOT pozdr majon
rafałek Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Gratulacje. Fajny olejaczek. Długie trasy... Ja jestem bezpo?rednio po przejeĽdzie na Stegnę. Nie było to takie traumatyczne jak my?lałem, ale mimo wszystko na skucie wygodniej. Na pewno bedziesz czę?ciej prał ubranie motocyklowe bo owadzie zwłoki na ramionach mozna liczyć na kilogramy.
Gość scottie Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Noooooooo Zyzio mamy te same bryki Piękna rzecz banditek !OK kiedy go moge odwiedzić
zyzio Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Jak na moj gust motocykl zupelnie przecietny nie widze w nim nic fascynujacego pozdr majon nie pisałem nic, że ja co? takiego w nim widzę...
Gość majon Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 dlatego ja to napisalem i dodalem " " bo po raz kolejny ktos pisze nie na temat w tym watku. pozdr majon
Gość scottie Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Dlaczego nie na temat?? temat jest: Motocykle w klubie i o tym wła?nie piszemy
Gość majon Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Dlaczego nie na temat?? temat jest: Motocykle w klubie i o tym wła?nie piszemy !w00t Bo temat dotyczy "dlaczego...?" jakbys nie zauwazyl a swoja droga ten model jest prezecietny !w00t
Gość scottie Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 W nazwie tematu to nie jest zawarte... a swoj? zło?liwo?ć możesz sobie darować.
Gość Dragon Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 majon Post: 31-07-2007, 17:34 Witam Zeby nie bylo ze kogos dyskryminuje ale nurtuje mnie pewne zjawisko, chodzi o naszych klubowiczow ktorzy zaczynaja sie przesiadac na motocykle i przyjezdzac na nich na spotkania ,zloty itd.Klub nasz z zalozenia jest klubem milosnikow maxi skuterow a tu brak konsekwencji.Chcialem sie zapytac dlaczego tak sie dzieje (moze kompleksy?) o co chodzi bo nie rozumiem, nie ukrywam ze mam zamiar z tym walczyc.W 2008 na SRM bedzie zakaz wjazdu motocyklami!!! A teraz czekam na lincz i tak sie nikogo nie boje... Halo, halo!!!! Dajcie już spokój!!!! To do niczego nie doprowadzi... najwyżej do kolejnej pyskówki... WeĽcie w gar?ć po telefonie i zadzwońcie do siebie!!!! Majon - w temacie faktycznie nie ma słowa "dlaczego"!!! Scottie - w tre?ci jest pytanie "dlaczego"... Wyluzujcie... to jeszcze nie koniec sezonu... zostawcie trochę energii na zimę...
zyzio Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Majonku drogi... Jeste? autorem tego tematu więc pewnie sam wiesz najlepiej jakie intencje spowodowały jego rozpoczęcie. Rozumiem, że chodziło o analizę przyczyn "zdrad" oraz ewentualne omówienie zasad czy też relacji między "nami" a "nimi" Temat jak najbardziej potrzebny jest i basta. Ale skoro już taki powstał to nie widzę problemu żeby umieszczać w nim posty lekko od Twoich intencji odbiegaj?ce aczkolwiek do motocykli odnosz?ce się Nie przypuszczam, żeby spowodowały one rozmycie zasadniczej dyskusji tym bardziej, że co miało zostać powiedziane to już w zasadzie zostało a my czyli "niesłuszni ideologicznie" podepniemy się pod ów temat jak pasożyty żeby nie zakładac niepotrzebnie innego, który de facto będzie o tym samym stanowił. Możemy prawda...? A że ten model jest przeciętny to ja wiem dobrze. Taki miał być wła?nie, przeciętnie wygodny, przeciętnie nie do zajeżdżenia, przeciętnie łatwy w prowadzeniu bo dla pocz?tkuj?cego i z tego samego powodu o przeciętnej mocy. Takiego własnie szukałem ale dziękuje że potwierdziłe? moj? opinię Serdeczne pozdrowienia
Olsen Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zdradziłem Od pi?tku w moim garażu zamieszkał obcy. 2001r, 22tys km. Całkiem ładny (nie tak bardzo jak burgman he he) i zadbany i jeszcze ma stelaż i trzy kufry na dalsz? drogę w razie czego wszelk? krytyke przyjmuję na klatę i poddam sie wszelkim klubowym konsekwencjom Ale i tak wrócę na skuter jeszcze. A na razie mam jeszcze 50tkę to trochę tak jakbym jeszcze jedn? noga był skutero-maniakiem praktycznie a nie tylko teoretycznie Nie bijcie.... Gratuluję nowego nabytku, niech Ci jak najlepiej służy! Wła?nie sprzedaję niemalże identyczny motocykl. !kiss
Gość schuler Opublikowano 2 Września 2007 Opublikowano 2 Września 2007 Mariusz,Artix i dr.Big powinni usi?sc i przedyskutowac temat o ile juz tego nie uczynili !sciana czekam na konkluzje !zorro
PaPaYoS Opublikowano 8 Września 2007 Opublikowano 8 Września 2007 a tu znowu zadyma sprzedałem Burgnana zakupilem biegowca !scooter czarnego BANDYTE 650S SA trzymam w garazu i jestem z tego zadowolony takie zycie nikt niee mówił ze bedzie łatwo
Gość schuler Opublikowano 9 Września 2007 Opublikowano 9 Września 2007 to juz jest prawdziwa plaga !scooter ciekawe jak za jakis czas bedzie brzmiała nazwa klubu-Burgmania-klub maxi biegowcowy
drogowiec Opublikowano 9 Września 2007 Opublikowano 9 Września 2007 to juz jest prawdziwa plaga !scooter ciekawe jak za jakis czas bedzie brzmiała nazwa klubu-Burgmania-klub maxi biegowcowy Raczej Klub Wła?cicieli oraz Wiernych Symaptyków Maxiskuterów. Gdyby?my nie lubili Zacnego Towarzystwa, toby?my się tu nie udzielali przecież. Pozdrówka
Olsen Opublikowano 9 Września 2007 Opublikowano 9 Września 2007 to juz jest prawdziwa plaga !scooter ciekawe jak za jakis czas bedzie brzmiała nazwa klubu-Burgmania-klub maxi biegowcowy Raczej Klub Wła?cicieli oraz Wiernych Symaptyków Maxiskuterów. Gdyby?my nie lubili Zacnego Towarzystwa, toby?my się tu nie udzielali przecież. Pozdrówka Dokładnie. Ja jestem takim wła?nie sympatykiem maksi, a posiadaczem mini. !scooter To, co teraz napiszę, nie będzie poprawne politycznie !scooter , ale ostatnio doszedłem do wniosku, że ideałem jest mieć dwa jedno?lady: skuter 50/125 ccm na miasto i większy motocykl do turystyki i w ogóle szeroko pojętej rekreacji (niedawno wahałem się, czy nie lepiej byłoby mieć jeden uniwersalny pojazd, założyłem nawet stosowny w?tek*, ale w chwili obecnej skłaniam się ku pozostaniu przy dotychczasowym układzie [skuter do miasta i motocykl do dalszych jazd]). * http://www.burgmania.net/forum/index.php?showtopic=2676&hl=
Rekomendowane odpowiedzi